Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
KB9

#3301 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

suicide squad je tesko opisiva gomila smeca

deadshot i harley quinn bukvalno jedini kvalitet u filmu (ne racunam pojavljivanja batmana)

prica - smece
efekti - smece
montaza - smece

uzas od filma koji je jos gori kad ga drugi put gledas :lol:
ExNihilo

#3302 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

Agreed. Nakon 40 minuta ugasio, furiozno obrisao i nisam mogao vjerovati kakav proljev je u pitanju, a još manje zašto ga raja hvali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3303 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

nisam gledo al je treba beton
cassius

#3304 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by cassius »

KB9 wrote:suicide squad je tesko opisiva gomila smeca

deadshot i harley quinn bukvalno jedini kvalitet u filmu (ne racunam pojavljivanja batmana)

prica - smece
efekti - smece
montaza - smece

uzas od filma koji je jos gori kad ga drugi put gledas :lol:

Istina.
KB9

#3305 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

ExNihilo wrote:Agreed. Nakon 40 minuta ugasio, furiozno obrisao i nisam mogao vjerovati kakav proljev je u pitanju, a još manje zašto ga raja hvali.
ostala ga hvalit samo raja koja slijepo prati dc a mrzi marvel :mrgreen: ja sam prvi prije bio na dc strani (da sam moro birat neku naravno) al sve su bonuse ispucali, sad dajem samo jos jednu sansu iducem solo batman filmu i to je to, ostalo cu gledat ako se ispostavi dobrim jer, realno, ne mogu prismrdit marvelu :roll:
Truba

#3306 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

sinoć sam odgledao pola sata onog indijanca dzonsa :D novog :D iz 2008. :D
nisam neš oduševljen.... vidim da sam prva tri ocijenio sa po 7/10
nastavit ću večeras čisto reda radi :D
Tito_i_Partija

#3307 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

I meni je Suicide Squad bio prilicno los film. Nije bas bio dno dna k'o Batman vs. Superman, al' blizu je.

David Ayer bi vjerovatno treb'o da ostane u onom fahu sto zna, t.j. scenarista za policijske filmove a la Training Day i End of Watch, koji su mu bili dobri.
KB9

#3308 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

BvS je bar tri puta bolji od SS :-D
Jack Be Nimble

#3309 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Jack Be Nimble »

Ja ugasio Civil War nakon 40 minuta, kao i onaj drugi dio Avengers-a. Ali BvS, iako ima dosta rupa, mi se svidio :-) Ipak sam zvanicno digao ruke od super heroja sto u filmovima, sto u serijama.
johnnykola

#3310 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Jack Be Nimble wrote:Ja ugasio Civil War nakon 40 minuta, kao i onaj drugi dio Avengers-a. Ali BvS, iako ima dosta rupa, mi se svidio :-) Ipak sam zvanicno digao ruke od super heroja sto u filmovima, sto u serijama.
To!!!:)))
KB9

#3311 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

Mulholland Drive

klasicno preseravanje na osnovu kojeg se kasnije ljudi furaju da su skontali i povezali nesto epski tesko i komplikovano, primjer iz udzbenika za navikan film, eto narod mutav pa ne konta da se radi o snovima, ljubavi, narkomanima, idealima vec objasnjenja su kao moras pratit detalje, sve ima svoj smisao, svaki potez, treptaj, izgovoreno slovo, treba gledat nebrojeno puno puta da sve pohvatas, itd, a u konacnici samo eto film koji trebas odgledat jednom i nikad vise ako imas bar malo klikera :roll: nije film toliko los al mi stvarno pice po zivcima komentari vezani za isti, eto cisti genijalac trebas bit da shvatis film kao, mnooogo je komplikovan, slojevit i sta sve ne, ma nemoj, nije sala :-)
johnnykola

#3312 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Nema tu ništa komplikovano. Čovjek se samo i jedino igra s našim očekivanjima
u filmu kao takvom. Opet, odličan film!

