Kad Bajić sve to tako objasni... šta očekuje? Da oni koji glasaju za Silajdžića svoj glas daju NS?Suti i trpi wrote:Banksy, vjerovatno aludiras na ovaj tekst kada kazes da je Bajic izjavio da je Bosnjacki natalitet najveci problem za BiH. Gdje to pise?
Sta ti u ovom tekstu nije po volji?
Bajic insistira na integraciji RS i na prenosenje nadleznosti na BiH. Mislio sam da i ti takvu politiku zagovaras... Bice da je to deklerativno, u glavi se ima nesto sasvim drugo...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Klodovik
#3301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Suti i trpi
#3302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne vjerujem. Ti sto glasaju za Silajdzica se bore za 'bosnjacku stvar', njima su ideje Nase stranke ostro suprostavljene. Bajic prvenstveno ukazuje na katastrofalnu politiku Milorada Dodika koji puno vise steti srpskom narodu nego svi bosnjacki politicari zajedno.Klodovik wrote:Kad Bajić sve to tako objasni... šta očekuje? Da oni koji glasaju za Silajdžića svoj glas daju NS?Suti i trpi wrote:Banksy, vjerovatno aludiras na ovaj tekst kada kazes da je Bajic izjavio da je Bosnjacki natalitet najveci problem za BiH. Gdje to pise?
Bajic insistira na integraciji RS i na prenosenje nadleznosti na BiH. Mislio sam da i ti takvu politiku zagovaras... Bice da je to deklerativno, u glavi se ima nesto sasvim drugo...
Iz ovog teksta se jasno vidi zasto se srpski i bosnjacki nacionalisti plase Nase stranke i Bojana Bajica. Srpski nacionalisti se plase da Nasa stranka ne ogranici nadleznosti RS, jer su gradjanske stranke potencijalno puno opasnije nego li bilo koja bosnjacka stranka. Bosnjacki nacionalisti se plase gradjanske stranke jer bi se time stalo na put bosnjackoj dominaciji, koju sasvim sigurno mnogi prizeljkuju. Ali, svako se ima pravo borit za svoje ciljeve, samo bi bilo dobro da igrate malo posteniju igru, da ne podmecete, da ne pravite konstrukcije, da ne izvlacite iz konteksta, da ne izmisljate.... Kako si niko ne nadje ko javno istice da prizeljkuje bosnjacku dominaciju, nego uvijek ka tom cilju ide pod paravanom bosanskog patriotizma!? Nije valjda da niko na ovom forumu ne zeli dominaciju Bosnjaka? Lukavo i prozirno.
- Real Khan
#3303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislio sam da se neću više javljati na ovu zamrlu temu, ali kad' već vuku za tastaturu...Suti i trpi wrote:Banksy, vjerovatno aludiras na ovaj tekst kada kazes da je Bajic izjavio da je Bosnjacki natalitet najveci problem za BiH. Gdje to pise?
@suti i trpi, molim te pročitaj još jednom ovu rečenicu i reci, onako iskreno, ima li ovdje nešto što bi svakome trebalo bosti oči? Odmah ću reći svoje mišljenje da ima, i vezano je za opasnu i neodgovornu gradaciju pridjeva...
Kako sam ja naučen još u osnovnoj školi, ide ovako: alarmantan, alarmantniji, najalarmantniji...Dakle, Bojanu Bajiću je "alarmantan" podatak da je Bošnjaka u BiH preko 50%...a "još alarmantnije" je to što RS stanovništvo stari u odnosu na Federaciju... Imajući u vidu mentalitet prosječnog stanovnika sa Romanije, kada neko mlad i pismen implicira kako je "alarmantan" podatak "natpolovičan broj Bošnjaka", meni to "miriše" na implicitni poziv (nehotični ili ne, ali ipak opasno igranje riječima i demografskim podacima) na neki novi potencijalni pokušaj smanjenja te "natpolovične većine Bošnjaka" u BiH... Meni kao politologu se koža naježi od nelagode kada čitam tekst u kojem se u par paragrafa spajaju GEOPOLITIKA, DEMOGRAFIJA i HISTORIJA jer mi taj bućkuriš previše "miriše" na latentni rasizam i moguće pokušaje genocida od strane onih koji to pisanje pogrešno protumače...Ako su tačne biskupske procjene da je optimistična prognoza za broj Hrvata u BiH negdje do 450.000 ili 12~13%, dok s druge strane Srba ima maksimalno 1.150.000 ili ~33%, preostaje da Bošnjaka ima oko 1.850.000 ili 53~54%. Pored ovoga, Agencija za statistiku je obznanila jedan još alarmantniji podatak, a to je prosječna starost stanovništva u RS-u koja je za 3.8 godina veća nego u Federaciji.
-
Klodovik
#3304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni ostaje nejasno šta, po Bajiću i tebi, Bošnjaci trebaju činiti?Suti i trpi wrote:Ne vjerujem. Ti sto glasaju za Silajdzica se bore za 'bosnjacku stvar', njima su ideje Nase stranke ostro suprostavljene. Bajic prvenstveno ukazuje na katastrofalnu politiku Milorada Dodika koji puno vise steti srpskom narodu nego svi bosnjacki politicari zajedno.Klodovik wrote:Kad Bajić sve to tako objasni... šta očekuje? Da oni koji glasaju za Silajdžića svoj glas daju NS?Suti i trpi wrote:Banksy, vjerovatno aludiras na ovaj tekst kada kazes da je Bajic izjavio da je Bosnjacki natalitet najveci problem za BiH. Gdje to pise?
