SDP

Post Reply
quasar

#3301 Re: SDP

Post by quasar »

narednik xp wrote:Black swan, nisu domaci proizvodi, vec onoi koji se uvoze. Cjene su maloprodajne.

Ostaloj gospodi sto im je smjesno,vjerojatno zive na racun svih ostalih i stranacki su dobro uhljebljeni :zzzz: , a vecini ostalih koji su sljakeri i gledaju sto i kako kupuju je vrlo bitno! Meni nije nimalo smjesno, valjda sam ja jedina budala kojoj je bitno u "drzavi za covjeka" cjene namjernica. U svici je npr. cjena struje, kada se tromjesecni racuni (u svici se placa struja tromjesecno) usporedesa BiH,vrlo su slicni sa nasima!

I sve je to smjesno gospodi na vlasti!?
Hajd sad reci sto je SDP kriv za cijenu namirnica zivota ti?
quasar

#3302 Re: SDP

Post by quasar »

narednik xp wrote:politicki odgovor,ako ce nekome biti lakse...
SDP BiH je vec izdao svoje glasace koalicijom sa HSP-om, veca sramota za jednu socijalisticku stranku ne moze biti.
Pa dobro, ti nemoj vise nikad glasati za njih i eto...
Skijaš

#3303 Re: SDP

Post by Skijaš »

narednik xp wrote:Meni nije nimalo smjesno, valjda sam ja jedina budala kojoj je bitno u "drzavi za covjeka" cjene namjernica.
Koliko je koštala Nutela kada su SDA i HDZ bili ključni faktor ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3304 Re: SDP

Post by Truba »

SDP BiH je vec izdao svoje glasace koalicijom sa HSP-om, veca sramota za jednu socijalisticku stranku ne moze biti.
ja ne vidim nikakve izdaje niti šta zlo u HSPu

veća mi je izdaja SDA - SDS nekad davno
pa ne vidim da SDA glasači to zamjere...čak dapače...
madner

#3305 Re: SDP

Post by madner »

Haj sto laze, ali kako niko od vas da provjeri ovo. Gdje vi placate nutelu cenera :D
Truba

#3306 Re: SDP

Post by Truba »

narednik xp wrote:Black swan, nisu domaci proizvodi, vec onoi koji se uvoze. Cjene su maloprodajne.

Ostaloj gospodi sto im je smjesno,vjerojatno zive na racun svih ostalih i stranacki su dobro uhljebljeni :zzzz: , a vecini ostalih koji su sljakeri i gledaju sto i kako kupuju je vrlo bitno! Meni nije nimalo smjesno, valjda sam ja jedina budala kojoj je bitno u "drzavi za covjeka" cjene namjernica. U svici je npr. cjena struje, kada se tromjesecni racuni (u svici se placa struja tromjesecno) usporedesa BiH,vrlo su slicni sa nasima!

I sve je to smjesno gospodi na vlasti!?
daj ba poredi tranzicijske zemlje sa nama ne njemačku i švicu
madner

#3307 Re: SDP

Post by madner »

I naravno laze za cijenu struje :D
Truba

#3308 Re: SDP

Post by Truba »

imamo tri naroda od kojih sva tri vide današnju bih drugačije u budućnosti
imali smo razarajući rat koji je rasturio odnose među ljudima što danas utiče na ekonomiju
imali smo pomijeranje stanovništa koje nas je unazadilo za 100 godina
imamo tranziciju i poluteokraciju

i on poredi cijene na topiku o SDPu sa njemačkom i švicom
popajic

#3309 Re: SDP

Post by popajic »

Sramota je i sa HSP-om , sramota je i sa SDA , ali je sramota i ne znati da se u koaliciju s nekim moralo uci - izbor je takav da je bilo nemoguce zaobici neku vrstu sramote.
Meni su veca sramota one baljezgarije na zadnjem kongresu - iz suplje u prazno , puno nabiflanog , niceg konkretnog
:-)
Samo ne znam sto ovo tebi govorim nakon provale da je Zeljko vjecni predsjednik :roll: ( a vala i ono : cjene namJernica... :D )
Skijaš

