Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Bosnolog

#3301 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

hrasno38 wrote:Evo ja cu nakon sto sam u pocetku bio protiv Papeta reci za sebe da sam pogrijesio i da je covjek ipak nekako i nesto drukcije napravio od reprezentacije nego sto je bilo do sada. Ma koliko ova utakmica za nas koji smo je gledali izgledala lose ovo je bila sigurno najteza utakmica do sada u kvalifikacijama. Dosli smo na Bilino polje sa oreolom pobjede u Minsku i onom nasom popularnom "lako cemo" a zaboravili smo na to da je ova Bjelorusija dala samo jedan bod Francuskoj u dvije utakmice. Dzeko je iznenada dobio kapitensku traku i mislim da je za njega to bio dodatni teret.Isto tako nije bilo onog drugog napadaca koji mu je omogucavao da koliko toliko bude sam. Svaki njegov prijem lopte su jahala trojica na njegovim ledjima. Ovo je bila teska utakmica do bola za sve a pogotovo kad je izasao Salihovic i kad se dosta toga poremetilo. E sad Stilic......zamislite kad neko mora da debituje za reprezentaciju u tako vaznoj utakmici a predpostavljam da uopste nije bio kao opcija za ulazak. Mlad, toliko je cekao da zaigra i onda booom. Bez obzira decko je odigrao dobro, imao dobre kornere i centarsuteve ali naravno da on sasvim sigurno moze puno puno bolje sto se vidjelo u utakmici protiv Grcke. Definitivno sa Zahirovicem, Mujdzom, Lulicem i Papcom u kombinaciji sa Spahicem smo napokon dobili ono sto nikad nismo imali, dobru odbranu. E sad Miske......ma ko sta mislio, ma ko sta rekao ali covjek poteza, jednostavno majstor fudbala. Prvi kontakt sa loptom i 100% prilika za Ibricica. Visak kila DA, malo igranja za klub DA......velemajstor DA DA. Medjutim Pape je dobro procjenio koliko on moze i uradio ono sto bi svaki trener i cinjenica je da je pogodio. Miske je odlucio ovaj susret. Ne smiju se njih dvojica prepucavati jer su oni vodje ovog tima, Pape sa klupe a Miske na terenu. Mske mora biti Papetova produzena ruka a Pape mora znati da je Miske pred krajem svoje karijere gdje ce mu trebati da shvati da ce morati prestati da igra fudbal i da mora ici u penziju. Emocije su tu u pitanju i o njima selektor mora razmisljati ali i Miske mora znati da ni Papetu nije lako i da ne moze svima udovoljiti.
Ne znam za vas ali meni je prelijepo osjecaj kad sam sjeo u autoposlije utakmice i vidio masu automobila kako idu prema centru Sarajeva dok se sa radio stanica cuju navijacke pjesme. Moze ova reprezentacija puno toga da uradi ali moraju svi da shvate da samo slogom se mogu napraviti cuda. Zato Pape i Miske moraju sjesti i shvatiti da su podjednako vazni i da moraju biti istinski pogon koji vuce ovu nasu masinu. Lijepo je vece kad ZMAJEVI BLJUJU VATRU!!!!!!!
:thumbup:
Ovo je najbolje opisana utakmica na ovoj temi,.....Cestitam na odlicnoj analizi @ hrasno 38 :thumbup: :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3302 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by -LIBERO- »

kurty wrote:"Hajmo Martinovicu u svlacionicu pod tuseve"... oplako sam kad sam cuo kristica da to kaze
A tek kada je rekao "..nista,nula ..KROMPIR.."

