Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
golman

#3301 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

VenomousV wrote:
Jokericious wrote:Ima li neki optimalni omjer visina-tezina? Nekada sam nesto citao o tome. :D

182cm 78kg. Jel ok? :lol:
zavisi jesi li musko ili zensko :D

ako si musko navodno ide visina minus 100, a zensko visina minus 110

al' je to nidje veze, moze neko imati vise kg od te neke optimalne racunice a da kg otpadaju na misicnu masu
..što kaže Josip Pejaković...ima 150 kila a nije debo... :lol: :lol: :lol:
golman

#3302 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

Jedna stvar je nesumljiva: zaboravite na ekspresno mršavljenje – to je pogrešan način da smršate, jer efekti mogu biti izuzetno štetni po zdravlje. Najveći problem je u tome što su ljudi po prirodi nestrpljivi, rezultat žele odmah i sada, a posledice ih mnogo ne interesuju. Da bi vam ovo bilo jasnije, pročitajte članak "nezdrave metode mršavljenja". Nije isti način za mršavljenje osobe koja ima 2 kg viška oko struka i osobe koja ima 20 kg preko mjere. Principi jesu isti, ali način se razlikuje. Prava ishrana za mršavljenje mora da počiva na kalorijskom deficitu.
beautyfool

#3303 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by beautyfool »

ema_ wrote:
VenomousV wrote:
P.S. Nakon tog prvog mjeseca sam zamrzila jaja na sve moguce nacine i sad ih jedva mogu smislit' :-)

Kako nam se nikad ne smuče razne ugljikohidratne slastice :D :D :D :cry:
Da dodam da se nekima ni cokolade ne smuce svakodnevnim konzumiranjem :-D
ema_

#3304 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ema_ »

beautyfool wrote:
ema_ wrote:
VenomousV wrote:
P.S. Nakon tog prvog mjeseca sam zamrzila jaja na sve moguce nacine i sad ih jedva mogu smislit' :-)

Kako nam se nikad ne smuče razne ugljikohidratne slastice :D :D :D :cry:
Da dodam da se nekima ni cokolade ne smuce svakodnevnim konzumiranjem :-D

I slatko se računa u UH :D . Meni se nekad smuči, ali to traje dan-dva maksimalno :lol: :-) .
arslanbey

#3305 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by arslanbey »

golman wrote:Jedna stvar je nesumljiva: zaboravite na ekspresno mršavljenje – to je pogrešan način da smršate, jer efekti mogu biti izuzetno štetni po zdravlje. Najveći problem je u tome što su ljudi po prirodi nestrpljivi, rezultat žele odmah i sada, a posledice ih mnogo ne interesuju. Da bi vam ovo bilo jasnije, pročitajte članak "nezdrave metode mršavljenja". Nije isti način za mršavljenje osobe koja ima 2 kg viška oko struka i osobe koja ima 20 kg preko mjere. Principi jesu isti, ali način se razlikuje. Prava ishrana za mršavljenje mora da počiva na kalorijskom deficitu.
Neko ko ima ispod 10 kg viska i zeli smrsati,taj brzo moze smrsati tih 5,6 kila preko gladovanja,ne vidim problem.Ali sve od 10 zahtjeva sporo mrsavljenje
golman

#3306 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

arslanbey wrote:
golman wrote:Jedna stvar je nesumljiva: zaboravite na ekspresno mršavljenje – to je pogrešan način da smršate, jer efekti mogu biti izuzetno štetni po zdravlje. Najveći problem je u tome što su ljudi po prirodi nestrpljivi, rezultat žele odmah i sada, a posledice ih mnogo ne interesuju. Da bi vam ovo bilo jasnije, pročitajte članak "nezdrave metode mršavljenja". Nije isti način za mršavljenje osobe koja ima 2 kg viška oko struka i osobe koja ima 20 kg preko mjere. Principi jesu isti, ali način se razlikuje. Prava ishrana za mršavljenje mora da počiva na kalorijskom deficitu.
Neko ko ima ispod 10 kg viska i zeli smrsati,taj brzo moze smrsati tih 5,6 kila preko gladovanja,ne vidim problem.Ali sve od 10 zahtjeva sporo mrsavljenje
postoji formula:
minimum kalorija=vaša masa u kg puta 15,5

Ako imate manje od 96kg, onda ne primenjujete ovu formulu već je minimalni broj kalorija uvek 1500.
ozdrlje_donje

#3307 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ozdrlje_donje »

