BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kone

#3301 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Tiger 033 wrote:http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53b86f808ce.html

Obavještenje za pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa

Obavještavamo pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa BH Telecoma koji koriste simultane ADSL konekcije (višestruke sesije), da će im od 28.aprila 2011. godine biti omogućena samo jedna istovremena konekcija po pretplatničkom paketu.

Rješenje za korisnike koji istovremeno koriste više računara jeste postavljanje modema u automatsku konekciju (router mode).
Upute za podešavanje vašeg modema u spomenutu automatsku konekciju možete naći na http://www.bhtelecom.ba/uputstva_adsl.html .

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail-a podrške [email protected] ili na kontakt telefon podrške 1422
Daj Boze da tu ima rjesenja,jer kad se modem postavi u router mode,puca veza svakih deset sekundi.Barem je kod mene tako bilo...Tako da bi vrlo lako taj dan(28.04)mogao biti i kraj koristenja jedne veze na vise racunara...
neki

#3302 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

kone wrote:
Tiger 033 wrote:http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53b86f808ce.html

Obavještenje za pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa

Obavještavamo pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa BH Telecoma koji koriste simultane ADSL konekcije (višestruke sesije), da će im od 28.aprila 2011. godine biti omogućena samo jedna istovremena konekcija po pretplatničkom paketu.

Rješenje za korisnike koji istovremeno koriste više računara jeste postavljanje modema u automatsku konekciju (router mode).
Upute za podešavanje vašeg modema u spomenutu automatsku konekciju možete naći na http://www.bhtelecom.ba/uputstva_adsl.html .

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail-a podrške [email protected] ili na kontakt telefon podrške 1422
Daj Boze da tu ima rjesenja,jer kad se modem postavi u router mode,puca veza svakih deset sekundi.Barem je kod mene tako bilo...Tako da bi vrlo lako taj dan(28.04)mogao biti i kraj koristenja jedne veze na vise racunara...
Ako ti se to desava zovi podrsku i trazi da ti zamjene modem..ja koristim router mode vec godinu dana i nikakvih problema nemam. Po logu se veza prekine svakih 12 sati zbog izmjene ip adrese i modem se sam rekonektuje za 3-4 sekunde sto ja na kompjuteru ni ne primjetim
kone

#3303 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Hvala na preporuci,ali presao sam na kablovski net.Sad je puno puno bolje :D
YOSMA

#3304 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by YOSMA »

Ismiro wrote:Aha. Evo sad sam otiso i na to i sve same nule od 1. do 31.
Ma jebacu im sve samo da ova nedjelja prodje, tipicna kradja na djelu.
Ako si dobio net 1.3.,onda imaš i 10 KM + PDV za priključak uz 25 KM.
EasyWay

#3305 Re: MojaTv BH telecom

Post by EasyWay »

http://www.tvarenasport.com/direktni-prenosi.html
Izgleda da se vraća sve u normalu...da kucnem od od drvo :thumbup:
neo7

#3306 Re: MojaTv BH telecom

Post by neo7 »

Jos 7 dana i 2 mjesca od podnosnja zahtjeva za NjihovuTV :dance: :dance:
Rekli da je nalog i saglasnost napravljena i nistaa visee!! :run: :bih:
KeshGT

#3307 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by KeshGT »

Ko je potpisao ugovor do 01.04.2008. godine uz obavezno trajanje pretplatnickog odnosa od 18 mjeseci, tim korisnicima ostaje oprema i to je 100%!
Fozgen

#3308 Re: MojaTv BH telecom

Post by Fozgen »

neo7 wrote:Jos 7 dana i 2 mjesca od podnosnja zahtjeva za NjihovuTV :dance: :dance:
Stas :(
Nemaju opreme.
Al kada ti napokon dodju nakon tri ili cetiri mjeseca osjecat ces se kao pravi domoljub i patriota.
:D :D
Al fakat sad ozbiljno.
Zelim ti sto brzi dolazak ljudi u crnom koji kopcaju tu TV.
samo_ti

#3309 Re: MojaTv BH telecom

Post by samo_ti »

neo7 wrote:Jos 7 dana i 2 mjesca od podnosnja zahtjeva za NjihovuTV :dance: :dance:
Vecina je toliko cekala , ne brini , pojavit ce se , samo sabura :mrgreen:
Najamnik

#3310 Re: MojaTv BH telecom

Post by Najamnik »

Danas mi prijatelj na poslu rece da je za vikend bio kod jarana i gledao kod njega moju tv i ovaj mu pokazivao HD programe, nekih par kanala a izmedju ostalih i PREMIER LEAGUE ili sl program gdje je iskljucivo engleski fudbal. Pretrazio sam program moje tv, nema tog PREMIER programa i pitam opet jarana - je li sigurno u pitanju MOJA TV, kaze jeste. Ljudi, daj mi recite da imaju taj PREMIER pa da se odmah tamo prijavljujem ali mislim da je momak polupao loncice :roll:
kone

#3311 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Image

Ovo je za emirbey-a sa jedne druge teme koja je zakljucana.A bice i 15,samo polako :wink:

Image

Emirbey-e sta si bolan ti testirao???A prvi test koji radjen kad je prikljucena kablovska je bio 20mbp/s prema Zenici :wink:
munja.ba

