Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
mrtva kokoš

#3301 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mrtva kokoš »

Fahrin formalni izlazak iz politike odmah poslije izbora. :D :D
StupskaBitanga

#3302 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

sayonara wrote:
StupskaBitanga wrote:Fahrin prijatelj i donedavno poslovni partner M.Miskovic je pred bankrotom
Racuni su mu blokirani, duzan je dobavljacima, bivsa desna ruka M.Forcan ga tuzi a firma je pred prodajom

Sta ovo govori???
Isti scenario do kraja godine ce biti sa Radonccem
Pa pogledajte samo na web site Avaza i rubrike o rentanju prostora u ATT
Niko ga nece
Kada dozivi poraz na izborima i na utrci za predsjednistvo to ce mu biti definitivni kraj
ejs sto zbunjujete pucanstvco :) zar nije fahro bio u krizi, pa ga vadio miskovicev kapital? ma sta vadio ... fahro samo bio paravan a miskovic gradio nebodere. e sad, posto su u lazi obicno kratke noge, a nista od desetina stranica ispisanih na ovom portalu ne pokaza se tacnim, idemo sa slijedecom vijescu :) Sad kao Fahro nije u krizi nego ga ceka "isti scenario" ... Ofirni ste vise ... a vid' argumenta .... nece niko prostore u ATT :):):) Namece se samo jedan jedini zakljucak ... sto je babi milo, to joj se i snilo :)

Gdine simpatizeru SBB i lika F.R
Miskovic JESTE sufinansirao Radoncica ali se i jedan i drugi povukli
Zatvorena je firma prezident neretnine cij je sjediste bilo u Uniprometu
Miskovic se povukao jer se prezaduzio zbog te prezduzenosti se i povlaci
a FAhro jer su i njogovi poslovi krenuli naopako

Ogroman projekt zvan TV ALFA je pred gasenjem
Prodaja Avaza rapidno pada
Prostori u ATT zjape prazni
Hotel Radon plaza bez gostiju(popuni se za SFF ali SFF je jefnom godisnje)

da ne duzim
kao sto neko rece kako je usao tako ce i izaci
mirash

#3303 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mirash »

cuj ti sofokla... ko advokat iz americke serije.

nema covjek info, nego ima oci i mozak. to je sasvim dovoljno.
mirash

#3304 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mirash »

nego jebo to, ima jedna crnogorska za nasega fahra:

pod kojim uglom letis u nebesa, pod tim uglom te ceka hladna trebjesa
veiz

#3305 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by veiz »

eve vam Radiončića ali mane tu reisa
Vranica“ broji svoje posljednje dane?

Prije godinu dana oko 400 radnika sarajevskog građevinskog preduzeća „Vranica" štrajkovali su jer su ostali bosi, gladni i žedni, a danas, kako stvari stoje, broje posljednje dane ove, nekada uspješne firme.

Rasprodaja imovine

Agonija, tačnije propast, počela je nakon što su radnici „Vranice" podigli toranj u Sarajevo čiji je vlasnik Fahrudin Radončić. Bivši direktor „Vranice" Edin Zekić tvrdio je svojevremeno da je izgradnja Radončićevog tornja posao decenije za tu firmu. Međutim, jedan član uprave ovog preduzeća pričao je da je „Vranica" potrošila više novca na materijal ugrađen u toranj, prvije svega čeličnu armaturu, nego što je od „Avaza" naplaćeno novca.

Inače, vrijednost „Vranice" procijenjena je na 60 miliona maraka. Član Nadzornog odbora te firme Zijad Blekić, vlasnik brokerske kuće „Eurohaus", i ortak Radončića i Veselina Barovića Veskobara, kojem se u Italiji sudi zbog međunarodnog šverca cigareta, odmah nakon lanjskog štrajka radnika, tražio je da „Vranica" ode u stečaj. Barović, inače, ima udio u vlasništvu te firme.

Do stečaja nije još uvijek došlo, ali se imovina „Vranice" rasprodaje u režiji i organizaciji rukovodstva tog dioničarskog društva s mješovitim kapitalom. Na prodaju je ponuđen objekat površine 1.500 kvadratnih metara sa zemljištem veličine 1.800 kvadarata u Mostaru. Također se prodaje i hotel „Palas" u sarajevskom naselju Pofalići, zatim tri objekta veličine 2.624 kavdratna metra i zemljište površine 2.500 kavdrata, te montažni objekat i zemljište u sarajevskom naselju Mihrivode. Ukupna početna cijena za te objekte i zemljište iznosi 9,3 miliona maraka.