#3310 Re: SDP

Post by Skijaš »

madner wrote:Haj sto laze, ali kako niko od vas da provjeri ovo. Gdje vi placate nutelu cenera :D
eura :-D

A Nutelu ne kupujem, samo Vispak ili ako nema, onda onu smjesu iz Barpeha. Napatim se, ali ne dam švabi ni feninga. :-D
draganbl

#3311 Re: SDP

Post by draganbl »

popajic wrote:
Sramota je i sa HSP-om , sramota je i sa SDA , ali je sramota i ne znati da se u koaliciju s nekim moralo uci - izbor je takav da je bilo nemoguce zaobici neku vrstu sramote.
Meni su veca sramota one baljezgarije na zadnjem kongresu - iz suplje u prazno , puno nabiflanog , niceg konkretnog
:-)
Samo ne znam sto ovo tebi govorim nakon provale da je Zeljko vjecni predsjednik :roll: ( a vala i ono : cjene namJernica... :D )
Baljezgarije na prethodnom kongresu su samo posljedica nemanja jasne strategije kako voditi ovu zemlju.
Svaka čast SDP-u što je osvojio dosta glasova, svaka im čast što su hrabro preuzeli vlast, ali brate mili, stvarno bi bio red da nešto i urade za svog mandata. Eno im politika, eno im Platforme, neka okrenu koju god hoće stranicu i neka proberu i fino kažu: Evo uradićemo to i to, do tada i tada na taj i taj način.
A oni opet dijele kojekakve papirčine delegatima, koji u elektronskoj formi vise na sajtu SDP-a već više od godinu dana.
I sad se kao glasa nešto o tome. Pa dokle će se samo pričati šta treba da se uradi. Vrijeme je već odavno da se i počne raditi.
madner

#3312 Re: SDP

Post by madner »

Skijaš wrote:
madner wrote:Haj sto laze, ali kako niko od vas da provjeri ovo. Gdje vi placate nutelu cenera :D
eura :-D

A Nutelu ne kupujem, samo Vispak ili ako nema, onda onu smjesu iz Barpeha. Napatim se, ali ne dam švabi ni feninga. :-D
Cijena struje, da vidimo gdje je to 3 puta jeftinija :D

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3313 Re: SDP

Post by pici »

moreli se JAzlaJA zaCrveniti....neMre on je svakako Crven :mrgreen:
Alfons Kauders

#3314 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote: Cijena struje, da vidimo gdje je to 3 puta jeftinija :D

Image
mojne dzabe, davno smo ustanovili da drzava treba placati struju, plin i benzin... :D mada su najjeftiniji u regiji... :D

ista je prica doduse bila i prije SDP-a... :D samo nek se kuka... :D a da nam fakat uvedu cijene kao npr. u hrvatskoj, plakali bi... :D
quasar

#3315 Re: SDP

Post by quasar »

Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
Najniza cijena rada. Imam informaciju da se Vlada FBiH protivi povecanju najnize cijene rada. To je vrlo, vrlo lose. Znaci da Vlada brine o poslodavcima (i treba da brine) vise nego o radnickoj klasi (a trebala bi makar podjednako ako ne i obrnuto).
narednik xp

#3316 Re: SDP

Post by narednik xp »

