Hajd sad reci sto je SDP kriv za cijenu namirnica zivota ti?narednik xp wrote:Black swan, nisu domaci proizvodi, vec onoi koji se uvoze. Cjene su maloprodajne.
Ostaloj gospodi sto im je smjesno,vjerojatno zive na racun svih ostalih i stranacki su dobro uhljebljeni, a vecini ostalih koji su sljakeri i gledaju sto i kako kupuju je vrlo bitno! Meni nije nimalo smjesno, valjda sam ja jedina budala kojoj je bitno u "drzavi za covjeka" cjene namjernica. U svici je npr. cjena struje, kada se tromjesecni racuni (u svici se placa struja tromjesecno) usporedesa BiH,vrlo su slicni sa nasima!
I sve je to smjesno gospodi na vlasti!?
SDP
- quasar
#3301 Re: SDP
- quasar
#3302 Re: SDP
Pa dobro, ti nemoj vise nikad glasati za njih i eto...narednik xp wrote:politicki odgovor,ako ce nekome biti lakse...
SDP BiH je vec izdao svoje glasace koalicijom sa HSP-om, veca sramota za jednu socijalisticku stranku ne moze biti.
- Skijaš
#3303 Re: SDP
Koliko je koštala Nutela kada su SDA i HDZ bili ključni faktor ?narednik xp wrote:Meni nije nimalo smjesno, valjda sam ja jedina budala kojoj je bitno u "drzavi za covjeka" cjene namjernica.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3304 Re: SDP
ja ne vidim nikakve izdaje niti šta zlo u HSPunarednik xp wrote:politicki odgovor,ako ce nekome biti lakse...
SDP BiH je vec izdao svoje glasace koalicijom sa HSP-om, veca sramota za jednu socijalisticku stranku ne moze biti.
veća mi je izdaja SDA - SDS nekad davno
pa ne vidim da SDA glasači to zamjere...čak dapače...
- madner
#3305 Re: SDP
Haj sto laze, ali kako niko od vas da provjeri ovo. Gdje vi placate nutelu cenera 
- Truba
#3306 Re: SDP
daj ba poredi tranzicijske zemlje sa nama ne njemačku i švicunarednik xp wrote:Black swan, nisu domaci proizvodi, vec onoi koji se uvoze. Cjene su maloprodajne.
Ostaloj gospodi sto im je smjesno,vjerojatno zive na racun svih ostalih i stranacki su dobro uhljebljeni, a vecini ostalih koji su sljakeri i gledaju sto i kako kupuju je vrlo bitno! Meni nije nimalo smjesno, valjda sam ja jedina budala kojoj je bitno u "drzavi za covjeka" cjene namjernica. U svici je npr. cjena struje, kada se tromjesecni racuni (u svici se placa struja tromjesecno) usporedesa BiH,vrlo su slicni sa nasima!
I sve je to smjesno gospodi na vlasti!?
- Truba
#3308 Re: SDP
imamo tri naroda od kojih sva tri vide današnju bih drugačije u budućnosti
imali smo razarajući rat koji je rasturio odnose među ljudima što danas utiče na ekonomiju
imali smo pomijeranje stanovništa koje nas je unazadilo za 100 godina
imamo tranziciju i poluteokraciju
i on poredi cijene na topiku o SDPu sa njemačkom i švicom
imali smo razarajući rat koji je rasturio odnose među ljudima što danas utiče na ekonomiju
imali smo pomijeranje stanovništa koje nas je unazadilo za 100 godina
imamo tranziciju i poluteokraciju
i on poredi cijene na topiku o SDPu sa njemačkom i švicom
-
popajic
#3309 Re: SDP
Sramota je i sa HSP-om , sramota je i sa SDA , ali je sramota i ne znati da se u koaliciju s nekim moralo uci - izbor je takav da je bilo nemoguce zaobici neku vrstu sramote.narednik xp wrote:politicki odgovor,ako ce nekome biti lakse...
Meni su veca sramota one baljezgarije na zadnjem kongresu - iz suplje u prazno , puno nabiflanog , niceg konkretnog
Samo ne znam sto ovo tebi govorim nakon provale da je Zeljko vjecni predsjednik
- Skijaš
#3310 Re: SDP
euramadner wrote:Haj sto laze, ali kako niko od vas da provjeri ovo. Gdje vi placate nutelu cenera
A Nutelu ne kupujem, samo Vispak ili ako nema, onda onu smjesu iz Barpeha. Napatim se, ali ne dam švabi ni feninga.