Rukovodstvo „Vranice" prodaje i 70.000 kvadratnih metara zemljišta u sarajevskom naselju Stup.

Sumnjiva prodaja

Upućeni kažu da ne treba sumnjati da će od svega toga najmanje koristi imati radnici, a najviše oni koji vode „Vranicu" i njihovi ortaci, pozivajući se pri tome na dosadašnja iskustva i način njihovog rada. Pozivaju se i na slučaj upravne zgrade „Vranice", veličine 5.000 kvadratnih metara, u najstrožem dijelu Sarajeva koja je prodata pod sumnjivim okolnostima. Cijeli taj posao vodio je direktor „Vranice" Edin Zekić, a onda je on to mjesto ustupio Naseru Daci. Iako nije postojala nikakva saglasnost, zgrada je do temelja srušena, a zemljište je navodno postalo vlasništvo firme „Consultants" kojeg vodi Miloš Zebić.

Cijeli ovaj slučaj predt je istražnim organima i na tome je sve stalo.

Zanimljiva je i vlasnička struktura „Vranice". Krajem 2002. godine, ukupan broj izdatih dionica ovog preduzeća iznosio je 223.975, a akcije je posjedovalo 3.200 dioničara. Najveći dioničar bio je fond „Bosfin", a iza njega uposlenici „Vranice", među njima i bivši direktor Edin Zekić.

Međutim, sada je vlasnička struktura potpuno drugačija. Fond „Bosfin" sada posjeduje 13 odsto vlasništva, firma „Absolute" iz Crne Gore čiji je vlasnik Veselin Barović ima deset, a „Gradis" sedam odsto vlasništva. Među najvećim dioničarima su i Fabrika duhana Sarajevo, splitski „Brodomerkur", „Eurohaus" Zijada Blekića. Svojevremeno se i Fahrudin Radončić bavio kupovinom i prodajom dionica „Vranice". Naime, za Radončića i njegov „Avaz" dionice te firme kupovao je fond „MF Invest" da bi ih preprodao Blekićevom „Eurohausu".

D.D.
Bloger

#3306 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bloger »

Konačno ozbiljna analiza i tačmna dijagnoza. Radončioć je pred bankrotom, samo se može spasiti državnim parama, i zato se politički aktivirao i krenuo na sve ili ništa. Na kraju će dobiti ništa. Malo su Bosanci zajebaniji nego je pomislio došljak iz Gusinja.
tabloid

#3307 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by tabloid »

Bloger wrote:Konačno ozbiljna analiza i tačmna dijagnoza. Radončioć je pred bankrotom, samo se može spasiti državnim parama, i zato se politički aktivirao i krenuo na sve ili ništa. Na kraju će dobiti ništa. Malo su Bosanci zajebaniji nego je pomislio došljak iz Gusinja.
Niskotirazno Oslobodjenje,magazin Dani vec duzi vremenski period pisu o konacnom financijskom krahu Radoncica.Ali cinjenice govore drugacije.Firma "Avaz group je pocela sa gradnjom u Tuzli poslovnog centra vrijednog 50 miliona maraka.

Jos jedna cinjenica koja govori suprotno.Da je Radoncic pred bankrotom Vlastimir Mijovic i Ismeta Dervoz sigurno nebi presli u Avaz.Zar bi presli u firmu koja je pred bankrotom? :-)
tabloid

#3308 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by tabloid »

Bloger wrote:Konačno ozbiljna analiza i tačmna dijagnoza. Radončioć je pred bankrotom, samo se može spasiti državnim parama, i zato se politički aktivirao i krenuo na sve ili ništa. Na kraju će dobiti ništa. Malo su Bosanci zajebaniji nego je pomislio došljak iz Gusinja.
Niskotirazno Oslobodjenje,magazin Dani vec duzi vremenski period pisu o konacnom financijskom krahu Radoncica.Ali cinjenice govore drugacije.Firma "Avaz group je pocela sa gradnjom u Tuzli poslovnog centra vrijednog 50 miliona maraka.

