Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
acrobatba

#3301 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by acrobatba »

Pozdrav svima
Vise od dva mjeseca trpim nesnosnu buku lifta cije se postrojenje nalazi iznad mog stana. Na mom spratu je jos jedan stan, ali je komsija penzioner i jedva cuje da se ista desava oko njega. Ostalim stanarima ne smeta, posto buka dopire jos malo na spratu ispod.
Upravitelja sam molio 4 puta da nesto ucini. Kaze da HETIG mora rasklopiti motor i noisiti ga negdje na popravku koja traje 15 dana!!!! Njemu se to ne radi, niko drugi se ne buni.
Ja skoro da vise ne mogu podnijeti boravak u stanu. Ni po noci ni po danu.
Ima li neko kakav savjet? Ima li neko da moze pomoci?
Bellica

#3302 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

acrobatba wrote:Pozdrav svima
Vise od dva mjeseca trpim nesnosnu buku lifta cije se postrojenje nalazi iznad mog stana. Na mom spratu je jos jedan stan, ali je komsija penzioner i jedva cuje da se ista desava oko njega. Ostalim stanarima ne smeta, posto buka dopire jos malo na spratu ispod.
Upravitelja sam molio 4 puta da nesto ucini. Kaze da HETIG mora rasklopiti motor i noisiti ga negdje na popravku koja traje 15 dana!!!! Njemu se to ne radi, niko drugi se ne buni.
Šta na to sve kaže vaš predstavnik etažnih vlasnika. Ja znam šta treba napraviti, ali bez predstavnika ne smijem ništa. Samo ti mogu reći je da taj izgovor od 15 dana da bi odustao, ono kao bolje da trpiš buku nego da se penješ pješke 15 dana na taj sprat pretpostavljam visoki na kojem stanuješ.
acrobatba

#3303 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by acrobatba »

Bellica wrote:
acrobatba wrote:Pozdrav svima
Šta na to sve kaže vaš predstavnik etažnih vlasnika. Ja znam šta treba napraviti, ali bez predstavnika ne smijem ništa. Samo ti mogu reći je da taj izgovor od 15 dana da bi odustao, ono kao bolje da trpiš buku nego da se penješ pješke 15 dana na taj sprat pretpostavljam visoki na kojem stanuješ.
Pardon, sve gore navedeno mi je predstavnik stanara i rekao. Kada sam zvao Hetig, nisu htjeli ni pricati jer kazu sve ide preko predstavnika.
Ja ne mogu vise da trpim buku. Volio bih da nikada vise ne proradi. Slomio bih mu unutra nesto, kada mi ne bi bilo zao starih ljudi i jedne trudnice koja zivi ispod.
Predstavnik stanara je vjerovatno pare potrosio na zastitu smetljarnika od golubova, tako da mu ova opcija gdje sam samo ja u problemu, nimalo nije interesantna.
Mogu li ja zvati neku inspekciju? Ima li neko da moze doci i reci ovaj lift nije tehnicki ispravan mimo ovih neradnika?
Bellica

#3304 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Možeš, prvo stambenu, a onda onu za liftove, samo što ova za liftove neće doći dok upravitelj ne nazove jer se to plaća. Za ovu stambenu ti mogu ja napisati nekoliko rečenica pa ti prilagodi i pošalji.
Inače, taj posao u mom ulazu je trajao od 11:00-16:30h, čisto da znaš koliko te prave budalom. Čuj 15 dana, pa neće novi lift ugrađivati.
acrobatba

#3305 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by acrobatba »

Bellica wrote:Možeš, prvo stambenu, a onda onu za liftove, samo što ova za liftove neće doći dok upravitelj ne nazove jer se to plaća. Za ovu stambenu ti mogu ja napisati nekoliko rečenica pa ti prilagodi i pošalji.
Inače, taj posao u mom ulazu je trajao od 11:00-16:30h, čisto da znaš koliko te prave budalom. Čuj 15 dana, pa neće novi lift ugrađivati.
Hvala ti na vremenu.
Znam da pokusavaju da me prave budalom, samo sto ja nemam zivaca da se borim sa papcima kojima je stalo da zarade 5KM na jeftinim sijalicama i sl.
Ako ti nije tesko posalji mi to za stambenu.
Bellica