- draganbl
#3311 Re: SDP
Baljezgarije na prethodnom kongresu su samo posljedica nemanja jasne strategije kako voditi ovu zemlju.popajic wrote:Sramota je i sa HSP-om , sramota je i sa SDA , ali je sramota i ne znati da se u koaliciju s nekim moralo uci - izbor je takav da je bilo nemoguce zaobici neku vrstu sramote.narednik xp wrote:politicki odgovor,ako ce nekome biti lakse...
Meni su veca sramota one baljezgarije na zadnjem kongresu - iz suplje u prazno , puno nabiflanog , niceg konkretnog
![]()
Samo ne znam sto ovo tebi govorim nakon provale da je Zeljko vjecni predsjednik( a vala i ono : cjene namJernica...
)
Svaka čast SDP-u što je osvojio dosta glasova, svaka im čast što su hrabro preuzeli vlast, ali brate mili, stvarno bi bio red da nešto i urade za svog mandata. Eno im politika, eno im Platforme, neka okrenu koju god hoće stranicu i neka proberu i fino kažu: Evo uradićemo to i to, do tada i tada na taj i taj način.
A oni opet dijele kojekakve papirčine delegatima, koji u elektronskoj formi vise na sajtu SDP-a već više od godinu dana.
I sad se kao glasa nešto o tome. Pa dokle će se samo pričati šta treba da se uradi. Vrijeme je već odavno da se i počne raditi.
- madner
#3312 Re: SDP
Cijena struje, da vidimo gdje je to 3 puta jeftinijaSkijaš wrote:euramadner wrote:Haj sto laze, ali kako niko od vas da provjeri ovo. Gdje vi placate nutelu cenera![]()
A Nutelu ne kupujem, samo Vispak ili ako nema, onda onu smjesu iz Barpeha. Napatim se, ali ne dam švabi ni feninga.

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3313 Re: SDP
moreli se JAzlaJA zaCrveniti....neMre on je svakako Crven 
- Alfons Kauders
#3314 Re: SDP
mojne dzabe, davno smo ustanovili da drzava treba placati struju, plin i benzin...madner wrote: Cijena struje, da vidimo gdje je to 3 puta jeftinija![]()
ista je prica doduse bila i prije SDP-a...
- quasar
#3315 Re: SDP
Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
Najniza cijena rada. Imam informaciju da se Vlada FBiH protivi povecanju najnize cijene rada. To je vrlo, vrlo lose. Znaci da Vlada brine o poslodavcima (i treba da brine) vise nego o radnickoj klasi (a trebala bi makar podjednako ako ne i obrnuto).
Najniza cijena rada. Imam informaciju da se Vlada FBiH protivi povecanju najnize cijene rada. To je vrlo, vrlo lose. Znaci da Vlada brine o poslodavcima (i treba da brine) vise nego o radnickoj klasi (a trebala bi makar podjednako ako ne i obrnuto).
-
narednik xp
#3316 Re: SDP
Ja sam apolitican i nije me briga koje je pleme na vlasti...apsolutno. Bitan je kvalitet zivljenja.
Gdje je nutela cener,e svugdje od .... pa nadalje,kako e ne znam a imao sam priliku uvoziti prehrambene namjernice pa znam marzu.
Sto je vlast kriva, MA NIJE VLAST KRIVA naravno raja je kriva sto je marza boga pitaj koliko posto,pa se dok se silnoj administraciji guzice podmazu ostalim ostane nista.
Struje radi, pa dajte podatak koliko se struje u BiH proizvede,koliko potrosi, onda uzmite standard u EU i u BiH,pa mi onda neka neko kaze MA ISTO JE TO! Ja cu se sloziti.
Inace o elektru BiH bi se dalo pricat,ali nije tema. Npr. obnovljive izvore energije treba da place budet,a placaju ga gradani?
Vlada Federacije BiH donijela je uredbu prema kojoj se potrošačima električne energije uvodi dodatna naknada za obnovljive izvore električne energije, što u konačnici znači povećanje ukupnog iznosa na računima za struju.
Cijena električne energije u EP HZ-HB iznosi 13,13 feninga po kWh, što je niže za dva feninga od EP BiH. plisobnovljive izvore električne energije.
Gdje je nutela cener,e svugdje od .... pa nadalje,kako e ne znam a imao sam priliku uvoziti prehrambene namjernice pa znam marzu.
