Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
SkyLimit

#3301 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SkyLimit »

Sto se tice revizije tuzbe za agresiju Srbije, ja i dan danas vjerujem da su i izdajnicki bosnjacki politicari ucestovali u sabotazi prvog postupka, najvazniji pravni postupak u historiji drzave je tako traljavo vodjen da to ne moze biti slucajno.

Ovog covjeka drzati sto dalje od svega, pa on nije znao ispravno govoriti u sudnici a kamoli sta drugo :roll:
http://www.avaz.ba/clanak/227630/softic ... tiv-srbije
dulekrele

#3302 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dulekrele »

SkyLimit wrote:Sto se tice revizije tuzbe za agresiju Srbije, ja i dan danas vjerujem da su i izdajnicki bosnjacki politicari ucestovali u sabotazi prvog postupka, najvazniji pravni postupak u historiji drzave je tako traljavo vodjen da to ne moze biti slucajno.

Ovog covjeka drzati sto dalje od svega, pa on nije znao ispravno govoriti u sudnici a kamoli sta drugo :roll:
http://www.avaz.ba/clanak/227630/softic ... tiv-srbije
Sto se tice revizije od nje nema nista. bakir baca bombe. bez pristanka svih clanova predsjednistva nema revizije. a zbog ovog softica smo djelomicno i izgubili prethodni put.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3303 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Pa to je to, bila prilika i prosao voz. Znas kad ce biti opet - nikad! Zna to i Bakir, ali sad je vrijeme predizbornih govora, samo sto je tematika radnih mjesta, zlatnih kasika, meda i mlijeka zamjenjena pricom o ratnom zlocincu, toboznjoj tuzbi Srbije i ''odgovornosti'' Vucica spram BiH.
Stado ce pozdraviti ovaj potez - jer je to Bakir mudro bosnjacki odradio ;-)
Disciplina ubleharenje mu bas ide od ruke.
Toffee karamela

#3304 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Toffee karamela »

dulekrele wrote: Sto se tice revizije od nje nema nista. bakir baca bombe. bez pristanka svih clanova predsjednistva nema revizije
Ne ložite više ni nas ni same sebe, uključite logički sklop u tim tintarama ako ga imate.

Kakav Boyle, kakav Nice, kakvo privatno obnavljanje tužbe, ne može jedna zemlja tužiti drugu bez aminovanja državnog rukovodstva. Prvu tužbu je podnijela vlada ratne Republike BiH kada su stvari bile još čiste i logične.
Thorgerson

#3305 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Thorgerson »

Bakir hoce da nam ga zabije tolko da nam pozli.

Ajd sto nas je caca potpisao u okove, ok morao potpisati, al nije morao potpisati da se entitet RS zove tako. Zasto se nije moga zvati entitet 1 i 2, a neka ostane drzava BiH...nebitno sad.

Imali priliku, nasi se zajebavali, ispusili ga.

Mi smo sto se tice prava male mace za srbe. I samo je budala mogla onako naivno uci s njima u proces. Ljudi su sto se tice prava maheri i tu im ne mozemo ni prismrditi...

Dokaz tome je eto i sam karadzic...pa i seselj za kojeg me ne b i cudilo da dobije nekakvu smijesnu kaznu. Jer ako je karadzic dobio 40, ne vidim kako seselj moze dobiti i pola od toga...a vec je lezao tamo kolko haman 10 godina i vise, znaci fakticki on ce biti slobodan...

da je neko nas ne do bog uradio ono sto je karadzic, pa dobio bi 20 dozivotnih kazni...100 posto sam siguran u to. Lupom traze ne bi l nasli kod nasih bilo sta samo da ih mogu ganjat...

jednostavno nismo slozni, nesposobni smo itd...balije. Ni oko cega se mi bosnjaci bosanci ne mozemo dogovoriti. Evo srbi se tamo u rs-u krve oko vlasti, ali kad je rs u pitanju tu su slozni i dodik i bosic i cavic i svi. Tu me ne diraj. Vlast je vlast, politika je politika. Al u srpstvu tu smo slozni.