Cuj krompir :shock: :-) :lol: :lol: :lol:
MrBega

#3303 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by MrBega »

zecko_kupuz wrote:Jao nam kite od dresova. Misketu se oni kratki rukavi opružili do ručnih zglobova. :lol: Nezgodno je u ovim tunikama igrati.
Hehe, baš su kite, ni imena, brojevi preko čitavih leđa, užas,ko neki turski Adedas
kurty

#3304 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kurty »

-LIBERO- wrote:
kurty wrote:"Hajmo Martinovicu u svlacionicu pod tuseve"... oplako sam kad sam cuo kristica da to kaze

kad je to rekao??? :lol:
kokuz_sa

#3305 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

jufka developer wrote:
jeza u ledja wrote: Samo sam jos htio spomenuti. Izmjena Misimovic za Pandzu (koji je bio na zutom) i Rahimic na njegovo mjesto - svaka cast!! :thumbup: :thumbup:

to bi pola ovog foruma napravilo. strucnjak, nema sta
ti nista drugo ne radis cijelo vrijeme nocas nego samo smjenjujes papeta i trpas bazdarevica i branis igrace koji su zeljini potomci..

ja do sada nikad ne vidje da nas je neki slektor koji je zeljino dijete doveo do ovoga da smo jako blizu direktnog plasmana na neko takmicenje.
ako se ne varam kad se nudilo mjesto selektora zeljinim potomcima oni su imali pametnijeg posla..

popusti malo s tim "moj babo je jaci od tvog babe" ovo je reprezentacija a ne derbi sarajevo-zeljo :-) :-)
Sasvim_Obican

#3306 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

-LIBERO- wrote:

Kad je to rekao ?! :lol:
Baudelaire

#3307 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

-LIBERO- wrote:

Gled'o Kiketa :D
Baltazar_khan

#3308 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baltazar_khan »

jufka počinje da trola i provocira a vi se lijepite na to. koji vam je :roll:
udrch

#3309 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by udrch »

Jeli ko primjetio u povratku onog sa džetom što se napio ko zemlja, pa švera cestom ko manijak..ja sam ga morao obilaziti sa desne strane i to ga uzeo na foru da me ne udari..samo sam čekao kad će zveknuti u ogradu i prevrnuti se ispred mene..
kokuz_sa

#3310 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

kurty wrote:
-LIBERO- wrote:

kad je to rekao??? :lol:
bjelorusi su ocekivali 4 boda u ove dvije utakmice a dobili su nulu..KROMPIRR :D :D

tako je nesto izvalio na kraju tekme :lol: :lol:
Dammme

#3311 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dammme »

-LIBERO- wrote:

Hebo krompir (čuj krompir :lol: ), nego ima li ijedna tekma da je igor prenosio, a da smo zijanili?
Last edited by Dammme on 07/09/2011 00:46, edited 1 time in total.
Kardelj01

#3312 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Kardelj01 »

jufka developer wrote:
jeza u ledja wrote: Samo sam jos htio spomenuti. Izmjena Misimovic za Pandzu (koji je bio na zutom) i Rahimic na njegovo mjesto - svaka cast!! :thumbup: :thumbup:

Ne budi ljubomoran, budi ponosan.
slobodni armirach

#3313 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by slobodni armirach »

udrch wrote:Jeli ko primjetio u povratku onog sa džetom što se napio ko zemlja, pa švera cestom ko manijak..ja sam ga morao obilaziti sa desne strane i to ga uzeo na foru da me ne udari..samo sam čekao kad će zveknuti u ogradu i prevrnuti se ispred mene..
jel to ona tru'hla visnja farbe, sa dvoja vrata :lol: :lol:
kurty

#3314 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kurty »

Dammme wrote: Hebo krompir (čuj krompir :lol: ), nego ima li ijedna tekma da je igor prenosio, a da smo zijanili?
Steta sto veceras nismo vise zabili... da ga vise puta slusamo kako se dere... sjo kad se sjetim pretiv danaca
rajv0sa

#3315 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by rajv0sa »

kokuz_sa wrote:
jufka developer wrote:

ti nista drugo ne radis cijelo vrijeme nocas nego samo smjenjujes papeta i trpas bazdarevica i branis igrace koji su zeljini potomci..

