Izrael je opet pocinio zlocin!
- kustah
#3301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Na Zapdadu je ilegalno pricati cak i slicnostima izmedju Cionizma i Fasizma. Iako je
ono sto vidimo vise nego dovoljno da to nazovemo pravim rijecima rekao bih da
vecina ljudi i dalje ne voli, i ne zeli da vidi pravu sliku. Cak i ovdje, na forumu, mnogo
ljudi je slijepo. Ne bih o uzrocima zasto je to tako, mozda neki drugi put. Ovaj put
jos jedan dokaz o ZATVORENOM UMU I NACISTICKOJ PRIRODI IZRAELSKOG REZIMA.
Covjek koji je ovo rekao je profesor vojne istorije. Imati neki titulu, univerzitetsku
primarno, je uvijek budilo u meni plemenite emocije, humanisticke. Da je tu nesto
pogresno, ili sa prirodom ljudskomn, ili sa sistemom vrijednosti (vjerujem u ovo,
kapitalizam je uzasan sistem NEvrijednosti), vidjeo sam jos u nasem ratu kada su se
mnogi "intelektualci i akademici" odazvali pozivu plemenskih poglavica, i kada su im
njihovi najnizi etno-materijalisticko-vjersko-egoisticko-pecinski porivi proradili. A o
vjerskim "liderima" ne treba puno trositi vremena i prostora.
Dakle, Professor Martin Van Creveld u intervjuu koji je publiciran u Jerusalemu u Petak
kaze citiram: "Izrael ima sposobnost da pogodi vecinu evropskih glavnih gradova sa
nuklearnim oruzjem". On kaze da bi se Izrael mogao osvetiti za Holokaust, unistenjem
miliona Nijemaca i drugih evropljana.
"Mi posjedujem nekoliko stotina atomskih bojevih glava i raketa mozemo lansirati na
ciljeve u svim pravcima, mozda cak i na Rim. Vecina evropskih glavnih gradova je cilj
naseg ratnog vazduhoplovstva."
Creveld, profesor vojne istorije na Hebrejskom Unviverzitetu u Jersualemu, ukazo je
da "kolektivna deportacija" je jedina Izraelska strategija prema Palestincima.
"Svi Palestinci trebaju biti deportovani. Ljudi koji teze ovome (Izraelska vlada) cekaju
samo pravog covjeka i pravo vrijeme. Prije dvije godine, samo 7-8 procenata u Izraelu
bilo je misljenja da bio ovo bilo najbolje rijesenje, prije dva mjeseca 33%, i sada,
prema Gallup anketu ova brojka je 44 procenta".
Creveld kaze da je siguran da je Izraelski Presdjednik Vlade Arel Sharon zelio da deportira
Palestince.
"Mislim da je sasvim moguce da je on zelio da to uradi. On je zelio da eskalira konflikt.
On je znao da nista drugo sto mi uradimo nece biti uspjesno".
Upitan da li se brine da bi Izrael mogao postati "rogata" zemlja, ako izvrse genocidnu
deportaciju Palestinaca, Creveld je citirao bivseg izraelskog Ministra odbrane koji je rekao:
"Izrael mora biti kao pas, previse opasan da bi ga se diralo".
Creveld kaze da ga nebi brinuo puno to, da li je Izrael "rogata" drzava.
"Nase oruzane snage nisu tridesete u svijetu, prije ce biti da su druge il trece. Mi imamo
sposobnost da povucemo svijet u propast sa nama. I budite sigurni da ce se to desiti prije
nego Izrael ode dole".
Rekao bih da ma kako ludjacke ovo zvucalo, sasvim je racionalno sa Izraelskog stajalista.
I oni bi to uradili, ali nece (jer bio to onda bio "Die Endlösung" ili "Final solution" po njih).
Ovo je naravno samo isprazna prijetnja, retorika je dozvoljena iz vise razloga. Skretanje
paznje i zamagljivanje dogadjaja je prvi i najvazaniji. Da vrijeme odradi svoje. Drugi razlog
je taj sto je Izrael (kao i Bosna uostalom) je ono sto se u medjunarodnim odnosima naziva,
"Failed State". Izrael kao drzava i drustvo, bez "pomoci" je izgubljen, ne bi postojao. Sto ce
reci da izraelski vrh ne donosi odluke samostalno, i ono sto bi trebalo da je u njihovom interesu
(to bi trebalo da je zivot u miru sa svojim susjedima, elemetarno zar ne) nego se izraelska
uturasnja i vanjska politika oblikuje drugdje. Znamo i gdje.
Izraelski zapadni saveznici, SAD primarno, samo za vrijeme Bush rezima dale su Izraelu "pomoc"
u visini od $22 milijarde dolara. Ova "pomoc" je naravno iskoristena za kupovinu vojne opreme
i oruzja. Ovih mjeseci vode se pregovori o "pomoci" oko buduce isporuke najnovijih aviona
F-35 Lightning II izraelskom nacistickom rezimu. Ovo oruzje sigurno nije za obezbjedjivnje
sigurnosti cionistickog rezima ili odbranu izraelske drzave , nego ce biti upotrebljeno za nove
ratove.