Kod nas? Bakir bi nas sutra prodo za 15 % fildzana. I prodace nas.
General War

#3306 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by General War »

Toffee karamela wrote:
dulekrele wrote: Sto se tice revizije od nje nema nista. bakir baca bombe. bez pristanka svih clanova predsjednistva nema revizije
Ne ložite više ni nas ni same sebe, uključite logički sklop u tim tintarama ako ga imate.

Kakav Boyle, kakav Nice, kakvo privatno obnavljanje tužbe, ne može jedna zemlja tužiti drugu bez aminovanja državnog rukovodstva. Prvu tužbu je podnijela vlada ratne Republike BiH kada su stvari bile još čiste i logične.
"Tom presudom je ujedno ostavljena mogućnost BiH da u roku od deset godina pokrene postupak revizije, ukoliko prikupi i podnese nove dokaze kojima bi poduprla svoju tužbu. Rok za pokretanje postupka revizije ističe u februaru 2017. godine". - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/ukratko/rev ... tj3H6.dpuf
...ima nacina za pokretanje revizije, pitanje je hoce li.
Patriotska_Liga

#3307 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

BHCluster wrote:
A novinarke i sranja.
Ovaj Dodikov trabant za kojeg do danas nisam ni čuo je očito još jedan koji je izašao sa iste proizvodne trake kao i Košarac, Majkićka, Markovićeva, Špirić, Kalabić i ostali. Sve ih karakteriše potpuno odsustvo originalnosti, a njihovo ponavljanje iste agresivno-propagandne antibošnjačke mantre vjerujem iritira i njihove ukućane, a kamo li ostale ljude koji su primorani da to slušaju.
Biene Maya

#3308 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Biene Maya »

Toffee karamela wrote:

Prvobitna tuzba vrijedi ili ima rok trajanja od 10 godina! U tih deset godina, u svako vrijeme ako se pronadju novi dokazi, tuzba se obnavlja! Za obnavljanje tuzbe ne treba nicija saglasnost, a posebno saglasnost djikana iz Laktasa!
Jedino sto treba jeste, da nas pravnicki tim, ali ovaj put to nesmije biti Softic, vec najbolji internacionalni tuzitelji, podnesu zahtjev za obnavljanje tuzbe! Svi oni dokazi koji su bili sakriveni, sada su dostupni. Tuzbu je trebalo davno obnoviti, ali to sabotira SDA i njen predsjednik. Ovo sto Bakir I. prica su takve nabuloze, da je to vise nego smijesno. Kao naprimjer: on ce sa svojim strucnjacima prouciti presudu protiv karadzica i vidjeti da li ima elemenata protiv smrdije. Ovaj debil poslije ove izjave, da ima gram savjesti i karaktera, nebi vise nikada spomenuo obnavljanje tuzbe! Bakir I. i SDA vec devet godina ne dozvoljavaju da se izvrsi preusuda, koja je donesena protiv genocidne tvorevine, u kojoj stoji da je vojska i policija rs ucinila genocid. Mi smo prvu tuzbu dobili, a nikako izgubili, kao sto nam to predstavljaju, a da Sulejman Tihic i SDA nisu sabotirali prvu tuzbu, srbija bi sigurno bila osudjena za agresiju. Ja se nadam da zrtve genocida, nece dozvoliti da propustimo ovu zadnju sansu, da se srbija osudi za agresiju. Dok se srbija ne osudi za agresiju, mi nikada necemo imati mir, niti sanse da opstanemo u vlastitoj drzavi. U kakvom se stanju danas nalaze Bosnjaci, to najbolje govori cinjenica, da nam se zabranjuje maternji jezik i sve ostalo. A tek sto nam se moze dogoditi, ne smijem ni pomisliti.
Toffee karamela

#3309 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Toffee karamela »

General War wrote:
"Tom presudom je ujedno ostavljena mogućnost BiH da u roku od deset godina pokrene postupak revizije, ukoliko prikupi i podnese nove dokaze kojima bi poduprla svoju tužbu. Rok za pokretanje postupka revizije ističe u februaru 2017. godine". - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/ukratko/rev ... tj3H6.dpuf
Ostavljena je mogućnost BiH ali kao državi koja normalno funkcioniše (u nekom paralelnom univerzumu).

