Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zilla_

#3301 Re: Manchester City FC

Post by zilla_ »

Problem je što njegovu formu niko neće čekati... Cit-y ne može sebi priuštiti taj luksuz da čeka njega da proradi... na ljeto će dovesti nekog drugog a njega će zadesiti ista sudbina kao i adebajora i mnoge druge...

a to za vatru si pogrešno protumačio... nemam ja ništa protiv njega, volim ga ko brata, veselim se svakom njegovom uspjeho kao da je moj... samo u situaciji je kad treba da radi, trenira a ne da se zaje po vatri i po gradu... ja sam ga posle utakmice u jednom danu vidio 3x u gradu... moraće se on borit kao što je na početku svoje karijere ako misli da napravi nešto od sebe... inače propast... ionako ovo mu je zadnji voz da napravi nešto više od karijere (25 godina)...
palermo

#3302 Re: Manchester City FC

Post by palermo »

zilla_ wrote:Problem je što njegovu formu niko neće čekati... Cit-y ne može sebi priuštiti taj luksuz da čeka njega da proradi... na ljeto će dovesti nekog drugog a njega će zadesiti ista sudbina kao i adebajora i mnoge druge...

a to za vatru si pogrešno protumačio... nemam ja ništa protiv njega, volim ga ko brata, veselim se svakom njegovom uspjeho kao da je moj... samo u situaciji je kad treba da radi, trenira a ne da se zaje po vatri i po gradu... ja sam ga posle utakmice u jednom danu vidio 3x u gradu... moraće se on borit kao što je na početku svoje karijere ako misli da napravi nešto od sebe... inače propast... ionako ovo mu je zadnji voz da napravi nešto više od karijere (25 godina)...
Pa Džeko je od svoje karijere već toliko napravio da i kad bih sad otišao u penziju ime će mu se spominjati narednih trideset godina.
Uostalom, najgore što mu se može desiti je da pređe u Juventus ili sličan klub.

I čemu ona priča, volim ga kao brata i slično kada je očito da se raduješ svakom njegovom neuspjehu, ti i još neki.

Nije zabranjeno mrziti Džeku, samo radi to sa stilom.
El Phenomeno

#3303 Re: Manchester City FC

Post by El Phenomeno »

...sta je to baloteli danas pokazao?? ili da malo preformulisem, da shvatite poentu...sta je od tog fudbalskog znanja pokazao od kad je dosao u city???
smoki_choko

#3304 Re: Manchester City FC

Post by smoki_choko »

sad je dzeko kriv sto mancini ne zna sastaviti tim sa njim. pobjednicki tim :roll:
ReyHan

#3305 Re: Manchester City FC

Post by ReyHan »

palermo wrote:
zilla_ wrote:Problem je što njegovu formu niko neće čekati... Cit-y ne može sebi priuštiti taj luksuz da čeka njega da proradi... na ljeto će dovesti nekog drugog a njega će zadesiti ista sudbina kao i adebajora i mnoge druge...

Pa Džeko je od svoje karijere već toliko napravio da i kad bih sad otišao u penziju ime će mu se spominjati narednih trideset godina.
Uostalom, najgore što mu se može desiti je da pređe u Juventus ili sličan klub.

I čemu ona priča, volim ga kao brata i slično kada je očito da se raduješ svakom njegovom neuspjehu, ti i još neki.

Nije zabranjeno mrziti Džeku, samo radi to sa stilom.
covjek ne mrzi džeku, samo je objektivan. a kada se neko trudi biti objektivan, onda je mrzitelj džeke.
pa dovoljno govori cinjenica, da su bez njega u timu pobijedili 5:0, i neki su opet nasli zamjerke.
kada je džeko dosao u city, nas glavi neprijatelj je bio carlos tevez , koji navodno nije htio dodavati loptu džeki. kada smo uvidjeli da nije do teveza, novog krivca smo nasli u manciniju, a u posljednje vrijeme i u balloteliju.
kod mene ne piju vode izgovori kako mancini gura ballotelija zato sto su zemljaci, sta vise zabrinjava me to da i ovakav ballo ima prednost ispred džeke.
quasar

