Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ridjobrki

#3301 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Ima li info o ozljedi Walcotta? Nije izgledalo ozbiljno ali...
bingov buraz

#3302 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

I Ox je vise sepao nego sto je trcao.Strasno!

Koliko ih sad ima na listi povrijedjenih,15?
Chuckie

#3303 Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Tekmu su definitivno okrenule ozljede Oxa i Thea, bez njih Milan je došao do zraka i bio bolji zadnjih pola sata, drzao loptu, jednostavno je nestao onaj presing na sredini i ona trka.
just principe

#3304 Re: Arsenal F.C.

Post by just principe »

ganjeta wrote:
Al u qrcu! Šta je pokazo u prvoj utakmici, šanse nisu napravili?! Milan je i večeras imao 2-3 mrtve šanse, i u dvije tekme bio bolji rival. Tvoja relanost se ogleda u ovim dječijim poštapalicama, pa tako i pogledi na utakmicu.

ma sta da ti pricam .. Tacno sam znao ovakav rasplet situacije, DLC se ponovila mada ne u punom obliku :D malo je falilo jbg :-) ..

E sad ozbiljno.. Cinjenica je da je i Arsenal u prvoj utakmici imao stopostotne sanse ali prije svih golman vas je i tada kao i veceras izvukao..( pogledaj hajlajtse ako si zabravio )
Onakav nalet Arsenala malo koje ekipe mogu izdrzati, to su na svojoj kozi najbolje osjetili gradski im rivali, a veceras i mali crnocrveni..
Prolaz zasluzen :run: jasta zasluzen, ovo je cisti prolaz na guzove..Nikakve zasluge nema..I da su englezi prosli isto bi rekao.. Sreca vas je pomilovala ovaj put
Baudelaire

#3305 Re: Arsenal F.C.

Post by Baudelaire »

Pa više je Milan večeras imao dobrih šansi koje su propustili, nego Arsenal u prvoj utakmici.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3306 Re: Arsenal F.C.

Post by Velkoski »

eki sreca :-)

Ne volim ni jedne ni druge al' one-man team aka Arsenal nije imao sanse, ovaj rezultat od 3-0 je plod opustenosti igraca Milana nakon onog razvaljivanja u Italiji..
Ridjobrki

#3307 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Chuckie wrote:Tekmu su definitivno okrenule ozljede Oxa i Thea, bez njih Milan je došao do zraka i bio bolji zadnjih pola sata, drzao loptu, jednostavno je nestao onaj presing na sredini i ona trka.
I dobar taktički potez Aquilani za El Sharawija.
ganjeta

#3308 Re: Arsenal F.C.

Post by ganjeta »

just principe wrote:
ganjeta wrote:
Al u qrcu! Šta je pokazo u prvoj utakmici, šanse nisu napravili?! Milan je i večeras imao 2-3 mrtve šanse, i u dvije tekme bio bolji rival. Tvoja relanost se ogleda u ovim dječijim poštapalicama, pa tako i pogledi na utakmicu.

ma sta da ti pricam .. Tacno sam znao ovakav rasplet situacije, DLC se ponovila mada ne u punom obliku :D malo je falilo jbg :-) ..

E sad ozbiljno.. Cinjenica je da je i Arsenal u prvoj utakmici imao stopostotne sanse ali prije svih golman vas je i tada kao i veceras izvukao..( pogledaj hajlajtse ako si zabravio )
Onakav nalet Arsenala malo koje ekipe mogu izdrzati, to su na svojoj kozi najbolje osjetili gradski im rivali, a veceras i mali crnocrveni..
Prolaz zasluzen :run: jasta zasluzen, ovo je cisti prolaz na guzove..Nikakve zasluge nema..I da su englezi prosli isto bi rekao.. Sreca vas je pomilovala ovaj put
U redu je, znao si :lol: .

Naravno da je zaslužen, od 4. poluvremena Milan je u 2. bio dominantniji, 1. je bio u podređenom položaju i u 1. bio ravnopravan, možda čak i bolji.

P.S 2+2 = 4
Chuckie

#3309 Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

A budimo realni u prvoj tekmi je teren bio gori nego na Bilinom polju, čak je i Murinjo rekao da je to bila taktika Milana.
bingov buraz

#3310 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Mislim da su Milan i Arsenal tu negdje trenutno,realno svjetlosnu godinu ispod Reala i Barce.
just principe

#3311 Re: Arsenal F.C.

Post by just principe »

ganjeta wrote:
U redu je, znao si :lol:

Naravno da je zaslužen, od 4. poluvremena Milan je u 2. bio dominantniji, 1. je bio u podređenom položaju i u 1. bio ravnopravan, možda čak i bolji.