Iz ovog teksta se jasno vidi zasto se srpski i bosnjacki nacionalisti plase Nase stranke i Bojana Bajica. Srpski nacionalisti se plase da Nasa stranka ne ogranici nadleznosti RS, jer su gradjanske stranke potencijalno puno opasnije nego li bilo koja bosnjacka stranka. Bosnjacki nacionalisti se plase gradjanske stranke jer bi se time stalo na put bosnjackoj dominaciji, koju sasvim sigurno mnogi prizeljkuju. Ali, svako se ima pravo borit za svoje ciljeve, samo bi bilo dobro da igrate malo posteniju igru, da ne podmecete, da ne pravite konstrukcije, da ne izvlacite iz konteksta, da ne izmisljate.... Kako si niko ne nadje ko javno istice da prizeljkuje bosnjacku dominaciju, nego uvijek ka tom cilju ide pod paravanom bosanskog patriotizma!? Nije valjda da niko na ovom forumu ne zeli dominaciju Bosnjaka? Lukavo i prozirno.
- Suti i trpi
#3305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Real Khan, iz svakog teksta mozemo izvlacit iz konteksta i pravit konstrukcije kakve nam odgovaraju. Bajicev tekst uopste nije na tom fonu. Istina je da se nije najsretnije izrazio, ali sasvim sigurno nije imo u glavi ono na sta ti aludiras. I Nicea su nacisti koristili u propagandne svrhe, izvrtali njegove rijeci, za sta po meni Nice nema nikakvu odgovornost. Poenta je u tome da ce zla osoba uvijek naci razlog da cini zla djela. Ipak, slazem se da treba biti oprezniji i pazljivije birat termine da bi se izvlacenje iz konteksta svelo na minimum.
- Suti i trpi
#3306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Klodovik
Ko je Bajic da Bosnjacima (kao narodu) govori sta trebaju ciniti? Covjek je iznjeo svoju politiku i viziju rjesenja za ovu drzavu, a na svakom je covjek da izabere paradigmu kojom ce se kretati. Nisu svi Bosnjaci isti. Neki su gradjanski orjentisani, neki komunisticki, neki liberelno, neki nacionalisticki, neki sovinisticki, neki apoliticni itd itd. Bajic moze imat uticaj na gradjanski orjentisane Bosnjake, kod nacionalista nema nikakve sanse. Isto vazi i za Hrvate i Srbe.Meni ostaje nejasno šta, po Bajiću i tebi, Bošnjaci trebaju činiti?
- Sezam
#3307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hajde da pitam tebe, kad se vec gospodin Kajetano pravi mutav...kako mozes pricati o strahu nacionalista od Nase Stranke, kad je gospodin Mile Mutic bio jedan od glavnih agitpropovaca u etnickom ciscenju Bosanske Krajine?Suti i trpi wrote:Real Khan, iz svakog teksta mozemo izvlacit iz konteksta i pravit konstrukcije kakve nam odgovaraju. Bajicev tekst uopste nije na tom fonu. Istina je da se nije najsretnije izrazio, ali sasvim sigurno nije imo u glavi ono na sta ti aludiras. I Nicea su nacisti koristili u propagandne svrhe, izvrtali njegove rijeci, za sta po meni Nice nema nikakvu odgovornost. Poenta je u tome da ce zla osoba uvijek naci razlog da cini zla djela. Ipak, slazem se da treba biti oprezniji i pazljivije birat termine da bi se izvlacenje iz konteksta svelo na minimum.
- Banksy
#3308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iz ovog teksta ja vidim da je prema Bajiću Dodiku sekunda falila da ''kao Slovenac Rupel, kao Finac Oli Rehn, kao Slovak Miroslav Lajčak izgradi evropsku karijeru''. Svako onaj ko nakon 2006. kaže ovo za Dodika nije dobar u glavi. Ili mu je Dodik tiha patnja, a ti proberi šta ti je draže, i jedno i drugo je jednako katastrofalno.Suti i trpi wrote: Ne vjerujem. Ti sto glasaju za Silajdzica se bore za 'bosnjacku stvar', njima su ideje Nase stranke ostro suprostavljene. Bajic prvenstveno ukazuje na katastrofalnu politiku Milorada Dodika koji puno vise steti srpskom narodu nego svi bosnjacki politicari zajedno.
O alarmu bošnjačkog nataliteta, evo vidim RK je već pisao, pa da ne trošim vrijeme.
Srpski nacionalisti se ne boje Naše stranke, već su ušli, duboko zagazili u nju, pogledaj liste.Suti i trpi wrote: Iz ovog teksta se jasno vidi zasto se srpski i bosnjacki nacionalisti plase Nase stranke i Bojana Bajica.
Srpski nacionalisti se plase da Nasa stranka ne ogranici nadleznosti RS, jer su gradjanske stranke potencijalno puno opasnije nego li bilo koja bosnjacka stranka.
