fixer wrote:To sto je nesto odsvirano ne znaci da je postojalo. I ja tu ne serem samo po sudiji, nego i po Alvesu. Sudija nije bio imun na one utjerivace zvizduka koje su galopirale prema njemu nakon svakog faula. A mnogo puta i nakon sto faul nije postojao. Kad krenes to da dopustas, onda si lagano stvaras atmosferu u kojoj ces i da pogrijesis. Malo glumatanja i evo ti momcine s crvenim, uvjeren da je dosudio pravu stvar. A kriterij? Kriterij ne postoji i nije postojao citavu tekmu. Lose, prelose....
I ovo nije sbb-kbb. Ovo je cinjenicno stanje.
Znači care, da ne znači naknadno bi se promijenila odluka. Gledao bi se snimak i naknadno bi se promijenila odluka, ali nije tako. Šta sudija vidi na terenu ili misli da vidi, to je postojalo. Druga je stvar što mi imamo tehnologiju pa u super slowmotion dvije sekunde poslije odluke vidimo da je bio prestrog. To samo za nas (gledaoce) ne znači da je postojalo, za utakmicu i sve daljnje odluke znači da je postojalo. Takav je fudbal/nogomet, kako hoćeš, takva su pravila. Hladna glava, vruće srce u svakom sportu.
Pored sudije i Alvesa dodaj i Pepea. Pazi ti idiot ide đonom prema lopti kad i drugi igrač ide prema lopti, pa to je najmanje žuti i nema ga u drugoj utakmici. O čemu misli kad zna da je bitan u odbrambenoj taktici. Alves glumac, udarila ga lopta a ne Pepe, sumnjam da ga je toliko bolilo da treba nosila al eto njegov izbor. Sudija od početka utakmice il se loše postavlja pa ne vidi dobro il podliježe pritiscima, te nepostojeći fauli i kartoni, te fauli i kartoni koje ne vidi, te prestrogi kriteriji, te preblagi kriteriji.
I eto kad mi rezimiramo da je suđenje bilo loše i da je bilo glume i grubih startova, šta ostaje?
Ja mislim da ostaje jedino priča šta je moglo biti da se ovo nije desilo, a takva priča nema smisla. Ono što bi imalo smisla je uticaj velikih klubova da se pravila promijene i postrože kriteriji za grubu igru i simuliranje, al to njima ne ide u korist tako da zajebi to. E sad ne znam jel fakat voliš i ove zavjere, još mi to nije jasno? Kupuješ li to?

Jer koja je poenta tvoje priče? Da je suđenje bilo loše? Bilo je. Al veliki klub i trener trebaju imati ono gore s kraja prvog pasusa, ovaj put nisu pa se Messi prošetao i zabio golčinu kakva je rijetko vidi.
Prerano je za najavu finala, mogu još ispasti i Man.Utd. i Barcelona.
Casillas; Carvalho, Marcelo, Arbeloa, Albiol; Kaka, Alonso, Di Maria, Ozil; Higuaín, Ronaldo.
Mislim da ova postava može odigrati kvalitetno u odbrani kad treba, al bitan je napad. Golovi neće pomoći ako dođu u 105 minuti. Trčati i igrati na obe polovine terena, nema druge. Kad (ako) se daju golovi čekati priliku iz kontre za eliminaciju. Ostaje mjesta za tri defanzivca nakon golova al prije njih bilo bi previše.
Valdes; Puyol, Alves, Pique, Mascherano; Iniesta, Xavi, Busquets; Messi, Pedro, Afellay.
Tika-taka po sredini, nikako u zadnjoj liniji i pokušati iskoristit neku priliku. Ako utakmica krene po zlu, Pique i Puyol u napad.