P.S 2+2 = 4
ja kad sam govorio da ce vas Arsenal nakantati bilo je smjesno, a vjerujem da ti nije bilo smjesno na poluvremenu :lol:

Nek ti bude da ste zasluzeno prosli, blago tebi kad ti je poraz od 3-0 za zasluzen prolaz :-)
Chuckie

#3312 Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

just principe wrote:
ja kad sam govorio da ce vas Arsenal nakantati bilo je smjesno, a vjerujem da ti nije bilo smjesno na poluvremenu :lol:

Nek ti bude da ste zasluzeno prosli, blago tebi kad ti je poraz od 3-0 za zasluzen prolaz :-)
Ma buraz lako mu je biti komandant nakon bitke, na poluvremenu mu je guza radila ko meduza.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ganjeta

#3313 Re: Arsenal F.C.

Post by ganjeta »

Ko kaže da nije? To je normalno, nema tu priče. Ovdje pričamo o nečem drugom, i bolje je što je ovako ispalo. Baš zbog ovakvih komentara, dođeš do izvora ali napićeš se.... :dance:
jeza u ledja

#3314 Re: Arsenal F.C.

Post by jeza u ledja »

a fakat ovaj arsenal ima luzerski mentalitet... :roll:

odnosno mozda ne luzerski, ali im fali to "nesto", a to "nesto" moze samo donjeti trener.
Treš

#3315 Re: Arsenal F.C.

Post by Treš »

Šteta za prvu utakmicu u Milanu i onu povredu Koscielny-ja kad ga je zamjenio kloc Djorou. Tu nam se poremetila cijela odbrana. Večeras se igralo na pravom terenu, nadam se da su igrači Milana uvidjeli koja je razlika, siguran sam da Arsenal jeste. Zasluženo, nezasluženo, prošli su, a mi smo osvjetlali obraz nakon one katastrofe u Italiji.

Info: Chamberlain sredio hamstring, tj. najmanje 2 sedmice pauze ako sve bude kako treba. Walcott, takozvani dead-leg, trebao bi biti spreman bar za Everton (srijeda). Također, Sky Italia prenosi da je Skomina bježao od Wengera u tunelu nakon utakmice. I što je dobra vijest, Podolski 90% na ljeto u Arsenalu :)
Madrid

#3316 Re: Arsenal F.C.

Post by Madrid »

Milan je zasluzeno prosao ako racunamo obe utakmice, ali ako onakve prve utakmice Arsenala gdje nije nista pokazao bi se moglo reci da bi i oni zasluzeno prosli, e tu Milan ispada moralni gubitnik nakon ove utakmice...
Mnogi su spominjali nekakva finala i titule, tesko sa takvim igracima, ozbiljnije mi izgleda Napoli od ove ekipe Milana u kojoj imas jednu 2 klasna igraca, par igraca koji su solidni i ostatak polovnjaca...
Kad se sjetim Milana sa Shevom, Inzagijem, Kakom, Maldinijem, Nestom... Ali ako su navijaci Milana zadovoljni ovom postavom i misle da mogu nesta vise, ni ja nemam nista protiv...
Ridjobrki

#3317 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Da ne promakne gaf komentatora RTS:

"...Robinho...prati ga Gervinho...duel dva Brazilca..."

:-)
Treš

#3318 Re: Arsenal F.C.

Post by Treš »

jeza u ledja wrote:a fakat ovaj arsenal ima luzerski mentalitet... :roll:

odnosno mozda ne luzerski, ali im fali to "nesto", a to "nesto" moze samo donjeti trener.
Ko je donio to "nešto" u Man. City? Djed Mraz? Zašto je Mancini poklekao kad je nestalo "tog nečega" u Interu. Arsenalu fali David Dein, tj. osoba između Uprave i Wengera koja će rješavati tehnička pitanja ali sa ogromnim osvrtom na igrački kadar. Šta je budućnosti jer Wengera sigurno neće otpustiti u skorije vrijeme. Nova Uprava. To će se desiti kada Usmanov dođe do 30% (sada je na 29,9%) dakle svaki dan je moguće da pređe tu crtu kada će mu biti garantovano mjesto u Upravi čime će se znatno promijeniti stvari.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3319 Re: Arsenal F.C.

Post by odesveuhonduras »

Wenger više nije mogao izdržati, rvp-ov promašaj je učinio svoje :lol:

Image
alijagoro

#3320 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

Dobro je ovo sad za sad,par vaznih pobjeda,samo da ne useru sad protiv Newcastle-a.Wengerova bunda je legendarna :D .
oridjidji

#3321 Re: Arsenal F.C.