A da su građanske stranke puno opasnije od nacionalnih, jesu. Eno i svitac Krsmanović kaže da nema većeg zla od SDP-a. SDP je zlo, a zločincima ćemo odlikovanja, aferim. Onako demokratski i građanski.
Ne plaše se bošnjački nacionalisti Naše stranke, ne znaju oni ni da postojite. Oni se boje jedni drugih, ali to je neka sasvim druga tema.Suti i trpi wrote: Bosnjacki nacionalisti se plase gradjanske stranke jer bi se time stalo na put bosnjackoj dominaciji, koju sasvim sigurno mnogi prizeljkuju. Ali, svako se ima pravo borit za svoje ciljeve, samo bi bilo dobro da igrate malo posteniju igru, da ne podmecete, da ne pravite konstrukcije, da ne izvlacite iz konteksta, da ne izmisljate....
Teško da to neko ovdje želi.Suti i trpi wrote: Kako si niko ne nadje ko javno istice da prizeljkuje bosnjacku dominaciju, nego uvijek ka tom cilju ide pod paravanom bosanskog patriotizma!? Nije valjda da niko na ovom forumu ne zeli dominaciju Bosnjaka? Lukavo i prozirno.
Nego smo se malo prepali dobro poznate salonske matrice. Ne zamjeri, nakon svega što smo prošli teško nam želudac vari sve te ratne zločince, odlikovanja, demokrafske ugrozbe i velikosrpsko ozračje koje guši, a evo bogami i ugušilo je rijetko priliku da se okupimo oko nove, kvalitetne, lijeve građanske opcije. Ko je kriv, ko ih je pustio iz boce, presaberite se sami.
Sreća je bar da ste se raskrinkali na vrijeme, velika sreća.
- Suti i trpi
#3309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako je Mile Mutic zaista takav kakvim ga predstavljate (ako je to ta osoba), onda to debelo narusava principe Nase stranke i kompromituje sve sto su do sada uradili. Ako ga ne iskljuce iz stranke, potpuno podrzavam i opravdavam vasu averziju prema Nasoj stranci.Sezam wrote:Hajde da pitam tebe, kad se vec gospodin Kajetano pravi mutav...kako mozes pricati o strahu nacionalista od Nase Stranke, kad je gospodin Mile Mutic bio jedan od glavnih agitpropovaca u etnickom ciscenju Bosanske Krajine?Suti i trpi wrote:Real Khan, iz svakog teksta mozemo izvlacit iz konteksta i pravit konstrukcije kakve nam odgovaraju. Bajicev tekst uopste nije na tom fonu. Istina je da se nije najsretnije izrazio, ali sasvim sigurno nije imo u glavi ono na sta ti aludiras. I Nicea su nacisti koristili u propagandne svrhe, izvrtali njegove rijeci, za sta po meni Nice nema nikakvu odgovornost. Poenta je u tome da ce zla osoba uvijek naci razlog da cini zla djela. Ipak, slazem se da treba biti oprezniji i pazljivije birat termine da bi se izvlacenje iz konteksta svelo na minimum.
Hajde da sacekamo sta ce Pedja reci na sve ovo tj. kakav je sluzbeni stav Nase stranke glede Mileta Mutica. Greske se desavaju, ali se prava vrijednost pokaze kada se greska prizna i na kraju ispravi.
- Suti i trpi
#3310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bansky
Slazem se sa onim sto je Krsmanovic izjavio za SDP. Sta je pogrjesio?
Zasto propusts napisat da je Krsmanovic TAKODJE izjavio da nikad nebi koaliro sa SNSD i SDS? Sto propustas napisat da je se Krsmanovic nebrojeno puta izrazito negativno izrazio o Dodiku?
Opet pravis konstrukcije. Ova tvoja misao nema nikakvog utemeljenja u cinjenicama. Bajic se nebrojeno puta izrazito negativno izrazio o Dodiku. Sve ostalo su naklapanja i teorije zavjere.Iz ovog teksta ja vidim da je prema Bajiću Dodiku sekunda falila da ''kao Slovenac Rupel, kao Finac Oli Rehn, kao Slovak Miroslav Lajčak izgradi evropsku karijeru''. Svako onaj ko nakon 2006. kaže ovo za Dodika nije dobar u glavi. Ili mu je Dodik tiha patnja, a ti proberi šta ti je draže, i jedno i drugo je jednako katastrofalno.
To da su nacionalisti usli u Nasu stranku je krajnje zlonamjerna izjava. U Nasoj stranci u Bosnjaci vecina. Hoces reci da su oni asimilirani od srpski nacionalista? Hoces reci da su Danis Tanovic i Dino Mustafic srpski poltroni? Da li su naivni pa ne shvataju sta se sprema? Ponudi nam neke dokaze za svoje tvrdnje, ovako ispadas samo zlonamjeran.Srpski nacionalisti se ne boje Naše stranke, već su ušli, duboko zagazili u nju, pogledaj liste.
A da su građanske stranke puno opasnije od nacionalnih, jesu. Eno i svitac Krsmanović kaže da nema većeg zla od SDP-a. SDP je zlo, a zločincima ćemo odlikovanja, aferim. Onako demokratski i građanski.
Slazem se sa onim sto je Krsmanovic izjavio za SDP. Sta je pogrjesio?
