Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Amazonka27

#3301 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

bacajte joj loptice, kupi onu pecaljku

Image

sjedis, gledas tv i mases ovim - dernek :D
zateznistub

#3302 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

Amazonka27 wrote:bacajte joj loptice, kupi onu pecaljku

Image

sjedis, gledas tv i mases ovim - dernek :D
đe ima ovo čudo
Amazonka27

#3303 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

U svakoj prodavnici za kucne ljubimce :)
zateznistub

#3304 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

Amazonka27 wrote:U svakoj prodavnici za kucne ljubimce :)
E ima da joj nanu naninu samo da nađe ovo...ima da heftu spava...
Amazonka27

#3305 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

idi u onu prodavnicu kod Binga (interexa) pa dole gdje je Bagatela ima radnja :D
kakav nered

#3306 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

lijepa u dusi wrote:
zateznistub wrote:Zasto mi mačk podivlja kad krenem spavati?

k'o da je svi kerovi dobrinjski progone

vamo-tamo po sto puta isto vela havle....
Izmorite ga prije nego krenete spavati, laser ili neka spaga su zakon :thumbup: :D
samo ovo...smorite ga igrom i leći će da odmara...ja uzmem špagu pa je cimam s kreveta na fotelju pa u kuhinju pa nazad pa do sobe i to da skoči skroz i na ormar, pa opet nazad u dnevni i tako par puta i njoj jezik do poda a ja mogu da spavam :D

vjerojatno je mlada...moje su se sve smirile kad su porasle...sad imam ovu malecku od 8 mjeseci i još uvijek me budi, ali znatno manje nego ranije...još koji mjesec i spavat će kad i ja :)
Last edited by kakav nered on 28/01/2016 12:31, edited 1 time in total.
kakav nered

#3307 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

jalijas74 wrote:
kakav nered wrote:
jalijas74 wrote: Ovaj isti nas i on ima ovaj bjelu fleku na stomaku na istom mjestu :evil: :evil: :evil:
Daj sliku :)
Evo ga
Samo sto ja nema jedno oko :(. kao mace sa ulice je dobio infekciju pokusali smo ga ljeciti ali ali nismo uspjeli tako da je morao biti operisan :(

Image

prekrasan je :kiss:

znam ljude koji imaju skroz slijepe mace pa se super snalaze, tako da ni njemu ovo nije neki hendikep :)
jednom sam kod sebe na čuvanju imala macu s tri noge, na kraju uopće ne primjetiš da ima jednu manje, skroz normalna maca... prelijepe su i takve <3
Banksy

#3308 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

zateznistub wrote:
http://www.svijetljubimaca.ba/products.php?cat_id=53

Vrijedi ... Mada, i s ovim i bez njega, veselje u 5 ujutro je neizbježno ...
zateznistub

#3309 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

Banksy wrote:
zateznistub wrote:
http://www.svijetljubimaca.ba/products.php?cat_id=53

Vrijedi ... Mada, i s ovim i bez njega, veselje u 5 ujutro je neizbježno ...
Ma nemam je problem u 5 ujutro...tada dođe i hripa, frka je kad pomahnita oko 23:30 kad hocu spavati...ko da joj neko šilo zabije u gujicu...
Banksy

#3310 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

zateznistub wrote: Ma nemam je problem u 5 ujutro...tada dođe i hripa, frka je kad pomahnita oko 23:30 kad hocu spavati...ko da joj neko šilo zabije u gujicu...

Znam ... :lol:

Mlada je, smiriće se kad napuni godinu, dvije ...
zateznistub

#3311 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

Banksy wrote:
zateznistub wrote: Ma nemam je problem u 5 ujutro...tada dođe i hripa, frka je kad pomahnita oko 23:30 kad hocu spavati...ko da joj neko šilo zabije u gujicu...

nemojzivabila
Amazonka27

#3312 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Amazonka27 »

Banksy wrote:

ahaaa :D mojoj u zdravlju šesta :D kao da pokazuje znakove da ce se malo smiriti :D Jedino se poslije okota malo ko'fol uozbiljila.... Tacno smo skontali da kada hoce da kaki...rastrci se pa se zagleda u nesto...prestravljeno...pa se i mi prestravimo :D
Banksy

