Nekim ljudima (i ženama naravno) je lakše "utjerati" metar u guzicu nego centimetar u glavu, kao što bi rekla narodna poslovica...tvsabina wrote:...
Ispade Hare opet u pravu.
-
SA 071
#3301 Re: Ispade Hare opet u pravu.
- spreca
#3302 Re: Ispade Hare opet u pravu.
mismo se ga rijesili a ne zapad......Hare znas ti nas ...jebo ti njihvivaldi wrote:hare zapadnjacima uopste nije bio drag, to i nije bila tajna..sticajem okolnosti njega su se prije rijeslili puno prije nego dodikaDanguba wrote:Ja sam cak ubijedjen da su mu ljudi iz stranke dosli ''glave''.
-
zavrzlama
#3303 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Hareta je smijenio zapad pomocu nasih uhljupa zeljnih vlasti i populizma.....Zasto?..zato sto je Hare nakon Alijine smrti jedini znao za teske propuste zapada u Dejtonu i jedini svjedok zapadnom obecanju da ce ispraviti stetu nanesenu agresijom i dejtonom....kad je zapad skontao da je pogrijesio sto je dao srpskoj strani i previse , i da nece moci natjerati srpsku stranu na promjenu dejtona u korist BIH,a nisu htjeli sebi poraza,onda je najlakse bilo ukloniti Silajdjica kao neugodnog svjedoka....a onih koji su zelili da zauzmu Haretovo mjesto na bosnjackoj strani je bilo kamara(Zlaja i slicni)...sjecam se 2006 godine na ovom forumu je samo @skijas,moja malenkost i par forumasa branilo haretovo odbijanje Aprilca,i ispravnost stava da se ide u konfrontaciju sa dodikom,dok su ga mnogi na forumu optuzivali za ekstremizam,a danas ga zovu da se vrati,jer su svatili da se klin klinom izbija..
- vivaldi
#3304 Re: Ispade Hare opet u pravu.
skoro pa svejedno. zapad ima alergijske reakcije od zapaljive retorike i on im je bio neprihvatljiv, bas kao sto im samo iz tog razloga neprihvatljiv i dodik s kojim americki ambasodri i jos poneki vec godinama izbjegavaju svaki kontakt.spreca wrote:mismo se ga rijesili a ne zapad......Hare znas ti nas ...jebo ti njihvivaldi wrote:hare zapadnjacima uopste nije bio drag, to i nije bila tajna..sticajem okolnosti njega su se prije rijeslili puno prije nego dodikaDanguba wrote:Ja sam cak ubijedjen da su mu ljudi iz stranke dosli ''glave''.
vjesta politika je danas nesto sasvim suprotno od toga, mada u ovakvoj opstoj situaciji i ovako podjeljenim kartama je jako tesko napraviti, bar u bih, neki dobar politicki potez na medjunarodnom planu. ali kad se vec ne mze napraviti dobar, onda bar ne treba ici nagore.
to verbalno kurcenje, koliko god atraktivno zvucalo sirim narodnim masama, je zapravo jalovo. sta je to dodik time postigao za sve ove godine sem licnog zadrzavanja na vlasti? cim je on to za sve ove godine zajebo "mlitave" tihice ili izetbegovice? ma nicim sem kroistenja mehanizma blokade oko odluka koje se donose koncezusom, ali taj sistem nije on stvorio vec dejton.
- p206
#3305 Re: Ispade Hare opet u pravu.
za jednim čovjekom žale samo mali narodi (iako je i Haris imao grešaka), veliki narodi imaju sistem, strategiju oko koje se radi bez obzira ko je na vlasti, a mi nemamo strategiju ni na nivou mjesne zajednice
-
burger_pasa
#3306 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Suma sumare je da mi Bosnjaci i ostale patriote Bosne i Hercegovine nemamo odlucnu i cvrstu sloznost glede drzave BiH. Sta smo u stanju napravit, pokazao je rat 92-95. Uspjeli smo ni iz cega stvorit drzavu i sacuvat narod. Da nam je danas takva odlucnost i takvo jedinstvo ne bi bilo cetniteta. Sve dok ponovo nestvorimo takvo jedinstvo i takav ambijent, nema nama prosperiteta, a ni ekonomije.
