Mirza Teletovic all about
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#3301 Re: Mirza Teletovic all about
prije će jusuf nurkić ostvariti stalnu minutažu i produkciju u NBA nego mirza. eto živi bili pa vidjeli.
-
FreakyStyley
#3302 Re: Mirza Teletovic all about
Zvijer je JukaJThomas wrote:prije će jusuf nurkić ostvariti stalnu minutažu i produkciju u NBA nego mirza. eto živi bili pa vidjeli.
-
salvatore paradise
#3303 Re: Mirza Teletovic all about
Ma uvijek se nadje opravdanje. Kad igra par minuta onda kao nije mogao za kratko vrijeme pokazati sta zna, kad dobije 20+ minuta onda mu niko ne dodaje... 
- jasko_ba
#3304 Re: Mirza Teletovic all about
Pa niko se ne zali na njegovu igru sinoc, cak i oni "ultra" bruklin fanovi su rekli da je odigrao vrlo dobro
Odakle samo Bosnjo nalazi nove razloge
- relativno84
#3305 Re: Mirza Teletovic all about
Sve je to tacno osim prve ti recenice, totalno je visaksalvatore paradise wrote:Ma uvijek se nadje opravdanje. Kad igra par minuta onda kao nije mogao za kratko vrijeme pokazati sta zna, kad dobije 20+ minuta onda mu niko ne dodaje...
To isto kao da kazes uvijek se nadje neki hejter da baci hejt, a razlog ja manje vazan
-
salvatore paradise
#3306 Re: Mirza Teletovic all about
Ne nalazi Bosnjo, vec realan covjek. Prosle godine je Evans odigrao desetine korisnih utakmica s puno skokova i solidne odbrane pa smo govorili da ne zasluzuje biti u rotaciji jer ne zabija... samo kazem da se koriste dvostruki standardijasko_ba wrote:Pa niko se ne zali na njegovu igru sinoc, cak i oni "ultra" bruklin fanovi su rekli da je odigrao vrlo dobro
- Butmiran
#3307 Re: Mirza Teletovic all about
Mirzi je ovo prva tekma ove sezone s većom minutažom. U slučaju da i on odigra kao i Evans desetine takvih utakmica ja ću se prvi složiti s tobom onda.salvatore paradise wrote:Ne nalazi Bosnjo, vec realan covjek. Prosle godine je Evans odigrao desetine korisnih utakmica s puno skokova i solidne odbrane pa smo govorili da ne zasluzuje biti u rotaciji jer ne zabija... samo kazem da se koriste dvostruki standardijasko_ba wrote:Pa niko se ne zali na njegovu igru sinoc, cak i oni "ultra" bruklin fanovi su rekli da je odigrao vrlo dobro
-
nema me tamo
#3308 Re: Mirza Teletovic all about
Igra veceras 100% makar 6 min..
Vidio je Jason da su juce s njim na parketu radili dobar posao..
Npr- Nekad su ga dvojica udvajali na trici, jer onaj trener zna kakav je Mirza šuter sto mu je ovaj i dokazao prošlu sezonu ovim -- http://www.youtube.com/watch?v=X2znafNquVo ...A da ne pricamo o tome sto je Mirza bio dio rotacije koja mu je spasila posao..
Vidio je Jason da su juce s njim na parketu radili dobar posao..
Npr- Nekad su ga dvojica udvajali na trici, jer onaj trener zna kakav je Mirza šuter sto mu je ovaj i dokazao prošlu sezonu ovim -- http://www.youtube.com/watch?v=X2znafNquVo ...A da ne pricamo o tome sto je Mirza bio dio rotacije koja mu je spasila posao..