vecina ljudi i dalje ne voli, i ne zeli da vidi pravu sliku. Cak i ovdje, na forumu, mnogo
ljudi je slijepo. Ne bih o uzrocima zasto je to tako, mozda neki drugi put. Ovaj put
Covjek koji je ovo rekao je profesor vojne istorije. Imati neki titulu, univerzitetsku
primarno, je uvijek budilo u meni plemenite emocije, humanisticke. Da je tu nesto
pogresno, ili sa prirodom ljudskomn, ili sa sistemom vrijednosti (vjerujem u ovo,
kapitalizam je uzasan sistem NEvrijednosti), vidjeo sam jos u nasem ratu kada su se
mnogi "intelektualci i akademici" odazvali pozivu plemenskih poglavica, i kada su im
njihovi najnizi etno-materijalisticko-vjersko-egoisticko-pecinski porivi proradili. A o
Dakle, Professor Martin Van Creveld u intervjuu koji je publiciran u Jerusalemu u Petak
kaze citiram: "Izrael ima sposobnost da pogodi vecinu evropskih glavnih gradova sa
nuklearnim oruzjem". On kaze da bi se Izrael mogao osvetiti za Holokaust, unistenjem
"Mi posjedujem nekoliko stotina atomskih bojevih glava i raketa mozemo lansirati na
ciljeve u svim pravcima, mozda cak i na Rim. Vecina evropskih glavnih gradova je cilj
Creveld, profesor vojne istorije na Hebrejskom Unviverzitetu u Jersualemu, ukazo je
"Svi Palestinci trebaju biti deportovani. Ljudi koji teze ovome (Izraelska vlada) cekaju
samo pravog covjeka i pravo vrijeme. Prije dvije godine, samo 7-8 procenata u Izraelu
bilo je misljenja da bio ovo bilo najbolje rijesenje, prije dva mjeseca 33%, i sada,
Creveld kaze da je siguran da je Izraelski Presdjednik Vlade Arel Sharon zelio da deportira
Palestince.
"Mislim da je sasvim moguce da je on zelio da to uradi. On je zelio da eskalira konflikt.
Upitan da li se brine da bi Izrael mogao postati "rogata" zemlja, ako izvrse genocidnu
deportaciju Palestinaca, Creveld je citirao bivseg izraelskog Ministra odbrane koji je rekao:
"Nase oruzane snage nisu tridesete u svijetu, prije ce biti da su druge il trece. Mi imamo
sposobnost da povucemo svijet u propast sa nama. I budite sigurni da ce se to desiti prije
nego Izrael ode dole".
Rekao bih da ma kako ludjacke ovo zvucalo, sasvim je racionalno sa Izraelskog stajalista.
I oni bi to uradili, ali nece (jer bio to onda bio "Die Endlösung" ili "Final solution" po njih).
Ovo je naravno samo isprazna prijetnja, retorika je dozvoljena iz vise razloga. Skretanje
paznje i zamagljivanje dogadjaja je prvi i najvazaniji. Da vrijeme odradi svoje. Drugi razlog
je taj sto je Izrael (kao i Bosna uostalom) je ono sto se u medjunarodnim odnosima naziva,
"Failed State". Izrael kao drzava i drustvo, bez "pomoci" je izgubljen, ne bi postojao. Sto ce
reci da izraelski vrh ne donosi odluke samostalno, i ono sto bi trebalo da je u njihovom interesu
(to bi trebalo da je zivot u miru sa svojim susjedima, elemetarno zar ne) nego se izraelska
uturasnja i vanjska politika oblikuje drugdje. Znamo i gdje.
Izraelski zapadni saveznici, SAD primarno, samo za vrijeme Bush rezima dale su Izraelu "pomoc"
u visini od $22 milijarde dolara. Ova "pomoc" je naravno iskoristena za kupovinu vojne opreme
i oruzja. Ovih mjeseci vode se pregovori o "pomoci" oko buduce isporuke najnovijih aviona
F-35 Lightning II izraelskom nacistickom rezimu. Ovo oruzje sigurno nije za obezbjedjivnje
sigurnosti cionistickog rezima ili odbranu izraelske drzave , nego ce biti upotrebljeno za nove
ratove.
-
zonbirile
#3302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
kustah wrote:Na Zapdadu je ilegalno pricati cak i slicnostima izmedju Cionizma i Fasizma. Iako je
njihovi najnizi etno-materijalisticko-vjerski-egoisticki pecinski porivi proradili. A o
Creveld kaze da je siguran da Izraelski Presdjednik Vlade Arel Sharon je zelio da deportira
Palestince.
nego Izrael ode dole".
"Failed State". Izrael kao drzava i drustovo, bez ove "pomoci" je izgubljen, i on ne bi postojao.
F-35 Lightning II izraelskom nacistickom rezimu.
pa ljudi koji razumiju stvari nikada to neće reći.Ti to ne znaš zato izvlačiš neke zaključke,pogotovo iz današnje perspektive.U svijetlu Gaze-da po načinu djelovanja,ali treba znati što je cionizam,antisemizam,fašizam.Pored svih definicija cionizam je protivan vjerskom učenju jevreja.To je eksperiment određenih uticajnih jevrejskih krugova iz 19 vijeka,na tragu nastajanja nacionalnih država ,poslije francuske revolucije,sa istim akterima u igri.Naravno idejama,ne personalne ličnosti.Antisemitizam i ne fašizam,nego nacizam,je odgovor na cionističku zavjeru tokom WWI u Njemačkoj.Kao i uvijek cijenu su platili nedužni "mali"ljudi,njih 6 miliona, za ostvarenje sna igrača iz sjene-stvaranje države Izrael.Period između dva rata je odredio sudbinu mnogih ljudi,instalirao nacizam u Njemačkoj,a koliko je sve bilo prljavo,o čemu se danas otvaraju arhive i piše,najbolje ilustruje kandidat za Nobelovu nagradu 1938g-Hitler.I to nije sve ,podržavana je kandidatura od Britanije i SAD.Jevreji i jevrejski lobi,prvi objavili rat Njemačkoj i bojkotovali njene proizvode,prije izbora Hitlera za kancelara.To su bili zvanični natpisi po novinama.Cionizam i nacizam su dva pola,različitog uvjerenja,od kojih je jedan težio iskorijenjenju drugog.Cionisti,masoni,bankari,profiter ,komunisti su bili,fiksirani protivnici po Hitlerovoj retorici od početka,i u knjizi Mein Kampf .Da zbrka bude veća,većina masona,bankara,komunista,vlasnika medija i mnogo čega još i u Njemačkoj i u Britaniji i SAD su bili Jevreji.Preopširno je sada o svemu pisati,ali kao šlgvort za razmišljanje i googlanje je dovoljno.