#3306 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

acrobatba wrote:
Bellica wrote:Možeš, prvo stambenu, a onda onu za liftove, samo što ova za liftove neće doći dok upravitelj ne nazove jer se to plaća. Za ovu stambenu ti mogu ja napisati nekoliko rečenica pa ti prilagodi i pošalji.
Hvala ti na vremenu.
Znam da pokusavaju da me prave budalom, samo sto ja nemam zivaca da se borim sa papcima kojima je stalo da zarade 5KM na jeftinim sijalicama i sl.
Ako ti nije tesko posalji mi to za stambenu.
Nije mi teško, poslat ću ti.
Ifi_225

#3307 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Ifi_225 »

Pozdrav svima,

poput većine/svih vas također imam problem sa Eko-ing upraviteljem. Plaćam uredno svaki mjesec 19,30 KM a u zgradi niti ko sta cisti niti ko sta popravlja.Suprug je nedavno vidio komsinicu koja brise stepeniste na nasem spratu i kad je pitao zasto to ona radi, rekla je zato sto niko iz Eko-inga nije dolazio mjesecima.

Prestrašno je što je država nametnula obavezu da svaki mjesec plaćaš naknadu i zaštitila privatne firme koje su izlobirale svoja mjesta u toj igri a nije zaštitila stanare. Ja bih rado prestala plaćati,međutim, stan nije moj, nego u njemu sa suprugom zivim vec nekoliko godina, i obzirom da imamo potpisan ugovor o zakupu, moramo redovno da plaćamo sve obaveze. To nije problem kada druga ugovorna strana obavlja posao za koji plaćam naknadu, međutim, plaćamo firmi koja ne radi svoj posao. To je isto kao da plaćam svaki mjesec odvoz smeća a niko ne odvozi smeće....nema dileme ko je tu budala.

Interesuje me sljedeće: da li imate informaciju kakva je situacija sa Eko-ing upraviteljem? da li postoje, da li su pokrenute neke prijave i sl?

Drugo, vidjela sam da im licenca prestaje važiti sa danom 31.07.2014. godine. Šta nakon toga, odnosno ako im ne bude produžena licenca, da li prestaje automatski obaveza stanara da plaća naknadu (ne trebam ni pominjati da su uredno isporučili uplatnice za naredni period?!).

U svakom slučaju, unaprijed hvala na odgovorima.
Bellica

#3308 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ifi_225 wrote:Pozdrav svima,

poput većine/svih vas također imam problem sa Eko-ing upraviteljem. Plaćam uredno svaki mjesec 19,30 KM a u zgradi niti ko sta cisti niti ko sta popravlja.Suprug je nedavno vidio komsinicu koja brise stepeniste na nasem spratu i kad je pitao zasto to ona radi, rekla je zato sto niko iz Eko-inga nije dolazio mjesecima.

Prestrašno je što je država nametnula obavezu da svaki mjesec plaćaš naknadu i zaštitila privatne firme koje su izlobirale svoja mjesta u toj igri a nije zaštitila stanare. Ja bih rado prestala plaćati,međutim, stan nije moj, nego u njemu sa suprugom zivim vec nekoliko godina, i obzirom da imamo potpisan ugovor o zakupu, moramo redovno da plaćamo sve obaveze. To nije problem kada druga ugovorna strana obavlja posao za koji plaćam naknadu, međutim, plaćamo firmi koja ne radi svoj posao. To je isto kao da plaćam svaki mjesec odvoz smeća a niko ne odvozi smeće....nema dileme ko je tu budala.

Interesuje me sljedeće: da li imate informaciju kakva je situacija sa Eko-ing upraviteljem? da li postoje, da li su pokrenute neke prijave i sl?

Drugo, vidjela sam da im licenca prestaje važiti sa danom 31.07.2014. godine. Šta nakon toga, odnosno ako im ne bude produžena licenca, da li prestaje automatski obaveza stanara da plaća naknadu (ne trebam ni pominjati da su uredno isporučili uplatnice za naredni period?!).

Ta licenca odavno ne važi. Ako ste u mogućnosti zamijenite upravitelja pa ćete bar znate kome i za šta plaćate. Sve što rade nije legalno, pa ni slanje tih uplatnica. Ako budete trebali dalju pomoć u budućnosti-nažalost imam dovoljno iskustva s njima, javite se.
Bellica

#3309 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ifi_225 wrote:Pozdrav svima,

Imaš prvi post na prethodnoj stranici pa pročitaj.
predstavnik

#3310 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by predstavnik »

Nije problem promijeniti upravitelja (u ovom slucaju kriminalce Lopcalije iz ekoinga), vec je problem prebaciti novac koji imate kod njih na racun kod novog upravitelja.

