"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
respo

#3301 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

danas sam shvatio da je nasim vozacima fetis se popeti na trotoar
nigdje nijednog auta ulica prazna a lik se popeo na trotoar
koji moras biti degenerik da to uradis nikad mi nece biti jasno
Ady88

#3302 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

quasar wrote:
goran16v wrote:Aerodrom Sarajevo neki dan. Dvije uber papcine parkirane na samom izlazu/ulazu sa ovog dijela parkinga i to uredno na strelici koja pokazuje da je to izlaz. sa parkinga moze izaci jedino na drugu rampu. Mitsubishia sam zatekao, Kadett se parkirao poslije 5 min. Slikano u trenutku zatisja na aerodromu kad parking bio polu prazan.

Meni je zao sto nisam slikao ovu situaciju na istom parkingu:
Dakle frajer je ostavio auto pred rampom za izlaz. Ja uredno stao iza njega i kontam sad ce tiket da ubaci i cekam, cekam i kad sam skontao da ga nema, onda me frka uhvatila jer je 15 minuta vremensko ograncienje za izlazak nakon placanja, a ja sam vec izgubio dosta dok sam pakovao kofere u gepek i izvlacio se sa parkinga pored slicnih majmuna.
Koje je auto bilo u pitanju? :mrgreen:
quasar

#3303 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Ady88 wrote:
quasar wrote:
goran16v wrote:Aerodrom Sarajevo neki dan. Dvije uber papcine parkirane na samom izlazu/ulazu sa ovog dijela parkinga i to uredno na strelici koja pokazuje da je to izlaz. sa parkinga moze izaci jedino na drugu rampu. Mitsubishia sam zatekao, Kadett se parkirao poslije 5 min. Slikano u trenutku zatisja na aerodromu kad parking bio polu prazan.

Meni je zao sto nisam slikao ovu situaciju na istom parkingu:
Dakle frajer je ostavio auto pred rampom za izlaz. Ja uredno stao iza njega i kontam sad ce tiket da ubaci i cekam, cekam i kad sam skontao da ga nema, onda me frka uhvatila jer je 15 minuta vremensko ograncienje za izlazak nakon placanja, a ja sam vec izgubio dosta dok sam pakovao kofere u gepek i izvlacio se sa parkinga pored slicnih majmuna.
Koje je auto bilo u pitanju? :mrgreen:
Ne bih se mogao sjetiti. Ima tome oko 3 mjeseca i vec sam zaboravio na tu situaciju da me ne podsjeti ova slika. Sjecam se samo da je stariji model, sad jel audi, vectra, jetta... nesto tako.
Ady88

#3304 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

quasar wrote:
Ne bih se mogao sjetiti. Ima tome oko 3 mjeseca i vec sam zaboravio na tu situaciju da me ne podsjeti ova slika. Sjecam se samo da je stariji model, sad jel audi, vectra, jetta... nesto tako.
e dobro je, reko da nisam slucajno ja pa da se posvadamo :mrgreen: :lol: , imao sam takvu situaciju, dosao na izlaz, ubacim karticu kad ono isteklo mi sranje od 15 minuta(nisam tacno siguran koliko minuta je besplatno ali uglavnom isteklo) i onako ljut zbog gluposti reko da se ne peglam i vracam opet nazad odo na brzinu kupiti kartu, nije me bilo pola minute tako da nisam nikom smetao (valjda, uglavnom niko nije bio iza mene 8) )
Michun

#3305 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

moji omiljeni likovi dostavljaci! jutros u titovoj mladic koji dostavlja cips (ta preteska roba) stoji pored kombija a policijac ga zapisuje...meni draaaaago.
kad dvojica srednjoskolaca u tramvaju komentarisu: vidi drota papka ocam' zapisuje frajera a samo stao da izbaci robu. omladine i *ovana :shock:
photo

#3306 Re: "Majstori" parkiranja

Post by photo »

ta titova je poseban slucaj. gomila ljudi se parkira k'o fol da nesto odnesu a milion puta sam vidjao ljude kako parkiraju dok im zena ne ode kupiti cipele, dok vozac ne ode po sladoled u dretelju (posebno neki debeli like iz sivog golf 4) ili ode po burek u flux (mislim da se tako zove). tamo postoji znak zabrane parkiranja i zaustavljanja pa iako u zakonu pise da se moze parkirati u jednoj traci, znak kaze da ne moze a znak je jaci jer odredba zakona vazi ako nema znaka. fino pise od kada do kada je dostava a sve van toga pisati kaznu.