Sto je vlast kriva, MA NIJE VLAST KRIVA naravno raja je kriva sto je marza boga pitaj koliko posto,pa se dok se silnoj administraciji guzice podmazu ostalim ostane nista.
Struje radi, pa dajte podatak koliko se struje u BiH proizvede,koliko potrosi, onda uzmite standard u EU i u BiH,pa mi onda neka neko kaze MA ISTO JE TO! Ja cu se sloziti.
Inace o elektru BiH bi se dalo pricat,ali nije tema. Npr. obnovljive izvore energije treba da place budet,a placaju ga gradani?
Vlada Federacije BiH donijela je uredbu prema kojoj se potrošačima električne energije uvodi dodatna naknada za obnovljive izvore električne energije, što u konačnici znači povećanje ukupnog iznosa na računima za struju.
Cijena električne energije u EP HZ-HB iznosi 13,13 feninga po kWh, što je niže za dva feninga od EP BiH. plisobnovljive izvore električne energije.
- Truba
#3317 Re: SDP
svi ste vi apolitični dok ne dođe SDP na vlast
onda se pokažete kao izvrsni poznavatelji političkih prilika dok ste o tome šutjeli za vrijeme 20 najtežih godina
( minus 18 mjeseci alijanse)
onda se pokažete kao izvrsni poznavatelji političkih prilika dok ste o tome šutjeli za vrijeme 20 najtežih godina
-
narednik xp
#3318 Re: SDP
...nijkoga ne blatim,niti imam namjeru...brate ubise troskovi zivota...svaki dan sve skuplje,vada neki klinac poskupi i jos me ovdje svi ubjeduju da nije tacno. Ispade BiH najjeftinija na svjetu,a meni svaki dan sve jebenije!? A sto se tice spomenutih prava radnickih...e jao nama sljakerima...najebali skroz.quasar wrote:Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
U firmu mi dosla inspekcija,sve koji nisu prijavljenji na prislini godisnji. Ukinuse naknadu za prevoz iako je zakonom zagarantovano 70% (ksta me 5kmu oba pravca,sada ima 2km uoba pravac),ukinuse naknadu na minuli rad,samo onaj staz se placa koji si zaradio kod poslodavca gdje trnutacno radis,ostalo se zaboravilo!?!?!? Pekovremeni,jer sef kaze nema kuci dok se ne zavrsi i NIJE PLACENO!
Ko je kriv,valjda ja ...jbg
-
narednik xp
#3319 Re: SDP
...udaro sam ja po drugima, bas me briga ko je na vlasti. Reci gdje tema sa sda,ghdz,...da i njima sta napisem, sve go kriminalac. U hdz-u ko je god sta ukro pobjego je u RH. Niko marke da vrat,sve neke optuznice,a para nide. Sve firme u hrhb su pokupovali i otisle u p.m. SDA,....http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htmBlack swan wrote:svi ste vi apolitični dok ne dođe SDP na vlast
onda se pokažete kao izvrsni poznavatelji političkih prilika dok ste o tome šutjeli za vrijeme 20 najtežih godina( minus 18 mjeseci alijanse)
- quasar
#3320 Re: SDP
Inspekcija je prislila tvog poslodavca da radi po zakonu, tj. odalamila mu je kaznu. Sad se on vadi na vama i ukida vam prevoz i minuli. To nije djelo inspekcije, nego posljedica toga sto je gazda uhvacen u prekrsaju.narednik xp wrote:...nijkoga ne blatim,niti imam namjeru...brate ubise troskovi zivota...svaki dan sve skuplje,vada neki klinac poskupi i jos me ovdje svi ubjeduju da nije tacno. Ispade BiH najjeftinija na svjetu,a meni svaki dan sve jebenije!? A sto se tice spomenutih prava radnickih...e jao nama sljakerima...najebali skroz.quasar wrote:Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
U firmu mi dosla inspekcija,sve koji nisu prijavljenji na prislini godisnji. Ukinuse naknadu za prevoz iako je zakonom zagarantovano 70% (ksta me 5kmu oba pravca,sada ima 2km uoba pravac),ukinuse naknadu na minuli rad,samo onaj staz se placa koji si zaradio kod poslodavca gdje trnutacno radis,ostalo se zaboravilo!?!?!? Pekovremeni,jer sef kaze nema kuci dok se ne zavrsi i NIJE PLACENO!
Ko je kriv,valjda ja ...jbg
-
kojeime
#3321 Re: SDP
Black swan, odgovor na kritiku SDP-a nije to da su drugi isto tako losi. To je izgovor, nije odgovor.