- kustah
#3303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ja imam dovoljno obrazovanja i godina dovoljno (na zalost ili na srecu), i svoje sam zakljuckepa ljudi koji razumiju stvari nikada to neće reći.Ti to ne znaš zato izvlačiš neke zaključke,pogotovo iz današnje perspektive.U svijetlu Gaze-da po načinu djelovanja,ali treba znati što je cionizam,antisemizam,fašizam.Pored svih definicija cionizam je protivan vjerskom učenju jevreja.To je eksperiment određenih uticajnih jevrejskih krugova iz 19 vijeka,na tragu nastajanja nacionalnih država ,poslije francuske revolucije,sa istim akterima u igri.Naravno idejama,ne personalne ličnosti.Antisemitizam i ne fašizam,nego nacizam,je odgovor na cionističku zavjeru tokom WWI u Njemačkoj.Kao i uvijek cijenu su platili nedužni "mali"ljudi,njih 6 miliona, za ostvarenje sna igrača iz sjene-stvaranje države Izrael.Period između dva rata je odredio sudbinu mnogih ljudi,instalirao nacizam u Njemačkoj,a koliko je sve bilo prljavo,o čemu se danas otvaraju arhive i piše,najbolje ilustruje kandidat za Nobelovu nagradu 1938g-Hitler.I to nije sve ,podržavana je kandidatura od Britanije i SAD.Jevreji i jevrejski lobi,prvi objavili rat Njemačkoj i bojkotovali njene proizvode,prije izbora Hitlera za kancelara.To su bili zvanični natpisi po novinama.Cionizam i nacizam su dva pola,različitog uvjerenja,od kojih je jedan težio iskorijenjenju drugog.Cionisti,masoni,bankari,profiter ,komunisti su bili,fiksirani protivnici po Hitlerovoj retorici od početka,i u knjizi Mein Kampf .Da zbrka bude veća,većina masona,bankara,komunista,vlasnika medija i mnogo čega još i u Njemačkoj i u Britaniji i SAD su bili Jevreji.Preopširno je sada o svemu pisati,ali kao šlgvort za razmišljanje i googlanje je dovoljno.
davno donio. I to je najbolje po mome misljenju obrazlozio, osoba sa imenom sect0r, u svome
nedavnom postu:
kljucna rijec je pola ("to ovdje burazeru ne konta pola ljudi"), ja bih rekao 70 posto. Ili stoto ovdje burazeru ne konta pola ljudi koji se ionako takmice u tome ko ce ispasti veci intelektualac koristeci se terminima koje ni oni sami ne znaju sta znace, ko ce bolje opisati situaciju, cija ce zadnja biti i kome ce se reci: svaka cast - tvoji su postovi stvarno najbolji, bla, bla, bla. citam od prve stranice na ovoj temi i vecih gluposti, ali i pozitivnih stvari koje sam stvarno mogao iskoristiti, nisam jos vidio. sto je jos gore te gluposti se vuku od samog pocetka. niko, ali bas niko, ne opravdava bombase-samoubice i sl. gluposti, ali... kako je moguce da jos uvijek neko smatra da je sve hamasova krivica? kako je moguce da im prebacujemo neorganizaciju, to sto nemaju infrstrukturu niti bilo kakvu strategiju? kako je moguce da pored svih onih desavanja neko kaze: sami su trazili? kako je moguce da neko posta njemacke dokumentarne filmove o hamasu, a zna da su Hofer i Lidl (inace dvije trgovine u Austriji u kojima su inace "auslenderi" glavni kupci) 10.01.2009 svu svoju dobit obecale kao pomoc izraleu, a osim toga poznate su nam izjave EU demokratije kao i to da se NE SMIJE snimiti slican film o cionizmu? ja mislim da smo mi otisli u vraga. jesmo li stvarno nepismeni (historija je pokazala da jesmo) ili smo bezobrazni prema drugima, sebi i na kraju krajeva, prema Bogu. svaki ili svaka od nas nek se zapita, jel ovaj nacin na koji razmisljam zaista ispravan. ko prizna krivicu pola mu se prasta, a osim toga na dobrom je putu da ne ponavlja gresku.
peace and love
bi se reklo politickim zargonom natpolovicna vecina (naravno, i vise od toga). Doves polupismene,
a uz to veoma zle i "ambiciozne" ljude na vlast, pomocu isto tako polupismenog i primitivnog plebsa
i stvoris porblem. Ne samo u pogledu ovoga konflikta, nego generalno, mozes vidjeti svugdje
"tabula rasa" ostrascene osobe koji govore o politici. I onda kada izadju na izbore, isto. I onda se
zale na situaciju.