- jasko_ba
#3309 Re: Mirza Teletovic all about
Nigdje veze. Dosad bila prica, sto uzima onoliko suteva, sto ne pokusa malo drugacije? Sinoc prvi put tako nesto odradi i opet ne valja. Bilo je bar pet situacija kad se izdvojio fino, imao odlicnu poziciju i bio spreman za sut, ali nije dobio loptu. I onaj sut na kraju je bio sa istekom napada. Cemu odjednom neke zavjere?salvatore paradise wrote:Ne nalazi Bosnjo, vec realan covjek. Prosle godine je Evans odigrao desetine korisnih utakmica s puno skokova i solidne odbrane pa smo govorili da ne zasluzuje biti u rotaciji jer ne zabija... samo kazem da se koriste dvostruki standardijasko_ba wrote:Pa niko se ne zali na njegovu igru sinoc, cak i oni "ultra" bruklin fanovi su rekli da je odigrao vrlo dobro
-
salvatore paradise
#3310 Re: Mirza Teletovic all about
Pa zavjera je upravo to da mu namjerno ne daju loptu. Odigrao je solidnu partiju, niko to ne dovodi u pitanje. Samo mi nije jasno cemu dvostruki arsini kad je rijec o Mirzi i recimo Evansu. Sutra ce taj isti Evans za 20 minuta uhvatiti 10 skokova i svi ce skociti i reci da ne zabija poene a opet igra... samo o tome se radijasko_ba wrote:Nigdje veze. Dosad bila prica, sto uzima onoliko suteva, sto ne pokusa malo drugacije? Sinoc prvi put tako nesto odradi i opet ne valja. Bilo je bar pet situacija kad se izdvojio fino, imao odlicnu poziciju i bio spreman za sut, ali nije dobio loptu. I onaj sut na kraju je bio sa istekom napada. Cemu odjednom neke zavjere?salvatore paradise wrote:Ne nalazi Bosnjo, vec realan covjek. Prosle godine je Evans odigrao desetine korisnih utakmica s puno skokova i solidne odbrane pa smo govorili da ne zasluzuje biti u rotaciji jer ne zabija... samo kazem da se koriste dvostruki standardijasko_ba wrote:Pa niko se ne zali na njegovu igru sinoc, cak i oni "ultra" bruklin fanovi su rekli da je odigrao vrlo dobro
-
Mr. Brightside
#3311 Re: Mirza Teletovic all about
nisu upotpunosti dvostruki standardi, Evans ne može zabiti, dok Mirza itekako može ali 
-
salvatore paradise
#3312 Re: Mirza Teletovic all about
Svejedno je ko moze a ko ne moze, bitno je sta pise u rubrici nakon utakmice. Kad sam ja govorio da je Evans sasvim solidan i koristan igrac bio sam podvrgnut pljuvanju i ismijavanju.Mr. Brightside wrote:nisu upotpunosti dvostruki standardi, Evans ne može zabiti, dok Mirza itekako može ali
-
Mr. Brightside
#3313 Re: Mirza Teletovic all about
odvadite malo i jedni i drugi 
- relativno84
#3314 Re: Mirza Teletovic all about
I jos se cudis sto je takosalvatore paradise wrote:Svejedno je ko moze a ko ne moze, bitno je sta pise u rubrici nakon utakmice. Kad sam ja govorio da je Evans sasvim solidan i koristan igrac bio sam podvrgnut pljuvanju i ismijavanju.
Lopta u njegovim rukama je veca opasnost nego u rukama protivnika jer tad tim to docekuje spreman na odbranu a s Evansom nisi siguran sta ce uraditi
-
Mr. Brightside
#3315 Re: Mirza Teletovic all about
Evans je ko Brajan Skalabrini, ubica s klupe kojeg svaka ekipa treba imati.
-
salvatore paradise
#3316 Re: Mirza Teletovic all about
Pa covjek za 20 minuta uhvati 10 skokova, i ne valja jer ne daje poene? A Mirza odigra 20 minuta bez poena i govorimo o solidnoj i korisnoj utakmici? Zajebajite nekog drugogrelativno84 wrote:I jos se cudis sto je takosalvatore paradise wrote:Svejedno je ko moze a ko ne moze, bitno je sta pise u rubrici nakon utakmice. Kad sam ja govorio da je Evans sasvim solidan i koristan igrac bio sam podvrgnut pljuvanju i ismijavanju.pa Evans jedino sto zna jeste da skoci bila lopta pored njega il na kraju terena to s njim nema veze
Posjeduje dovoljnu fizicku snagu da moze da se gura pod obrucem i to je sve.
