mirsek wrote:madner wrote:Pa nivla, pod predpostavkom da je to tacno, ne stoji tvoja tvrdnja.
Vidis da jedna od ove dvije tvrdnje nikako ne moze biti tacna.
Pod predpostavkom da je zvanicna vrijednost tacna, pocetna mora biti manja.
Pa tako reci, znaci ti si uzeo kao istinitu nivlinu izjavu a odbacio kao neistinite izjave Talica o prosjecnoj plati u Alijansi i na osnovu toga analizirao moje upise, objektivno nema sta

Da dodam da bi Talic vrlo kvalitetno ukopao Alijansu pred inspekcijom da su prijavljene plate ispod 1000 a on javno prica o 2000. Kad na to dodam moje informacije od ljudi koji rade po tim firmama o junior platama koje su sve 1000+ na full prijavu ocigledno je da prosjecna prijavljena plata ne moze biti ispod 1000 ni pod razno. Da dodam da se radi o desetak ljudi iz 6 firmi Alijanse.
bolan znam ja za firme gdje je prije 5g start bio sa full prijavom preko 1300km, raste plata sporije ali nisam vidio da odlaze ljudi iz istih
sto se tice bit alijanse mozda su u posljednje vrijeme podigli prijave ili cak 100% prijavili zbog akcije zadruga ali i dalje znam kako se krecu plate na dosta vecem uzorku od onog kojim mirsek raspolaze, znam isto da i dosta raje laze o svojim primanjima pokusavajuci se bolje prodati u raji, pa im sad dosli pozivi zbog godinama uplacivanih para na devizne racune na koje nije placena marka poreza
sad znam za dvije firme koje 100% zvanicno placaju svojim radnicima 420+160+53 km na racun a sve ostalo salju na devizni ili payoneer po zelji direktno iz svojih centrala u evropi i americi
kad govorim o obrtnicima, to je nesto novija praksa, preko dana radis za 1000 u firmi, a onda ko obrtnik u svom obrtu dobijes na racum firme znacajnu razliku svakog mjeseca
jos jednom podcrtavam da topli obrok i prevoz nisu plata, plata nije jednaka pojmu primanja
bit alijansa je nesto ko udruzenje ovih naftasa ali za it sektor, tu su da dobiju jeftinu radnu snagu i sto vise ogranice kretanja uposlenika iz jedne u drugu clanicu i obratno
biti clan bit alijanse isto tako znaci da kao firma placas clanarinu da budes u istoj, ko halal certifikat imas ga dok placas halal agenciji clanarinu