Pises veoma gusto, pises i nerazumljivo, tesko te je citati i pratiti. Radis li to namjerno, ostavit
cu tebi da odgovoris. Koketiras sa masonima i konspiracijom, ako sam te dobro shvatio. Ako je to
ono sto zagovars, onda je upravo to sto ovaj gore pomenuti "profesor" radi, onda je to sto ONI
zele. Skretanje paznje i zamagljivanje, odnosno koska plebsu da se zabavlja. Politicka sapunica
stvorena od stvarnih gospodara da plebs nebi puno razmisljao, casovi "critical thinking" su
izbaceni is skola, dok su casovi masovne zabave uvedeni. Istina je postala relativna, laz je
sada omiljeno socijalno komunikativno sredstvo.
Dok plebejci svoje krvave pirove organizuju koristeci tudje zivote, oni sa svojim prijateljima
mlate lovu. Recept je isti bilo da je to u: Irskoj, Bosni, Ruandi, Palestini.
Last edited by kustah on 28/01/2009 18:21, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#3304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
kustah
pišem brzo,jer sam uvijek u gužvi i ne korigujem tekst.Krcato je podacima,jer je to kroki zbivanja od par stotina godina.Evo simplificiranao.Cionisti redom iz Jevrejske finansijsko-bankarske elite,u duhu svog proklamovanog cilja,države Izraela,odigraju igru i u jeku rata dobiju 1917g. garancije za teritoriju u Palestini.Njemci provale igru,nafuraju se na sve redom jevreje(koja furka IG Farben jevrejskog vlasnika zajedno s njim mućka Ziklon B za dušegubke).Drugi jevreji van Njemačke guraju Hitlera na vlast,a američki ga također guraju i futraju lovom.Biznis je biznis.E,ali veliki igrači ne bi bili veliki,pa moleru šuknu igru iz 1917g.i opet uvuku Amere u rat.Cijelo vrijeme rata,Ameri,finansirali Hitlera,što lovom,što sirovinama,da se nađe dok oni spašavaju vojnika Rajana,a moler guši sitnu jevrejsku ribu.Krupna riba ,bere pare i priprema novo naseljavanje u Palestinu na tradiciji naseljavanja SAD_a.
pišem brzo,jer sam uvijek u gužvi i ne korigujem tekst.Krcato je podacima,jer je to kroki zbivanja od par stotina godina.Evo simplificiranao.Cionisti redom iz Jevrejske finansijsko-bankarske elite,u duhu svog proklamovanog cilja,države Izraela,odigraju igru i u jeku rata dobiju 1917g. garancije za teritoriju u Palestini.Njemci provale igru,nafuraju se na sve redom jevreje(koja furka IG Farben jevrejskog vlasnika zajedno s njim mućka Ziklon B za dušegubke).Drugi jevreji van Njemačke guraju Hitlera na vlast,a američki ga također guraju i futraju lovom.Biznis je biznis.E,ali veliki igrači ne bi bili veliki,pa moleru šuknu igru iz 1917g.i opet uvuku Amere u rat.Cijelo vrijeme rata,Ameri,finansirali Hitlera,što lovom,što sirovinama,da se nađe dok oni spašavaju vojnika Rajana,a moler guši sitnu jevrejsku ribu.Krupna riba ,bere pare i priprema novo naseljavanje u Palestinu na tradiciji naseljavanja SAD_a.
- jeza u ledja
#3305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ljudi ja mislim ne razumiju sta znaci govor mrznje.
Siguran sam da i u nacistickoj Njemackoj vecina ljudi nije govorila 'e hajmo pobit sve jevreje' ili nesto slicno, no vecina je siguran sam imala stereotipe o jevrejima, kao npr. 'to nisu ljudi'.
Ni najveci fasisti i rasisti ne govore otvoreno o genocidu, ubijanju, konc. logorima. Ni zlocinci u nasem ratu nisu govorili 'e pobicemo ljude tu i tu'. Svi ljudi imaju neku 'savjest' pa misle sta god da rade da je to dobro, za nekoga. Rijetko ko ce i sebi, a kamo li drugima priznati da mrzi, ili nedaj boze da ima zelju da neko nestane sa lica zemlje. Izjave takvih ljudi su pune dvosmislenih fraza.
Zato iza relativno benigne izjave moze stajati mnogo, mnogo vise. Da ne govorim o tome kako ce neko drugi to interpretirati.
Sovinizam i rasna netrpeljivost su zajebane stvari.
Siguran sam da i u nacistickoj Njemackoj vecina ljudi nije govorila 'e hajmo pobit sve jevreje' ili nesto slicno, no vecina je siguran sam imala stereotipe o jevrejima, kao npr. 'to nisu ljudi'.
Ni najveci fasisti i rasisti ne govore otvoreno o genocidu, ubijanju, konc. logorima. Ni zlocinci u nasem ratu nisu govorili 'e pobicemo ljude tu i tu'. Svi ljudi imaju neku 'savjest' pa misle sta god da rade da je to dobro, za nekoga. Rijetko ko ce i sebi, a kamo li drugima priznati da mrzi, ili nedaj boze da ima zelju da neko nestane sa lica zemlje. Izjave takvih ljudi su pune dvosmislenih fraza.
Zato iza relativno benigne izjave moze stajati mnogo, mnogo vise. Da ne govorim o tome kako ce neko drugi to interpretirati.
-
zonbirile
#3306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jeza u ledja wrote:Ljudi ja mislim ne razumiju sta znaci govor mrznje.