Ovdje već 10 godina jedan entitet zaustavlja donošenje zakona o zabrani veličanja fašizma (čitaj četnika).

Ne obilježava se genocid na polovini teritorije (što je i logično jer su ga habitanti toga dijela i počinili).

Ne možeš centralnu banku zatvoriti za Dan državnosti a da se ćate s Pala ne ukažu taj dan, ko fol došli da rade.

A kamoli da država može više bilo šta pokretati na međunarodnom planu, pa Kosovo ne možemo priznati.

O čemu mi ovdje govorimo? Ništa se više povodom stare tužbe ne može učiniti, osim da sada grupa građana (uključujući i Boylea, Nicea, i sve odavde) ne podigne svoju, novu tužbu, tražeći da im se stave na raspolaganje inkriminisani "zacrnjeni" dokumenti.
sahara1428

#3310 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sahara1428 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Connaisseur Karlin wrote:BiH bi se rebala sluzbeno zahvaliti Samantha Power za njen rad i pisanje o genocidima sirom svijeta ,kao i genocidima u BiH! Zena je odlicno svojim pisanjem doprinjela vaznosti promjena zakona o genocidima i kaznama genocidasima!

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline ... again.html
Ambasadorka Power je bila reporter iz ratnog Sarajeva i iz prve je ruke svjedočila svim užasima rata.
Sjećam se kako je prošle godine onom ruskom smeću od ambasadora pri UN-u nakon veta na rezoluciju o genocidu u Srebrenici, održala vrlo emotivnu lekciju.
Connaisseur Karlin

#3312 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Connaisseur Karlin »

sahara1428 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Connaisseur Karlin wrote:BiH bi se rebala sluzbeno zahvaliti Samantha Power za njen rad i pisanje o genocidima sirom svijeta ,kao i genocidima u BiH! Zena je odlicno svojim pisanjem doprinjela vaznosti promjena zakona o genocidima i kaznama genocidasima!

Ambasadorka Power je bila reporter iz ratnog Sarajeva i iz prve je ruke svjedočila svim užasima rata.
Sjećam se kako je prošle godine onom ruskom smeću od ambasadora pri UN-u nakon veta na rezoluciju o genocidu u Srebrenici, održala vrlo emotivnu lekciju.
Hvala :) Samantha je svjedok,a ima zabranu prilaza zgradi Suda u Hagu.pa to je uzas. :roll:

Samantha je upotrijebila odlicnu rijec: impunity :thumbup:

Pratite obavezo sve novosti na Intitute for Research Of Genocide

http://instituteforgenocide.org/
sahara1428

#3313 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sahara1428 »

It_is_a_Leclerc wrote:

Evo govora u UN
oridjidji

#3314 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

kolegione wrote:
oridjidji wrote:
kolegione wrote:Pitanje za @zgoljo i ostale, jesi li svjestan da je ukidanje rs (rat) a,da se u ratu gine ,da nasi borci rove po kontejnerima, jesi li spreman za drugu seriju rata. Nemoj instant odgovoriti nego promisli malo...
Mi smo svakako u drugoj vrsti rata. Bolje 10 godina pregovarati, nego 1 dan ratovati. RS je nama dobar razlog da mi budemo mnogo bolji od njih, ta prijetnja ima da se topi, ako mi budemo na sebi radili da budemo sve jaci i jaci. Drugacije, ako ne budemo radili da je Bosna do Tokija, urusice se. Mi kada bi samo ovoliko nepravde koje smo nanjeli sebi u miru, ispravili i podigli ono sto je ratom od privrede poruseno i pokrenuli to, mi bi pretekli uveliko RS. Vec ovako ih gazimo, kad se uzme u obzir da imamo duplo vise stanovnistva od RS. Kanton Sa na racun ove drzave uplati vise poreza, nego RS. Sad zamislite situaciju kad bi svi kantoni bili jaki tako. Gdje bi nam kraj bio?