Lopta u njegovim rukama je veca opasnost nego u rukama protivnika jer tad tim to docekuje spreman na odbranu a s Evansom nisi siguran sta ce uraditi
- relativno84
#3317 Re: Mirza Teletovic all about
Ne valjasalvatore paradise wrote:Pa covjek za 20 minuta uhvati 10 skokova, i ne valja jer ne daje poene? A Mirza odigra 20 minuta bez poena i govorimo o solidnoj i korisnoj utakmici? Zajebajite nekog drugog
A Evans vec rekoh
i to je to, niko ga ne cuva samim tim protivnik kao da ima igraca vise.Sve jasno kao dan
-
salvatore paradise
#3318 Re: Mirza Teletovic all about
Izvini ali ovako kosarku shvataju djeca ili potpuni laici. Eto Rodman je bio igrac manje za Bullse jer nije bio pretjerana opasnost po kos...relativno84 wrote:Ne valjasalvatore paradise wrote:Pa covjek za 20 minuta uhvati 10 skokova, i ne valja jer ne daje poene? A Mirza odigra 20 minuta bez poena i govorimo o solidnoj i korisnoj utakmici? Zajebajite nekog drugogA znao bi i zasto da si recimo gledao sinocnju utakmicu
gdje svaki put s Mirzinim prisustvom na parketu cijela ekipa lakse dise i prolazi pod obruc, Mirza daje potrebnu sirinu, izvlaci barem jednog na sebe jer je konstantna opasnost za kos, sutao ili ne kao sinoc.
A Evans vec rekohi to je to, niko ga ne cuva samim tim protivnik kao da ima igraca vise.
Sve jasno kao dan
- relativno84
#3319 Re: Mirza Teletovic all about
salvatore paradise wrote:Izvini ali ovako kosarku shvataju djeca ili potpuni laici. Eto Rodman je bio igrac manje za Bullse jer nije bio pretjerana opasnost po kos...![]()
![]()
. Da Mirza sa svoja manje od tri poena po utakmici je konstantna opasnost po kos...
Porediti Rodmana i Evansa blago je reci da me
Mozda tebi ni Mirza nije nesto pretjerano drag i to je ok tako da i sve ovo sto govoris sad ima vise smisla, jer s kosarkom nema veze ocito
-
nema me tamo
#3320 Re: Mirza Teletovic all about
salvatore paradise wrote:Izvini ali ovako kosarku shvataju djeca ili potpuni laici. Eto Rodman je bio igrac manje za Bullse jer nije bio pretjerana opasnost po kos...relativno84 wrote:Ne valjasalvatore paradise wrote:Pa covjek za 20 minuta uhvati 10 skokova, i ne valja jer ne daje poene? A Mirza odigra 20 minuta bez poena i govorimo o solidnoj i korisnoj utakmici? Zajebajite nekog drugogA znao bi i zasto da si recimo gledao sinocnju utakmicu
gdje svaki put s Mirzinim prisustvom na parketu cijela ekipa lakse dise i prolazi pod obruc, Mirza daje potrebnu sirinu, izvlaci barem jednog na sebe jer je konstantna opasnost za kos, sutao ili ne kao sinoc.
A Evans vec rekohi to je to, niko ga ne cuva samim tim protivnik kao da ima igraca vise.
Sve jasno kao dan![]()
![]()
. Da Mirza sa svoja manje od tri poena po utakmici je konstantna opasnost po kos...
Ostali su sinoc dosta puta poentirali, baš zbog toga sto ga uvijek cuva 1! A ponekad i dvojica kad vide da je akcija napravljena za njega..Akcija je napravljena za njega uvijek kad po sredini ide play i radi s mirzom pik n roll na trici ..Al' fazon je sto to radi Deron ubjedljivo najbolje, i uvijek ocekuju od Derona da završi sam..Al' opet to ne mijenja cinjenicu da nije postigao niti 1 poen, a cim ga nije Jason izveo znaci da je nesto dobro radio.. A to je ova gore prva recenica napisana..