Grešiš za Njemačku,koja je homogenizirana na krivcu ne samo za izgubljeni rat,teritorije,kolonije,nego za užasnu ekonomsku situaciju,plačanje reparacija,a to su bili među ostalim jevreji.Od Versaja se sistematski satanizovalo jevreje i tražio krivac.Komunizam u Rusiji,je bio samo katalizator,a i tu su i ideolozi i uglednici bili jevreji.Ogroman obol su dali izbjegli baltički nijemci,kao što je i glavni rasni ideolog Rosenberg.Establiranjem vlasti,počeli su progoni i divljanja,Kristalne noći i rasni zakoni.Normalno uvijek ima nezamjetljivih.nemoćnih,ali mnogo je bilo onih koji su dugo,dugo živili u jadu "zahvaljujući "jevrejima.
- ahuseino
#3307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Evo maloprije sam (usputno) gledao segment / snimak emisije iz aprila 2008, gdje Charlie Rose intervjuishe Cartera.
Pricha je o Hamasu...
http://www.charlierose.com/view/interview/9059
Kaze Jimmy izmedju ostalog, Hamas je znao da tamo gdje bacaju rakete nije gusto naseljeno. Bacali su rakete da privuku paznju (jer se narod pati i gladuje zbog Izraelske blokade)... ne s namjerom da ubijaju.
Joe Sixpack ne konta nishta jelde - kako se zove onaj pismeni odozgo?
Ozbiljno, ko nije gledao neka pogleda, pravo je dobro govorio.
Ono sto mi je specijalno drago je to sto je Carter juznjak, iz religiozne porodice... a sushta suprotnost grmu.
Pricha je o Hamasu...
http://www.charlierose.com/view/interview/9059
Kaze Jimmy izmedju ostalog, Hamas je znao da tamo gdje bacaju rakete nije gusto naseljeno. Bacali su rakete da privuku paznju (jer se narod pati i gladuje zbog Izraelske blokade)... ne s namjerom da ubijaju.
Joe Sixpack ne konta nishta jelde - kako se zove onaj pismeni odozgo?
Ozbiljno, ko nije gledao neka pogleda, pravo je dobro govorio.
Ono sto mi je specijalno drago je to sto je Carter juznjak, iz religiozne porodice... a sushta suprotnost grmu.
- jeza u ledja
#3308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ti si mescini nekoliko stranica ranije pitao zasto su se bas nacisti (i ne samo oni) okomili na jevreje. Pa zato sto gdje god da nastupi kriza prst ce se uperiti na one koji su visi stalez, nekad je to odredjena klasa ljudi, nekad je to odredjeni narod. Imas takvih primjera 'jevreja' i van Evrope. Npr. u Ugandi kad je onaj kreten (kako li se vec zvao?) dosao na vlast i kad ih je kriza spucala odlucio lik da izbaci sve Hinduse, koji su dole drzali gro ekonomije. U Ruandi su vecinski Hutu odlucili pobiti sve Tutsije, koji su bili imucniji jer su bili 'raja' s kolonizatorima. U mnogim zemljama Azije i Afrike na meti su Hindusi, Kinezi, ili Libanci. Najlakse je udariti na manjinu i uperiti prstom kad nesto podje po zlu. Ne zaboravi da je Hitcho htio istrijebiti i Rome. Imas takvih primjera mrznje prema manjinama koliko hos, samo sto su nacisti to odnjeli stepenicu vise.zonbirile wrote:jeza u ledja wrote:Ljudi ja mislim ne razumiju sta znaci govor mrznje.
Grešiš za Njemačku,koja je homogenizirana na krivcu ne samo za izgubljeni rat,teritorije,kolonije,nego za užasnu ekonomsku situaciju,plačanje reparacija,a to su bili među ostalim jevreji.Od Versaja se sistematski satanizovalo jevreje i tražio krivac.Komunizam u Rusiji,je bio samo katalizator,a i tu su i ideolozi i uglednici bili jevreji.Ogroman obol su dali izbjegli baltički nijemci,kao što je i glavni rasni ideolog Rosenberg.Establiranjem vlasti,počeli su progoni i divljanja,Kristalne noći i rasni zakoni.Normalno uvijek ima nezamjetljivih.nemoćnih,ali mnogo je bilo onih koji su dugo,dugo živili u jadu "zahvaljujući "jevrejima.
- kustah
#3309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Eksepcionalizam - Exceptionalism
S Engleskog jezika ona bi se mogla prevesti kao:
- percepcija da zemlja, drustvo, istitucije, pokret ili vremenski period je IZUZETAN na neki nacin,
i ne potvrdjuje normalna pravila, generalne principe i slino.
- biti drugaciji od standarda, norme, drugih.
Nisam siguran, ali cini mi se da ova strana rijec postoji i u nasem jeziku. Nisam ni siguran da sam
je dobro napisao. Engleskog je porijekla ocigledno, i ne zvuci mi da je latinskog ili starogrckog, prije
ce biti saksonskog.
Ponukan vijescu koju sam procitao na ovom portalu, a da je TV Nova raskinula ugovor (ili sta vec) sa
Vedranom Rudan, zbog svoje famozne izjave zelio sam da napisem da ova imenica, kao ni jedna
druga se jako primjenjuje na Jevrejski narod. I niti na jedan u takvoj mjeri.
Nesto sam malo vidio sta je osoba sa nadimkom Edin napisao o tome ali kako nisam smatrao da je
to tema, nisam puno obratio paznju na detalje.