A postoji jedna fundamentalna razlika izmedju SDP-a i ostalih stranaka vezano za kritiku SDP-a i svakodnevnog zivota i standarda. Dakle, SDP je SOCIJAL demokraska partija, dok druge to nisu. Dakle, ako je na vlasti partija kojoj socijalna pitanja moraju biti na prvom mjestu (barem im ime to kaze) onda cu prirodno sve lose stvari koje se ticu standarda zivota upucivati njima kao kritiku. Ako mi je standard zivota najvazniji, onda ocekujem da SDP to popravlja i glasam za njih. Ako mi je nacija najvaznija, glasam za SDA. A ako glasam za SDP, oni dodju na vlast i standard zivota mi se ne popravlja, onda cu logicno kritikovati njih, necu SDA.
A postoji jedna fundamentalna razlika izmedju SDP-a i ostalih stranaka vezano za kritiku SDP-a i svakodnevnog zivota i standarda. Dakle, SDP je SOCIJAL demokraska partija, dok druge to nisu. Dakle, ako je na vlasti partija kojoj socijalna pitanja moraju biti na prvom mjestu (barem im ime to kaze) onda cu prirodno sve lose stvari koje se ticu standarda zivota upucivati njima kao kritiku. Ako mi je standard zivota najvazniji, onda ocekujem da SDP to popravlja i glasam za njih. Ako mi je nacija najvaznija, glasam za SDA. A ako glasam za SDP, oni dodju na vlast i standard zivota mi se ne popravlja, onda cu logicno kritikovati njih, necu SDA.
-
narednik xp
#3322 Re: SDP
...jarane,meni je sve jebenije...dosla voda do grla,radim ko konj,a para nide!
Onda upalim tv...hoce me kap strefit od dobrote...pa se pitam de zivim,odem na forum pa mi se smiju,nije to tako,... nisam ja sam,samo neznam imam osjecaj da ja sam trbunjam ili vise niko nema volje da napise kako mu je.
Nema veze, nije tema i necu vise pisat, vidim da je izmedu vlasti i raje tolika razdaljina da se nevide ni teleskopom. A i nebi vise da mi se smiju ovi fino uhljebljeni stranacki kadrovi sto su do juce u galosam hodali. JBG, tako mi grah pao ko sto ekrem rece "kuca-poso" i nemoj da bi de svratio.
Nije mi tatko,ni Lagundija,ni Covic,ni Izetbegovic,...pa da se mogu zajebavat...
Onda upalim tv...hoce me kap strefit od dobrote...pa se pitam de zivim,odem na forum pa mi se smiju,nije to tako,... nisam ja sam,samo neznam imam osjecaj da ja sam trbunjam ili vise niko nema volje da napise kako mu je.
Nema veze, nije tema i necu vise pisat, vidim da je izmedu vlasti i raje tolika razdaljina da se nevide ni teleskopom. A i nebi vise da mi se smiju ovi fino uhljebljeni stranacki kadrovi sto su do juce u galosam hodali. JBG, tako mi grah pao ko sto ekrem rece "kuca-poso" i nemoj da bi de svratio.
Nije mi tatko,ni Lagundija,ni Covic,ni Izetbegovic,...pa da se mogu zajebavat...
- quasar
#3323 Re: SDP
Drug, nije ni meni bolje. I ja zivim od radnicke plate, ali pokusavam odrediti krivce za svaki moj problem posebno, a ne udarati po onom ko mi prvi na pamet padne. SDP se moze okriviti za stosta, ali ne bas za sve.narednik xp wrote:...jarane,meni je sve jebenije...dosla voda do grla,radim ko konj,a para nide!
Nema veze, nije tema i necu vise pisat, vidim da je izmedu vlasti i raje tolika razdaljina da se nevide ni teleskopom. A i nebi vise da mi se smiju ovi fino uhljebljeni stranacki kadrovi sto su do juce u galosam hodali. JBG, tako mi grah pao ko sto ekrem rece "kuca-poso" i nemoj da bi de svratio.![]()
- Truba
#3325 Re: SDP
ne ne ne... drugi su gori... to je realnostkojeime wrote:Black swan, odgovor na kritiku SDP-a nije to da su drugi isto tako losi. To je izgovor, nije odgovor.
samo pogledajte periode dok su oni bili na vlasti i krize koje smo imali a danas ih osjećamo