-
zavrzlama
#3307 Re: Ispade Hare opet u pravu.
postigao je 10 x vise nego mladic i karadzic zajedno...uspio je trajno ogaditi BIH srbima i zagarantovao srbiji sigurno topovsko meso za novi rat kad god srbiji bude potrebno.......sta je to dodik time postigao za sve ove godine sem licnog zadrzavanja na vlasti? cim je on to za sve ove godine zajebo "mlitave" tihice ili izetbegovice? ma nicim sem kroistenja mehanizma blokade oko odluka koje se donose koncezusom, ali taj sistem nije on stvorio vec dejton.
jednostavno je doveo srpski narod u poziciju da "ne postoji kod srba makar ni najmanja nevladina organizacija koja priznaje BIH i radi na stvarnom suzivotu"...totalno je demonizoivao srbe u BIH i nije im ostavio uopste nikakvu alternativu politici secesionizma i negiranja BIH..jednostavno je BIH prikazao srbima kao bioloskog neprijatelja..trebal jos dometa dodikovog vladanja citavim jednim narodom..
- vivaldi
#3308 Re: Ispade Hare opet u pravu.
ma taj stav je potuno neispravan i oko toga uopste nema rasprave. ne moras cak ni logicki razmisljat dovoljno je samo pratiti izjave stranaca i njihov poteze.zavrzlama wrote:ispravnost stava da se ide u konfrontaciju sa dodikom
pa o cemu ti je hill pisao prekljuce? pa ljudima se jezi od zapaljive retorike. to ponavljajau jasno i eksplicitno svi od reda vec godinama bez ikakve potrebe da se nesto cita izmedju redova.
najeksplicitniji primjer si upravo juce imao kada najmocnija zena evrope hvali punim ustima lika koji je nosao postere mladica i davao izjave kakve je davao svojevremeno. u isto vrijeme njemacki continental potpisuje ugovor za novu fabriku, a par sati kasnije i americka firma pregovora o otvaranje fabrike u novom sadu, a nam dodje praznih ruku.
u potpunosti sam ubijedjen da je jedini razlog sto je vucic ptisato na ruski veto juce, nikolic koji ga je samoinciiajtivno zavalio pa je bio prinudjen da to podrzi.
-
SA 071
#3309 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ja sam bio među tih par frumašazavrzlama wrote:Hareta je smijenio zapad pomocu nasih uhljupa zeljnih vlasti i populizma.....Zasto?..zato sto je Hare nakon Alijine smrti jedini znao za teske propuste zapada u Dejtonu i jedini svjedok zapadnom obecanju da ce ispraviti stetu nanesenu agresijom i dejtonom....kad je zapad skontao da je pogrijesio sto je dao srpskoj strani i previse , i da nece moci natjerati srpsku stranu na promjenu dejtona u korist BIH,a nisu htjeli sebi poraza,onda je najlakse bilo ukloniti Silajdjica kao neugodnog svjedoka....a onih koji su zelili da zauzmu Haretovo mjesto na bosnjackoj strani je bilo kamara(Zlaja i slicni)...sjecam se 2006 godine na ovom forumu je samo @skijas,moja malenkost i par forumasa branilo haretovo odbijanje Aprilca,i ispravnost stava da se ide u konfrontaciju sa dodikom,dok su ga mnogi na forumu optuzivali za ekstremizam,a danas ga zovu da se vrati,jer su svatili da se klin klinom izbija..
- vivaldi
#3310 Re: Ispade Hare opet u pravu.
za razliku od velike ljubavi i bratsva koja je vladala za vrijeme psolijeratnog sds-azavrzlama wrote:uspio je trajno ogaditi
-
zavrzlama
#3311 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Konfrontacija znaci ne popustanje dodikovim zahtjevima,a ne isti arsini i krkansko ponasanje i vrijedjane srba kao naroda ,kao sto dodik radi....tihic je vrsio ogroman pritisak na hareta da odustane od reforme policije jer su srbi prijetili cak i ratom....silajdjic je ostao usamljen u pokusaju da ne popusti ali je stjeran uza zid jer su ga izdali upravo bosnjacki politicari..o toj konfrontaciji ja govorim...vivaldi wrote:ma taj stav je potuno neispravan i oko toga uopste nema rasprave. ne moras cak ni logicki razmisljat dovoljno je samo pratiti izjave stranaca i njihov poteze.zavrzlama wrote:ispravnost stava da se ide u konfrontaciju sa dodikom
pa o cemu ti je hill pisao prekljuce? pa ljudima se jezi od zapaljive retorike. to ponavljajau jasno i eksplicitno svi od reda vec godinama bez ikakve potrebe da se nesto cita izmedju redova.
