Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Šibicar

#3301 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Šibicar »

hz__semir wrote:
veljaca wrote:I ja mislim da je tako, jer Komitet je svojom odlukom o suspenziji - skinuo odgovornost sa sebe .... Samo ne znam da li ce biti dosljedni do kraja ...
Vidiš i mene to interesuje. Hoće li samo zabraniti navijačima Sarajeva da prisustvuju gradskom derbiju na Grbavici ili će biti dosljedni pa zabraniti i navijačima Željezničara da prisustuju gradskom derbiju na Otoci.
Ja idem bez obilježja,a ne piše mi na čelu za koga navijam... :wink:
Obuca9

#3302 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
hz__semir wrote:
veljaca wrote:I ja mislim da je tako, jer Komitet je svojom odlukom o suspenziji - skinuo odgovornost sa sebe .... Samo ne znam da li ce biti dosljedni do kraja ...
Vidiš i mene to interesuje. Hoće li samo zabraniti navijačima Sarajeva da prisustvuju gradskom derbiju na Grbavici ili će biti dosljedni pa zabraniti i navijačima Željezničara da prisustuju gradskom derbiju na Otoci.
Ne znam zašto uopšte sumnjaš u dosljednost odluka Komiteta :?
:lol: :lol:

Zato što su sve odluke koje su u ovoj sezoni donijeli razni komiteti u Savezu, baš ono bile dosljedne.
ganjeta

#3303 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Ma u inat svima idemo na Otoku :oops:
veljaca

#3304 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

hz__semir wrote:
Zabranili su ( ako nepromijene ) i navijacima Zelje u Gabeli, Lukavici i Gradisci a i na Otoci, isto tako navijacima Zrinjskog u Vrapcicima, Borca u Zenici .... i da ne nabrajam vise, ima ih puno ....
Dosljednost je jedino ovdje bitna ili ja sam se nadao da ce ukinuti tu odluku ( jer je glupa ) ali njome su skinuli odgovornost sa sebe - umjesto da su naredili maksimalna obezbjedjenja na utakmicama .....
Sto se tice derbija - ja sam da se puste navijaci komsija - jer bi time bili manji neredi - ali time se onda rusi pravilo JEDNAKOSTI i ugrozava regularnost prvenstva ( koja je itekako narusena i ovom odlukom Komiteta ) ....
Last edited by veljaca on 16/10/2011 18:04, edited 1 time in total.
veljaca

#3305 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

ganjeta wrote:Ma u inat svima idemo na Otoku :oops:
Moze ali bez obiljezja i bez glasnog navijanja ....
LSD

#3306 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Pa tek je stupila na snagu ova odluka od gostujucim navijacima - pricamo konkretno od toj odluci a ne o nekim drugim komitetima i drugim odlukama...ne znam u kojem slucaju je Komitet pokazao nedosljednost u svom stavu po tom pitanju, pa da sad unaprijed sumnjamo na neviđeno.
ganjeta

#3307 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

veljaca wrote:
Bez obilježja naravno, ali što bez glasnog navijanja?
north

#3308 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

Samo 2 pobjede domaćina u ovom kolu :?

Ovo je ranije bila nemoguća misija, koliko god liga i dalje bila presmiješna, ipak smo došli u fazu da gostujuća ekipa ako je bolja može hladno do 3 boda.....Evo danas Slviji gorilo pod nogama, još vodili metuzalemi, ali džaba kad veze nemaju i izgubiše utakmicu :-)

Gošk se isfulao u prvom poluvremenu i Željo ih kazni, po svom starom običaju iz prekida (ako sam dobro shvatio) u zadnjoj minuti, ali 3 bobe su 3 bobe, pa kako god...