Prisutan je strah citavih drzava/drustava pred Jevrejima. Na individualnom nivou uocljiva je
samocenzura. Sta god da se kaze ili uradi a ima veze sa Jevrejim ili Izraelom je u formi: Ili, mi ili
oni. Ako niste za nas, onda ste protiv nas. Kako se samo neko smije usuditi da "njima" prijeti ili da
ih osudjuje. Sve upakovanu u formu: ljudskih prava, zlocina iz mrznje, jezika mrznje i nekih drugih
tako, providnih i maglovitih fraza koje ovise o tome kako ko ih tumaci i prezentuje, ili koliko ko ima
kontrole nad medijima.
Pored toga sto je ovo sankcionisano, ovo je postalo i obicajna norma, pogotovo u anglo-saksonskim
drustivma. Tamo obicajna norma ima snagu zakona. Izrael/Jevreski eksceptionalizam je prihvacen
i dio je kulture.
Odzravajuci svoju ulogu zrtve i Holokausta, oni odrzavaju pogled stalne opasnosti i prijetnje od
antisemitizma. Isto ovo vazi kao i za pogleg da je Izrael jedina demokratija na Bliskom istoku. Izrael
je preko svojih lobija, prislilo ostale drzave da donesu anti-racist, anti-anti-semitske, anti-revizionist
itd. zakone, stajalista i poglede primoravajuci ostale da tretiraju Jevreje kao nesto, specijalno i tako
odvojeno.
Niko de dovodi sumnju da je to izuzetan narod sa jedinstvenom prosloscu, kao i svi ostali narodi, ali
da ne mogu imati specijalne privilegije. To na cemu Jevreji/Izrael insistira je svakome vazno I zato bi
bilo dobro da drzava Hrvatska (kao i sve ostale drzave nastale od SFRJ) tretira sve svoje stanovnistvo
na isti nacin. Tompson eto nije grijeh ali eto jedna izjava je...armagedon.
Sumnjam da bi se digla ova prasina da je neko drugi u pitanju.
S Engleskog jezika ona bi se mogla prevesti kao:
- percepcija da zemlja, drustvo, istitucije, pokret ili vremenski period je IZUZETAN na neki nacin,
i ne potvrdjuje normalna pravila, generalne principe i slino.
- biti drugaciji od standarda, norme, drugih.
Nisam siguran, ali cini mi se da ova strana rijec postoji i u nasem jeziku. Nisam ni siguran da sam
je dobro napisao. Engleskog je porijekla ocigledno, i ne zvuci mi da je latinskog ili starogrckog, prije
ce biti saksonskog.
Ponukan vijescu koju sam procitao na ovom portalu, a da je TV Nova raskinula ugovor (ili sta vec) sa
Vedranom Rudan, zbog svoje famozne izjave zelio sam da napisem da ova imenica, kao ni jedna
druga se jako primjenjuje na Jevrejski narod. I niti na jedan u takvoj mjeri.
Nesto sam malo vidio sta je osoba sa nadimkom Edin napisao o tome ali kako nisam smatrao da je
to tema, nisam puno obratio paznju na detalje.
Prisutan je strah citavih drzava/drustava pred Jevrejima. Na individualnom nivou uocljiva je
samocenzura. Sta god da se kaze ili uradi a ima veze sa Jevrejim ili Izraelom je u formi: Ili, mi ili
oni. Ako niste za nas, onda ste protiv nas. Kako se samo neko smije usuditi da "njima" prijeti ili da
ih osudjuje. Sve upakovanu u formu: ljudskih prava, zlocina iz mrznje, jezika mrznje i nekih drugih
tako, providnih i maglovitih fraza koje ovise o tome kako ko ih tumaci i prezentuje, ili koliko ko ima
kontrole nad medijima.
Pored toga sto je ovo sankcionisano, ovo je postalo i obicajna norma, pogotovo u anglo-saksonskim
drustivma. Tamo obicajna norma ima snagu zakona. Izrael/Jevreski eksceptionalizam je prihvacen
i dio je kulture.
Odzravajuci svoju ulogu zrtve i Holokausta, oni odrzavaju pogled stalne opasnosti i prijetnje od
antisemitizma. Isto ovo vazi kao i za pogleg da je Izrael jedina demokratija na Bliskom istoku. Izrael
je preko svojih lobija, prislilo ostale drzave da donesu anti-racist, anti-anti-semitske, anti-revizionist
itd. zakone, stajalista i poglede primoravajuci ostale da tretiraju Jevreje kao nesto, specijalno i tako
odvojeno.
Niko de dovodi sumnju da je to izuzetan narod sa jedinstvenom prosloscu, kao i svi ostali narodi, ali
da ne mogu imati specijalne privilegije. To na cemu Jevreji/Izrael insistira je svakome vazno I zato bi
bilo dobro da drzava Hrvatska (kao i sve ostale drzave nastale od SFRJ) tretira sve svoje stanovnistvo
na isti nacin. Tompson eto nije grijeh ali eto jedna izjava je...armagedon.
Sumnjam da bi se digla ova prasina da je neko drugi u pitanju.
- Prozor
#3310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Samo da kazem da je pobjedu odnio Hamas, svaka cast.... 