najeksplicitniji primjer si upravo juce imao kada najmocnija zena evrope hvali punim ustima lika koji je nosao postere mladica i davao izjave kakve je davao svojevremeno. u isto vrijeme njemacki continental potpisuje ugovor za novu fabriku, a par sati kasnije i americka firma pregovora o otvaranje fabrike u novom sadu, a nam dodje praznih ruku.
u potpunosti sam ubijedjen da je jedini razlog sto je vucic ptisato na ruski veto juce, nikolic koji ga je samoinciiajtivno zavalio pa je bio prinudjen da to podrzi.
-
SA 071
#3312 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nisi u pravu kada pojednostavljuješ stvari.vivaldi wrote:skoro pa svejedno. zapad ima alergijske reakcije od zapaljive retorike i on im je bio neprihvatljiv, bas kao sto im samo iz tog razloga neprihvatljiv i dodik s kojim americki ambasodri i jos poneki vec godinama izbjegavaju svaki kontakt.
vjesta politika je danas nesto sasvim suprotno od toga, mada u ovakvoj opstoj situaciji i ovako podjeljenim kartama je jako tesko napraviti, bar u bih, neki dobar politicki potez na medjunarodnom planu. ali kad se vec ne mze napraviti dobar, onda bar ne treba ici nagore.
to verbalno kurcenje, koliko god atraktivno zvucalo sirim narodnim masama, je zapravo jalovo. sta je to dodik time postigao za sve ove godine sem licnog zadrzavanja na vlasti? cim je on to za sve ove godine zajebo "mlitave" tihice ili izetbegovice? ma nicim sem kroistenja mehanizma blokade oko odluka koje se donose koncezusom, ali taj sistem nije on stvorio vec dejton.
Zapad ne voli zapaljivu retoriku kada je suprotna njihovim trenutnim interesima, u suprotnom "hrani" je (primjer ukrajinskih lardavaca koji kao nešto prijete Ruščinama). A Dodikovo "verbalno kurčenje" nije jalovo, ono je proizvelo nikad veću međunacionalnu netrpeljivost i "otuđenost" jednih od drugih. I zaustavio je sve reforme. Američki ambasadori ga zaobilaze, ali ga ne skinuše s vlasti. Vjerovatno nisu našli dovoljan broj domaćih "kvislinga" da ga sruše...
-
zavrzlama
#3313 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Argumenti:vivaldi wrote:za razliku od velike ljubavi i bratsva koja je vladala za vrijeme psolijeratnog sds-azavrzlama wrote:uspio je trajno ogaditi
Cavic je priznao kao premijer rs-agenocid u Srebrenici,osnovan je sud BIH,promijenjeni naziva gradova,ubacena konstutivnost tri naroda na citavom teritoriju BIH,,,,,,sve to dok je bio sds.....medjutim srbija da bi to sprijecila ,pod hitno smjenjuje sds snsd i dodikom i imamo ovo sto imamo,ni jednu pozitivnu stvar nakon dodikovog dolaska na vlast u manji entitet..
- Danguba
#3314 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Sve si u pravu ALI i @zavrzlama je isto tako. Sada tu treba jedan dobar politicar da to sve sabere, oduzme, napravi presjek, izbalansira...postavi se prema jednima a onda i prema drugima i to je to. Sve dok se drzi strana jednima a udara kontra drugima, nema naprijed. Sta kazu, politika je kurva.vivaldi wrote:ma taj stav je potuno neispravan i oko toga uopste nema rasprave. ne moras cak ni logicki razmisljat dovoljno je samo pratiti izjave stranaca i njihov poteze.zavrzlama wrote:ispravnost stava da se ide u konfrontaciju sa dodikom
Haretu se moze zamjeriti sto je cesto znao biti direktan a to nekome bas i ne godi. Znao se pojaviti na bilo kojoj stranoj televiziji i dobro objasniti sustinu problema. U ovom slucaju ''rezolucija'' ogolio bi vec ogoljene Ruse, Dodika i Srbe. Sada imamo samo muk.