Ovo oko gostujućih navijača je lakrdija, smiješno da se ne može organizirati utakmica, pa u zabranama vide rješenje....ne znam u čemu je problem dovesti 200 specijalaca na stadion kada je neka rizičnija utakmica, pa kad primitivcima iz Banja Luke ili Z.Mostara, padne na pamet da pravi sranje da se lijepo uleti na tribinu i polome bubrezi, izbaci bagra napolje, pa da vidimo hoće li im opet pasti napamet..

Ali izgleda najjednostavnije zabraniti dolazak gostujućih navijača i dodatno ubiti draž fudbala koji je ionako u qrcu....

I još derbi bez gostujućih navijača :-) :run:
LSD

#3309 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

ganjeta wrote:
veljaca wrote:
Zato što bi postao gostujuci navijac (cim navijaš) a Komitet je rekao STOP gostujucim navijacima....možeš navijati za domacina, to nije problem :lol:
Šibicar

#3310 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Šibicar »

LSD wrote:
ganjeta wrote: Bez obilježja naravno, ali što bez glasnog navijanja?
Zato što bi postao gostujuci navijac (cim navijaš) a Komitet je rekao STOP gostujucim navijacima....možeš navijati za domacina, to nije problem :lol:
Koju ćemo u srijedu zagalamiti?!Meni je nekako najsimpatičnija ona "pik pik olimpik"... :mrgreen:
ganjeta

#3311 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Pa nisam se još izjasnio za koga ću navijati :lol:

Jedan svar me zanima, sad mi svi dodjemo bez obilježja i onda na tribini počnemo navijati, i šta onda? Ko će biti odgovoran, ko će snositi posljedice Olimpic, Nijaz, murija ili Željo?

Fakat glupa situacija pravo, logično bi bilo onda da domaćin snosi posljedice.
LSD

#3312 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Šibicar wrote:
LSD wrote:
ganjeta wrote: Bez obilježja naravno, ali što bez glasnog navijanja?
Koju ćemo u srijedu zagalamiti?!Meni je nekako najsimpatičnija ona "pik pik olimpik"... :mrgreen:
Moramo smisliti na brzinu par pjesmica za Vukove sa Ontaria, pardon Otoke :-)
vinnie_jones

#3313 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by vinnie_jones »

Gdje je onaj dečko što "navija" za Oli da vidimo sa njim kada oni kreću na utakmicu pa da se infiltriramo među nijazove tifoze :skoljka:
veljaca

#3314 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

ganjeta wrote:
veljaca wrote:
Samo zvizdati i aplaudirati ( bez glasova ) - da Komitet ne skonta ciji smo .....
LSD

#3315 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

ganjeta wrote:Pa nisam se još izjasnio za koga ću navijati :lol:

Jedan svar me zanima, sad mi svi dodjemo bez obilježja i onda na tribini počnemo navijati, i šta onda? Ko će biti odgovoran, ko će snositi posljedice Olimpic, Nijaz, murija ili Željo?

Treba se raspitati, šta sve znaci Navijanje...šta spada pod navijanje :roll: ...da li kršim odluke Komiteta, ako aplaudiramo na eventualni gol Želje :? da li se i to podrazumjeva pod navijanje jer je i aplauz neka vrsta podrške i cak navijanja.
Ili moramo šutiti 90 minuta, pa makar vodili i sa 5-0 :lol: ...mislim ,bizarna situacija....dobro nam je Baković šukno sa ovim, ovo je baš za mozganja :lol:
Last edited by LSD on 16/10/2011 17:37, edited 1 time in total.
veljaca

#3316 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

ganjeta wrote:Pa nisam se još izjasnio za koga ću navijati :lol:

Mislim Nijaz - jer je on vec provikani krivac za sve ( nadam se da si mislio na onog drugog a ne Gracica .... :lol: :lol: :lol: :lol: )
Šibicar

#3317 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Šibicar »

Mene je opet najvše strah incidenata,kad se izmješamo sa domaćim tifozima...biće tu svega... :lol:
veljaca

#3318 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Moglo bi svasta biti na Otoci ....