Zasto propusts napisat da je Krsmanovic TAKODJE izjavio da nikad nebi koaliro sa SNSD i SDS? Sto propustas napisat da je se Krsmanovic nebrojeno puta izrazito negativno izrazio o Dodiku?
Ne bih se slozio sa tim da se ne plase... Ali eto, nismo svi isti, ne mozemo isto mislit.Ne plaše se bošnjački nacionalisti Naše stranke, ne znaju oni ni da postojite. Oni se boje jedni drugih, ali to je neka sasvim druga tema.
Jako zlonamjerno, ali sta da se radi, to je tvoj nacin komunikacije. SDP je imo otvorenu ponudu da udje u koaliciju sa NS, ali izgleda da imaju neke druge planove. Zivo me interesuje sa kim ce koalirat, jer je izvjesno da ce na sljedecim izborima naplatit katastrofalnu politiku SDA i SzBiH. Poslije izbora cu sa tobom popricat o principima... Tada ce se vidjet ko je ko (da ne prejudiciramo).Teško da to neko ovdje želi.
Nego smo se malo prepali dobro poznate salonske matrice. Ne zamjeri, nakon svega što smo prošli teško nam želudac vari sve te ratne zločince, odlikovanja, demokrafske ugrozbe i velikosrpsko ozračje koje guši, a evo bogami i ugušilo je rijetko priliku da se okupimo oko nove, kvalitetne, lijeve građanske opcije. Ko je kriv, ko ih je pustio iz boce, presaberite se sami.
Sreća je bar da ste se raskrinkali na vrijeme, velika sreća.
Last edited by Suti i trpi on 15/07/2010 17:37, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#3311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kvota 1,15 da Danis i Dino neće biti u NS u oktobruSuti i trpi wrote:Hoces reci da su Danis Tanovic i Dino Mustafic srpski poltroni?
- Sezam
#3312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Suti i trpi wrote:Ako je Mile Mutic zaista takav kakvim ga predstavljate (ako je to ta osoba), onda to debelo narusava principe Nase stranke i kompromituje sve sto su do sada uradili. Ako ga ne iskljuce iz stranke, potpuno podrzavam i opravdavam vasu averziju prema Nasoj stranci.Sezam wrote:Hajde da pitam tebe, kad se vec gospodin Kajetano pravi mutav...kako mozes pricati o strahu nacionalista od Nase Stranke, kad je gospodin Mile Mutic bio jedan od glavnih agitpropovaca u etnickom ciscenju Bosanske Krajine?Suti i trpi wrote:Real Khan, iz svakog teksta mozemo izvlacit iz konteksta i pravit konstrukcije kakve nam odgovaraju. Bajicev tekst uopste nije na tom fonu. Istina je da se nije najsretnije izrazio, ali sasvim sigurno nije imo u glavi ono na sta ti aludiras. I Nicea su nacisti koristili u propagandne svrhe, izvrtali njegove rijeci, za sta po meni Nice nema nikakvu odgovornost. Poenta je u tome da ce zla osoba uvijek naci razlog da cini zla djela. Ipak, slazem se da treba biti oprezniji i pazljivije birat termine da bi se izvlacenje iz konteksta svelo na minimum.
Hajde da sacekamo sta ce Pedja reci na sve ovo tj. kakav je sluzbeni stav Nase stranke glede Mileta Mutica. Greske se desavaju, ali se prava vrijednost pokaze kada se greska prizna i na kraju ispravi.
Cini mi se, osim ako me ne persiras, da ovo podebljano govoris o Bosnjacima, pa bih te pitao: zar to tebi ne smeta? Kako mozes prosipati nenacionalisticku spiku, a glasati za one u cijim se redovima nalaze propagandisti etnickog ciscenja? Zasto ti nemas averziju prema Nasoj Stranci?
-
Klodovik
#3313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam, ali on to radi. Sam si citirao njegov tekst pod nazivom Perspektive bošnjačke politike u BiH.Suti i trpi wrote:Klodovik
Ko je Bajic da Bosnjacima (kao narodu) govori sta trebaju ciniti? Covjek je iznjeo svoju politiku i viziju rjesenja za ovu drzavu, a na svakom je covjek da izabere paradigmu kojom ce se kretati. Nisu svi Bosnjaci isti. Neki su gradjanski orjentisani, neki komunisticki, neki liberelno, neki nacionalisticki, neki sovinisticki, neki apoliticni itd itd. Bajic moze imat uticaj na gradjanski orjentisane Bosnjake, kod nacionalista nema nikakve sanse. Isto vazi i za Hrvate i Srbe.Meni ostaje nejasno šta, po Bajiću i tebi, Bošnjaci trebaju činiti?
-
echinacea
#3314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy, ti očito imaš zadatak da "podrijavaš" temu Ćamil Osmanagić. Ko je taj lik? Iz postova vidim da se radi o nekom funkcioneru Naše stranke. Nikad nisam čula za njega.
- Suti i trpi
#3315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne. Pisem o vama koji ste ovdje predstavili Mutica u negativnom kontekstu. Dakle, mislio sam iskljucivo na forumase koje je 'uvrjedilo' sto je Mile Mutic clan Nase stranke.Sezam wrote:Cini mi se, osim ako me ne persiras, da ovo podebljano govoris o Bosnjacima, pa bih te pitao: zar to tebi ne smeta? Kako mozes prosipati nenacionalisticku spiku, a glasati za one u cijim se redovima nalaze propagandisti etnickog ciscenja? Zasto ti nemas averziju prema Nasoj Stranci?