MSP po tom pitanju tvrdi da ne moze nista, a ekoing hladno kaze: "Tuzite nas".

Kad tu poruku ekoinga kazete MSP-u onda i oni kazu mi ih ne mozemo natjerati da prebace novac, jedina opcija je da ih tuzite.

A ako se pokrene tuzba, ko ce to docekati, jer s obzirom na situaciju u ekoingu, njihov kriminal, ne obavljanje poslova, dugovanja drzavi ocekivati je njihov skori kraj.

A sta ce biti s ulazima koje oni opsluzuju, novcima ulaza na njihovom racunu, koji je pretpostavljam prazan.

Mada, zakon kaze ako upravitelj ne izvrsi 3 naloga od MSP-a onda mu se oduzima dozvola. Bas me interesuje koliko oni imaju neizvrsenih naloga.

Jedina prava istina je da MSP sve zna o kriminalu ekoinga, ali nema snage ni volje da se sa njima upusti u borbu i zavrsi posao.

Preporuka za ulaze kod ekoinga: BJEZITE STO PRIJE DOK JOS IMA IKAKVE SANSE KOD DRUGIH UPRAVITELJA!!!!!!
Bellica

#3311 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

predstavnik wrote:Nije problem promijeniti upravitelja (u ovom slucaju kriminalce Lopcalije iz ekoinga), vec je problem prebaciti novac koji imate kod njih na racun kod novog upravitelja.

MSP po tom pitanju tvrdi da ne moze nista, a ekoing hladno kaze: "Tuzite nas".

Kad tu poruku ekoinga kazete MSP-u onda i oni kazu mi ih ne mozemo natjerati da prebace novac, jedina opcija je da ih tuzite.

A ako se pokrene tuzba, ko ce to docekati, jer s obzirom na situaciju u ekoingu, njihov kriminal, ne obavljanje poslova, dugovanja drzavi ocekivati je njihov skori kraj.

A sta ce biti s ulazima koje oni opsluzuju, novcima ulaza na njihovom racunu, koji je pretpostavljam prazan.

Mada, zakon kaze ako upravitelj ne izvrsi 3 naloga od MSP-a onda mu se oduzima dozvola. Bas me interesuje koliko oni imaju neizvrsenih naloga.

Jedina prava istina je da MSP sve zna o kriminalu ekoinga, ali nema snage ni volje da se sa njima upusti u borbu i zavrsi posao.

Preporuka za ulaze kod ekoinga: BJEZITE STO PRIJE DOK JOS IMA IKAKVE SANSE KOD DRUGIH UPRAVITELJA!!!!!!
Od tog novca nema ništa. Jedina utjeha je što ljudi kad promijene upravitelja bar plaćaju na otvoren i legalan račun nova sredstva, a ako je novi upravitelj iole dobar onda će raditi ljudima nešto i povoljnije zbog tog problema koji su imali. Bolje je to ranije presjeći i prestati im plaćati, nego odugovlačiti, tužiti i sl. jer od toga svega nema ništa. Naravno da su to sve oni znali, a ja koliko znam nije jedini EKO-ing s takvim računima. Jadni ljudi od svojih briga i posla nemaju vremena da se bave ovim stvarima, a trebali bi svakako jer lopovluku treba stati u kraj.
Inače, imaju oni snage, znanja i ovlasti, samo neće ništa da poduzmu u rješavanju problema. Ono što još pravi problem je činjenica da imaju "svoje predstavnike" po ulazima koji se nažalost prodaju za sitan novac da svojim komšijama drže lopovsku firmu na ulazu.
Last edited by Bellica on 25/07/2014 19:23, edited 1 time in total.
Ifi_225

#3312 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Ifi_225 »

Hvala vam puno na odgovorima. Stvarno je frustrirajuće kad te neko pravi budalom za tvoje pare...
Bellica

#3313 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ifi_225 wrote:Hvala vam puno na odgovorima. Stvarno je frustrirajuće kad te neko pravi budalom za tvoje pare...
Nema na čemu, nadam se da sam ja sasvoje strane bar malo pomogla. Ako krenete u borbu s njima, da znate nije nimalo jednostavno, mi vodimo trenutno jednu jako dugu, ali oni ne popuštaju i neće da priznaju propuste i greške.
predstavnik

#3314 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by predstavnik »

Ima li kakvih pomaka s Eko-ingom?

Je li neko uspio da naplati pare?
Bellica

#3315 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

predstavnik wrote:Ima li kakvih pomaka s Eko-ingom?