- vivaldi
#3315 Re: Ispade Hare opet u pravu.
pa popusta se samo tamo gdje postoji sistemska mogucnost blokade, a ne verbalna. pa upravo ti si neki dan napisao da je ivanic 100 puta opasniji od dodika (i u pravu si) jer su im ciljevi isti samo je metodologija drugacija, jer ivanic kontru udarat samo oko bitnih stvari i nece dizat dreku oko svake jebene gluposti kao sto dodik radi.zavrzlama wrote:Konfrontacija znaci ne popustanje dodikovim zahtjevima
pa upravo o tome govorim. ti bi na dodikovu netrpljivost odgovorio sa duplom dozom netrpeljivosti i otudjenosti. pa stvrano ne znam kome je to onda u interesuSA 071 wrote:ono je proizvelo nikad veću međunacionalnu netrpeljivost i "otuđenost" jednih od drugih
- vivaldi
#3316 Re: Ispade Hare opet u pravu.
koliko se sjecam dragan cavic nije bio premijer, al nebitnozavrzlama wrote:Argumenti:Cavic je priznao kao premijer rs-agenocid u Srebrenici,osnovan je sud BIH,promijenjeni naziva gradova,ubacena konstutivnost tri naroda na citavom teritoriju BIH,,,,,,sve to dok je bio sds.....medjutim srbija da bi to sprijecila ,pod hitno smjenjuje sds snsd i dodikom i imamo ovo sto imamo,ni jednu pozitivnu stvar nakon dodikovog dolaska na vlast u manji entitet..
zaboravljas puno bitnije stvari. za vrijeme poslijertane valadavine sds, kompletna rs je godinama bila pod sankcijama? znas zasto? zbog sakrivanja ratnih zlocinaca, a u isto vrijeme pod njihovom vladavinom je izvrsena legalizacije etnickog ciscenja i blokada povratka kada je to mozda i moglo imati smisla jer gvozdje se kuje dok je vruce. mozes ti danas pricati o anexima bilo kakvim, ali poslije toliko godina vrijeme je ucinilo svoje
- limeni
#3317 Re: Ispade Hare opet u pravu.
slazem se sa jedno 95% tvojih postova ali ovdje mislim da nisi upravu. silajdzic je tezak karakter, covjek koji je u jeku rata ostavio aliju, covjek koji je spreman da uvali ljude u rat zbog svojih interesa, ego manijak koji je od drugog covjeka RBIH postao lik koji u stilu radoncica osniva svoju stranku da bi unistio sda.zavrzlama wrote:Hareta je smijenio zapad pomocu nasih uhljupa zeljnih vlasti i populizma.....Zasto?..zato sto je Hare nakon Alijine smrti jedini znao za teske propuste zapada u Dejtonu i jedini svjedok zapadnom obecanju da ce ispraviti stetu nanesenu agresijom i dejtonom....kad je zapad skontao da je pogrijesio sto je dao srpskoj strani i previse , i da nece moci natjerati srpsku stranu na promjenu dejtona u korist BIH,a nisu htjeli sebi poraza,onda je najlakse bilo ukloniti Silajdjica kao neugodnog svjedoka....a onih koji su zelili da zauzmu Haretovo mjesto na bosnjackoj strani je bilo kamara(Zlaja i slicni)...sjecam se 2006 godine na ovom forumu je samo @skijas,moja malenkost i par forumasa branilo haretovo odbijanje Aprilca,i ispravnost stava da se ide u konfrontaciju sa dodikom,dok su ga mnogi na forumu optuzivali za ekstremizam,a danas ga zovu da se vrati,jer su svatili da se klin klinom izbija..
sto se tice zapada, politika se ne vodi na silu nego je to mudrost i vodi se na duze staze jer 20-30 godina su nista.
srbija je i zapadu neprijatelj jer je pro-ruska ali ne mogu oni srbiju odjednom ostetiti nego se to radi postepeno.