Jos jedna cinjenica koja govori suprotno. Vlastimir Mijovic i Ismeta Dervoz su presli u Avaz.Zar bi presli u firmu koja je pred bankrotom? :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3309 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Truba »

a šta je s vranicom oćel to iko da mi objasni
tabloid

#3310 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by tabloid »

Ovaj tekst(o Vranici) iznad gore je sigurno napisano u glupavim novinama SAN.U tekstovima novina, Radoncic je diler drogom,diler cigaretama,prijatelj sa najvecim mafijasima u regionu,narucio je ubistvo Djindjica,itd.itd.

Radoncic je glavni destabilizirajuci faktor u regionu,kada se procitaju tekstovi u glupavim novinama SAN. :lol:
nuraH

#3311 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nuraH »

Radoncic je iz istog sela kao i Ekrem Jevric!? :lol: :lol:
ultima_palabra

#3312 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

StupskaBitanga wrote:Ogroman projekt zvan TV ALFA je pred gasenjem

da ne duzim
Prolazim neki dan pored novog tornja, ima natpis šta se sve nalazi tamo: Redakcija a-roto pressa, kafe bar, vidikovac. I to je to :-) To će kao otplatiti onoliku investiciju...klasično pranje novca od gudre iz Crne Gore i Kosova :roll:
Fahra može osuditi i apsolvent prava...vjerovatno se čeka samo da prođe oktobar, da ne ispadne da je optužnica politički motivisana :D
sarajevomojgrad

#3313 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sarajevomojgrad »

tabloid wrote:Ovaj tekst(o Vranici) iznad gore je sigurno napisano u glupavim novinama SAN.U tekstovima novina, Radoncic je diler drogom,diler cigaretama,prijatelj sa najvecim mafijasima u regionu,narucio je ubistvo Djindjica,itd.itd.

Radoncic je glavni destabilizirajuci faktor u regionu,kada se procitaju tekstovi u glupavim novinama SAN. :lol:

sta to fali SAN novinama??? pa nece valjda Avaz pisati kako je ono sto radoncic radi istina..hahaha

iskreno se nadam da ce nakon oktobra biti prvi koji ce zavrsiti u zatvoru..
_majevica_

#3314 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _majevica_ »

Fahrin formalni ulazak u politiku

Nemoze biti gore i da dodje i Fahro u strukture vlasti...
HAVANA

#3315 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

Miško je prno u šišu :D Eno jeftino se može kupiti ono što je kupio pored fahrudina...u pola cijene...
veiz

#3316 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by veiz »

SBB BiH napravljena je od otpada SDA(Radončić,Terzić,Malkić........I ko zna ko još)
Terzićevo veliko djelo PDV? Ovim ovakvim djelom ne bi se pohvalio nijedan zdrav diplomirani ekonomista,A evo zbog čega;
U jednom industrijski razvijenom Japanu STOPA PDV-ea iznosi 5%
a kod nas veliki ekonomista(geometar )uvede stopu od 17% na ratom razrušenu privredu.

Radončić svako malo proziva SDA, govori o korupciji ,nezna siroti Radončić da je SDA napravila DNEVNI AVAZ
Hvali sebe u svojim novinama GLOBAL (njegove novine) ga već proglasilio predsjenikom(Bošnjački član)Pitanje pitanja kako je urađena anketa,samo imam prijedlog za radončića ako ova anketa nebude tačna meka promjeni ime lista Global U narodski rečeno "GLABAJ"(ko što će i biti poslije 3 oktobra)
Malkić nije vrijedan komentara (dovoljno je da pogledate emisije TV HAYAT" Ispuni mi želju " sve će vam se samo kazat)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3317 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pici »

Image

:oops:
ja2

#3318 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja2 »

spokojan wrote:Procitah intervju s vlasnikom avaza, a gdje drugo nego u avazu. U zadnje vrijeme sebe poceo hvaliti veoma cesto u svojim novinama, medjutim dvije stvari strse iz intervjua:

1. Fahro porucuje da nece dopustiti cenzuru IZ i Rijaseta.

2. Takodjer tvrdi da su Bosnjaci ugrozeni od hrvata u fbih jer su hrvati toboze ekonomski poklopili bosnjake.

Ovo prvo je kreiranje straha kod vjernika muslimana. Zar ne vidimo svi kakvi sekularni vjetrovi pusu sa zapada? U hrvatskoj se predsjednik mesic zalaze za uklanjanje krizeva iz skola, bolnica i vojarni. Medjutim svi utjecajniji mediji mu daju podrsku u tome. Fahro se koristi emocijama vjernika kako bi toboze zastitio njihove interese.

