Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
otherside

#3301 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

kakavdanakneiskustvu wrote:juče bili na pregledu,25 sedmica,beba teška 950 grama,kolica ćemo dobiti od svastike,sestra kupila odjeću,odbrojavamo dane
iiiiiii...rano ste poceli odbrojavati :D
sjo, jesam se aktivirala na ovoj temi :D
da nadoknadim nadolazece opravdano odsustvo :D
LieToMe

#3302 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

kakavdanakneiskustvu wrote:
otherside wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:juče bili na pregledu,25 sedmica,beba teška 950 grama,kolica ćemo dobiti od svastike,sestra kupila odjeću,odbrojavamo dane
iiiiiii...rano ste poceli odbrojavati :D
sjo, jesam se aktivirala na ovoj temi :D
da nadoknadim nadolazece opravdano odsustvo :D

ma to ja odbrojavam,žena ne
:lol: ti bas pozurio :D do duse i moj neki dan kaze jedva cekam da se beba rodi :lol: meni vala lijepo i ovako :D svi me paze, donose hranu :lol: juce svekar maxuz teglu ajvara poslao :D
duboka_misao

#3303 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

LieToMe wrote:
:lol: ti bas pozurio :D do duse i moj neki dan kaze jedva cekam da se beba rodi :lol: meni vala lijepo i ovako :D svi me paze, donose hranu :lol: juce svekar maxuz teglu ajvara poslao :D

sigurno prvo djete, vidjeces abd kada bude drugo nema mazenja i pazenja, ko biva znas ti vec kako to ide, sta te imamo mi paziti.
LieToMe

#3304 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

duboka_misao wrote:
LieToMe wrote:

sigurno prvo djete, vidjeces abd kada bude drugo nema mazenja i pazenja, ko biva znas ti vec kako to ide, sta te imamo mi paziti.
prvo :D ali imam ja tu jos jednu prednost okruzena sam sve muskima :D pa me i bez toga paze i maze. nego jel neko u trudnoci imao problema sa slatkim, mislim da mu se nije jelo. bila sam ovisnik o cokoladama i milkama a sladoled da ne spominjem, prije nego sam ostala trudna. sad ne mogu ocima ni cokoladu, ni kolace :-) (secer mi je odlican btw :lol: ) uhvatila sam se kako stekam milke po frizideru, svi navikli da jedem pa donose :lol:
LieToMe

#3305 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

kakavdanakneiskustvu wrote: ja pričam sa stomakom,budalešem,žena imala dva sponatna i sad svi jedva čekamo
sve ja to razumijem, i nama je prvo dijete i prvo unuce u citavoj familiji. i ovaj moj je pobudalio, isto prica sa bebom, sinoc je pustao Mozarta bebi posto je bila mnogo nestasna i udarala mamu, a Mozart je smiri :D sve je to normalno samo uzivaj maksimalno, svaki period ima svoje cari :D
otherside

#3306 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
LieToMe wrote:

joj @duboka, mi mozemo samo tuzno da konstatujemo da je prva trudnoca banja u svakom pogledu :D
a zamisli treca zeno, jos bi nas i natovarili radi boljeg balansa :lol:
duboka_misao

#3307 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

fkt kada se sjetim tih ruckova,kod stare ,kod svekrve,zvanja stalnog jel treba sta, na svaki pregled bi svi isli samnom,muz usisava da se ne saginjem i sad ja ispadam hormonalna kad zvocam jel ! :x
radenska

#3308 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Meni je zeludac kao ogromna kanta, nonstop sam gladna. O slatku da ne pricam, pite, kolaci ama bas sve. Osim rostilja. Gadilo mi se meso prva dva mjeseca i sad mi uopce rostilj ne mirise posebno kao nekad :D
Ja sam 22 + 1 a vec sam 8 kg u plusu. Sta cu kad sam gladna. Sreca pa sam 180 cm pa se ne primijeti toliko.