- Vares City
#3311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
RESPECT!!!!!zonbirile wrote:kustah
-
zonbirile
#3312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
kustah
u feudalizmu srednjeg vijeka,dvorovi su imali dvorske jevreje,jevreja finansijera kralja i kraljeve porodice.Ispunjavali su hirove i finansirali pohode,za protuuslugu imali zaštitu i eksluzivitet,kako oni tako i dijelovi zajednice.Francuskom revolucijom ,za koju se tvrdi da je finansirana,inicirana i vođena iz istih krugova,shodno,vremenu i potrebama kapitala,mjenja se i njihov položaj.Sada se oni emancipuju u smislu mnoštva,zajednice,ali opet imaju u novonastalim državama eksluzivitet.Postaju sada ne finansijeri dvora,već finansijeri države,i jedini se ne uklapaju u naciju nacionalne države-opet su posebna skupina sa vlastitim identitetom i položajem u druđtvu.Naravno da je ishodište bilo u novcu,jer mlade države nisu mogle namaći novac,od poduzetnika,zaokupljenih vlastitim ulaganjima,i države postaju saveznici i največi dužnici finansijskog kapitala u rukama jevreja.
u feudalizmu srednjeg vijeka,dvorovi su imali dvorske jevreje,jevreja finansijera kralja i kraljeve porodice.Ispunjavali su hirove i finansirali pohode,za protuuslugu imali zaštitu i eksluzivitet,kako oni tako i dijelovi zajednice.Francuskom revolucijom ,za koju se tvrdi da je finansirana,inicirana i vođena iz istih krugova,shodno,vremenu i potrebama kapitala,mjenja se i njihov položaj.Sada se oni emancipuju u smislu mnoštva,zajednice,ali opet imaju u novonastalim državama eksluzivitet.Postaju sada ne finansijeri dvora,već finansijeri države,i jedini se ne uklapaju u naciju nacionalne države-opet su posebna skupina sa vlastitim identitetom i položajem u druđtvu.Naravno da je ishodište bilo u novcu,jer mlade države nisu mogle namaći novac,od poduzetnika,zaokupljenih vlastitim ulaganjima,i države postaju saveznici i največi dužnici finansijskog kapitala u rukama jevreja.
-
Edin 24,5
#3314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jOFLA wrote:Valjalo bi nastaviti oružane sukobe sa Izraelom za još jednu takvu pobjedu. Isplati se. Zašto ne ? Ipak je moralna pobjeda najvrjednija, Nije li ?Prozor wrote:Samo da kazem da je pobjedu odnio Hamas, svaka cast....
Moje je misljenje da je pobjedu odnijela sila, a izgubilo je pravo i covjecnost. U tom smislu se ja slazem da je pobijedio Hamas.
-
zonbirile
#3316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
malo je degutantno govoriti o pobjedi,bilo čijoj u ovom momentu.
-
Edin 24,5
#3317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
"Moje je misljenje da je pobjedu odnijela sila, a izgubilo je pravo i covjecnost. U tom smislu se ja slazem da je pobijedio Hamas."- Edin 24,5
"Silovit neki Hamas. Nižimo pobjedu za pobjedom." -jOFLA
No comment
"Silovit neki Hamas. Nižimo pobjedu za pobjedom." -jOFLA
No comment
- osa
#3318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Opet čačkaju, a poslje će biti kuku i pomagaj.
Rakete ispaljene na Izrael, usledio vazdušni protivudar
Autor: Tanjug | Foto:Reuters | 29.01.2009. - 11:14
Palestinci iz pojasa Gaze ispalili su raketu na jug Izraela, potom su izraelske vazduhoplovne snage gađale radionicu oružja na jugu pojasa Gaze u području Rafe, nekoliko časova pošto je palestinski projektil pao preko granice, prvi od od proglašenja primirja 18. januara.
Izraelski ministar odbrane Ehud Barak odložio je za ovu nedelju planirani put u Vašington zbog nastale krize, rekli su odbrambeni zvaničnici. Predstavnici stanovnika juga Izraela tražili su oštar odgovor na raketiranje.
Portparol izraelske vlade Mark Regv izjavio je da Izrael želi da se zatišje na jugu nastavi, ali je napad označio namernom provokacijom s ciljem da se primirje minira.
„Ako Hamas deluje da prekrši prekid vatre, moraće samo sebe da krivi za posledice”, upozorio je Regev.
Palestinci iz pojasa Gaze ispalili su raketu na jug Izraela, potom su izraelske vazduhoplovne snage gađale radionicu oružja na jugu pojasa Gaze u području Rafe, nekoliko časova pošto je palestinski projektil pao preko granice, prvi od od proglašenja primirja 18. januara.
Izraelski ministar odbrane Ehud Barak odložio je za ovu nedelju planirani put u Vašington zbog nastale krize, rekli su odbrambeni zvaničnici. Predstavnici stanovnika juga Izraela tražili su oštar odgovor na raketiranje.
Portparol izraelske vlade Mark Regv izjavio je da Izrael želi da se zatišje na jugu nastavi, ali je napad označio namernom provokacijom s ciljem da se primirje minira.
„Ako Hamas deluje da prekrši prekid vatre, moraće samo sebe da krivi za posledice”, upozorio je Regev.
-
Edin 24,5
#3319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Samo se postavlja pitanje zbog cega Izrael pobi onoliki narod ? Da bi unistili Hamas ??
I koliko je to zadrt narod, i dalje misle da ce izivljavanjem nad civilima nesto postici. I jedni i drugi.
I koliko je to zadrt narod, i dalje misle da ce izivljavanjem nad civilima nesto postici. I jedni i drugi.