Naravno da mi smeta. Par puta sam napiso da je to izuzetno negativno i krajnje komprimitirajuce za Nasu stranku. Ali, kao sto ranije rekoh, ako Nasa stranka iskljuci Mileta Mutica, smatrat cu to potezom za svaku pohvalu i dokaz pravih vrjednosti. Ako to ne ucine, potpuno opravdavam averziju i zaziranje svih vas.
Moj glas ce svakako ici Nasoj stranci, jer je konkurencija puno vise kompromitovana u svakom pogledu. Sad je na NS da se odluci, hoce li da budu 'manje losa opcija' ili ce radit na tome da postanu istinska snaga u kojoj ce vecina vidjet nadu za bolje sutra. Prava opcija u konacnici znaci propast.
- buzzer
#3316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
moze li iko s nekim linkom ili cime bilo potvrditi ovu pricu o muticu. je li uopste na listi i ispred koga - ns ili nsp?
- Bosnolog
#3317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mutic je previse NS zamutio,nikako da se razmuti,..............
-
klixober
#3318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko znam,lista je zajednicka.Mozda ga je NSP predlozio,ali svejedno su liste zajednicke,zajedno se dogovaraju.Tako je kod svih slicnih koalicija..buzzer wrote:moze li iko s nekim linkom ili cime bilo potvrditi ovu pricu o muticu. je li uopste na listi i ispred koga - ns ili nsp?
Meni je zanimljivo...DANI danas opet oznacavaju kao odlican potez neku izjavi Bajica,a o ovom ratnom zlocincu iz Prijedora ni rijeci,tom nekom Camilu sto je izasao iz stranke,ili Damiru iz Banja Luke i njegovom pismu...
Ali nebitno to...meni je opet tuzno sve to u vezi NS,nisu mi mrski,ali ovo sta se desava u zadnje vrijeme ne mirise na dobar rezultat na izborima.
- buzzer
#3319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja prije svega ne zelim da vjerujem da je to istina. a sasvim bi svjedeno bilo da li je ispred jedne ili druge stranke, ako je na listi to mora da je greska, odnosno da im se je prodao kao cool tip, a da ga ovi nisu provjerili. ako je tako, moraju ga istjerati podhitno. ukoliko je na listi, a da to nije greska nego namjera, eh onda haj zdravo.komeba wrote:Koliko znam,lista je zajednicka.Mozda ga je NSP predlozio,ali svejedno su liste zajednicke,zajedno se dogovaraju.Tako je kod svih slicnih koalicija..buzzer wrote:moze li iko s nekim linkom ili cime bilo potvrditi ovu pricu o muticu. je li uopste na listi i ispred koga - ns ili nsp?
Meni je zanimljivo...DANI danas opet oznacavaju kao odlican potez neku izjavi Bajica,a o ovom ratnom zlocincu iz Prijedora ni rijeci,tom nekom Camilu sto je izasao iz stranke,ili Damiru iz Banja Luke i njegovom pismu...
Ali nebitno to...meni je opet tuzno sve to u vezi NS,nisu mi mrski,ali ovo sta se desava u zadnje vrijeme ne mirise na dobar rezultat na izborima.
sto se damira miljevica tice, postoji clanak sumnjive vjerodostojnosti i jednako vjerodostojan demantij. znaci nista. u tom sumnjivom clanku se spominje mutic i ja u to ne vjerujem dok ne dobijem stogod pouzdanije informacije.
a taj hairlija sto je napustio stranku jer mu nije zadovoljila apetite dovoljno visokim mjestom na izbornoj listi, taj je pojacao stranku. i pokazao jos jednom sta je danas sdp.
-
echinacea
#3320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čitam da se u postovima puno piše o čovjeku koji se preziva Mutić. Nagađa se da li je član NSP ili NS. Ovo me zainteresiralo i pregledala sam postove u jednom periodu i pronašla da se ime Mutić spominje u pismu Damira Miljevia u kontekstu da se radi o osobi koja ima sumnjivu prošlost, mislim na ratni period. Onda dolazi do obrta i D. Miljević na portalu ** No links ** demantira da je autor pisma. Dakle, ako je "pismo" Miljevića jedini izvor o tom Mutiću, onda mi se čini da se vodi diskusija o nepostojećoj dilemi. Slažem se s onima koji kritikuju Kojovića što se ne javi. Ali i pored toga mislim da treba sačekati 19.7.2010. kada CIK treba da verificira liste. Tada će sve biti jasno. Pored toga, slažem se s onima koji traže da se ispita ko je taj Mutić. Naime, ako su tačni navodi o njegovoj ratnoj prošlosti onda je skandalozno da se taj čovjek nađe na listi bilo koje stranke.
