Ok...Znam da su se zalili ljudi s Cengic Vile 2...ja sam preko puta, a nisam do sada imao nikakvih problemaadoking wrote:Ja nisam ni blizu Cengic Vile 2, pa imam vec treci put problem sa paljenjem, i to svaki put kad su ovi "strucnjaci" mijenjali frekvencije...davorf wrote: Nemaju svi. I prosli put kad je bio problem, kod mene je radilo OK. Mislim da je problem u Gradacackoj bio...i u tom dijelu, na Cengic Vili 2.
HS kablovska
Moderator: anex
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#3301 Re: HS kablovska
- iPod
#3302 Re: HS kablovska
Evo za vlasnike Sony televizora:
Cijenjeni korisnici,
Obavještavamo vas da smo ponovo pravili tehničke modifikacije u cilju postizanja potpune kompatibilnosti našeg signala digitalne televizije sa SONY televizijskim prijemnicima.
Ovim putem također vas molimo da, ukoliko primijetite bilo kakve probleme, javite se na mail [email protected] i bit će nam zadovoljstvo da vam izađemo u susret.
Vaša Kablovska televizija HS
http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... Itemid=100
Cijenjeni korisnici,
Obavještavamo vas da smo ponovo pravili tehničke modifikacije u cilju postizanja potpune kompatibilnosti našeg signala digitalne televizije sa SONY televizijskim prijemnicima.
Ovim putem također vas molimo da, ukoliko primijetite bilo kakve probleme, javite se na mail [email protected] i bit će nam zadovoljstvo da vam izađemo u susret.
Vaša Kablovska televizija HS
http://www.hs-hkb.ba/index.php?option=c ... Itemid=100
- respo
#3303 Re: HS kablovska
kako ja nisam imao problema sa tim u vezi sony-ja
imam sony bravia a blizu sam gradacacke do sada nijednom nisam imao taj problem koji pominjete
mene sta nervira i svaki put im se sjetim obiteljskog stabla do korijena je to sto mjenjaju kanale sad mi b92 na kecu sad na 65 sad foxlife na 5 sad na 75
srecom nijednom mi se nije desilo da mi neki dm sa 86 dodje na 2 ili te prve brojeve
imam sony bravia a blizu sam gradacacke do sada nijednom nisam imao taj problem koji pominjete
mene sta nervira i svaki put im se sjetim obiteljskog stabla do korijena je to sto mjenjaju kanale sad mi b92 na kecu sad na 65 sad foxlife na 5 sad na 75
srecom nijednom mi se nije desilo da mi neki dm sa 86 dodje na 2 ili te prve brojeve
- shlauf
#3304 Re: HS kablovska
Nema više zajebancije oko palenja TV-a. Otklonili su kvar ali dokle će ovo trajati ???? Čengić Vila - Breka, nigdje veze jer su udaljena naselja a javila se ista greska.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- iPod
#3305 Re: HS kablovska
Što ? pa dobar je DMrespo wrote:kako ja nisam imao problema sa tim u vezi sony-ja
- Pčelica Maja
#3306 Re: HS kablovska
Da li kablovska/digitalna TV može da se uvede u Ul. Semira Frašte na Alipašinu?
Zna li neko koja kablovska 100 % može u ovu ulicu, izuzev Telemacha, kojem otkazujem pretplatu prvom prilikom?!
Unaprijed hvala!
Zna li neko koja kablovska 100 % može u ovu ulicu, izuzev Telemacha, kojem otkazujem pretplatu prvom prilikom?!
Unaprijed hvala!
- kiflicaaa
#3307 Re: HS kablovska
..................................Pčelica Maja wrote:Da li kablovska/digitalna TV može da se uvede u Ul. Semira Frašte na Alipašinu?
Unaprijed hvala!
znam da u toj ulici ima HS 100%
-
adoking
#3309 Re: HS kablovska
Ja im dajem mjesecshlauf wrote:Nema više zajebancije oko palenja TV-a. Otklonili su kvar ali dokle će ovo trajati ???? Čengić Vila - Breka, nigdje veze jer su udaljena naselja a javila se ista greska.
- Simply_Red
#3310 Re: HS kablovska
Veoma sam zadovoljan ovim classic kanalom, nemoj da bi ga ukinuli 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3311 Re: HS kablovska
Evo ukinuse i NOVA TV.
Sta planiraju ubaciti umjesto njih,mozda TV Sanski Most,il' TV Laktasi

Sta planiraju ubaciti umjesto njih,mozda TV Sanski Most,il' TV Laktasi
- opa22
#3312 Re: HS kablovska
Sopštenje Nove TV
Autor: Suad Karamustafić | 10. 06. 2011 - 17:08 | 0 komentara

Kompletan program Nova TV, pa tako i MasterChef, u BiH se emituje ilegalno, saznajemo od PR Managera Nova TV, Vedrane Cvetko. Tim povodom donosimo vam kompletno saopštenje koje smo dobili iz Nove TV:
Poštovani,
Nova TV je u svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijski teritorij Hrvatske već ranije slala obavijest Odluke o zabrani reemitiranja kablovskim operaterima. Nažalost, nakon brojnih upozorenja o kršenju zabrane program Nove TV i dalje se reemitirao u kabelskom mrežnom sustavu u BiH, dakle nelegalno, što se smatra povredom zakonskih autorskih prava.
Stoga smo Asocijaciji kabelskih operatera BiH (AKOP), svim kabelskim operaterima i distributerima u BiH kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) uputili upozorenje uz zahtjev za trenutačnom obustavom svakog daljnjeg neovlaštenog reemitiranja, ne samo TV programskog serijala Masterchef nego i cjelokupnog programskog sadržaja Nove TV.
Vedrana Cvetko
PR manager
Nova TV d.d.
Remetinečka cesta 139
10 000 Zagreb
Autor: Suad Karamustafić | 10. 06. 2011 - 17:08 | 0 komentara