Postoji indicija da ce navijaci drugih timova doci na Otoku - da bi tu zakuhali - jer je to jedini stadion gdje to mogu - posto Olimpic nema svoje navijace ...
ganjeta

#3319 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Ma na kojeg god pomisliš Nijaza isto ti je, pičići oba. Fakat će biti zanimljivo na Otoci protiv Olimpica, možda se prekinu dvije neugodne tradicije, možda ga Gušo primi nakon 10 tekmi,a ujedno i Olimpic prekine tradiciju koja se njeguje godinama. Kako postići gol Željezničaru???
Baudelaire

#3320 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Ja ne znam kako možete govoriti o nedolasku Hordi i pitara na Grbavicu ako ćete i sami otići na Otoku. Mislim, ako će Olimpik snositi posljedice radi loše organizacije, onda će ih i Željo snositi.
veljaca

#3321 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Baudelaire wrote:Ja ne znam kako možete govoriti o nedolasku Hordi i pitara na Grbavicu ako ćete i sami otići na Otoku. Mislim, ako će Olimpik snositi posljedice radi loše organizacije, onda će ih i Željo snositi.
Ama dolaze i sada pitari na Grbavicu - na Sjever - sjede i ponekad opsuju .... Kao sto vjerovatno dolaze i drugi navijaci na ostale stadione .... Ali neorganizovano ...

Govorimo o organizovanom dolasku - kada bi bili smjesteni na svoj dio tribine - a ne da se izmjesaju .... E Komitet je protiv toga ..... :-)
Izgleda da Komitet zeli bratstvo i jedinstvo medju navijacima - ali se bojim ( iskreno ) da ne dozivimo nesto sasvim drugo - zasta oni nece ( ko fol ) biti krivi ....
Baudelaire

#3322 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Pa nije, svi najavljujete da ćete na Otoku da podržite Želju protiv Olimpika, čak pojedinci smatraju i da bi Olimpik mogao biti kažnjen za lošu organizaciju bude li dosta navijača Želje na stadionu, a ovamo vam kao smeta da dođu navijači Sarajeva. Naravno, govorim o neorganizovanim dolascima.
Šibicar

#3323 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Šibicar »

Baudelaire wrote:Ja ne znam kako možete govoriti o nedolasku Hordi i pitara na Grbavicu ako ćete i sami otići na Otoku. Mislim, ako će Olimpik snositi posljedice radi loše organizacije, onda će ih i Željo snositi.
Ja sam za to da Horde dodju na Grbavicu,iz razloga što bi bilo nefer da se npr. ukine ta suspenzija na polusezoni,i da mi onda možemo otići na Koševo,a osim toga,ko normalan može primjeniti to pravilo na gradski derbi?Izazvaće samo veće sranje,jer ionako se na našem derbiju rijetko kad dese veći neredi,i ako ih bude to budu pojedinačni incidenti.Ako nam sjebu još i tu jedinu utakmicu koja vrijedi više od 3 boda,onda će nam liga biti još žalosnija i jadnija.
Lakat Jebić

#3324 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

Baudelaire wrote:Pa nije, svi najavljujete da ćete na Otoku da podržite Želju protiv Olimpika, čak pojedinci smatraju i da bi Olimpik mogao biti kažnjen za lošu organizaciju bude li dosta navijača Želje na stadionu, a ovamo vam kao smeta da dođu navijači Sarajeva. Naravno, govorim o neorganizovanim dolascima.
nikom ne smeta da dodju navijaci sarajeva, ako bi sve proslo mirno. a ti sam ocjeni koliko je to realna opcija.

ne mogu se te dvije utakmice porediti, iz prostog razloga sto olimpik nema navijace
Kaćunak

#3325 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Kaćunak »

Vec sam se bio zabrinuo da niko nije zabilježio detalj sa Tušnja...ali evo izgleda da jeste.... :D

Locked