BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
DaffyDuck

#3301 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaffyDuck »

zlajaBHF wrote:
DaffyDuck wrote: Idi na stranicu Violete ;-)
Bio davnih dana i odustao od niihovih proizvoda, a mogao sam im mozda otvoriti veliko trziste ;-)
e bas sam im maloprije poslala primjedbu da necu kupovati njihove proizvode dok ne stave i bosanski jezik :D
quarterback

#3302 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

DaffyDuck wrote:
zlajaBHF wrote:
Bio davnih dana i odustao od niihovih proizvoda, a mogao sam im mozda otvoriti veliko trziste ;-)
e bas sam im maloprije poslala primjedbu da necu kupovati njihove proizvode dok ne stave i bosanski jezik :D
pogledaj ustav federacije, clan 6, stav 1
@mba

#3303 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by @mba »

Bosnjak333 wrote:
quarterback wrote:ako ga jos nisi pojeo de sliku posalji da ga lakse lociramo :thumbup:
http://prntscr.com/5i64xw

Izvoli drug :bih:

oho vidju vidju
kupujem :thumbup: :thumbup:

Image
eluna

#3304 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by eluna »

quarterback wrote:
DaffyDuck wrote:quote="zlajaBHF"]
pogledaj ustav federacije, clan 6, stav 1[/quote]

naravno, ali lijepo bi bilo da imaju sajt i na bosanskom i na srpskom jeziku - na kraju krajeva tako bi prodaju povećali još i više

usput - ne vidim zašto je problem imati sajt samo na tzv "svom" jeziku ........ pismeni ljudi mogu čitati i razumiju sva 3 naša jezika i još po neki ......... oni drugi neka svako čita svoj jezik - na kraju krajeva u LA vozački ispit možete polagati na 15 jezika, pa ljudi opet nemaju belaje i rasprave oko toga

meni je ipak nakbitnije kolilko oni novaca polažu u budžet ...... to je ipak najbolje mjerilo
quarterback

#3305 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

slazem se, ipak zakonski ovo je sasvim u redu, druga je stvar briga o potrosacima
dustaban

#3306 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

Bog ih pozivio, samo da se ne pokvare...

Image

Hvala BINGU koji ih nabavlja.

:jedekolac:
holowey

#3307 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

dustaban wrote:Bog ih pozivio, samo da se ne pokvare...

Image

Ovo radjeno za izvoz? Ili nije bh proizvodnja?
dustaban

#3308 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

holowey wrote:
Image
To je sasvim nebitno kad je kvalitet u pitanju. Kad travnicani pocnu ovako praviti sir kupovacu makar bio i skuplji. Ovo uopce nije niti reklama niti antipatriotizam ja samo zelim da se neko u Travniku zapita zasto je najbolji travnicki sir proizveden u Makedoniji?!Dovedite brate makedonce ako vi ne umijete organizovati INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU SIRA.
Ono sta poljorad radi ono ti je pijacaraenje, pokupe od ljudi i samo prepakuju. Nikakve kontrole kveliteta, jedan paket super sir, drugi komad gipsa!

Ja bih smjesta doveo RADOVO u travnik, da od naseg mlijeka prave ovo sta prave.
dustaban

#3309 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

dustaban wrote:
holowey wrote:
Image
To je sasvim nebitno kad je kvalitet u pitanju. Kad travnicani pocnu ovako praviti sir kupovacu makar bio i skuplji. Ovo uopce nije niti reklama niti antipatriotizam ja samo zelim da se neko u Travniku zapita zasto je najbolji travnicki sir proizveden u Makedoniji?!Dovedite brate makedonce ako vi ne umijete organizovati INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU SIRA.
Ono sta poljorad radi ono ti je pijacaraenje, pokupe od ljudi i samo prepakuju. Nikakve kontrole kveliteta, jedan paket super sir, drugi komad gipsa!

Sad mi nesto naumpade - ovo sve bi trebao upravo BINGO napraviti. Posutati one u Travniku, preuzeti svu proizvodnju sira, zastiti brend, dovesti makedonce...