srbi su u srboslaviji vladali suvereno citavim prostorom od austrije do grcke, prvo su izgubili hrvatsku i sloveniju, makedoniju i fbih su izgubili dobili su autonomiju povremenu u rs, izgubili su kosovo ali je zapad cekao dok se vruce glave smire i nakon nekoliko godina tek dao nezavinost kosovarima
srbija ako zeli u eu mora prihvatiti rezoluciju i genocid u srebrenici, mora priznati kosovo, mora priznati drzavu bih ne samo zvanicno kao danas nego zauvijek gube kontrolu ovdje. a sta je alternativa za njih, okrenuti se rusiji i ostati izolirani? to bi unakazilo srpski narod za sva vremena. treba prihvatit poraz i okrenuti se eu i zatraziti oprost posebno od bosnjaka.
Sad ako neko pita zasto nas nisu primili u eu, pa jbg ima i tamo mnogo protivnika evropske ideje koji bi mogli povuci mase za sobom na izborima pa zato ne bi valjalo ako bi sve zemlje od jednom bile primljene.
Rumunija koja ima vise od 20 miliona stanovnika i bugari su zajedno usli, hrvatska je cekala nekih 7-8 godina nakon toga a moja prognoza je da ove ostale zemlje srbija, bih, crna gora, albanija, kosovo i makedonija ulaze za nekih 4-5 godina manje vise istovremeno u eu, u nato mozda za 3 godine.
-
zavrzlama
#3318 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pa ti nesvjesno potvrdjujes ono o cemu ja pisem svo vrijeme....dodikova meta nisu bosnjaci,nego srbi....njemu na putu secesije je bitnije demonizirani srpski narod nego spremnost ili nespremnost bosnjaka da brane BIH....kad kazem da je ivanic 10x gori mislim zato sto je dodik vec priperemio svom nasledniku topovsko meso,sad samo treba salonskim manirima to odraditi jer najgora opcija(guranje srba u novi rat) je stvar jednog telefonskog poziva iz beograda i par mitomnijskih tv dnevnika u pola osam....vivaldi wrote:pa popusta se samo tamo gdje postoji sistemska mogucnost blokade, a ne verbalna. pa upravo ti si neki dan napisao da je ivanic 100 puta opasniji od dodika (i u pravu si) jer su im ciljevi isti samo je metodologija drugacija, jer ivanic kontru udarat samo oko bitnih stvari i nece dizat dreku oko svake jebene gluposti kao sto dodik radi.zavrzlama wrote:Konfrontacija znaci ne popustanje dodikovim zahtjevima
pa upravo o tome govorim. ti bi na dodikovu netrpljivost odgovorio sa duplom dozom netrpeljivosti i otudjenosti. pa stvrano ne znam kome je to onda u interesuSA 071 wrote:ono je proizvelo nikad veću međunacionalnu netrpeljivost i "otuđenost" jednih od drugih
- vivaldi
#3319 Re: Ispade Hare opet u pravu.
pa naravno da su mu srbi meta, bas kao i bakritu bosnjaci, a covicu hrvati. to im je ciljna grupa i biracko tijelo koje ih drzi na vlasti.zavrzlama wrote:Pa ti nesvjesno potvrdjujes ono o cemu ja pisem svo vrijeme....dodikova meta nisu bosnjaci,nego srbi....njemu na putu secesije je bitnije demonizirani srpski narod nego spremnost ili nespremnost bosnjaka da brane BIH....kad kazem da je ivanic 10x gori mislim zato sto je dodik vec priperemio svom nasledniku topovsko meso,sad samo treba salonskim manirima to odraditi jer najgora opcija(guranje srba u novi rat) je stvar jednog telefonskog poziva iz beograda i par mitomnijskih tv dnevnika u pola osam....