29. se otvara prodavnica za mame i bebe u importaneu (cini mi se koliko skontah da je talijanska prodavnica, da ima odjece i za trudnice i za bebe i nekih stvarcica tipa kolica i krevetica, pa ko ode prvi nek javi utiske ) :D
belaj_cura

#3309 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by belaj_cura »

kakavdanakneiskustvu wrote: moja supruga prije trudnoće vrlo malo jela slatko a u trudnoći prilično jede slatko,dobila je dosta kila
ista sam.. prije sam voljela slatkise, a sad dan bez cokoladice ne moze da prodje.. kad kazes da je dosta dobila? koliko je to kg ? ja sam ispred tvoje supruge 1.5 sedmicu :)
LieToMe

#3310 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

ja sam puno izgubila na pocetku pravo jer sam povracala ko manijak :-) i ni danas nemam neki apetit (sto je dobro jer sam izgubila interes za slatkisima, grickalicama i gaziranim) orjentisana sam totalno ka zdravoj ishrani :lol: na vocu i povrcu bih mogla zivjeti :D

@radenska dobila sam i katalog sa nekim proizvodima a kad sam vidjela cijene trudnicke garderobe (dzemper 130 KM strample preko 30 KM) konstatovala sam da nisu normalni mada cemo otici cisto da se provrtimo
radenska

#3311 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Koliko si se ti udebljala Lie
LieToMe

#3312 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

radenska wrote:Koliko si se ti udebljala Lie
nisam nista ali ja sam u startu izgubila 5-6 kg, tek sam prosle sedmice dosla na pocetnu kilazu. Divke je pravo zadovoljan jer beba sve sebi uzima a ja se ne debljam. Pupa je vec pravo fina, beba preko 700 gr i preko 30 cm :D
radenska

#3313 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja sutra na kontrolu aBd, samo da bude sve uredu :D
LieToMe

#3314 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Super, sa srecom :D bice to sve ok. I ja sam malo bila u panici dan pred onaj total screening kako ga vec zovu, pa mi bipravolakse kad mi je rekao da je sve ok i da je genetika vec dosla do izrazaja da cemo imati naprednu bebu :D
radenska

#3315 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja cu sutra na jezero, pa sam se kontala naruciti iduce sedmice aBd kod Divketa da vidim sta mi i on ima reci. Mada je dosta drugaciji pregled kad te on ne vodi, samo obuj papuce i na sto :D
Mene na jezeru nisu niti jednom izvagali niti znaju koja mi je pocetna tezina bila. Mogu i secer ne daj BOze dobiti a da ne znam .
LieToMe

#3316 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Jesi radila nalaze krvi, secer, zeljezo i to...? Meni Divke svaki put zada neki zadatak. Prosli put mi je zadao urinokulturu i najavio vaginalni bris a jos mi rekao da cu opet nalaze krvi (skontala sam da svaki drugi mjesec me salje da vadim kompletnu krvnu sliku, ureu, kreatin i vazda jos nesto dopise :D
radenska

#3317 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Radila sam veliki koagulogram ( tu je pokazao manjak fibrinogena i blagu anemiju), stitnu zlijezdu, ona je dobra, neke nalaze na rubeolu i jos neki virus (mislim da si to ti sve radila). UGl imam nekih 15ak nalaza gotovih pa bih otisla da vidi to sve. Da, i triple sam radila
duboka_misao

#3318 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

ej zene gdje ima kupiti onaj grijac za bocice ? ali da nije aventov naravno od 200 KM ?
LieToMe

#3319 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

radenska wrote:Radila sam veliki koagulogram ( tu je pokazao manjak fibrinogena i blagu anemiju), stitnu zlijezdu, ona je dobra, neke nalaze na rubeolu i jos neki virus (mislim da si to ti sve radila). UGl imam nekih 15ak nalaza gotovih pa bih otisla da vidi to sve. Da, i triple sam radila