- felipe kajetano
#3321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Malo googla cisto da vidim ko je taj Mutic, pa izgleda da je i drugima bio zanimljiv.Evo izgleda cuga sa nekim lokalnim pjesnikom bosnjacke nacionalnosti, SDP mu organizuje knjizevne veceri itd....onomad pricao kako je "svijetla obraza" u prijedorskoj skupstini i navodno svi cutali
...al' ajde da ne prejudiciramo stvari, vidjecemo u naradnim danima o cemu se radi.
http://mojprijedor.com/com/index.php?op ... &Itemid=51
http://mojprijedor.com/com/index.php?op ... &Itemid=51
- buzzer
#3322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pedja je valjda na moru i nema pristup internetu.echinacea wrote:Čitam da se u postovima puno piše o čovjeku koji se preziva Mutić. Nagađa se da li je član NSP ili NS. Ovo me zainteresiralo i pregledala sam postove u jednom periodu i pronašla da se ime Mutić spominje u pismu Damira Miljevia u kontekstu da se radi o osobi koja ima sumnjivu prošlost, mislim na ratni period. Onda dolazi do obrta i D. Miljević na portalu ** No links ** demantira da je autor pisma. Dakle, ako je "pismo" Miljevića jedini izvor o tom Mutiću, onda mi se čini da se vodi diskusija o nepostojećoj dilemi. Slažem se s onima koji kritikuju Kojovića što se ne javi. Ali i pored toga mislim da treba sačekati 19.7.2010. kada CIK treba da verificira liste. Tada će sve biti jasno. Pored toga, slažem se s onima koji traže da se ispita ko je taj Mutić. Naime, ako su tačni navodi o njegovoj ratnoj prošlosti onda je skandalozno da se taj čovjek nađe na listi bilo koje stranke.
ja se nemam potrebe raspitivati ko je mile mutic.
ovo mora da je greska. pedja javi se.
Last edited by buzzer on 16/07/2010 00:16, edited 1 time in total.
- ahuseino
#3323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Cuj greska...Suti i trpi wrote:Ne. Pisem o vama koji ste ovdje predstavili Mutica u negativnom kontekstu. Dakle, mislio sam iskljucivo na forumase koje je 'uvrjedilo' sto je Mile Mutic clan Nase stranke.Sezam wrote:Cini mi se, osim ako me ne persiras, da ovo podebljano govoris o Bosnjacima, pa bih te pitao: zar to tebi ne smeta? Kako mozes prosipati nenacionalisticku spiku, a glasati za one u cijim se redovima nalaze propagandisti etnickog ciscenja? Zasto ti nemas averziju prema Nasoj Stranci?
Naravno da mi smeta. Par puta sam napiso da je to izuzetno negativno i krajnje komprimitirajuce za Nasu stranku. Ali, kao sto ranije rekoh, ako Nasa stranka iskljuci Mileta Mutica, smatrat cu to potezom za svaku pohvalu i dokaz pravih vrjednosti. Ako to ne ucine, potpuno opravdavam averziju i zaziranje svih vas.
Moj glas ce svakako ici Nasoj stranci, jer je konkurencija puno vise kompromitovana u svakom pogledu. Sad je na NS da se odluci, hoce li da budu 'manje losa opcija' ili ce radit na tome da postanu istinska snaga u kojoj ce vecina vidjet nadu za bolje sutra. Prava opcija u konacnici znaci propast.
Pa nije fejsbuk ili SA-X forum da se svaki anonimus more prijavit'...
Stranka valjda, koja se natjece za vlast, bi trebala DOOOOOBROO razmisliti, pa malo odspavati, pa jos podosta produminjati o tome koga stavljaju na liste... prije nego ih i stave.
Cuj greske se desavaju... boze ti sacuvaj ove licne zablude i nesvjestice.
... samo... prije no se mulj razidje, rijesit ce se i ova nedoumica. Press release, nije taj i taj, losa bila vijest/pismo, to je greska, ovo - ono i... gotovo.
Zataska se namjera, pocinioci, malo praha zaborava i... idemo dalje...
-
Pedja Kojovic
#3324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pozdrav svima
Nije me bilo neko vrijeme. Bio sam na moru
.
Krenucu redom, od svog zadnjeg posta...ako sam nesto prije toga propustio molim vas mi na to skrenete paznju.
Nekoliko opaski...
Mile Mutic je problem s kojim se bavimo od dana kad se nasao na listi.
Bojan je radio na tome da ga se skine sa liste i zaista ne znam dokle je dosao.
(Proces ukljucuje pravne prepiske s CIK-om)
Cim saznam javicu.
Utvrdjivanje kandidatskih listi je zaista bilo burno. Sjednice IO i GO posvecene toj temi su trajale sate i sate i obiljezili su ih emotivni i zestoki argumenti. Ja vjerujem da je i u drugim strankama, koje o kandidatima odlucuju na sastancima organa stranke i na ovaj nacin, dakle ime po ime, tako).
Taj proces je dodatno bio uslozen cinjenicom koalicije.
Ali u tom procesu su potvrdjene i dokazane neke stvari...
Prije svega da je koalicija sa Zdravkom zaista antinacionalisticka i da je to jedini nacin da se, nakon skoro 20 godina vladavine nacionalista, etnicko rasulo zemlje zaustavi u oktobru. Iako su okolnosti - vremenski i kadrovski pritisak - pod kojima su zajednicke liste utvrdjivane bile teske - Zdravko u isto vrijeme gradi partiju i sprema se za izbore -
mislim da smo u svakoj izbornoj jedinici uspjeli sastaviti multietnicne, proevropske, proBiH liste kandidata.(Slucajevi poput Mile Mutic ne treba da brinu jer ce se koalicija jasno odrediti prema svakom kandidatu koji je eventualno sticajem okolnosti zavrsio na listi a po moralnim kriterijumima ne bi smio).