Ja sam apolitican i nije me briga koje je pleme na vlasti...apsolutno. Bitan je kvalitet zivljenja.
Gdje je nutela cener,e svugdje od .... pa nadalje,kako e ne znam a imao sam priliku uvoziti prehrambene namjernice pa znam marzu.
Sto je vlast kriva, MA NIJE VLAST KRIVA naravno raja je kriva sto je marza boga pitaj koliko posto,pa se dok se silnoj administraciji guzice podmazu ostalim ostane nista.
Struje radi, pa dajte podatak koliko se struje u BiH proizvede,koliko potrosi, onda uzmite standard u EU i u BiH,pa mi onda neka neko kaze MA ISTO JE TO! Ja cu se sloziti.
Inace o elektru BiH bi se dalo pricat,ali nije tema. Npr. obnovljive izvore energije treba da place budet,a placaju ga gradani?
Vlada Federacije BiH donijela je uredbu prema kojoj se potrošačima električne energije uvodi dodatna naknada za obnovljive izvore električne energije, što u konačnici znači povećanje ukupnog iznosa na računima za struju.
Cijena električne energije u EP HZ-HB iznosi 13,13 feninga po kWh, što je niže za dva feninga od EP BiH. plisobnovljive izvore električne energije.
Truba

#3317 Re: SDP

Post by Truba »

svi ste vi apolitični dok ne dođe SDP na vlast
onda se pokažete kao izvrsni poznavatelji političkih prilika dok ste o tome šutjeli za vrijeme 20 najtežih godina :D ( minus 18 mjeseci alijanse)
narednik xp

#3318 Re: SDP

Post by narednik xp »

quasar wrote:Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
Najniza cijena rada. Imam informaciju da se Vlada FBiH protivi povecanju najnize cijene rada. To je vrlo, vrlo lose. Znaci da Vlada brine o poslodavcima (i treba da brine) vise nego o radnickoj klasi (a trebala bi makar podjednako ako ne i obrnuto).
...nijkoga ne blatim,niti imam namjeru...brate ubise troskovi zivota...svaki dan sve skuplje,vada neki klinac poskupi i jos me ovdje svi ubjeduju da nije tacno. Ispade BiH najjeftinija na svjetu,a meni svaki dan sve jebenije!? A sto se tice spomenutih prava radnickih...e jao nama sljakerima...najebali skroz.
U firmu mi dosla inspekcija,sve koji nisu prijavljenji na prislini godisnji. Ukinuse naknadu za prevoz iako je zakonom zagarantovano 70% (ksta me 5kmu oba pravca,sada ima 2km uoba pravac),ukinuse naknadu na minuli rad,samo onaj staz se placa koji si zaradio kod poslodavca gdje trnutacno radis,ostalo se zaboravilo!?!?!? Pekovremeni,jer sef kaze nema kuci dok se ne zavrsi i NIJE PLACENO!
Ko je kriv,valjda ja ...jbg
narednik xp

#3319 Re: SDP

Post by narednik xp »

Black swan wrote:svi ste vi apolitični dok ne dođe SDP na vlast
onda se pokažete kao izvrsni poznavatelji političkih prilika dok ste o tome šutjeli za vrijeme 20 najtežih godina :D ( minus 18 mjeseci alijanse)
...udaro sam ja po drugima, bas me briga ko je na vlasti. Reci gdje tema sa sda,ghdz,...da i njima sta napisem, sve go kriminalac. U hdz-u ko je god sta ukro pobjego je u RH. Niko marke da vrat,sve neke optuznice,a para nide. Sve firme u hrhb su pokupovali i otisle u p.m. SDA,....http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm
quasar

#3320 Re: SDP

Post by quasar »

narednik xp wrote:
quasar wrote:Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
...nijkoga ne blatim,niti imam namjeru...brate ubise troskovi zivota...svaki dan sve skuplje,vada neki klinac poskupi i jos me ovdje svi ubjeduju da nije tacno. Ispade BiH najjeftinija na svjetu,a meni svaki dan sve jebenije!? A sto se tice spomenutih prava radnickih...e jao nama sljakerima...najebali skroz.
U firmu mi dosla inspekcija,sve koji nisu prijavljenji na prislini godisnji. Ukinuse naknadu za prevoz iako je zakonom zagarantovano 70% (ksta me 5kmu oba pravca,sada ima 2km uoba pravac),ukinuse naknadu na minuli rad,samo onaj staz se placa koji si zaradio kod poslodavca gdje trnutacno radis,ostalo se zaboravilo!?!?!? Pekovremeni,jer sef kaze nema kuci dok se ne zavrsi i NIJE PLACENO!
Ko je kriv,valjda ja ...jbg
Inspekcija je prislila tvog poslodavca da radi po zakonu, tj. odalamila mu je kaznu. Sad se on vadi na vama i ukida vam prevoz i minuli. To nije djelo inspekcije, nego posljedica toga sto je gazda uhvacen u prekrsaju.
kojeime

#3321 Re: SDP

Post by kojeime »

Black swan, odgovor na kritiku SDP-a nije to da su drugi isto tako losi. To je izgovor, nije odgovor.