Ovo drugo je tragikomicno. Tvrditi da se hrvati ekonomski poklopili bosnjake u federaciji je nebulozno. Prije svega, kod ekonomije nema nacionalnosti, a to pokazuje i sam fahro suradjujuci s partnerima iz srbije. Zatim, tvrditi da hrvati djeliuju preko zufera dervisevica je farsa kakve nema. Kao da nije bitno sto je direktor razvojne banke dzaferovic kredite plasirao naplacujuci usluge preko svoje privatne firme dzaferovic doo.

Fahro u tekstu izmedju redova najavljuje i moguci vlastiti ulazak u politiku za dobro svog naroda.

Sta mislite o ovakvim fahrinim tezama?
Sta mislite bi li fahro imao sanse za ozbiljniji uspjeh u politici?
Sta mislite sta bi bilo s nama kad bi on dosao na vlast?

cista ti je istina da su u Bosni i Hercegovini naugrozeniji upravo Bosanjci. evo ja ne mogu da dobijm posao vec godinu dana iz razloga sto nisam ili Hrvatica ili Srpkinja. Cak me je jedan poslodavac otvoreno pitao da li sam hrvatica jer mi je ime takvo neodredjeno, kada sam rekla da nisam vratio mi je dokumente.
Hrvati se vade na ugrozenosti i manjinu, i upravo zbog toga su im sva vrata otvorena. Sve Hrvate koje ja licno poznajem imaju vise para i bolja radna mjesta od svih drugih.
ja2

#3319 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ja2 »

StupskaBitanga wrote:
sayonara wrote:
StupskaBitanga wrote:Fahrin prijatelj i donedavno poslovni partner M.Miskovic je pred bankrotom
Racuni su mu blokirani, duzan je dobavljacima, bivsa desna ruka M.Forcan ga tuzi a firma je pred prodajom

Sta ovo govori???
Isti scenario do kraja godine ce biti sa Radonccem
Pa pogledajte samo na web site Avaza i rubrike o rentanju prostora u ATT
Niko ga nece
Kada dozivi poraz na izborima i na utrci za predsjednistvo to ce mu biti definitivni kraj
ejs sto zbunjujete pucanstvco :) zar nije fahro bio u krizi, pa ga vadio miskovicev kapital? ma sta vadio ... fahro samo bio paravan a miskovic gradio nebodere. e sad, posto su u lazi obicno kratke noge, a nista od desetina stranica ispisanih na ovom portalu ne pokaza se tacnim, idemo sa slijedecom vijescu :) Sad kao Fahro nije u krizi nego ga ceka "isti scenario" ... Ofirni ste vise ... a vid' argumenta .... nece niko prostore u ATT :):):) Namece se samo jedan jedini zakljucak ... sto je babi milo, to joj se i snilo :)

Gdine simpatizeru SBB i lika F.R
Miskovic JESTE sufinansirao Radoncica ali se i jedan i drugi povukli
Zatvorena je firma prezident neretnine cij je sjediste bilo u Uniprometu
Miskovic se povukao jer se prezaduzio zbog te prezduzenosti se i povlaci
a FAhro jer su i njogovi poslovi krenuli naopako

Ogroman projekt zvan TV ALFA je pred gasenjem

da ne duzim

a odakle tebi ideja da prodaja avaza opada????
To su jedine novine kvalitetne dnevne novine, pa samo ih uporedi sa oslobodjenjem koje nema ukupno pet stranica i sve ce ti se samo reci.
zulfo

#3320 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zulfo »

Ako je stvarno tako zašto isti diže kredite i zna li iko koliko je kreditno zadužen.Javna je tajna ,da je Radon Plazu prodavao ali kupca nema.
zulfo

#3321 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zulfo »

Evo jednog odlomka iz dnevnog lista SAN

Mutni poslovi u Sarajevu

Miroslav Mišković, koji važi za najbogatijeg čovjeka u Srbiji, bio je jedan od stubova režima ratnog zločinca Slobodana Miloševića koji je ga je postavio i za potpredsjednika Vlade Srbije. Važio je za Miloševićevu osobu od posebnog povjerenja i imao je zadatak da izvlači novac iz Srbije na tajne račune u inostranstvu, piše beogradska štampa. Tada se i za kratko vrijeme enormno obogatio.