Proces je, sto je mozda najvaznije, pokazao da smo i mi i Zdravko u ovo usli vjerujuci da u ovoj zemlji jos uvijek ima vise ljudi koji smatraju da je BiH ranopravnih gradjana i naroda moguca i da je zaista doslo vrijeme da se izvucemo ispod sapa primitivnih ideologija "krvi i tla". Pokazao je takodje da je princip dogovaranja superioran principu sukoba i da je na cijeloj teritoriji BiH moguce "pricati" istu politicku "pricu"'
Gdje god ima vise kandidata od ponudjenih mjesta i gdje god sanse kandidata zavise od mjesta na izbornoj listi bilo je za ocekivati da ce biti onih koji su nezadovoljni ili svojim ili tretmanom kandidata kojeg su oni predlozili.
Nasa stranka je nastala iz ideja i malo cega drugog tako je njena sadasnja pozicija rezultat zaista vrijednog i predanog rada nasih clanova.Neki od njih se nisu nasli na listi i to ih je povrijedilo. Povuceni su brzopleti potezi i neki "mostovi su u afektu sruseni". Kad se prasina oko svega slegla i kad su liste sa skoro 500 kandidata predate CIK -u vidjelo se da je uzrok citave nervoze dolazio iz borbe na na sarajevskoj kantonalnoj listi.
Za one koje detaljno prate rad Nase stranke zelim ovdje reci par rijeci o slucaju Camil Osmanagic...
Ja sam Camila upoznao kroz rad u stranci. Od momenta kad se prikljucio Camil me je impresionirao svojim ne samo organizacijskim sposobnostima nego i svojom profesionalnoscu i predanoscu stranci. Iako kratko, za vrijeme koje smo radili zajedno, ja sam prema njemu osjecao (Kao sto i sada osjecam) prijateljstvo.
Bio sam vrlo zadovoljan mjestom na listi na koje ga je predlozio IO. Ne mislim da je odluka GO kojom je Camil sa tog pomjeren na daleko nize mjesto na listi racionalno odbranjiva. Sasvim sam siguran da se radi o unutarstranackom obracunu/obracunima, kojih je i do sada bilo i u kojima je, moram reci, Camil od svog angazmana u stranci pokazao zavidno znanje i vjestinu. Bez obzira sto mi nije bilo poznato kako i sta, ali sam nakon sjednice GO smatrao da treba uciniti sve sto je moguce da se Camil vrati na mjesto na koje ga predlozio IO. Vrijeme nije bilo na nasoj strani.Rok za predaju lista je isticao za par sati. Nazalost, Camil je u tim momentima povukao poteze koji su moj bilo kakav pokusaj da se stvar popravi ucinili skoro nemogucim.Iz medija sam, par dana kasnije, saznao da je Camil pristupio SDP-u.
Meni je zaista zao zbog toga ali mu ja zelim srecu. Radi se o dobrom covjeku, neizmjerne energije i velikog talenta za politicko organizovanje. Moja bi preferenca naravno bila da je korist od njegovog znanja i iskustva polucila Nasa stranka.
Sto se tice moje kandidature...
Tacno je. Na prijedlog IO ja cu biti na listi za KS.(Mislim da sam 4-ti na listi, iza Tarika Haverica).
Iskreno, prijedlog na listu i mogucnost da budem izabran me cini vrlo nervoznim.
Nikad ranije se nisam kandidirao za bilo sta slicno.
Moja profesionalna karijera mi je medjutim omogucila da izbliza, a cesto i iza scene, posmatram politicki/parlamentarni proces. Iako sam zavrsio pravo, filozofija, pa i politicka filozofija, je uvijek bila moja strast. Koliko cu biti u stanju da budem dobar poslanik, zaista ne znam, i jedino sto mogu obecati je da cu u slucaju da budem izabran raditi najbolje sto umijem u ime opsteg interesa i da cu se doslovno drzati svojih licnih i stranackih moralnih i politickih principa.
Nadam se da ovaj post odgovara barem na jedan dio vasih pitanja.
Cim se raspremim i malo sredim pokusacu odgovoriti i na preostala.
p.k.
p.k.
Nije me bilo neko vrijeme. Bio sam na moru
Krenucu redom, od svog zadnjeg posta...ako sam nesto prije toga propustio molim vas mi na to skrenete paznju.
Nekoliko opaski...
Mile Mutic je problem s kojim se bavimo od dana kad se nasao na listi.
Bojan je radio na tome da ga se skine sa liste i zaista ne znam dokle je dosao.
(Proces ukljucuje pravne prepiske s CIK-om)
Cim saznam javicu.
Utvrdjivanje kandidatskih listi je zaista bilo burno. Sjednice IO i GO posvecene toj temi su trajale sate i sate i obiljezili su ih emotivni i zestoki argumenti. Ja vjerujem da je i u drugim strankama, koje o kandidatima odlucuju na sastancima organa stranke i na ovaj nacin, dakle ime po ime, tako).