Vidi ovo :)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/271 ... na_km.html
Okej ti je prica, ali kad bi imali te lidere koji bi nas finansijski dizali vala i gasenje RS bi i njima sjelo da zivnu, a da se razumijemo ni nama ne bi bilo mrsko srusiti koju barikadu ako vec moramo za BiH( ali to je naucna fantastika, ova analiza je pausalna ali ne bih sada o njoj podaci su tačni ali nisu sagledani svi ostali parametri... ali to je druga trema :)
Osnov moje je price da mi mozemo raditi na sebi puno vise. Popraviti prilike u FBiH, mahom u onim kantonima gdje se ljubitelji BiH nesto i pitaju, pa tek onda mozemo pricati o promjeni svih stanja u kojim je BiH. Kada si neovisan, samoodrziv, jak sam po sebi, tesko te iko necim moze ucijeniti.
oridjidji

#3315 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

Drvenija87 wrote:
kolegione wrote:
E hajde objasnite mi prvo pravni dio ove price (naravno ubacite politički kontekst) nakon toga mi objasnite velike vosjkovođe kako da se provede ovaj pad Srbije na koljena :)

Edit: Bicu za vašu ideju, samo mi objasnite kako bi to funkcioniralo
Srbija je vec odavno na koljenima,kako ekonomski tako i psihicki.. Nece se oporaviti za jos barem 50 godina.

Problem je u Bosnjacima, tj. bosnjackom politickom establismentu.
Bosnjacki politicari su jadovi teski i uopce me ne iznenadjuje sto su Bosnjaci dotakli dno,jer su i dan danas razjedinjeni ,ponajvise svojom sopstvenom zaslugom.
Nema dana da ih iz Srbije Vucic i ostala velikosrpskaa zgadija ne ponizuje,upravo zbog bosnjackog merhametluka i ocekivanja da ce se Srbi urazumiti.
Bakir Izetbegovic ,Camil Durakovic (jadov nad jadovima),Fahrudin Radoncic,Zlaja... svi oni opet pozuruju u Beograd na konsultacije i na nekakvo pomirenje.
Nikad nisu zauzeli cvrst stav o bitnim pitanjima i samo cekaju da im MZ rijesava njihove probleme.
Zato Bosnjaci i prolaze kao druga klasa u svojoj sopstvenoj drzavi.
Politika je kurva i nije za dusu meku. Bosnjaci nisu slabi, ali nisu ni jaki, nazalost svak ko misli da je bosnjacka politika slaba, vara se, da je jaka vara se. Ona je u ovome momentu u li-la stanju, ni tamo ni vamo. Sve sto imamo kod druga dva naroda u BiH, imamo i kod nas . Imamo jednu stranku koju dominira, koja je vlast i ostale koje se jagme oko njih. Ideje tih stranaka, ma koliko se trudili nisu mnogo razlicite.

Bosnjaka je oko 2 miliona u BiH. Najdominantniji su brojem. Al kad se uzme u obzir prostor Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore, tj. nase drzave i onih s kojima granicimo, u kome Bosnjaci mogu imati dobrog politickog saveznika, sa svima smo 90-tih ratovali, tacnije oni s nama? Tek tada taj broj postaje manjak, u ukupnom broju stanovnika ovih par zemalja, te vidimo da nasa politicka situacija, ne moze biti laka i manje slozena, kada nista ne ide nama u prilog. Ide nam malo geografija i te prirodne granice, ali nazalost da bi granicu svoje moci izveli na Savu, Drinu i Dinaru i zacementirali ih, mi moramo biti mnogo mnogo jaci. Ovako vec s druge strane Vraca imamo malu Srbiju, a u Kiseljaku malu Hrvatsku, te imamo drzavu trulih kompromisa medju narodima, blizu jos slozenijem ustavnom uredjenju od ovoga kojeg imamo.