Mišković je ušao u veliki biznis sa Fahrudinom Radončićem iz Gusinja, vlasnikom „Avaza", s namjerom da ekonomski okupiraju Sarajevo i FBiH odakle bi isisavali novac i slali ga u Beograd. U pitanju je ništa drugo nego nastavak politike Slobodana Miloševića. Pošto Milošević i njegovi krvnici nisu uspjeli vojnim putem da pokore BiH, Mišković i Radončić su krenuli u njenu ekonomsku okupaciju u korist Srbije. Njih dvojica su u Sarajevu osnovali i zajedničku firmu „Prezident nekretnine" sa zadatkom da se bavi preprodajom zemljišta i firmi u FbiH. Prema nekim mišljenjima, Mišković finansijski gura Radončića, njegovu firmu i političku stranku koju je ovaj osnovao i ima udio u vlasništvu u Radončićevom tornju u Sarajevu.

Miroslav Mišković je novac zaradio na tragovima zvjerstava Slobodana Miloševića u BiH i s tim parama sada kupuje tu istu Bosnu. Miškovićev i Radončićev čovjek za prljave poslove je Damir Fazlić, opsukrna ličnost, trećerazredni kriminalac i ološ - izjavio je Vladimir Popović koji je bio član Vlade Srbije čiji je predsjednik bio Zoran Đinđić koji je ubijen.

Na pitanje šta je spojilo Miškovića i Radončića, Popović je odgovorio:- Spojili su ih podzemlje, kriminal i tajne službe.

P.S Stari bi ljudi kazali "gdke ima dima ima i vatre"
Bitte_Halt_ja_ja

#3322 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

ja2 wrote:
spokojan wrote:Procitah intervju s vlasnikom avaza, a gdje drugo nego u avazu. U zadnje vrijeme sebe poceo hvaliti veoma cesto u svojim novinama, medjutim dvije stvari strse iz intervjua:

2. Takodjer tvrdi da su Bosnjaci ugrozeni od hrvata u fbih jer su hrvati toboze ekonomski poklopili bosnjake.

Ovo prvo je kreiranje straha kod vjernika muslimana. Zar ne vidimo svi kakvi sekularni vjetrovi pusu sa zapada? U hrvatskoj se predsjednik mesic zalaze za uklanjanje krizeva iz skola, bolnica i vojarni. Medjutim svi utjecajniji mediji mu daju podrsku u tome. Fahro se koristi emocijama vjernika kako bi toboze zastitio njihove interese.

Ovo drugo je tragikomicno. Tvrditi da se hrvati ekonomski poklopili bosnjake u federaciji je nebulozno. Prije svega, kod ekonomije nema nacionalnosti, a to pokazuje i sam fahro suradjujuci s partnerima iz srbije. Zatim, tvrditi da hrvati djeliuju preko zufera dervisevica je farsa kakve nema. Kao da nije bitno sto je direktor razvojne banke dzaferovic kredite plasirao naplacujuci usluge preko svoje privatne firme dzaferovic doo.

Fahro u tekstu izmedju redova najavljuje i moguci vlastiti ulazak u politiku za dobro svog naroda.

cista ti je istina da su u Bosni i Hercegovini naugrozeniji upravo Bosanjci. evo ja ne mogu da dobijm posao vec godinu dana iz razloga sto nisam ili Hrvatica ili Srpkinja. Cak me je jedan poslodavac otvoreno pitao da li sam hrvatica jer mi je ime takvo neodredjeno, kada sam rekla da nisam vratio mi je dokumente.
Hrvati se vade na ugrozenosti i manjinu, i upravo zbog toga su im sva vrata otvorena. Sve Hrvate koje ja licno poznajem imaju vise para i bolja radna mjesta od svih drugih.
glupost znam hrvate koji po 2-3 godine posao ne mogu da nadju. Prvo se pitaj kak osu ti tvoji hrvati dosli do posla, btw od svih ljudi koje poznajem niti jedan nije dobio posao bez stele, tu nacionalnost nema veze kad te isto karaju.