neka drotovi pisu, trebalo bi stalno da jedan drot hoda tim dijelom titove i pise i pise i pise. svaki dan bi morao zaduziti potpuno novi blok prekrsajnih naloga koliko bi imao posla. ovdje racunam i heroje koji parkiraju ispred bivse parkuse ili ispod nadstresice ispred sadasnje banke pored olomanke.

ista stvar bi se trebal primjeniti u ulici kosevo od raskrsnice izmedju ciglana i druge gimnazije pa sve do titove kod predsjednistva. tamo fino stoji znak zabrane parkiranja i zaustavljanja jer je ukinut parking u desnoj traci pa je sada postala ulica sa dvije trake prema titovoj ali se non-stop nadje neki bilmez koji parkira u desnoj traci - posebno taksisti (njima je dodijeljen prostor u ulici danijela ozme kao zamjena za taksi stand ali se toga ne pridrzavaju) i na dijelu ulice ispred kafica i fotokopirnice.
Michun

#3307 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Michun »

photo - ovi se popnu na torotar da istovare taj teski cips!!! da je u traci i nekako, jes da i to nije uredu uz jutarnje guzve. ali uzjasu gore i istovaraju.
photo

#3308 Re: "Majstori" parkiranja

Post by photo »

Michun wrote:photo - ovi se popnu na torotar da istovare taj teski cips!!! da je u traci i nekako, jes da i to nije uredu uz jutarnje guzve. ali uzjasu gore i istovaraju.
konta heroj manje je zlo popeti se na trotuar nego blokirati jednu traku. kako god okrenes, sve je to idiotluk.

da ima imalo volje, mogao bi se neko sjetiti nabaviti ona elektronska kolica kao sto postoje na zeljeznickim stanicama za dostavu poste u vozove i na aerodromima pa napravi deal sa prodavnicom ili opstinom. i na jednom mjestu kupi robu iz vozila i dostavlja je u prodavnicu. niti kome smeta, malo se i zaradi a svima dobro. tako bih ja pokrio sve, od higijenskog zavoda sve do vijecnice, ni jedan kamion ili vozilo teze od 2 T da ne moze uci u taj dio grada.
respo

#3309 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

ma gdje cu ja to ja moram sa autom ispred radnje stati i istovariti
eto ti argumenta protiv toga

sve je do kulture saobracaja i slabo ko gleda na druge

isto sam bio ocevidac kad neki kedi stoji tacno na semaforu u titovoj kod narodne u lijevoj traci
kad ide onaj terenac policijski pod rotacijom i red njega a vozaca nema
i pise ovaj i cekaju vozaca
nisam imao remena da cekam da vidim sta ce biti al sumnjam da ce mu pasti napamet da opet uradi to

i nek kaznjavaju
Control panel

#3310 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image
slobodni armirach

#3311 Re: "Majstori" parkiranja

Post by slobodni armirach »

Control panel wrote:Image
kulturna dijaspora, ovako i u svojim drzavama parkiraju :x :x
Zlaja82

#3312 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Zlaja82 »

Tom Golfu je otkazana registracija već 2010 godine. Znaci da nije ni osiguran a voza se po Sa. :shock:
goran16v

#3313 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Isti papak na istom parkingu, je** li mu kralj Gustav gdje ista ima papansko!

Image
cico x

#3314 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cico x »

pored parkinga covjeku slade na zelenu povrsinu dici auto !
Image
Control panel

#3315 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Zlaja82 wrote:
Tom Golfu je otkazana registracija već 2010 godine. Znaci da nije ni osiguran a voza se po Sa. :shock:
i sta ako napravi sudar i nekoga udari i bude veca materijalna steta.
amko76

#3316 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amko76 »

Mislim da je problem onome koga udari ovaj golf :)
goran16v

#3317 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Vecom ili manjom kaznom drzava ce sebe namiriti, a onaj ko je ostecen ce imati vecu ili manju licnu satisfakciju, ali ta kazna nece namirit stetu. Kako namirit stetu? Laicki, auto nije osiguran, nijedno osig drustvo nije obavezno namirit stetu. Postoje neki fondovi za podmirenje ovakvih steta ili neke pranice za naknadu stete ali sve to mirise na to da bi moglo potrajati cijelu vjecnost i da sve to moze okaciti macku o rep, pogotovo ako kreten potegne strani pasos. Sve dok zakon ne bude dozvoljavao da zbog ovakvih stvari prilikom obicne rutinske kontrole odmah oduzmu auto, a vozac bez obzira na novcanu kaznu odlezi koji dan u prdekani, nema reda u drzavi!
vnm