Ha ja.
holowey

#3310 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

dustaban wrote:
holowey wrote:
Image

Jao izvinjavam se, pogrijesio sam temu. Mislio sam da ovdje isticemo bh proizvode. Maj bed, jos jednom se izvinjavam...
quarterback

#3311 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

dustaban wrote:Sad mi nesto naumpade - ovo sve bi trebao upravo BINGO napraviti. Posutati one u Travniku, preuzeti svu proizvodnju sira, zastiti brend, dovesti makedonce...

Ha ja.
meni je poljorad beton, nije valjda da ti ne valja ?
StupskaBitanga

#3312 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

@mba wrote:
Bosnjak333 wrote:
quarterback wrote:ako ga jos nisi pojeo de sliku posalji da ga lakse lociramo :thumbup:
http://prntscr.com/5i64xw

Izvoli drug :bih:

oho vidju vidju
kupujem :thumbup: :thumbup:

Image
ambalaža nije loša
Hajvan

#3313 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

nekad se Agrokomercov kako-nugat namaz zvao "Maza" (fakat dobar naziv za brend)

ovo pakovanje fino izgleda, no zajedno s nazivom je suviše generički i neinventivno.

Probao nisam, još.
@mba

#3314 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by @mba »

vecinom su takvi proizvodi sami secer, nutella nista bolja!
ali kada jedemo secer neka bude barem nas secer!
kox

#3315 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

quarterback wrote:
dustaban wrote:Sad mi nesto naumpade - ovo sve bi trebao upravo BINGO napraviti. Posutati one u Travniku, preuzeti svu proizvodnju sira, zastiti brend, dovesti makedonce...

Ha ja.
Lik je trol, već je nekoliko tema o domaćim proizvodima zaključano zbog njegovih nebuloza. Ignorisati, eventualno prijaviti moderaciji.
dustaban

#3316 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

kox wrote:
quarterback wrote:

Ha ja.
Lik je trol, već je nekoliko tema o domaćim proizvodima zaključano zbog njegovih nebuloza. Ignorisati, eventualno prijaviti moderaciji.
Lik nije trol vec je, za razliku od vas, ljubitelj sira, probao sve sto je na trzistu i dosao do zakljucka da domacim proizvodjacima ne treba tepati nego ih natjerati da se poprave.
Poljorad je njesra, moze valjat samo onome ko rijetko jede sir i potrefio mu se dobar komad i onome ko nije probao ovaj makedonski sir. Probajte ljudi pa uporedite.

Ali najvise me ispizdzuje nas odnos prema BRENDU koji bi, da imalo imamo znanja i pameti, osvojio sire trziste. Umjesto toga imamo traktore na granici i kuknjavu mljekara kako nas uvoz unisti...
kox

#3317 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Aha, isto kao što si ljubitelj kefira pa si ispalio da Milkos pravi kefir od jogurta i kisele vode, pa kao ljubitelj čokolade da Vispak prepakuje kineske čokolade, pa kao ljubitelj kućne hemije istu stvar za BH proizvodjače sredstava za čišćenje itd . :roll:
A evo ni ja ne poslušah sopstveni savjet.
dustaban

#3318 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

kox wrote:Aha, isto kao što si ljubitelj kefira pa si ispalio da Milkos pravi kefir od jogurta i kisele vode, pa kao ljubitelj čokolade da Vispak prepakuje kineske čokolade, pa kao ljubitelj kućne hemije istu stvar za BH proizvodjače sredstava za čišćenje itd . :roll:
A evo ni ja ne poslušah sopstveni savjet.
lazes ko cuko. Za kefir sam negdje rekao kako se moze dobiti efekat kefira, fakat kad dodas kisele vode u jogurt dobijes napitak identican kefiru.
ZA te cokolade...mislim da je bila rijec o cokoladnom prahu kojeg naravno mi ne proizvodimo samo pakujemo,. A i one neke cokoladice sa duhovitim naslovima, to je domaci proizvod onoliko koliko u njemu participira ambalaza. Sto se hemije tice (deterdzenti i ostali otrovi) pa to i budala zna da je to sve kineska hemija dovucena u buradima koja se ovdje mijesa i pakuje. Mozda je to mjesanje (sa vodom?!) takodje stvar nekog patenta kojeg je neki domaci genijalac smislio pa se po tome naziva domaci proizvod...