#3306 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

smoki_choko wrote:sad je dzeko kriv sto mancini ne zna sastaviti tim sa njim. pobjednicki tim :roll:
Nejasno je od starta sto ga je uzeo. Valjda ga je gledao vise od jednom prije kupovine. Ako je profesionalni fudbalski trener, onda zna da mu trebaju jaka krila (ili bar jedno) da ih upari sa Dzekom. Trebaju mu lopte u prostor, a ne lopte iza ledja. Ni na jednoj utakmici nije postavio igru tako. Evo danas sam vido da ovaj Adam Johnson zna fino centrirati, ali ono bas fino. On kad bi izvodio kornere Dzekson bi imao svrhu u postavi.
Ma svi smo mi nekakvi strucnjaci, kontam vidim sta je problem, ali ima tu jos nesto sto se ne vidi, a to zna Mancini. Vidjecemo sta ce biti sa Mariom na ljeto, jer su im sudbine povezane. Za sad Mario gubi kod navijaca.
ultima_palabra

#3307 Re: Manchester City FC

Post by ultima_palabra »

Ne znam koji fudbal vi gledati, ali meni je Džeko na litri viskija bolji igrač od Balotellija :D Da je nešto pokazao u dresu Cityja i nije, ali ovaj luđak je još manje... još je plus kao tempirana bomba na terenu :roll:
donidzek

#3308 Re: Manchester City FC

Post by donidzek »

zilla_ wrote:Nismo mi dovoljno dobri da priznamo da im je džekin dolazak poremetio koncepciju... bili su ušli u dobar niz i dolaskom njega sve im je krenulo dolje... evo i ovih par utakmica kad ne igra uvijek nabiju protivnika sa nekoliko golova razlike... jbga, ne možemo mi kriviti čitav city a s druge strane ne priznati sebi da su jedan tevez ili baloteli puno kvalitetniji igrači od džeke... na stranu balotelijeve gluposti koje pravi van terena i njegova nezainteresovanost za igru, al on zna igrat fudbal i na terenu je jak, ne gubi duele....

a ovaj naš je jedva dočeko da se nacrta u vatri pa da ga cijela čaršija vidi... bolje mu je da je trčao koji krug do zenice pa nazad da malo vrati formu :lol: možda bi i se bolje pokazao na treningu pa bi ga žabar ubacio bar 30 minuta...

jednostavno je, mi želimo da igra al najbolje znaju oni sa kojima trenira dali zaslužuje igrati... očito je da ne zaslužuje...
:? :? :?
BAN BAN BAN
Baloteli puno kvalitetniji igrac od Dzeke??? Jesi ti ikad gledo Dzeku?

Nije sto je nas, treba bit realan! Dzeku hvale svi strucnjaci svijeta i onda dodjes ovde i procitas kako je BALOTELI PUNO KVALITETNIJI IGRAC OD DZEKE!

E JBG!

I onaj koji misli da je Mancini dobar trener, nek se sjeti kako mijenja igrace!
Uvodi Lescota (cini mi se), on pravi penal, uvodi Vieru i on pravi penal, uvodi tipa koji zabija autogol!

Ocigledno da zna procijenit psihofizicko stanje igraca kad uvijek ovako "potrefi"!