-
salvatore paradise
#3321 Re: Mirza Teletovic all about
Ko je rekao da sam poredio Rodmana i Evansa? Nije to moje strucno vidjenje stvari, to je realnost. Meni je Mirza veoma drag (kako i ne bi bio najbolji igrac nase reprezentacije) ali stvarno ne mogu da shvatim nase ljude. Kad god nekom ne ide uvijek je kriv neko drugi. Dzeku opsturiraju treneri, kad zaigra opet mu saigraci ne dodaju, Mirza isto tako... Jebemu misa pa zar nam nikad nije palo na pamet da nisu toliko dobri koliko mislimo? Nemoj me uciti o kosarci, nemoj molim te.relativno84 wrote:salvatore paradise wrote:Izvini ali ovako kosarku shvataju djeca ili potpuni laici. Eto Rodman je bio igrac manje za Bullse jer nije bio pretjerana opasnost po kos...![]()
![]()
Porediti Rodmana i Evansa blago je reci da meal ok to je tvoje strucno vidjenje stvari i prihvatam.
Mozda tebi ni Mirza nije nesto pretjerano drag i to je ok tako da i sve ovo sto govoris sad ima vise smisla, jer s kosarkom nema veze ocito
- relativno84
#3322 Re: Mirza Teletovic all about
Zar ovim nisi htio da pokazes da to sto Evans ima problem da pogodi tablu iz reketa nije problem sve dok skacesalvatore paradise wrote:Eto Rodman je bio igrac manje za Bullse jer nije bio pretjerana opasnost po kos...
Posto si vidim realan onda bi trebao reci da ni Mirza a ni Dzeko nisu imali bas srece sa sredinama u koje su dosli, ima losih stvari i do njih samih logicno ali bgmi ima puno vise do ostalih koji su svjesno ili ne ucinili da obojica izgledaju kao amateri a dovedeni su kao igracine.
Mozda sam ja totalni laik i za kosarku i za fudbal ali ovo sto saigraci rade i Mirzi i Dzeki je smijesno i ko to ne vidi to je samo njegov problem.
-
salvatore paradise
#3323 Re: Mirza Teletovic all about
Ne, htio sam da pokazem da igrac moze biti koristan i ako ima razvijenu samo jednu sposobnost (npr odlican skok poput Evansa, dobar sut za tri poena poput Mirze itd)...relativno84 wrote:Zar ovim nisi htio da pokazes da to sto Evans ima problem da pogodi tablu iz reketa nije problem sve dok skacesalvatore paradise wrote:Eto Rodman je bio igrac manje za Bullse jer nije bio pretjerana opasnost po kos...A to sto ga sve ekipe pustaju da suta kad ima loptu je slucajnost
![]()
Posto si vidim realan onda bi trebao reci da ni Mirza a ni Dzeko nisu imali bas srece sa sredinama u koje su dosli, ima losih stvari i do njih samih logicno ali bgmi ima puno vise do ostalih koji su svjesno ili ne ucinili da obojica izgledaju kao amateri a dovedeni su kao igracine.
Mozda sam ja totalni laik i za kosarku i za fudbal ali ovo sto saigraci rade i Mirzi i Dzeki je smijesno i ko to ne vidi to je samo njegov problem.
Mirza nije doveden kao igracina, doveden je da bude role player... Da eto ostali svjesno rade na stetu bosanskih sportista jbt...
- relativno84
#3324 Re: Mirza Teletovic all about
Priznaj da imas u sobi na vratima ogroman poster svog idolasalvatore paradise wrote:Ne, htio sam da pokazem da igrac moze biti koristan i ako ima razvijenu samo jednu sposobnost (npr odlican skok poput Evansa, dobar sut za tri poena poput Mirze itd)...
Mirza nije doveden kao igracina, doveden je da bude role player... Da eto ostali svjesno rade na stetu bosanskih sportista jbt...

Mirza je bio u igracina u evropi, ok sad ces ti odmah reci nba 100 svjetlosnih godina ispred znam, vidim, ali kako to da je Johnson odmah shvatio da od Mirze nema nafake pa ga zalijepio za klupu a i on sam jadnik nije siguran zna li sta radi na klupi
- Butmiran
#3325 Re: Mirza Teletovic all about
http://www.youtube.com/watch?v=Qfym5_ho0A4
Ja bi volio od Mirze da vidim ovo stvaranje pozicije za šut kao na 1:25 i još par puta u ovom klipu. Prošle sezone je to dosta solidno radio.
Ja bi volio od Mirze da vidim ovo stvaranje pozicije za šut kao na 1:25 i još par puta u ovom klipu. Prošle sezone je to dosta solidno radio.