Ma nemas se sta sekirati :wink: I ja sam radila sve nabrojano i jos i double, pa urin zadnji put, sad imam tu urinokulturu. Samo voca i povrca i ne brini za anemiju. Ja sam bila anemicna ali sam onda zbog jedne terapije prije trudnoce pravo popravila zeljezo da sam se i ja sokirala. Sad kad sam zadnji put vadila krv vec je podosta opalo (beba sve sebi uzela) ali jos uvijek je u granicama. Ja pijem i one centravit prenatal vitamine i omegu. A sto se tice nalaza kad sam Nakasu zadnji put odnjela svoje nalaze covjek se pogubio :lol: isto oni penzioneri sto cuvaju po 4 godine nalaze :lol:
radenska

#3320 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

belaj_cura wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: moja supruga prije trudnoće vrlo malo jela slatko a u trudnoći prilično jede slatko,dobila je dosta kila
ista sam.. prije sam voljela slatkise, a sad dan bez cokoladice ne moze da prodje.. kad kazes da je dosta dobila? koliko je to kg ? ja sam ispred tvoje supruge 1.5 sedmicu :)

dobila otkad je trudna,13 kila dobila,baš me zanima kako znaš da si 1.5 sedmicu ispred?
Mozda zato sto si napisao da ti je zena 25 hefta koliko se sjecam, pa je samo dodala razliku :D
Gladna

#3321 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Gladna »

Upala mokracnih kanala u trudnoci, sta predlazete?
duboka_misao

#3322 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

ma ja,ali kako zna za onih pola sedmice?

danak nemoj dalje, pishnucu, ionako idem u wc svako 5 minuta .
LieToMe

#3323 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

kakavdanakneiskustvu wrote:ma ja,ali kako zna za onih pola sedmice?[/b]
Pa fino ako je ona trudna 26 sedmica i 3-4 dana a tvoja zena 25 onda je ova sedmicu i po ispred. Cista matematika. Ja sam malo vise od pola sedmice ispred tvoje zene :lol: ja sam danas tacno 25 sedmica i 5 dana. Svaka zena (koliko ja znam) u dan racuna svoju trudnocu kako joj doktor koji je vodi kaze i onda niej problem izracunati razliku :D
radenska

#3324 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

evo ti pa racunaj, http://www.kalendar.rs/kalendar-trudnoce.php

Meni uvijek kaze sedmica + koliko dana, to mi je svaki doktor rekao dosad. A meni je beba pravo nisko, pa mozda mi se i zbog tog ide u wc, svakih 5 min mi se cini da MOOORAM u wc
LieToMe

#3325 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

LieToMe wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ma ja,ali kako zna za onih pola sedmice?[/b]
Pa fino ako je ona trudna 26 sedmica i 3-4 dana a tvoja zena 25 onda je ova sedmicu i po ispred. Cista matematika. Ja sam malo vise od pola sedmice ispred tvoje zene :lol: ja sam danas tacno 25 sedmica i 5 dana. Svaka zena (koliko ja znam) u dan racuna svoju trudnocu kako joj doktor koji je vodi kaze i onda niej problem izracunati razliku :D

zar se i dani govore,je li to po terminu poroda koji vam doktor kaže?
Pa vidi ako zeni recimo okrugla sedmica pada u subotu (kao sto je meni u ovom slucaju) onda fino sabiras i brojis. Znaci meni je proslu sedmicu bilo 25 sedmica ravno i dodam ovo dana (5) i to je to. Meni je moj doktor napisao i jos uvijek pise na dan pregleda koliko je sedmica+dana tako da ja znam i ravnam se po tome. Termin mi nije jos zvanicno rekao nego sam procitala sa slike UZV-a pa racunajuci to i misljenje Nakasa sa zadnjeg pregleda, ne bih trebala prije Nove Godine :D
Post Reply