Slatko, brate, ubi me slatko :twisted: Ne mogu cokolade nikako da se kutarisem, ili bar da na neki normalni nivo svedem. Sve ostalo je OK, teretana redovno, trcanje sam poceo sada kako je toplije i sletio sam sa 86 na 75. U biti zelim da se "isklesem", ne toliko da smrsam posto imam nakupina oko stomaka. Sa ishranom sam zadovoljan, ujutru pahuljice i voce, eventualno jaja ili neki normalan sendvic sa hljebom od cijelih zitarica, od mesa najcesce piletina i dosta povrca jedem koje uglavnom na pari pripremamo zena i ja. Samo da se jos slatkisa (cokoladnih) rijesiti bilo bi milina.
golman

#3308 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

ozdrlje_donje wrote:Slatko, brate, ubi me slatko :twisted: Ne mogu cokolade nikako da se kutarisem, ili bar da na neki normalni nivo svedem. Sve ostalo je OK, teretana redovno, trcanje sam poceo sada kako je toplije i sletio sam sa 86 na 75. U biti zelim da se "isklesem", ne toliko da smrsam posto imam nakupina oko stomaka. Sa ishranom sam zadovoljan, ujutru pahuljice i voce, eventualno jaja ili neki normalan sendvic sa hljebom od cijelih zitarica, od mesa najcesce piletina i dosta povrca jedem koje uglavnom na pari pripremamo zena i ja. Samo da se jos slatkisa (cokoladnih) rijesiti bilo bi milina.
ako ne možeš bez slatkog uzmi meda...to je najmanje štetno,a slatko je...a ako baš ne možeš bez čokolade,uzmi čokoladu za kuhanje...ali naravno ne više od jednog reda kocki :)
prolazna

#3309 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by prolazna »

I mene slatko ubi :roll: ali ne jedem ga skoro nikako sad :roll:

Obzirom da sam ispod 10 kg za izgubiti, nešto mi presporo to 1500kcal. Znam da je zdravije i sve ali brate nikad, zadovoljna sam sa 1 kg sedmično. Sad kako je otišlo onih par kila, ovo što je ostalo ide nekako sporo, nema šanse da povećam sa 1000 :roll:

i gdje je ona @ladyblue da joj se zahvalim za receptić :thumbup: . danas napravila hljeb koji je preporučila, ukusan i hranjiv čini mi se, pola tanke šnitice sam uzela za večeru i super.
arslanbey

#3310 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by arslanbey »

Ja jedem jednom na dan,i svaki dan trcim i setam po 2 sata.Imam da izgubim 5 kg ,i mislim da i ako ovo nije zdrav nacin nemam puno viska kg pa mogu ovako raditi.Htio sam ici na neku dijetu ali mrsko mi nekako :D
arslanbey

#3311 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by arslanbey »

arslanbey wrote:Ja jedem jednom na dan,i svaki dan trcim i setam po 2 sata.Imam da izgubim 5 kg ,i mislim da i ako ovo nije zdrav nacin nemam puno viska kg pa mogu ovako raditi.Htio sam ici na neku dijetu ali mrsko mi nekako :D
I smrsao samm 2 kg do sad
Krizzia

#3312 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Krizzia »

arslanbey wrote:Ja jedem jednom na dan,i svaki dan trcim i setam po 2 sata.Imam da izgubim 5 kg ,i mislim da i ako ovo nije zdrav nacin nemam puno viska kg pa mogu ovako raditi.Htio sam ici na neku dijetu ali mrsko mi nekako :D

Ovako ce ti samo doci do propadanja misica, a salo ostaje ;)
arslanbey

#3313 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by arslanbey »

Krizzia wrote:

Ovako ce ti samo doci do propadanja misica, a salo ostaje ;)
Nisam primjetio do sad ,ja treniram takodjer.I nemam ja toliko viska kila zbog toga i moze ovako
golman

#3314 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

Jedeš samo jednom na dan? Totalna greška. Treba da jedeš 4-5 puta na dan,ali pomalo i naravno da biraš šta jedeš.To je već na ovoj temi detaljno opisano.
I plus trening,ali ne pretjeran,jer kao što kažeš nemaš mnogo viška kg...

...samo polako.....
Zoya

#3315 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Zoya »

arslanbey wrote:
I smrsao samm 2 kg do sad
To si ti samo izgubio vode u tijelu ili iz tijela. Ubaci voce barem kao medju obrok i recimo jednu shaku bajama. Kiwi je izuzetno dobar kao medjuobrok. Vocni jogurti bez secera u kombinaciji sa jednom ili polovicom jabukom isto tako su odlicni.
The Realist

#3316 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by The Realist »

Heb'o me svako ako nije jednostavnije neku dijetu držati (i ovo je dijeta što ti kažeš, ali razumijemo se).
Sarajevkica

#3317 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Sarajevkica »

Ma ko ce vise znati sta je sve dijeta ovih dana.