Uzeli im licencu, pa im opet vratili. Niko još nije ni jednu jedinu KM naplatio, nadam se da će se ljudi opametiti i prestati da im plaćaju.
predstavnik

#3316 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by predstavnik »

Zna li se razlog uzimanja licence, odnosno njenog vracanja?

Pa valja ako su je uzeli nije je trebalo vracati dok ne isplate ulazima novce koji im pripadaju.
Bellica

#3317 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

predstavnik wrote:Zna li se razlog uzimanja licence, odnosno njenog vracanja?

Pa valja ako su je uzeli nije je trebalo vracati dok ne isplate ulazima novce koji im pripadaju.
Nisu im je pošteno ni uzeli nego su donijeli odluku da im oduzmu licencu zbog ranije poznatih razloga. Kasnije su im dostavili rješenje gdje traže da moraju prema važećem zakonu sa zapisnikom, mišljenjem i kasnije ugovorom preuzeti ulaze od Eko-ing-a, jer bez ovoga Eko-ing upravitelj nije bio validni upravitelj na ulazima. Samo nekoliko dana iza ovoga, sve se vratilo na staro, tj. da su EV dužni plaćati "pravnim sljednicima" Eko-inga održavanje- Dok jednom EV ne uđu na neku sjednicu kao jedne godine invalidi i ne zatraže svoja prava, oni će krasti i to ogromne novce.
eluna

#3318 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

Bellica wrote:
predstavnik wrote:Ima li kakvih pomaka s Eko-ingom?

Uzeli im licencu, pa im opet vratili. Niko još nije ni jednu jedinu KM naplatio, nadam se da će se ljudi opametiti i prestati da im plaćaju.
eeee moja belice, koliko ima da smo ustanovili da ekoing ima preljevanje sredstava koje je zakonom zabranjeno - brat bratu barem 5 godina, sjećaš će :-D

i sada je to sve dovelo do toga da je pošten svijet isfinansirao popravke u haustorima gdje žive neplatiše (možemo i da pretpostavimo da su takvi uglavnom kakvi funkcioneri - jer obično je tako) pa su im zato i vratili licencu

savjet - potražioci (svi kojima eko ing duguje) - osnujte udrugu i podignite zajedničku tužbu ..... manji su finansijski troškovi, a veće šanse za dobiti parnicu
predstavnik

#3319 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by predstavnik »

Ovaj slucaj eko-inga bi trebalo objaviti u novinama, posebno sad pred izbore ce svi htjeti da objave vijest da MSP ne radi svoj posao i da godinama dopusta kriminal od strane Lopčalije Rusmira i njegove porodice
eluna

#3320 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

predstavnik wrote:Ovaj slucaj eko-inga bi trebalo objaviti u novinama, posebno sad pred izbore ce svi htjeti da objave vijest da MSP ne radi svoj posao i da godinama dopusta kriminal od strane Lopčalije Rusmira i njegove porodice
koliko se sjećam, eko ing je debelo upleten u politiku, tj. njegov vlasnik
predstavnik

#3321 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by predstavnik »

Malo sam guglo ali google ne izbaci nikakvu poveznicu Rusmira Lopačalije ili neke stranke. Mozes li nam reci o kojoj stranci je rijec?

Usput, google me podsjeti na njihovu nazovi investiciju od 15 miliona za izgradnju dvije stambene zgrade na Stupu, tuga, jad i cemer.....
eluna

#3322 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

predstavnik wrote:Malo sam guglo ali google ne izbaci nikakvu poveznicu Rusmira Lopačalije ili neke stranke. Mozes li nam reci o kojoj stranci je rijec?

Usput, google me podsjeti na njihovu nazovi investiciju od 15 miliona za izgradnju dvije stambene zgrade na Stupu, tuga, jad i cemer.....
anonimni simpatizeri su ti najgori, tqakvima se teško ulazi u trag, tu je potrebno imati informaciju "ko, koga, gdje, zašto, kako, itd" zna, ima krvne veze itd ..... ili koga ima na platnom spisku crnog fonda :D
predstavnik

#3323 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by predstavnik »

e bas je pomoglo:(
eluna

#3324 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

predstavnik wrote:e bas je pomoglo:(
a izvini, čak i da konkretno znam, zaista vjeruješ da bi ovdje to napisala ....... i u vraga - koga treba imati u kantonu da se ne bi oduzela licenca stambenom upravitelju?? .... ili još bolje - koga treba imati u džepu da bi ti se vratila oduzeta licenca???

baš ti treba crtati??? :?
Post Reply