A postoji jedna fundamentalna razlika izmedju SDP-a i ostalih stranaka vezano za kritiku SDP-a i svakodnevnog zivota i standarda. Dakle, SDP je SOCIJAL demokraska partija, dok druge to nisu. Dakle, ako je na vlasti partija kojoj socijalna pitanja moraju biti na prvom mjestu (barem im ime to kaze) onda cu prirodno sve lose stvari koje se ticu standarda zivota upucivati njima kao kritiku. Ako mi je standard zivota najvazniji, onda ocekujem da SDP to popravlja i glasam za njih. Ako mi je nacija najvaznija, glasam za SDA. A ako glasam za SDP, oni dodju na vlast i standard zivota mi se ne popravlja, onda cu logicno kritikovati njih, necu SDA.
narednik xp

#3322 Re: SDP

Post by narednik xp »

...jarane,meni je sve jebenije...dosla voda do grla,radim ko konj,a para nide!
Onda upalim tv...hoce me kap strefit od dobrote...pa se pitam de zivim,odem na forum pa mi se smiju,nije to tako,... nisam ja sam,samo neznam imam osjecaj da ja sam trbunjam ili vise niko nema volje da napise kako mu je.
Nema veze, nije tema i necu vise pisat, vidim da je izmedu vlasti i raje tolika razdaljina da se nevide ni teleskopom. A i nebi vise da mi se smiju ovi fino uhljebljeni stranacki kadrovi sto su do juce u galosam hodali. JBG, tako mi grah pao ko sto ekrem rece "kuca-poso" i nemoj da bi de svratio. :lol:
Nije mi tatko,ni Lagundija,ni Covic,ni Izetbegovic,...pa da se mogu zajebavat...
quasar

#3323 Re: SDP

Post by quasar »

narednik xp wrote:...jarane,meni je sve jebenije...dosla voda do grla,radim ko konj,a para nide!
Onda upalim tv...hoce me kap strefit od dobrote...pa se pitam de zivim,odem na forum pa mi se smiju,nije to tako,... nisam ja sam,samo neznam imam osjecaj da ja sam trbunjam ili vise niko nema volje da napise kako mu je.
Nema veze, nije tema i necu vise pisat, vidim da je izmedu vlasti i raje tolika razdaljina da se nevide ni teleskopom. A i nebi vise da mi se smiju ovi fino uhljebljeni stranacki kadrovi sto su do juce u galosam hodali. JBG, tako mi grah pao ko sto ekrem rece "kuca-poso" i nemoj da bi de svratio. :lol:
Nije mi tatko,ni Lagundija,ni Covic,ni Izetbegovic,...pa da se mogu zajebavat...
Drug, nije ni meni bolje. I ja zivim od radnicke plate, ali pokusavam odrediti krivce za svaki moj problem posebno, a ne udarati po onom ko mi prvi na pamet padne. SDP se moze okriviti za stosta, ali ne bas za sve.
madner

#3324 Re: SDP

Post by madner »

Alo ba, trolla ostavite na miru.
Truba

#3325 Re: SDP

Post by Truba »

kojeime wrote:Black swan, odgovor na kritiku SDP-a nije to da su drugi isto tako losi. To je izgovor, nije odgovor.
ne ne ne... drugi su gori... to je realnost
samo pogledajte periode dok su oni bili na vlasti i krize koje smo imali a danas ih osjećamo
Post Reply