Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mustang1

#3301 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Chuckie wrote:Jao, ko da samo JSC prenosi fucu.
Pa i prenosi :D :oops:
skenderija04

#3302 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by skenderija04 »

Zaboravite na HD preko nielsata. Ide preko satelita koji se zove EUTELSAT 7 WA koji se nalazi na 7,3 W. Tu su HD kanali Al Jazeera sports. Danas pocinju englezi ( League two) a ovi su kupili prava za sve :D

Evo i pokrivenosti

Image

SD kanali idu preko Nielsat 7W
Chuckie

#3303 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chuckie »

Mustang1 wrote:
Chuckie wrote:Jao, ko da samo JSC prenosi fucu.
Pa i prenosi :D :oops:
Haha ne pamtim da sam pogledao utakmicu na njima. Bundesliga - Sky De, EPL - BTsports i Skysports UK, Španija - C+, Italija - zna se. :D
brazzo19

#3304 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ma al jazzera ima skup od 10 kanala + 2 free na kojim prenosi sve , i ne moras lutati od satelita do satelita da bi trazio utakmice , jednostavno ljudi imaju sve tu i to je to ....
skenderija04

#3305 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by skenderija04 »

brazzo19 wrote:Ma al jazzera ima skup od 10 kanala + 2 free na kojim prenosi sve , i ne moras lutati od satelita do satelita da bi trazio utakmice , jednostavno ljudi imaju sve tu i to je to ....
Imaju ali..... Ove godine je problem EPL. Citam da je D+ izdao saopstenje da ce prenositi kompletnu EPL ali preko interneta!!!!! Na satelit idu samo jedna tekma subotom u 16 i nedjelja u 17:30. Valjda ima neko ogranicenje od strane engleza da se ne smije prenositi kompletna EPL preko satelita
Djubre_

#3306 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Djubre_ »

Je li ovaj tv total dobar? Kakva mu je ovo programska sema? Treba ovu bruku protjerati iz bosne

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
brazzo19

#3307 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Na Badru hocel bit svih ovih 10 kanala i dalje i hoce li se i dalje moci pratiti kao na hotbirdu tj. u SD verziji ili samo na HD.u , posto imam obicni dm500s .... ???
skenderija04

#3308 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by skenderija04 »

brazzo19 wrote:Na Badru hocel bit svih ovih 10 kanala i dalje i hoce li se i dalje moci pratiti kao na hotbirdu tj. u SD verziji ili samo na HD.u , posto imam obicni dm500s .... ???
Badr svih 10. To sam i ja mislio, zrtvujem HD za sve na jednom mjestu
brazzo19

#3309 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

ok znaci , fakticki samo sele sa hotbirda na badr i ostaje sve isto ... nista mi drugo ne preostaje nego onda da poboljsam malo signal i jos malo ustimam anetnu ...
skenderija04

#3310 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by skenderija04 »

brazzo19 wrote:ok znaci , fakticki samo sele sa hotbirda na badr i ostaje sve isto ... nista mi drugo ne preostaje nego onda da poboljsam malo signal i jos malo ustimam anetnu ...
U principu ne bi trebalo biti problema
Na HB ostaju 4 kanala. Osim engleza sve ostaje isto
brazzo19

#3311 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Valja se verat i trazit nacin da pojacam signal na bardu , osim ako al jazzeru ne bace na kakve transpordere da ih ne mogu uhvatit ni sa dva metra ..... imam triax na krovu od metar ili 90 cm nisam siguran i signal je solidan ...
van helsing

#3312 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

@brazzo, nabavi si onaj lnb sa slike iz mog posta i garantujem ti da ćeš popraviti signal,triax je odlična antena.
brazzo19

#3313 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Aha znaci samo da na antenu triax zakacim taj lmb mjesto starog i to je to?

Sto se tice triaxa ima sigurno 4-5 godina kako stoji na krovu prkosi kisi snijegu i suncu nema ni trunke hrdje na njoj i dalje ko nova , odlicna antena nema sta !!!

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
van helsing

#3314 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Ne smijem ti garantovati da ces nafatati signal na tom satelitu, jer ne znam kako je podesena tvoja antena,ali ti garantujem cca 5-10% bolji signal, ovisno od satelita do satelita.
Npr,triax 80cm + ovaj lnb daju signal na Pink paketu i za izvoza :lol: .
Chuckie

#3315 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chuckie »

Kakvom pink paketu?
van helsing

#3316 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Ma na 16E ima Pink paket, za potrebe kablovskih operatera . Signal je na "granici",lomi se,ali sa ovim lnb se dobije ok signal.
brazzo19

#3317 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Joj al mi usrase sezonu sportsku sa ovom promjenom oko al jazzere , ne mogu jos da se pomirim sa tim .... :( :( :(
skenderija04

#3318 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by skenderija04 »

brazzo19 wrote:Joj al mi usrase sezonu sportsku sa ovom promjenom oko al jazzere , ne mogu jos da se pomirim sa tim .... :( :( :(
U pitanju je opasan ugovor izmedju Al Jazeere i Engleza. Po njemu samo oni mogu na satelitu prenositi sve utakmice. Ostali ne, ali u pitanju su samo utakmice subotom u 16:00. Da pojednostavim , ostali operateri mogu da izaberu samo jednu utakmicu u tom terminu. Ostalo ostaje isto.
Da bi taj ugovor stupio na snagu, ostali operateri su pritisnuli da Al Jazeera promijeni frekvencije i da se ne mogu vidjeti u evropi. Tu je nas problem. Utakmice ce ici preko transportera i Beamova koji ce se moci vidjeti samo na jugu evrope uz dosta stimanja antena. Ja se stobom potpuno slazem. Sa ovih 10 kanala i recimo dubai sport za Bundesligu meni vise nista ne treba.
brazzo19