#3313 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

Amazonka27 wrote:
Banksy wrote:

ahaaa :D mojoj u zdravlju šesta :D kao da pokazuje znakove da ce se malo smiriti :D Jedino se poslije okota malo ko'fol uozbiljila.... Tacno smo skontali da kada hoce da kaki...rastrci se pa se zagleda u nesto...prestravljeno...pa se i mi prestravimo :D
:lol:

Prije toga pola sata javlja cijelom kvartu, da ne bi kome promaklo ... :mrgreen:
lijepa u dusi

#3314 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by lijepa u dusi »

Ja ne znam ludjeg macka od mog kad sam ga tek dobila... Ili spava, sto je bilo vrlo rijetko, ili je na zavjesama, na ormaru, u letu... Prelud bio :D
Ali navece cim legnemo spavati, provrti se jos krug, dva po kuci i eto ga kod nas da spava.
Probajte ranije leci i umiriti se nekih 15ak minuta, toliko im je dovoljno da shvate da je vrijeme za spavanje, barem je s mojim tako bilo :-D

Doduse, ja sam stvarno rahat kad je on u pitanju. Samo bi se mazio, gnjavio, nikad ne sejtana, ne rusi nista, ne prosipa... Tacno mi nekad fali onako lud kakav je bio. :D
miki27A

#3315 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by miki27A »

Evo bas danas objevljeno i fino objasnjeno sto macke lude navece :
Filter

#3317 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Filter »

zateznistub wrote:Zasto mi mačk podivlja kad krenem spavati?
moj je maxuzije cekao da zaspimo i nakon 5 minuta lom. krsi i ganja sta stigne. sutanje upaljaca po parketu... neprocjenjivo :cry: :lol:

elem, nije dugo trajalo, 5-6 mjeseci :D sad je ko bajka
zateznistub

#3318 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zateznistub »

Image

Sjo ludila....
Banksy

#3319 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

Nabavio ...? Spavaće sad u komadu 20 sati. :mrgreen:

I ultima se upisao u klub, krasna je ... :thumbup:
ultima_palabra

#3320 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ultima_palabra »

Hvala, uhvatilo je februarsko 'raspolozenje', pa je veselo :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3321 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

jaaaaaoooooo šta se meni juče ujutro desilo... skočimi mačor s terase u baštu i žena umene drža ga dole ponjega i ja u bašČu sve mi bježi...ganjamo se jedno pola sata kad najedanput iskoči neki ulični sivi mačor i ovaj moj put njega... vidim gledaju se i zavijaju jedan na drug, kad ovaj moj skoči skemba ga to vriska to panika to perje leti, jedva sam spasio ovog sivog...i sad moja pametna žena de uzmi tikija brzo i ukuču, ja da ga uzmem kad je mene safato po rukama grebat i ujedat jaaaa :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ... bacim ga od sebe i onako u šoku opet put njega samo sad ga agresivnije lijevom rukom zgombam za vrat a desnom da ga podignem.... maaa jooojjjj opet na mene sav sam izČamban i izujedan po rukama flastere i zavoje evo drugimdan nosam :shock: :shock: :shock: :shock: NI SLUČAJNO NEMOJTE DIRATI MAČKU KAD SE ZGOMBA SA DRUGOM NI POD RAZNO !!! ja sam najebo...evo sad smo se pomirili al sad štreca od mene jer je dobio batina :evil:
Norman

#3322 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Norman »

pici wrote:jaaaaaoooooo šta se meni juče ujutro desilo... skočimi mačor s terase u baštu i žena umene drža ga dole ponjega i ja u bašČu sve mi bježi...ganjamo se jedno pola sata kad najedanput iskoči neki ulični sivi mačor i ovaj moj put njega... vidim gledaju se i zavijaju jedan na drug, kad ovaj moj skoči skemba ga to vriska to panika to perje leti, jedva sam spasio ovog sivog...i sad moja pametna žena de uzmi tikija brzo i ukuču, ja da ga uzmem kad je mene safato po rukama grebat i ujedat jaaaa :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ... bacim ga od sebe i onako u šoku opet put njega samo sad ga agresivnije lijevom rukom zgombam za vrat a desnom da ga podignem.... maaa jooojjjj opet na mene sav sam izČamban i izujedan po rukama flastere i zavoje evo drugimdan nosam :shock: :shock: :shock: :shock: NI SLUČAJNO NEMOJTE DIRATI MAČKU KAD SE ZGOMBA SA DRUGOM NI POD RAZNO !!! ja sam najebo...evo sad smo se pomirili al sad štreca od mene jer je dobio batina :evil:
Isto vrijedi i za druge situacije kada je mačka u opasnosti. Bez obzira na to koliko se mačka zbližila sa mnom i vjerovala mi, ako bi se pojavio pas, a ja je uzeo u ruke da je zaštitim, ona bi me izgrebala i sama sebi tražila spas.