Post by oridjidji »

just principe wrote:
ganjeta wrote:
U redu je, znao si :lol:

P.S 2+2 = 4

Pa ne igra se poluvrijeme vrhunski u dvije utakmice. Arsenal jeste fulio 3 šanse na San Siru za go, ali Milan je tu utakmicu igrao sa 90 minuta dominacije. U drugoj utakmici dvije greske su presudile da Arsenal povede 2-0 i penal.
Sto se tice prvih 45 na Emiratesu, Arsenal je pojeo Milan. Medjutim Milan je igrao na San Siru u formaciji 4-4-2 i sa tri igraca koji su ovu utakmicu falili. Antonini je protiv Arsenala odigrao fenomenalno, kao i Prince kojih u utorak nije bilo, ali to nije opravdanje za tricu na poluvremenu. Seedorf se vec u prvom mecu povrijedio. 4-3-3 igrati u utakmici protiv ekipe kojoj preostaje nista drugo nego izgaranje, te u igri ubaciti dva igraca koji ni u Seriji A nemaju veliku minutazu samo govori koliko je Allegri podcjenio Arsenal. Mesbaha su pojeli po lijevom boku, a vezni red nije ni postojao sa 3 igraca u njemu. Medjutim Milan je mogao odigrati lose 1 poluvrijeme i izgubiti utakmicu, ali ispasti to bi bilo previse. U drugom poluvremenu su imali puno vise prilika za smanjenje vodstva koje nisu iskoristili i Arsenal je imao svoje sanse da izjednaci, ali nisu. Milan je prosao zahvaljujuci Arsenalovoj katastrofi na San Siru.
Gandalf

#3322 Re: Arsenal F.C.

Post by Gandalf »

Ridjobrki wrote:Da ne promakne gaf komentatora RTS:

"...Robinho...prati ga Gervinho...duel dva Brazilca..."

:-)
prejako :D
vaučer

#3323 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Dogovoren transfer Podolskog?
Govori se o 10-tak miliona funti.
Izgleda mi kao pokušaj preventivnog udobrovoljavanja Van Persiea (iako bih ga ja prodao bez da trepneš ako zadrži formu do kraja sezone).
bruce lee

#3324 Re: Arsenal F.C.

Post by bruce lee »

vaučer wrote:Dogovoren transfer Podolskog?
Govori se o 10-tak miliona funti.
Izgleda mi kao pokušaj preventivnog udobrovoljavanja Van Persiea (iako bih ga ja prodao bez da trepneš ako zadrži formu do kraja sezone).
njemacki mediji od sinoc transfer smatraju dogovorenim. spominje se trogodisnji ugovor sa 7 mio eura godisnje zarade i 13 mio eura odstete. mislim da ce podolski biti dobro pojacanje, a stvarno ne znam sta bih ja uradio sto se tice van persie-ja. kao sto brko negdje gore rece, mimo navijackog pogleda i jedna i druga opcija imaju pluseve i minuse, nisam pametan oko toga nimalo.
Riddle

#3325 Re: Arsenal F.C.

Post by Riddle »

Prodaja Van Persiea na kraju sezone bi bila odlican potez. Finansijski. Ali ko vjeruje da ce Wenger naci pravu zamjenu? I ako je nađe, hoce li biti voljan da je plati? Sigurno nece biti jeftina. Po onom sto smo dosad gledali, nisam siguran da ce to uraditi. On ce vjerovatno nakupovati 5-6 potencijalnih zvijezda. Kao sto svi znaju, Robinova vrijednost nije samo u novcu. Osim sto sam nosi Arsenal, on moze biti magnet za neke nove talentovane igrace koji bi mozda odbili bolju ponudu nekog drugog kluba da bi se prikljucili Arsenalu. Svi se sjecamo situacije od proslog ljeta kad su otisli Fabregas i Nasri i kakve su price kruzile o Arsenalu. Ako Robin ode ovog ljeta, to ce biti 10 puta gore. Jer on je jedini preostali igrac svjetske klase u tom timu i njegov odlazak siguran sam niko od fanova Arsenala nece toplo prihvatiti, bez obzira koliko bi klub dobio njegovom prodajom. Jednostavno vise ne vjeruju Wengeru i upravi kad su transferi u pitanju. Ja zato kazem da ga ne trebaju prodavati, a drugi razlog je to sto volim gledati jednog od najboljih napadaca na svijetu u ligi koju najvise pratim.
Post Reply