Kompletan program Nova TV, pa tako i MasterChef, u BiH se emituje ilegalno, saznajemo od PR Managera Nova TV, Vedrane Cvetko. Tim povodom donosimo vam kompletno saopštenje koje smo dobili iz Nove TV:
Poštovani,
Nova TV je u svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijski teritorij Hrvatske već ranije slala obavijest Odluke o zabrani reemitiranja kablovskim operaterima. Nažalost, nakon brojnih upozorenja o kršenju zabrane program Nove TV i dalje se reemitirao u kabelskom mrežnom sustavu u BiH, dakle nelegalno, što se smatra povredom zakonskih autorskih prava.
Stoga smo Asocijaciji kabelskih operatera BiH (AKOP), svim kabelskim operaterima i distributerima u BiH kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) uputili upozorenje uz zahtjev za trenutačnom obustavom svakog daljnjeg neovlaštenog reemitiranja, ne samo TV programskog serijala Masterchef nego i cjelokupnog programskog sadržaja Nove TV.
Vedrana Cvetko
PR manager
Nova TV d.d.
Remetinečka cesta 139
10 000 Zagreb
- perfect_guy
#3313 Re: HS kablovska
-LIBERO- wrote:Evo ukinuse i NOVA TV.
Sta planiraju ubaciti umjesto njih,mozda TV Sanski Most,il' TV Laktasi![]()
![]()
kod mene normalno radi
- lijan
#3314 Re: HS kablovska
nova tv i dalje se gleda, samo je pitanje do kad...
- Adriatic
#3315 Re: HS kablovska
[quote="lijan"]nova tv i dalje se gleda, samo je pitanje do kad...[/quote
E vala da je hoće skroz ukinuti.
Sit sam više onih njihovih reklamnih blokova od po 20 minuta.
- AfromMann
#3316 Re: HS kablovska
ukinuce je kad obezbjede nesto exkluzivno kao islam tv ili tv sapna kao na primjeru sportkluba kad smo dobili duplo golo!Adriatic wrote:lijan wrote:nova tv i dalje se gleda, samo je pitanje do kad...[/quote
- johntra
#3317 Re: HS kablovska
Vala, nije neka žalost ako je ukinu skroz...jedino će se buniti gledaoci turskih sapunica....koliko su pali nekoj stvari za uši, govori podatak da subotom u udarnom terminu puštaju holivudske filmove B produkcije i to odavno...neki zvučniji film tamo nisam pogledao ne pamtim otkad...
i taj Masterchef, kao da je sad nešto da se bez toga ne može...
i taj Masterchef, kao da je sad nešto da se bez toga ne može...
- dzeno123
#3318 Re: HS kablovska
Upravo to, radi nove tv su se prije kablovske i uvodile a sad sve i da je iskljuce nije neka pljacka. Onaj film white chicks su mi ogadili sa milionitim reprizama a nije los film uopste bio.
-
AdrianMole
#3319 Re: HS kablovska
http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100
Definitivno potrebno.Vidjet ćemo koliko će funkcionirati u praksi.
-
kakaljin
#3320 Re: HS kablovska
AdrianMole wrote:http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100
ovo nije dobro za kanale jer svako ima neki svoj rasporedŠta ćete dobiti sa novim softvereom:
1. Tematski grupisani kanali
2. Identičan raspored kanala kod svih korisnika
3. Bez leđenja slike
4. Bez gubljenja kanala (što je bio slučaj na nekim dosadašnjim verzijama)
5. EPG (elektronski programski vodič)
sve je je odlicno sto to rade, ali mogli bi da nesto urade po pitanju risivera da se dozvoli nabavka drugih marki i da se samo kartica njihova ubaci
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3321 Re: HS kablovska
Je l' do meni ili nema ovih arena na digitalnoj?
- afannedim
#3322 Re: HS kablovska
Napomena: Nadogradnja softvera će biti moguća jedino za Hema STB-ove.
-
lopovica
#3323 Re: HS kablovska
Pozdrav ljudi!
treba mi mala pomoc, ima li iko ziro racune za bashka kablovsku tv za uplatu, i onda baska za digitalnu + internet... meshchini da jej edna za volks a druga hypo?! nisam sigurna, ali ako ko moze pomoci bila bih zahvalna. Zovem Hin vec pola sta zauzeto, pa ubit ih treba.
treba mi mala pomoc, ima li iko ziro racune za bashka kablovsku tv za uplatu, i onda baska za digitalnu + internet... meshchini da jej edna za volks a druga hypo?! nisam sigurna, ali ako ko moze pomoci bila bih zahvalna. Zovem Hin vec pola sta zauzeto, pa ubit ih treba.
- chakany
#3324 Re: HS kablovska
kakaljin wrote:AdrianMole wrote:http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100
Definitivno potrebno.Vidjet ćemo koliko će funkcionirati u praksi.ovo nije dobro za kanale jer svako ima neki svoj rasporedŠta ćete dobiti sa novim softvereom:
1. Tematski grupisani kanali
2. Identičan raspored kanala kod svih korisnika
3. Bez leđenja slike
4. Bez gubljenja kanala (što je bio slučaj na nekim dosadašnjim verzijama)
Je li i Dalvi resiveri spadaju u tu grupu?
Unaprijed hvala na odgovoru.
5. EPG (elektronski programski vodič)
sve je je odlicno sto to rade, ali mogli bi da nesto urade po pitanju risivera da se dozvoli nabavka drugih marki i da se samo kartica njihova ubaci
- chakany
#3325 Re: HS kablovska
Je li i Dalvi resiveri spadaju u tu grupu?