Izuzev u jednom slučaju. Kad je napadao onaj veliki snijeg prije 4 godine, naiđem na malu uličnu mačku. Istresem pred nju suhu hranu da je nahranim, kad hoću vraga, pojavi se čopor pasa, i oni isto gladni. Ja instinktivno zgrabim mačku u ruke da je spasim i tek mi tad prođe kroz glavu sjećanje na ranije situacije kad bi me mačka u panici redovno izgrebala. Rekoh, sigurno će me opet izgrebati, istrgnuti se i pobjeći. Međutim, nije. Evo je već 4 godine kod mene. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3323 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

aa to sam okusio davno kad sam micku krenuo kupat ija sav sretan sa njom u naramku u kupatilo, kad se je ona okrenula i sve četri šape s kanđama meni u prsa, vjerujte mi crnomi je bilo pred očima i zvijezde sam vidio od boli :mrgreen: ... mora se biti oprezan k0oliko god oni nama izgledali bezazleni, ljepuškati itd... mačka kad je prepadnuta, neki nagli pokret, zvuk, ker, druga mačka itd ako vam je u krilu, naramku ...bacaj je :mrgreen: ni slučajno blizu glave ili očiju... djeca i mačke :mrgreen:
lijepa u dusi

#3324 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by lijepa u dusi »

Ja kad sam svog prvi put kupala sve super proslo, otimao se, bjezao, grebao, ali smo prezivjeli...
Kad drugi put, zalosna ti majka... Kako ja pustih vodu i krenuh tusem prema njemu, on se okrenu i zakaci mi se kandzama sa sve 4 sape za nogu, bukvalno ih zario u meso i tako se drzao. Bacim onaj tus iz ruke, jedva mu izvukoh kandze iz svoje noge i umjesto njega, ja nogu pod tus i okrenem na hladnu vodu. I pored toga mi je dva mjeseca bilo modro i jedva je zaraslo, bar je duboko bilo.
Onda sam fino zakljucala i ganjala ga tusem po kupatilu :lol:
Sad smo muz i ja nabavili po jedan par onih debelih koznih rukavica, obavezno rezanje noktiju prije kupanja, debele trenerke i pripremim vodu u lavoru, jedva mi to nekako odradimo, ali sto se mora, mora se. Ne gine mu kupanje opet u skorije vrijeme, smrdi sav na hranu koju jede pa se onda polize sav, povraca mi se kad mi dodje u krilo. :cry:
Bloo
Globalna šefica

#3325 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

kad smo već kod ti krvavo-kandžastih momenata :D

moj je slučajno liznuo Raid i krenuo da pjeni (normalna reakcija kada im se nađe neka hemikalija u ustima, luče puno puno pljuvačke da izbace to iz sluzokože). Naravno, gospođa vlasnica (ja) je zadržala stamenost duha, uhvatila mačku i krenula da pere usta i skontala da mi fali još jedna ruka :D. Jedna ruka pere usta, druga ruka drži mačku, a treća mi treba da se odbranim od Sjekač moda koji je mačka uključila sa kandžama :D.
Pošto je i dalje nastavio da pjeni, Sherlock Holmes (ja) je zaključio da je možda imala Raida po šapama i krznu, pa smo se odlučili na riskatniji potez - držati mačku i oprati joj usta, šape i krzno :D.

Nakon tri minute opiranja, kandžanja po rukama, uspio se otrgnuti iz mojih krvavih ruku, odraziti se od moj vrat, raskrvariti mi ključnu kost i pobjeći :D.
Ali Pirova pobjeda je bila moja! oprala sam mačku :D
Post Reply