ja do sada nikad ne vidje da nas je neki slektor koji je zeljino dijete doveo do ovoga da smo jako blizu direktnog plasmana na neko takmicenje.
ako se ne varam kad se nudilo mjesto selektora zeljinim potomcima oni su imali pametnijeg posla..

popusti malo s tim "moj babo je jaci od tvog babe" ovo je reprezentacija a ne derbi sarajevo-zeljo :-) :-)
Ivica Osim :thumbup: Iako navijam sa FKS mislim da je taj covjek ljudina kakvog nema.
jeza u ledja

#3316 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

jufka developer wrote:

Izbacilo jednog od 2 stopera umjesto poluspica i stavilo na njegovo mjesto igraca koji nikad u zivotu stopera nije igrao? Ma da, stvarno. Ti bi prvi to napravio.
vinnie_jones

#3317 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by vinnie_jones »

Iggy stari kockar, "polovi da ne bude krompir" :lol:

Image
Sasvim_Obican

#3318 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Natjeraste me da gledam zadnje minute da čujem to - krompir ! A legenda je lik.. :D
ultima_palabra

#3319 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ultima_palabra »

Bodove piši, igru briši... hvala Miske :thumbup:

Džeko je bio beton večeras, koliko puta je primio loptu između trojice i čekao podršku koja nikako da stigne...

Problem bunkera je što sekunda inspiracije poništi 90 minuta perspiracije... Je li tako Stange? :mrgreen:
zecko_kupuz

#3320 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zecko_kupuz »

E ne kontam, čuj "loša igra". :? Znaju naići ovakvi mečevi i imali smo istih i prije. Samo što se tada nije liječila sujeta, već smo se iskreno radovali svakoj pobjedi i bodovima, ma kako god oni došli. Sad imamo jedan baraž iza sebe i odmah očekivanja sežu do jupitera.

Ovo je prava rovovska tekma, Bjelorusi su strašni trkači, odlično drže loptu i još bolje vezu. Ali nemaju završnicu. U ova dva meča su nam uputili 2 šuta u okvir gola mislim. Bravo našima što su probili tu gostujuću tvrđavu.

Zahiroviću skidam kapu. Još uvijek ponekad protrči k'o pile bez glave, ali to je znao raditi i Mujdža dok se nije uhodao. Bešić je jučerašnja vijest, Zahirović je trenutno u modi. :D
todd_smith

#3321 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

0:34 :roll:
jufka developer

#3322 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jufka developer »

kokuz_sa wrote:
jufka developer wrote:

da je bilo potomaka sarajeva, branio bi i njih

:D

laku noc svima, nadam se da cemo docekati bolje dane za nasu repku, sa papetom ili bez njega... niko nije vrijedniji od naseg uspjeha, bio on miske ili safet, mozemo mi i bez njih
imač kada

#3323 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by imač kada »

kurty wrote:
Dammme wrote: Hebo krompir (čuj krompir :lol: ), nego ima li ijedna tekma da je igor prenosio, a da smo zijanili?
Steta sto veceras nismo vise zabili... da ga vise puta slusamo kako se dere... sjo kad se sjetim pretiv danaca
taman tako :D otprije danske se ne sjecam da je i postojo, a od tada su mi najdrazi njegovi komentari utakmica reprezentacije.
LSD

#3324 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Cuj ovog kokuza -željini potomci :lol: :lol: i još se pita ima li kakav a zaboravlja da je najveci ikad vodio još ondašnju selekciju Yuge :lol: i ne samo da je doveo blizu baraža vec je vodio svoje selekcije i to polufinala SP haman.
zenny

#3325 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zenny »

todd_smith wrote:

0:34 :roll:
neka logika kaze da je bjelorusima ovo uputio zbog ciganske igre.. razlog vise da vjerujemo da nije ljut na papeta iako mi ona vijest da je sam kuci otisao bas i nije dobra al' vidicemo sutra
Locked