- ahuseino
#3320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Sve se slazem, samo mi je pitanje njihovog osnivanja te nastanka i opstanka Izraela i dalje nejasno. Sta je bio cilj. Sigurno nije proshirenje svjetskog bankarskog marketa (jer su Cionisti vishe interesdzije nego plahi vjernici); iz istih razloga sumnjam da je povratak na "ognjiste". Ako ishta, jevrejska situacija kakva je bila prije nastanka Izraela je vishe bila u liniji sa njihovim (mozda semitskim) ekonomskim (veliki svjetski bankarski market) i vjerskim (zivjeti sa komshijama, ne imati svoju zemlju) idealima.zonbirile wrote:kustah
- arzuhal
#3321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pa jes ono...kad malo pogledaš činjenice i u BiH je sve počelo muslimanskom provokacijom, kada je Ćelo upucao srpskog svata. Tako je došlo do građanskog rata u kojem su svi podjednako vršili ratne zločine, samo to treba malo bolje procesuiratosa wrote:Opet čačkaju, a poslje će biti kuku i pomagaj.
- kustah
#3322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
arzuhal wrote:Pa jes ono...kad malo pogledaš činjenice i u BiH je sve počelo muslimanskom provokacijom, kada je Ćelo upucao srpskog svata. Tako je došlo do građanskog rata u kojem su svi podjednako vršili ratne zločine, samo to treba malo bolje procesuiratosa wrote:Opet čačkaju, a poslje će biti kuku i pomagaj.
Dobar mu izvor informacija. Nisam znao da se jos tako zovu.
-
zonbirile
#3323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ahuseino wrote:Sve se slazem, samo mi je pitanje njihovog osnivanja te nastanka i opstanka Izraela i dalje nejasno. Sta je bio cilj. Sigurno nije proshirenje svjetskog bankarskog marketa (jer su Cionisti vishe interesdzije nego plahi vjernici); iz istih razloga sumnjam da je povratak na "ognjiste". Ako ishta, jevrejska situacija kakva je bila prije nastanka Izraela je vishe bila u liniji sa njihovim (mozda semitskim) ekonomskim (veliki svjetski bankarski market) i vjerskim (zivjeti sa komshijama, ne imati svoju zemlju) idealima.zonbirile wrote:kustah
nije moja pamet,nego onako čitajući ima elemenata od svega po malo.Znaš da su naseljavali Ameriku po principu unfree labour(odrađivan put u trajanju od 4-7g rada po iskrcavanju),novo tržište,Rotšild uvjereni Zionist,kao kompenzaciju za kredite Turskoj uzeo 500 000 dunuma zemlje u Palestini,poslije poklonio Izraelu.Razdoblje između dva rata,bremenito poraćem pa ,1929g-recesija,sve je to pogodovalo održavanju mita i potrebe za povratkom.Najveći udar je bio kada su Švabe u Versaju,skontali igru,jer su cionisti imali svoju delegaciju na zaključenju mira.Isto je interesantno,da su tek 1956g i intervencije na Suezu,Ameri počeli izdašnije da ih pomažu.Povlače se paralele sa radom lobija u Americi,američki udar u Iranu i smjena Mosadeša i instalacija Pahlavija,Koreja,približavanje Izraela francuskoj(nuklearka u Dimoni,nagrada za desant u sueskoj krizi).More je uzročno-posljedičnih događaja.Svaki od njih je imao 2-3g ,predigre,kreiranja scene i potom egzekucija.I sada se očekivao napad na Iran,vidi štampu iz septembra,augusta,zato je Ahmedineđad bio šutljiv u vezi sa Gazom.Ceh su platili Palestinci Gaze.Priča nije završena,dok se ne riješi statut centrifuga u Iranu.
-
dallton
#3324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
TEL AVIV - Izraelski premijer na odlasku Ehud Olmert ponudio je u sklopu mirovnog plana palestinskome predsjedniku Mahmudu Abasu palestinski suverenitet nad istočnim Jeruzalemom i evakuaciju 60 tisuća židovskih naseljenika s područja Zapadne obale, piše u četvrtak izraelski list "Yediot Ahronot" a prenosi agencija DPA.
List navodi da je Olmert o koncesijama koje je ponudio Abasu izvijestio novoimenovanog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella.
Mitchell, koji je u srijedu razgovarao s Olmertom a u četvrtak bi se u Ramali trebao sastati s Abasom, na prvoj je turneji po regiji otkako ga je prošlog tjedna imenovao novi američki predsjednik Barack Obama.
"Yediot Ahronot" također navodi da je Olmert Abasu ponudio povlačenje izraelskih snaga s najvećeg dijela teritorija koji je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine, kad je osvojio Zapadnu obalu od Jordana, a Pojas Gaze od Egipta.
Izrael bi zadržao manji dio tog teritorija kako bi u svoj sastav uključio neka od najvećih židovskih naselja na Zapadnoj obali, a Palestincima bi u zamjenu dao teritorij na jugu zemlje, piše list.
List nije objavio svoj izvor, a čini se da se članak temelji na informacijama koje je mogao dati jedan od sudionika sastanka između Olmerta i Mitchella u srijedu.
Olmertov glasnogovornik Mark Regev nije želio niti potvrditi niti opovrgnuti informacije objavljene u članku. (Hina)
- osa
#3325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
čitaj sve i analiziraj, jedan izvor često vodi u zabludu.kustah wrote:arzuhal wrote:Pa jes ono...kad malo pogledaš činjenice i u BiH je sve počelo muslimanskom provokacijom, kada je Ćelo upucao srpskog svata. Tako je došlo do građanskog rata u kojem su svi podjednako vršili ratne zločine, samo to treba malo bolje procesuiratosa wrote:Opet čačkaju, a poslje će biti kuku i pomagaj.
Dobar mu izvor informacija. Nisam znao da se jos tako zovu.