ovaj drugi dio bas i nisam skontao sta si htio reci
-
SA 071
#3320 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ja to nisam rekao, ali se ni iz izloženog takav zaključak ne može izvesti. Ovdje iznosiš neku svoju fobiju ili...?vivaldi wrote:pa popusta se samo tamo gdje postoji sistemska mogucnost blokade, a ne verbalna. pa upravo ti si neki dan napisao da je ivanic 100 puta opasniji od dodika (i u pravu si) jer su im ciljevi isti samo je metodologija drugacija, jer ivanic kontru udarat samo oko bitnih stvari i nece dizat dreku oko svake jebene gluposti kao sto dodik radi.zavrzlama wrote:Konfrontacija znaci ne popustanje dodikovim zahtjevima
Ako si zaboravio, teza Zavrzlame (ili koga već) je bila da nije kriv Silajdžić za Dodikovo ponašanje kao što su "m(B)ošnje" bile spremne prihvatiti kao istinu i tvrditi da ga Silajdžić provocira, a on kao ne bi tako pričao da nema Silajdžića. Pa nadživi Dodik svojim "laprdanjima" i Silajdžića, i Lagumdžiju, i Tihića...
Međutim, njegovo "laprdanje" ima opasne efekte koje danas lako vidimo, a oni su dobrim dijelom rezultat i činjenice da ta njegova retorika izgleda "efikasno" u sjebavanju "m(B)ošnjaka" i rasturanju BiH zbog čega ga Srbi redovno nagrade pobjedom na izborima. Da Dodik nije sjebao Silajdžića udruženo sa svojim drugovima (prije svih Tihićem i njegovim tadašnjim ahbabom Lagumdžijom) ne bi se ni Srbi osjećali tako trijumfalno sa Dodikom na čelu. Ali pošto "njihov" sjeba "naše" što ga ne bi podržali?! Eto to je problem, a stranci među Srbima ne mogu naći dovoljno "m(B)ošnjaka" da zabiju Dodiku nož u leđa i da ga sjebu. Ukratko...
P.S. Koristim namjerno izraz za Bošnjake koji koriste četomani na pojedinim forumima kako bi nas kao narod omalovažili "mošnje", jer neki od nas su stvarno zaslužili tako nešto. I ne mislim na tebe ovdje da mi ne bi opet stavljao riječi u usta, nego generalno govorim jer smo kao narod skloni da seremo po sebi samima...
- vivaldi
#3321 Re: Ispade Hare opet u pravu.
svako narvano ima pravo na svoje misljenje, ali ja se ne slazem. dodik i prije i poslije hareta uvijek nadje neku "epsku opasnost" protiv koje se bori. ako nema domacih, nadje neku stranu opasnost.SA 071 wrote:a oni su dobrim dijelom rezultat i činjenice da ta njegova retorika izgleda "efikasno" u sjebavanju
-
zavrzlama
#3322 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Govorim o tome,da je srspki strateski cilj poslije dejtona bio da se ubije bilo kakva sansa za pomirenjem ,suzivotom i prihvacanju BIH od strane srpskog naroda" zbog hipoteke ratnih zlocina sds je morao prihvacati reforme koje jacaju BIH,pa je srbija pod hitno dovela dodika a smijenila sds....tako da je dodik za ovih 9 godina zavrsio satanizaciju i demonizaciju srba,i sad komotno ivanic i slicni salonski cetnici mogu na perfidniji i kulturniji nacin nastaviti istim ciljem...ivanicu nije potrebno da kocijaskim rijecnikom budi kod srba antibosansku histeriju jer su oni svakako tu histeriju prihvatili kao trajnu kategoriju...sad je ivanicu dovoljno samo da ne pljuje po zrtvama i ne negira BIH i ima potporu MZ,a kad bude odbijao reforme koje jacaju BIH,tad ce reci da mora radi srpske javnosti,a srpska javnost svakako je vec kuhana...pa ce on jedno 4 godine zamjavati MZ a naredne 4 biti kao dodik ili gori...dodiku se ne silazi sa vlasti jer konta da je puno uradio na odvajanju srba od BIH i da on treba biti veliki srpski mesija koji je jedini uspio neku teritoriju van srbije pripojiti srbiji,a prica kako je on interesdjica i profiter je samo relativizacija njegovog fasizma...normalno da bi uradio ovo sto je uradio ,potrebne su bile i ogromne pare,valja platiti silne novinare,akademike ,bjelosvejtske protuhe da lazu ,iskrivljuju i podrzavaju strateski cilj kojem dodik i srbija teze..vivaldi wrote:pa naravno da su mu srbi meta, bas kao i bakritu bosnjaci, a covicu hrvati. to im je ciljna grupa i biracko tijelo koje ih drzi na vlasti.zavrzlama wrote:Pa ti nesvjesno potvrdjujes ono o cemu ja pisem svo vrijeme....dodikova meta nisu bosnjaci,nego srbi....njemu na putu secesije je bitnije demonizirani srpski narod nego spremnost ili nespremnost bosnjaka da brane BIH....kad kazem da je ivanic 10x gori mislim zato sto je dodik vec priperemio svom nasledniku topovsko meso,sad samo treba salonskim manirima to odraditi jer najgora opcija(guranje srba u novi rat) je stvar jednog telefonskog poziva iz beograda i par mitomnijskih tv dnevnika u pola osam....