Taj proces je dodatno bio uslozen cinjenicom koalicije.
Ali u tom procesu su potvrdjene i dokazane neke stvari...
Prije svega da je koalicija sa Zdravkom zaista antinacionalisticka i da je to jedini nacin da se, nakon skoro 20 godina vladavine nacionalista, etnicko rasulo zemlje zaustavi u oktobru. Iako su okolnosti - vremenski i kadrovski pritisak - pod kojima su zajednicke liste utvrdjivane bile teske - Zdravko u isto vrijeme gradi partiju i sprema se za izbore -
mislim da smo u svakoj izbornoj jedinici uspjeli sastaviti multietnicne, proevropske, proBiH liste kandidata.(Slucajevi poput Mile Mutic ne treba da brinu jer ce se koalicija jasno odrediti prema svakom kandidatu koji je eventualno sticajem okolnosti zavrsio na listi a po moralnim kriterijumima ne bi smio).
Proces je, sto je mozda najvaznije, pokazao da smo i mi i Zdravko u ovo usli vjerujuci da u ovoj zemlji jos uvijek ima vise ljudi koji smatraju da je BiH ranopravnih gradjana i naroda moguca i da je zaista doslo vrijeme da se izvucemo ispod sapa primitivnih ideologija "krvi i tla". Pokazao je takodje da je princip dogovaranja superioran principu sukoba i da je na cijeloj teritoriji BiH moguce "pricati" istu politicku "pricu"'
Gdje god ima vise kandidata od ponudjenih mjesta i gdje god sanse kandidata zavise od mjesta na izbornoj listi bilo je za ocekivati da ce biti onih koji su nezadovoljni ili svojim ili tretmanom kandidata kojeg su oni predlozili.
Nasa stranka je nastala iz ideja i malo cega drugog tako je njena sadasnja pozicija rezultat zaista vrijednog i predanog rada nasih clanova.Neki od njih se nisu nasli na listi i to ih je povrijedilo. Povuceni su brzopleti potezi i neki "mostovi su u afektu sruseni". Kad se prasina oko svega slegla i kad su liste sa skoro 500 kandidata predate CIK -u vidjelo se da je uzrok citave nervoze dolazio iz borbe na na sarajevskoj kantonalnoj listi.
Za one koje detaljno prate rad Nase stranke zelim ovdje reci par rijeci o slucaju Camil Osmanagic...
Ja sam Camila upoznao kroz rad u stranci. Od momenta kad se prikljucio Camil me je impresionirao svojim ne samo organizacijskim sposobnostima nego i svojom profesionalnoscu i predanoscu stranci. Iako kratko, za vrijeme koje smo radili zajedno, ja sam prema njemu osjecao (Kao sto i sada osjecam) prijateljstvo.
Bio sam vrlo zadovoljan mjestom na listi na koje ga je predlozio IO. Ne mislim da je odluka GO kojom je Camil sa tog pomjeren na daleko nize mjesto na listi racionalno odbranjiva. Sasvim sam siguran da se radi o unutarstranackom obracunu/obracunima, kojih je i do sada bilo i u kojima je, moram reci, Camil od svog angazmana u stranci pokazao zavidno znanje i vjestinu. Bez obzira sto mi nije bilo poznato kako i sta, ali sam nakon sjednice GO smatrao da treba uciniti sve sto je moguce da se Camil vrati na mjesto na koje ga predlozio IO. Vrijeme nije bilo na nasoj strani.Rok za predaju lista je isticao za par sati. Nazalost, Camil je u tim momentima povukao poteze koji su moj bilo kakav pokusaj da se stvar popravi ucinili skoro nemogucim.Iz medija sam, par dana kasnije, saznao da je Camil pristupio SDP-u.
Meni je zaista zao zbog toga ali mu ja zelim srecu. Radi se o dobrom covjeku, neizmjerne energije i velikog talenta za politicko organizovanje. Moja bi preferenca naravno bila da je korist od njegovog znanja i iskustva polucila Nasa stranka.
Sto se tice moje kandidature...
Tacno je. Na prijedlog IO ja cu biti na listi za KS.(Mislim da sam 4-ti na listi, iza Tarika Haverica).
Iskreno, prijedlog na listu i mogucnost da budem izabran me cini vrlo nervoznim.
Nikad ranije se nisam kandidirao za bilo sta slicno.
Moja profesionalna karijera mi je medjutim omogucila da izbliza, a cesto i iza scene, posmatram politicki/parlamentarni proces. Iako sam zavrsio pravo, filozofija, pa i politicka filozofija, je uvijek bila moja strast. Koliko cu biti u stanju da budem dobar poslanik, zaista ne znam, i jedino sto mogu obecati je da cu u slucaju da budem izabran raditi najbolje sto umijem u ime opsteg interesa i da cu se doslovno drzati svojih licnih i stranackih moralnih i politickih principa.
Nadam se da ovaj post odgovara barem na jedan dio vasih pitanja.
Cim se raspremim i malo sredim pokusacu odgovoriti i na preostala.
p.k.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 17/07/2010 20:37, edited 1 time in total.
- Socijalista
#3325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaci SDP napravio dobar potez sa Camilom Osmanagicem
Idemo dalje...
Idemo dalje...