I tako dalje. Nastavite mene nazivati antipatriotom, ali cete na kraju shvatiti da to tepanje domacim "proizvodjacima" ne vodi na dobro. Treba ih upravo ovako kako ja to cinim prozvati, kritikovati i natjerati da se uozbilje. Sve drugo je samozavaravanje.

Sad nastavite sa vasim placenim oglasima.
Hajvan

#3319 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

a belgijaska i švicarska, i austrijska, i švedska, srbska, i hrvadska čokolada se prave od kakao ubranog sa plantaža kakovca u tim zemljama …

koji nedostak:
a) znanja,
b) intelegencije;

ili, što je vjerojatnije:
1. zna znanje, ali je prisutna i
a) malicioznost,
b) izuzetna intelegencija koja se koristi u specijalnom ratu .

2. troll
3. kontraš iz Manague

:mrgreen:
quarterback

#3320 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

radio sam par godina sa ez d.o.o iz busovace (Tisal, Uno, Glanz itd) koji prave dosta toga, covjek koji je zaduzen za proizvodnju mi je rekao da sirovine iskljucivo nabavljaju iz eu sa svim certifikatima (alergije i sl), licno nisam vidio ali nemam razloga da mu ne vjerujem jer je kao poslovni partner ostavio rijetko pozitivan dojam

meni je poljorad odlican, ne tvrdim da je najbolji na svijetu ali za ono sto ja ocekujem od nekog proizvoda meni je sasvim u redu
kox

#3321 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

quarterback wrote:radio sam par godina sa ez d.o.o iz busovace (Tisal, Uno, Glanz itd) koji prave dosta toga, covjek koji je zaduzen za proizvodnju mi je rekao da sirovine iskljucivo nabavljaju iz eu sa svim certifikatima (alergije i sl), licno nisam vidio ali nemam razloga da mu ne vjerujem jer je kao poslovni partner ostavio rijetko pozitivan dojam
Druže, sve mu je to već rečeno više puta na više tema o domaćim proizvodima (neke su zbog toga i zatvorene), javljali se ljudi iz nekadašnjeg sarajevskog Astra, tuzlanske Dite, objašnjavali ... i džaba. Samo će tema otići u helač, što mu vjerovatno i jeste cilj.
quarterback

#3322 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

ok drug, svakako da ne zelimo da se tema zatvori, ja prestajem sa ubjedjivanjem
:thumbup:
DaffyDuck

#3323 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaffyDuck »

eluna wrote:
quarterback wrote: Idi na stranicu Violete ;-)
Bio davnih dana i odustao od niihovih proizvoda, a mogao sam im mozda otvoriti veliko trziste ;-)[/quote
e bas sam im maloprije poslala primjedbu da necu kupovati njihove proizvode dok ne stave i bosanski jezik :D[/quote

pogledaj ustav federacije, clan 6, stav 1
naravno, ali lijepo bi bilo da imaju sajt i na bosanskom i na srpskom jeziku - na kraju krajeva tako bi prodaju povećali još i više

usput - ne vidim zašto je problem imati sajt samo na tzv "svom" jeziku ........ pismeni ljudi mogu čitati i razumiju sva 3 naša jezika i još po neki ......... oni drugi neka svako čita svoj jezik - na kraju krajeva u LA vozački ispit možete polagati na 15 jezika, pa ljudi opet nemaju belaje i rasprave oko toga

meni je ipak nakbitnije kolilko oni novaca polažu u budžet ...... to je ipak najbolje mjerilo[/quote]

to stoji. samo trazim postovanje kako prema meni kao potrosacu, tako i prema drzavi BiH. Ili da se pravimo blesavi na osnovu clana 6....
StupskaBitanga

#3324 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Ma koliki patriot bio nažalost Violeta toalet papir nije u domeni moje upotrebe jer je njihov bezobrazluk blago rečeno odvratan
Naslovnica

#3325 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

Violeta veoma varira u kvaliteti svojih proizvoda.
Konkretno, kupujem ono veliko pakovanje premium toalet papira, bez mirisa i boje.
I razlika oscilira od kupovine do kupovine.
Čas je odličan, čas slab, nikada ne znam šta ću dobiti u pakovanju.
Sramota za cijenu koja je premium!
Post Reply