#3319 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Svemu dobrome dodje kraj pa tako i ovome sto smo gledali do sad , jest da ce biti tesko naviknuti se ali eto sta da radimo , zanima me samo za trziste uk , SKY UK Sports kanali ce i dalje prenosit isto , mislim mene ne brine to toliko oko engleza , bice na sport klubu , bice na francuzima i jos na par kanala uvijek cu moci nesto pogledati , ali recimo ostale neke lige i utakmice koje je samo al jazzera prenosila nece se vise moci gledati posto su se preseili , a sto se tice liga petice uvijek ce se moci uhvatiti neki kanal za utakmicu .... recimo sport klub englezi i spanci , eurosport i sky de bundesliga , sky calcio italija , c+ francuzi ali mi je vise krivo zbog ostalih liga kupova i sportova , imao sam sve na jednom mjesto sto se tice prenosa .... sranje pravo ... :( :( :( :(
skenderija04

#3320 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by skenderija04 »

brazzo19 wrote:Svemu dobrome dodje kraj pa tako i ovome sto smo gledali do sad , jest da ce biti tesko naviknuti se ali eto sta da radimo , zanima me samo za trziste uk , SKY UK Sports kanali ce i dalje prenosit isto , mislim mene ne brine to toliko oko engleza , bice na sport klubu , bice na francuzima i jos na par kanala uvijek cu moci nesto pogledati , ali recimo ostale neke lige i utakmice koje je samo al jazzera prenosila nece se vise moci gledati posto su se preseili , a sto se tice liga petice uvijek ce se moci uhvatiti neki kanal za utakmicu .... recimo sport klub englezi i spanci , eurosport i sky de bundesliga , sky calcio italija , c+ francuzi ali mi je vise krivo zbog ostalih liga kupova i sportova , imao sam sve na jednom mjesto sto se tice prenosa .... sranje pravo ... :( :( :( :(
Ako ti sluzi za utjehu, Francuzi Spanci, Itajijani i Brazilci ce ici na programima od 1-4 a to ostaje na HB.. Takodje reprezentacije. Od 5-10 je iskljucivo za engleski fudbal i mundijal sljedeceg ljeta. Evroliga u kosarci takodje ostaje.
brazzo19

#3321 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Znaci preseili su 6 programa samo zbog engleza , pa sto nisu majka mu stara nesto uradili drugo a ne da sele kompletan kanal , ali opet nece to bit isto , recimo kad se prenosi liga prvaka ide 8 utakmica , ovi ce moci samo 4 prenosit jel tako , il ako ide nedjeljom italijanska seria a 8 utakmica oni ce moci samo prenosit od 1 do 4 da mi mozemo gledati ... a sto se tice mundijala to ce svakako ici na bht ko i uvijek i to sve utakmice direktno a kad se poklope po dvije u istom terminu onda ide jedna na ftv a jedna na bht , sto se tice toga rade odlican posao i na tome im skidam kapu ;-)
SEYOboy

#3322 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by SEYOboy »

brazzo19 wrote:Znaci preseili su 6 programa samo zbog engleza , pa sto nisu majka mu stara nesto uradili drugo a ne da sele kompletan kanal , ali opet nece to bit isto , recimo kad se prenosi liga prvaka ide 8 utakmica , ovi ce moci samo 4 prenosit jel tako , il ako ide nedjeljom italijanska seria a 8 utakmica oni ce moci samo prenosit od 1 do 4 da mi mozemo gledati ... a sto se tice mundijala to ce svakako ici na bht ko i uvijek i to sve utakmice direktno a kad se poklope po dvije u istom terminu onda ide jedna na ftv a jedna na bht , sto se tice toga rade odlican posao i na tome im skidam kapu ;-)
bht i ftv rezolucija kanala boli glOva
Chuckie

#3323 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chuckie »

FullHD fulova Ftv i Bht. Ja ne znam ko ona sranja može gledati na 16:9 tv-u iznad 40".
clarion_

#3324 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

skenderija04 wrote:
brazzo19 wrote:Joj al mi usrase sezonu sportsku sa ovom promjenom oko al jazzere , ne mogu jos da se pomirim sa tim .... :( :( :(
U pitanju je opasan ugovor izmedju Al Jazeere i Engleza. Po njemu samo oni mogu na satelitu prenositi sve utakmice. Ostali ne, ali u pitanju su samo utakmice subotom u 16:00. Da pojednostavim , ostali operateri mogu da izaberu samo jednu utakmicu u tom terminu. Ostalo ostaje isto.
Da bi taj ugovor stupio na snagu, ostali operateri su pritisnuli da Al Jazeera promijeni frekvencije i da se ne mogu vidjeti u evropi. Tu je nas problem. Utakmice ce ici preko transportera i Beamova koji ce se moci vidjeti samo na jugu evrope uz dosta stimanja antena. Ja se stobom potpuno slazem. Sa ovih 10 kanala i recimo dubai sport za Bundesligu meni vise nista ne treba.
operateri ne biraju tekmu u 16h nego PL odluči najatraktivniju, kad bi operateri birali opet bi ih nekoliko išlo na satelit
skenderija04

#3325 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by skenderija04 »

@Clarion
Vidim da liveonsat najavljuje prvo kolo i da najveci broj prenosi Arsenal-Villa ali Diema najavljuje Fuilham a supersport Evertona u istom terminu. E sad, ti sateliti mozda nisu gledljivi u UK tako da su napravili izuzetak.
Post Reply