Last edited by johnnykola on 25/11/2016 10:30, edited 1 time in total.
KB9

#3313 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

johnnykola wrote:Nema tru ništa komplikovano.
upravo

zato i jest problem sto ga ogromna vecina ljudi pokusava prikazat kao takvog
johnnykola

#3314 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

KB9 wrote:
johnnykola wrote:Nema tru ništa komplikovano.
upravo

zato i jest problem sto ga ogromna vecina ljudi pokusava prikazat kao takvog
Dobro, opet, podsvijest je komplikovana, a na nju udara Linč.
dale cooper

#3316 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

KB9 wrote:Mulholland Drive

klasicno preseravanje na osnovu kojeg se kasnije ljudi furaju da su skontali i povezali nesto epski tesko i komplikovano, primjer iz udzbenika za navikan film, eto narod mutav pa ne konta da se radi o snovima, ljubavi, narkomanima, idealima vec objasnjenja su kao moras pratit detalje, sve ima svoj smisao, svaki potez, treptaj, izgovoreno slovo, treba gledat nebrojeno puno puta da sve pohvatas, itd, a u konacnici samo eto film koji trebas odgledat jednom i nikad vise ako imas bar malo klikera :roll: nije film toliko los al mi stvarno pice po zivcima komentari vezani za isti, eto cisti genijalac trebas bit da shvatis film kao, mnooogo je komplikovan, slojevit i sta sve ne, ma nemoj, nije sala :-)
Ovo sve o čemu pričaš su značenja i teorije koje su pojedini gledaoci stvorili. Što ne znači da je to ono što
je Lynch namjeravao. Njegov stav je uvijek bio da gledalac od svakog njegovog filma uzme i stvori ono
što njemu odgovara, odnosno da su njegovi filmovi otvoreni za interpretacije. Meni će značiti jednu stvar,
tebi neku drugu. Ali svi zajedno možemo i jednostavno uživati u ljepoti samog filma.
Truba

#3317 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

meni je ok gledao sam ga 2-3 puta i mogu još

jesam li skonto?

najmanje me to briga bitno je da se uživa i mozga dok traje
Tomahawk11
Globalni moderator

#3318 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Mulholland Drive je filmcina.
Mogu razumjeti da se nekom ne svidja, da mu ne lezi, ali pljuvati po istom je neukus.
KPNCTNJAH

#3319 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Jebes ASMR kako taj film uspavljuje, preporuka za one koji imaju problema s nesanicom :mrgreen:
KB9

#3320 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

dale cooper wrote:

Ovo sve o čemu pričaš su značenja i teorije koje su pojedini gledaoci stvorili. Što ne znači da je to ono što
je Lynch namjeravao. Njegov stav je uvijek bio da gledalac od svakog njegovog filma uzme i stvori ono
što njemu odgovara, odnosno da su njegovi filmovi otvoreni za interpretacije. Meni će značiti jednu stvar,
tebi neku drugu. Ali svi zajedno možemo i jednostavno uživati u ljepoti samog filma.
slozit cemo se da je film ni blizu komplikovan, dubok i sta sve vec, kao sto se stvorila slika od te neke lafo profinjene publike? il je ta navodna publika samo prilicno mutava i navikla na full pitke filmove pa im ovaj dodje nesto strasno drugacije i netipicno?
johnnykola

#3321 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

KB9 wrote:
dale cooper wrote:

slozit cemo se da je film ni blizu komplikovan, dubok i sta sve vec, kao sto se stvorila slika od te neke lafo profinjene publike? il je ta navodna publika samo prilicno mutava i navikla na full pitke filmove pa im ovaj dodje nesto strasno drugacije i netipicno?
I, dobro, koje je tvoje viđenje filma?
KB9

#3322 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

sto se mene tice evidentno je da se radi o napucanoj lezbi narkomanki i njenim psiho dogodovstinama, nista manje i nista vise od toga na nasu radost il zalost, zavisi kako gledas na to
chakany

#3323 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by chakany »

http://www.imdb.com/title/tt0364970/?ref_=nv_sr_2

Babylon A.D.

Šta kazati o ovom filmu, osim da je teško smeće u pitanju. Odavno nisam gledao nešto ovako loše. Radnja veoma podosadna, da jedva čekaš ugasiti televiziju, ili okrenuti na neki drugi kanal.
90 minuta mukotrpnog gledanja, tako da želim da zaobiđete ovaj film u širokom luku.
Smor, smor, smor...
johnnykola

#3324 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

KB9 wrote:sto se mene tice evidentno je da se radi o napucanoj lezbi narkomanki i njenim psiho dogodovstinama, nista manje i nista vise od toga na nasu radost il zalost, zavisi kako gledas na to
A ovo, ništa:

KB9

#3325 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

Post Reply