#3318 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

zastitni fond isplacuje bez ikakvih problema, ukoliko je steta pravno osnovana. ne traje vjecnost niti se moze okaciti macku o rep.
smak

#3319 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Image
Image
goran16v

#3320 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

vnm wrote:zastitni fond isplacuje bez ikakvih problema, ukoliko je steta pravno osnovana. ne traje vjecnost niti se moze okaciti macku o rep.
Sta znaci ukoliko je steta pravno osnovana?
Izvinjavam se za OT al mozda se ja krecem u pogresnom krugu ljudi, ukljucujuci i sebe, ali ja ne znam nikog ko je naplacivao stetu od osigiranja, a da mu za pocetak nisu ospurili visinu stete (obracunatu po raznoraznim predracunima i racunima ovlasnetih servisa) pa mu ponudili neku smijesnu cifru, ili da nisu priznavali PDV, pa ovo, pa ono, a da se nije morao natezati itd itd... Mislim da i 'tice na grani znaju da je prvi korak u osiguranju da se ospori isplata stete tj da se dovede u pitanje pravna osnova ili ako nema druge da se smanji iznos za isplatu. Sve sto zelim reci je da se desava da je dug put do prihvatljive vansudske nagodbe, a kad do nje dodje, sam zakon kaze isplata do 90 dana. Slazem se da se dosta stvari popravilo po pitanju osigiranja kod nas ali...
Lupi lik odozada u moj auto i osteti karambolku itd. Auto prije toga nikad taknut. Posto smo osiguranici kod istog osigiranja odem u "nase" osiguranje i oni mi priznaju limarske radove i popravak karambolke. Zasto ne nova karambolka? Zato sto je ovo manje ostecenje i nije za zamjenu. Ajd dobro. Poslije godinu dana lik lik autom ocese moj auto i osteti istu karambolku na istom mjestu ali ovaj put m,alo bolje. Ja opet u isto osiguranje kaze opet ne priznajemo novu karambolku? Zasto sad? Zato sto je ova vec bila udarana i ostecena... :x Ko se imalo razumije jasno mu je da poslije 2 popravak ta karambolnka nije ni nasta licila i tako sam ja ni kriv ni duzan od nove karambolke dobacio do uvrnute i okrpljene.
vnm

#3321 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

sa obzirom da osiguranja uplacuju pare u zastitni fond i da na komisijama na kojim se odredjuje visina i pravni osnov zasjedaju vjestaci iz osiguranja, mozes sam zakljuciti kako to ide. pravno osnovana znaci da si ti pratio pravila u saobracaju i da nisi vozio mrtav pijan, nikakva pamet.
medjutim to ne znaci ni da naplata od fonda traje vjecnost ni da mozes okaciti macku o rep. kad te zvekne neosiguran lola, napravi stetu od 3000KM, jel ti bolje naplatiti 2000KM ili ne naplatiti nista?

svi znamo da su osiguranja bezobrazna sto se tice procjene i isplate stete, a i sam sam imao nekih problema pri naplati kasko stete (ja trazio 800KM za sofersajbu, oni nisu dali, advokat im onda naplatio 950KM u roku od 2 sedmice + ja promijenio osiguranje -> oni ispali levati).

tako ti je to kad je polica osiguranja ista za svakoga, a sto neki naprave po 2-3 udesa godisnje a placaju isto kao mi koji nikada nismo napravili udes, to nikoga ne zanima. svi mi poletimo za najjeftinijom policom i najvecim popustom (isti sam bio) a kad se onda desi belaj pitamo zasto ne daju para.

to je sve polu kriminalno, a kad ti se desi nesto kao tebi, nema potrebe govoriti "nase" osiguranje, reci slobodno koje je, da bi ga izbjegavali ubuduce.
johntra

#3322 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Ovaj FR je vlasništvo glumca Adnana Haskovića...more on tako parkirati, glumac, jebi ga...
drndalo

#3323 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

A ja mislio da su plate glumaca male...? :?
chuchumbamayumbe

#3324 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Zlaja82 wrote:
Pa ima li policija da zaplijeni ovog Golfa, da ga skloni sa ceste, može li se tu šta uraditi?!
sparky

#3325 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sparky »

Image
Locked