Ja recimo pijem Herbalife shake ujutro oko 7, jedem bananu kao medjubrok oko 11, pa sendvic oko 13. Onda slijedi jos jedna banana oko 17 pa vecera u 20.

Slatkisi, kolaci, chips bilo kakvog tipa nikako ne jedem vise, ali moram priznati da pijem alkohol svaki put kad izlazim (i to nemalo :skoljka: ) i to mi je najteze izbaciti iz svoje ishrane.
golman

#3318 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by golman »

[quote="Sarajevkica"]Ma ko ce vise znati sta je sve dijeta ovih dana.

Ja recimo pijem Herbalife shake ujutro oko 7.................. ali moram priznati da pijem alkohol svaki put kad izlazim i to nemalo

...piješ herba lajf i zaljevaš pivom? :janpi:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3319 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Jimmy McNulty »

Za mjesec dana sam izgubio 5 kg a da sam sam sebi izmislio dijetu. Čak ne bih ni rekao da je to neka dijeta samo sam gazirano i slatko sveo na minimum, jedem bez hljeba ili minimalno hljeba (1 kriška) i poslije 18:00 samo voćka ili povrće dolazi u obzir...još ovoliko i mirna Bosna.
Bambi_na_kofeinu

#3320 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ako sam dobro shvatila ti herbalajf šejkovi zamjenjuju obrok?
Neka kašica je kompletan ručak?

Ali...zašto... :sad:
Evo garantujem da možeš napraviti preukusnu salatu, iste kalorijske vrijednosti kao čaša tog...nečega, a zadovoljit ćeš i nepce.
ema_

#3321 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ema_ »

sherbett wrote:
Jimmy McNulty wrote:Za mjesec dana sam izgubio 5 kg a da sam sam sebi izmislio dijetu. Čak ne bih ni rekao da je to neka dijeta samo sam gazirano i slatko sveo na minimum, jedem bez hljeba ili minimalno hljeba (1 kriška) i poslije 18:00 samo voćka ili povrće dolazi u obzir...još ovoliko i mirna Bosna.
onda imaš dooobar metabolizam :D

Ili je dovoljno to što je muško :) .

(prokleti bili :twisted: )
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3322 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ako sam dobro shvatila ti herbalajf šejkovi zamjenjuju obrok?
Neka kašica je kompletan ručak?

Ali...zašto... :sad:
Evo garantujem da možeš napraviti preukusnu salatu, iste kalorijske vrijednosti kao čaša tog...nečega, a zadovoljit ćeš i nepce.
A I zdravo je za razliku od cudesnog herbalife-a.
Ali bambi dzaba pricas.

Meni je u sustini najjace ovdje kako nas par konstantno prica o pravilnoj ishrani, i onda se dodje sa nekakvim "jelovnicima" gdje uopste nema hrane u pravom smislu te rijeci.
Nigdje proteina, da ne idem dalje uopste...
szlava

#3323 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by szlava »

Glavna formula je ativnost svako na dan moze odvojiti 30 do 60 minuta za rekreaciju jedna od najboljih je trcanje prije trcanja neke lagane vjezbe tamam se zagrijete za trcanje i gas ti sejkovi je samo gubljenje novca izbaciti kasno vecernje jelo i to je to rezultati ce sami doci :wink:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3324 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Jimmy McNulty »

sherbett wrote: onda imaš dooobar metabolizam :D
Ma prosječan metabolizam zaista, ko i svaki drugi. Eto poslušaj moj savjet, nemoj slatko i gazirano osim u izuzetnim prilikama, lagano doručkuj, ručaj normalno ali sa što manje hljeba i večera nek ti bude prije 18:00 po mogucnosti sto laganija, recimo ja jedem pahuljice ili krastavice i jabuke i to je to. Nit sam tokom dana kad gladan, nit žedan. Poslije 7 dana navikneš i sve ide svojim tokom.

Za mjesec dana ovakve dijete smrsao 5 kg a da sam recimo za ručak znao jesti i pizzu i ćevape...a najbolji dio svega je što mi 2 super jeansa nisu mogla, sad mi i velike. :D
Sarajevkica

#3325 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Sarajevkica »

A za veceru, sta jedes? Kao i prije?
Post Reply