Gledo sam dosta tekmi City-a, (osim ove danas), znam o cemu govorim!
zonbirile

#3309 Re: Manchester City FC

Post by zonbirile »

3. u premiershipu,i kapak o manciniju,đeko još mora pure pojest za englesku ligu.Mislim da nije trebao ni dolaziti,više mu leže španci talijani.
Jack Be Nimble

#3310 Re: Manchester City FC

Post by Jack Be Nimble »

Distortion wrote:Nije valjda neko ocekivao da cu reci bravo Mancini sto drzis naseg igraca na klupi? Svaka cast na pobjedi, sve to stoji ali ja i dalje mislim da on nije dovoljno dobar da poslozi kockice u ovom klubu. Uostalom kraj sezone ce pokazati koliko je uspio u tome...
Ako uzme 3 mjesto bice dobar. Ako dogura do treceg mjesta i usput izbaci manu iz FA kupa, stadion gradjana ce se zvati po njegovom imenu sljedece godine :)
zilla_

#3311 Re: Manchester City FC

Post by zilla_ »

Treće mjesto je uspjeh i za njega i za klub... on bi bio na izlaznim vratima ako ne uspije izboriti ligu prvaka... mene zabrinjava što svaki put kad napravi kombinaciju bez džeke oni obavezno nabiju svakog protivnika...

Jbga, neki stvarno ne vide dalje od svog nosa i neće objektivno da pogledaju na cijelu situaciju... Džeko ima kvalitet, to niko ne osporava al problem je što on ne pokazuje ni 10% onoga što bi trebao...

pa eto da ne bude mrzim džeku i sl priče, uzmite samo pogledajte nekoliko utakmica u kojima je igra pa dobro pogledajte njegove reakcije kad se organizuje napad... jednostavno lik je izgubljen i nemoguće mu je dat loptu... i one lopte koje gubi u duelima većinom je zato što mu žele dodat loptu a ne mogu jer ne zna pobjeć odbrani...

sve u svemu, kako god se okrene, gledamo 10% onoga što je nekad bio...
extraordinary

#3312 Re: Manchester City FC

Post by extraordinary »

NE valja Džeko što se zajebaje po Sarajevu. Bolan, ohani malo sa tim. Valjda je u svojoj dosadašnjoj karijeri naučio šta može a šta ne, a valjda nisu i svi treneri koji su radili sa njim slučajno davali izjave o tom koliko se uvijek trudi na treninzima.
Last edited by extraordinary on 04/04/2011 15:54, edited 1 time in total.
simonese

#3313 Re: Manchester City FC

Post by simonese »

Dzeko je doveden da sa klupe plasi protivnika
kako to niste znali
Mobile_Disco

#3314 Re: Manchester City FC

Post by Mobile_Disco »

U ovom klubu izgleda sto si veci debil, vece su ti sanse da igras u prvih 11, jos ako ne znas engleski postajes kapiten :D Da se hoce prodat u neki normalan klub, sa normalnim trenerom, pa bi vidjeli "pad forme", bolji baloteli, itd. Sta je to baloteli uradio u svojoj karijeri? Gdje je on to bio prvi strijelac lige? Ja otkako sam cuo sam ovog malog debila, samo glumi nekog majmuna, i pravi probleme, jakog li talenta...
donidzek

#3315 Re: Manchester City FC

Post by donidzek »

Mobile_Disco wrote:U ovom klubu izgleda sto si veci debil, vece su ti sanse da igras u prvih 11, jos ako ne znas engleski postajes kapiten :D Da se hoce prodat u neki normalan klub, sa normalnim trenerom, pa bi vidjeli "pad forme", bolji baloteli, itd. Sta je to baloteli uradio u svojoj karijeri? Gdje je on to bio prvi strijelac lige? Ja otkako sam cuo sam ovog malog debila, samo glumi nekog majmuna, i pravi probleme, jakog li talenta...

O padu forme se i moze pricat, cinjenica je da Dzeko ne daje ni blizu onoga sto moze...