#3312 Re: MojaTv BH telecom

Post by munja.ba »

niti moja tv ima hd kanale niti taj premier league, vjerovatno da je u pitanju digitalna telemach
Animal

#3313 Re: MojaTv BH telecom

Post by Animal »

Najamnik wrote:Danas mi prijatelj na poslu rece da je za vikend bio kod jarana i gledao kod njega moju tv i ovaj mu pokazivao HD programe, nekih par kanala a izmedju ostalih i PREMIER LEAGUE ili sl program gdje je iskljucivo engleski fudbal. Pretrazio sam program moje tv, nema tog PREMIER programa i pitam opet jarana - je li sigurno u pitanju MOJA TV, kaze jeste. Ljudi, daj mi recite da imaju taj PREMIER pa da se odmah tamo prijavljujem ali mislim da je momak polupao loncice :roll:
Telemach, HD paket.. Kanal je fantastican - sve utakmice se prenose (najbolje uzivo), uz analize, intervjue igraca itd i to sve u HD-u! Moja tv je takodje na pocetku imala u ponudi 2 kanala u HD-u ali su kasnije odustali.. Mislim da ce ih kad-tad morati vratiti ukoliko zele da prate konkurenciju.. Obzirom da vecina ljudi vec ima lcd i plasma televizore, svi ce teziti hd kanalima.. ja sam sa svojih 7 prezadovoljan :)

...mada, skidam kapu mojoj TV za besplatne sve 4 Arene!
Skream

#3314 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

halo telekabeli, bugija odavde! :D
kone

#3315 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Skream wrote:halo telekabeli, bugija odavde! :D
Ma necu vise,samo vidim na drugoj temi(trenutno zakljucana) covjek rece da lazem,da nema teorije da imam 15mb/s ni prema Zenici,a eto ako laze koza,ne laze rog...
Najamnik

#3316 Re: MojaTv BH telecom

Post by Najamnik »

Lako bi ja da imam pristup telemahu, imaju sportklub ali sam osudjen na futavi HS :(((. NAdam se da ce bar logosoft nekad doci i do mene :(( Odoh ja sad prebiti prijatelja sto mi je dao laznu nadu ha ha
ala7

#3317 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Nek konkurencija radi svoje.. Nije covjek zadovoljan bio adsl-om i boze moj.. Nije kod svih odlicno stanje.. Prvi ja bi mjenjao ISP-a u slucaju da imam problema .. Ali od kako sam na adsl-u miran sam..

Trenutno stanje :) .. Nisam odavno ..Pozdrav
Image
Skream

#3318 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

ma normala ba ;)
Ovo mi je važno: Image

Uploaded with ImageShack.us
ala7

#3319 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Skream wrote:ma normala ba ;)
ovo je netflat 6 paket ili ?
Skream

#3320 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

da, da i često uhvatim neke download-e i torrente da idu i preko brzine koja je propisana :)
Mučio sam muke na početku, al' sad je sve dure...kuc, kuc da ne ureknem :-)
ala7

#3321 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Ubacen u listu kanala jos jedan bosanskohercegovacki kanal - RTV Visoko..
Image

Ovo trazimo:

Image
Image
Image
Image
Image Bila bi savrsena lista kanala
ZEKI-RIKI

#3322 Re: MojaTv BH telecom

Post by ZEKI-RIKI »

EasyWay wrote:http://www.tvarenasport.com/direktni-prenosi.html
super,samo da ovako i ostane.ko ce docekati subotu i derbi real-barsa....i sinoc je bilo sve ok,malo sam gledao carobanjake-barsu,a malo-vise engleze,super konbinacija..na areni uvjek imaju nekog gosta bivseg fudbalera,pa se cuje nesto i interesantno...
jutros stigao prvi racun,prilkljucak 10 km,nakanada za moju tv 15 km...jeli to ok.
ostele rubike sve nule,sto mi je drago vidjeti a pogotovo tamo gdje je nekad bilo i tocifreni broj/razgovori fiksna-mobilna../...
Mustafapasa

#3323 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

ZEKI-RIKI wrote:
EasyWay wrote:http://www.tvarenasport.com/direktni-prenosi.html
super,samo da ovako i ostane.ko ce docekati subotu i derbi real-barsa....i sinoc je bilo sve ok,malo sam gledao carobanjake-barsu,a malo-vise engleze,super konbinacija..na areni uvjek imaju nekog gosta bivseg fudbalera,pa se cuje nesto i interesantno...
jutros stigao prvi racun,prilkljucak 10 km,nakanada za moju tv 15 km...jeli to ok.
ostele rubike sve nule,sto mi je drago vidjeti a pogotovo tamo gdje je nekad bilo i tocifreni broj/razgovori fiksna-mobilna../...
Ziki dobro dosao u klub potrosaca fiksnog telefona=0KM
:)
plus, ne zaboravi da imas 10KM da sibac prema mobilnoj mrezi
kurty

#3324 Re: MojaTv BH telecom

Post by kurty »

Znaci RTV pretplata se mora platiti mimo MojaTV...
Maniac87

#3325 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Maniac87 »

Da li je normalno da se ovaj modem pregrijava ....?
Tek sam prije 20ak dana prikljucio ADSL pa ne znam ...
Ja ga gasim preko noci, sve kontam crknut ce jadan :D
Locked