Znam kolika se frka digla jer je neko slao mail na sa-x kak osu samo hrvati primljeni u FUP, a niko nije uzeo bar 15 minuta da provjeri imena primljenih i vidi ciji su to sinovi primljeni
vivaldi

#3323 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vivaldi »

ja2 wrote:cista ti je istina da su u Bosni i Hercegovini naugrozeniji upravo Bosanjci. evo ja ne mogu da dobijm posao vec godinu dana iz razloga sto nisam ili Hrvatica ili Srpkinja

Ne klepeci nanulama ziva bila i ne nasmijavaj ljude.
Bitte_Halt_ja_ja wrote:glupost znam hrvate koji po 2-3 godine posao ne mogu da nadju. Prvo se pitaj kak osu ti tvoji hrvati dosli do posla, btw od svih ljudi koje poznajem niti jedan nije dobio posao bez stele, tu nacionalnost nema veze kad te isto karaju.

Znam kolika se frka digla jer je neko slao mail na sa-x kak osu samo hrvati primljeni u FUP, a niko nije uzeo bar 15 minuta da provjeri imena primljenih i vidi ciji su to sinovi primljeni
Jeste tacno da je kod nas skoro pa jedini zavod za zaposljavanje - nepotizam. Medjutim, ako ta rijec u nekom slobodnom prevodu znaci "po babi i po stricevima", onda to i jeste savrsen nacin za diskriminaciju.

Kakve su npr. sanse da Bosnjak u BL nadje posao preko shtele kad nema nijednog amidze ili daidze na polozaju? Nikakve!

Takav je slucaj i sa Srbima u FBiH.

Tamo i gdje se zbog stranaca mora ubaciti poneko iz tudjeg tora izabere se neka ikebana koja je manja od makovog zrna koja onda ne smije da talasa.

Imas dodushe i situacija "ruka ruku mije". To je npr. kad je Dodik iz budzeta RS-a dao Tihom 100 hiljada maraka da popravi kucu u Samcu, a Tihi zaposlio Slavujevu kcerku u Federalnom sudu u Sarajevu. U prvom slucaju su donji Bosnjaci u npr. istocnoj Bosni koji su za 100 hiljada mogli osposobiti 3-4 kuce, a drugom sarajevski Srbi jer njihovo mjesto popunio neko iz RS-a.
nuraH

#3324 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nuraH »

Ovo boldirano uopste nije istina. To bi se isto moglo reci da je su i prije II svj. rata Njemci bili ugrozeni zato sto su ih Jevreji ekonomski poklopili, jer su bili najuspjesniji trgovci, zlatari, itd. i svi su bili imucni.
Poznajem dosta hrvata - a velika vecina njih je vrlo vrijedna i uspjesna - a tome nije razlog nikakva ugrozenost niti 'shtela' - ljudi su jednostavno vrijedni, rade po 12 sati dnevno bez obzira o kojem se poslu radi - a uglavnom se radi o trgovini - pored toga, znam dosta njih kojima uopste nije do nacionalizma kada je posao u pitanju - sto znaci, da nece zaposliti svoje poznanike i rodjake hrvate vec iskljucivo one koji ce biti predani poslu i koji ce odrtaditi ono sto se od njih trazi - a to kod nas Bosnjaka je nesto sto uveliko nedostaje.
Ko misli da je Hrvatima njihova uspjesnost pala s neba - neka ode u Vitez pa neka pogleda onu dolinu silnih preduzeca gdje su FIS, Ekonomik, Fransizni Centar,... itd. pa neka udje malo u svako pa da vidi kako ljudi rade i dan i noc - pa ce mu bit jasno zasto su Hrvati uspjesniji od Bosnjaka!!!
cinjenica je da su Bosnjaci lijeni i da ne zele da puno rade i da im je zivotni cilj/zelja da se u sto kracem vremenskom roku docepaju sto vecih para pa da sebi mogu kupit neki brz auto i da mogu raju odvest na janje i na pivu, a vecina njih to pokusava svakodnevno uplacujuci listice u 'hrtvatskim' kladionicama - pa vi sad malo razmislite?!
Banksy

#3325 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Nigdje Fahre na mapi ...
Post Reply