ovaj drugi dio bas i nisam skontao sta si htio reci
- vivaldi
#3324 Re: Ispade Hare opet u pravu.
volio bih da pises malo jednostavije i da udaris koji paragraf jer ne mogu da izvucem neke tvoje zakljucke, ali probacu.zavrzlama wrote:Govorim o tome,da je srspki strateski cilj poslije dejtona bio da se ubije bilo kakva sansa za pomirenjem ,suzivotom i prihvacanju BIH od strane srpskog naroda" zbog hipoteke ratnih zlocina sds je morao prihvacati reforme koje jacaju BIH,pa je srbija pod hitno dovela dodika a smijenila sds....tako da je dodik za ovih 9 godina zavrsio satanizaciju i demonizaciju srba,i sad komotno ivanic i slicni salonski cetnici mogu na perfidniji i kulturniji nacin nastaviti istim ciljem...ivanicu nije potrebno da kocijaskim rijecnikom budi kod srba antibosansku histeriju jer su oni svakako tu histeriju prihvatili kao trajnu kategoriju...sad je ivanicu dovoljno samo da ne pljuje po zrtvama i ne negira BIH i ima potporu MZ,a kad bude odbijao reforme koje jacaju BIH,tad ce reci da mora radi srpske javnosti,a srpska javnost svakako je vec kuhana...pa ce on jedno 4 godine zamjavati MZ a naredne 4 biti kao dodik ili gori...dodiku se ne silazi sa vlasti jer konta da je puno uradio na odvajanju srba od BIH i da on treba biti veliki srpski mesija koji je jedini uspio neku teritoriju van srbije pripojiti srbiji,a prica kako je on interesdjica i profiter je samo relativizacija njegovog fasizma...normalno da bi uradio ovo sto je uradio ,potrebne su bile i ogromne pare,valja platiti silne novinare,akademike ,bjelosvejtske protuhe da lazu ,iskrivljuju i podrzavaju strateski cilj kojem dodik i srbija teze..
slazem se da ce cilj beograda i banjaluke uvijek biti isti, a da ce se u zavisnosti od okolnosti, prije svega medjunarodnih, mijenjati metodologija.
ne slazem se samo oko ovoga da srbija nekoga u rs-u dovodi na vlast jer se to dogadja na izborima. na kraju krajeva, da je to tako ne bi ni imali aferu papak i to jos nakon izbora
- Danguba
#3325 Re: Ispade Hare opet u pravu.
a papak je???vivaldi wrote:
volio bih da pises malo jednostavije i da udaris koji paragraf jer ne mogu da izvucem neke tvoje zakljucke, ali probacu.
slazem se da ce cilj beograda i banjaluke uvijek biti isti, a da ce se u zavisnosti od okolnosti, prije svega medjunarodnih, mijenjati metodologija.
ne slazem se samo oko ovoga da srbija nekoga u rs-u dovodi na vlast jer se to dogadja na izborima. na kraju krajeva, da je to tako ne bi ni imali aferu papak i to jos nakon izbora
u beogradu je dogovoren ''teg natas'' koji ce prevladati da dodik ostane na vlasti u eresu.
progutano je to da ih drugi predstavljaju u drzavnim institucijama(takticki). lici na raskol a u stvari rade isti posao samo drugacijim metodama.
dodiku je dato do znanja da mora biti jos poslusniji da taj teg ne bi presao na drugi tas i zato on bubnja svaki dan da bi ispap veci srbin i od patrijaha.