Ali rec da je Baloteli bolji od Dzeke :-?
zonbirile

#3316 Re: Manchester City FC

Post by zonbirile »

skontao Mancini foru,Đeko na klupi i jal 3,jal 5 golova protivniku. :lol:
missko

#3317 Re: Manchester City FC

Post by missko »

zonbirile wrote:skontao Mancini foru,Đeko na klupi i jal 3,jal 5 golova protivniku. :lol:
Mancini je tipicni katanaco talijanski trener, kojem treba jedan sidras centarfor a ostali svi rade odbranu, i kad se otvara kontra on mora imati napadaca blizu gola koji uvjek moze 2 na sebi drzat i opet zabit gol.
Dzeko jeste taj tip igraca ali igra puno daleko od gola i kad se otvori sansa za naprijed ona 2 mala brzaca su za cas ispred gola a Dzeksona na mapi nema. Znaci Dzaksone igraj kako si igrao u Njemackoj ili ako nista glumi Ibrahimovica ili Berbatova.
zonbirile

#3318 Re: Manchester City FC

Post by zonbirile »

opet kriv drugi,ovoga puta Đekson.Ne pomisliš da Đeki ne leži engleska filozofija igre.On je bog,ali za drugih liga-španija,italija.To ti je kao bilijar i fliper,igra sa kuglicom,ali ko nebo i zemlja.Jedna misaona,mirna,smislena,druga više mehanička na dur,frka trka,ali brzina i refleks.
palermo

#3319 Re: Manchester City FC

Post by palermo »

zonbirile wrote:opet kriv drugi,ovoga puta Đekson.Ne pomisliš da Đeki ne leži engleska filozofija igre.On je bog,ali za drugih liga-španija,italija.To ti je kao bilijar i fliper,igra sa kuglicom,ali ko nebo i zemlja.Jedna misaona,mirna,smislena,druga više mehanička na dur,frka trka,ali brzina i refleks.
Moguće je i to, ali ja ipak mislim da Džeko još uvijek nije dobio pravu šansu. Teško je smtrati šansom kada te trener nakon 40 dana neigranja odmah baci u vtaru s aigračima koje dotada nisi vidio. tek jedan kontinuitet igara bi dao pravi odgovor na pitanje je li Džeko za engleske lige ili nije. Da li će mu Mancini uopšte dati tu šansu je stvar i njega samoga ali i čitavog niza drugih faktora.

Uglavnom, meni ono što je dosada Džeko odigrao nije bilo loše, nije to pravi Džeko,ali ne vidim neku bitnu razliku u onome što pruža Balolteli i Džeko.
quasar

#3320 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Uglavnom, meni ono što je dosada Džeko odigrao nije bilo loše, nije to pravi Džeko,ali ne vidim neku bitnu razliku u onome što pruža Balolteli i Džeko.
Upravo tako.
zonbirile

#3321 Re: Manchester City FC

Post by zonbirile »

vrijeme će pokazati,ali mislim da je spor i nježan za engleze.
samko1974

#3322 Re: Manchester City FC

Post by samko1974 »

zonbirile wrote:vrijeme će pokazati,ali mislim da je spor i nježan za engleze.
Vrijeme moze pokazati sigurno samo jednu stvar a to je da ti i tvoji misljenici ne znate misliti.
Jer neko ko je bio tri godine konstantno jedan od najboljih igraca i strijelaca Biundeslige ne moze biti ni spor niti njezan igrac, sto pravite od tih engleskih ekipa i njihove lige bauke a slabi i super "njezni" realovci ubise puru u tim "napuhanim" englezima i ne samo oni i drugi ce .
zonbirile

#3323 Re: Manchester City FC

Post by zonbirile »

očito ti rade emocije ,a ne mozak.niko nije tvrdio da su Englezi bolji od ovih,ili onih jednostavno drukčije igraju.Lijepo prenesoh staru komparaciju,bilijar i fliper,tako nekako je sa Englezima i ostalima.To što je bio golgeter Bundes lige u Engleskoj ne znači mnogo.
extraordinary

#3324 Re: Manchester City FC

Post by extraordinary »

Slažem se sa zonbirileom u ovoj konstataciji. Možda i nije toliko nježan za ligu, koliko se ne uklapa u onakav City. Pa glupost bi bila reći da je npr jedan Shevchenko beze igrač, ali u Engleskoj frajer nije ništa pokazao.
zalizani

#3325 Re: Manchester City FC

Post by zalizani »

:dance:
:mrgreen:
potop
Post Reply