Mi nismo ni bosanski Srbi da imamo maticu na koju cemo se nakaciti i sisati, niti smo BH Hrvati, a bome nismo ni Kosovari, da otvoreno granicimo sa svojom maticom Albanijom, pa kad zapne mi smo tamo. Tu smo sami na vjetrometini i povijanje kicme i manevrisanje unutar politickih mogucnosti nam je sudjeno, sve dok ne nadjemo nacina da to prevladamo ili stvaranjem boljim modelom obrazovanja i ekonomije unutar teritorija gdje se BiH velica, te jacanjem svega sto nam treba da bi bili zreliji komad drzave ili pukim nabijanjem stope nataliteta, pa da jednostavno podmladimo naciju do maksimuma i pocnemo preticati u tome cak i svoje komsije iz Srbije i Hrvatske do te mjere, da dok kod njih odumre manji grad, mi jedan svake godine dobijemo, tek tada mozemo pricati o toj politici ponosa, gdje niko nece tek tako moci gazati po Bosni i onima koji Bosnu vole. Da svi otvoreno pricamo ko Sejfudin Tokic o velikosrpskoj politici i kacimo se na srpske provokacije i sami provociramo, uslozili bi politicke prilike u BiH jos gore, a tenzije bi imali vece, pogotovo u RS, zivoti povratnika bi mozda i gore bili ugrozeni nego sto su danas. Lako je sa bezbjednog palamuditi o ponosu, a kad se treba boriti o pravu za bosanski jezik i njegovo govorenje u RS, dok ljudi iz Konjevic Polja protestvuju pred OHR-om, nasa raja ispija kafe po Sarajevu. Isto je tako i sa pravima povratnika u tim krajevima. Ko se za njih bori? Bio sam u par povratnickih mjesta u nekim od akcija pomoci, nasa pomoc i pomoc vlasti iz FBiH je mizerna i da nije IZ BiH, pa i nekih drugih manjih nevladinih organizacija bosnjackog karaktera, ljudi bi ih zaboravili, vise im znace turski krediti za povratnike, nego ono sto im mi mozemo dati. Barem im to daje sansu da se nekako zaposle jer su u svojevrsnom aparthejdu vlasti u RS i sami pomjere granice okvira kojim ih vlasti u RS suzavaju.

Prica o ponizavanju i ponosu kao prica o trenutnom politickom stanju je kao smokvin list kojim se mala muda pokrivaju i to kad je covjek ogoljen, pa vise nema sta da sakrije, osim toga. Trebamo biti realniji. Slabiji nismo sto smo bili. Jaki dovoljno nismo da bi se kurcili. Prema tome, politika nam je poprilicno realna vremenu kojem zivimo.
oridjidji

#3316 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti :D ) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla

Volio bih stvarno čuti šta je to trebao reći
Trebao je reći da BiH i Bošnjaci nisu dobili zadovoljštinu nakon agresije Srbije i zlodjela koje su smislili, organizovali i proveli iz Srbije i Srbi iz BiH. Trebao je reći da je previše zla načinjeno u ime srpstva i velikosrpske ideje, a da se relevantne sprske vođe nisu pokajale, predomislile, niti tražile oprost. (Da li bi dobili oprost je neko drugo pitanje na koje bi se moglo odgovoriti tek kada bi do toga momenta došli.) Trebao je reći da se tortura, guranje u građane drugog reda i pristisak na Bošnjake u RS neće tolerisati, i da se politike kulturocida, aparthejda, laži, degradacije i ubijanja identieta Bošnjaka moraju odmah promijeniti. Pa onda i zaprijetiti ako treba.

?!

Svašta se tu još moglo reći.
I sta bi se promjenilo i da se sve to reklo? Mislis da toga nase komsije i stranci nisu svijesni? Svijesni su oni istine, ali se i dalje poigravaju sa njom.

Stranci da su trazili pravdu, pa i pravicnost, pustili bi i Bosnjake, ko Hrvate da imaju svoju oluju, pa pometlaju jednu takvu fasisticku i destruktivnu politiku preko Drine, a RS bi bio samo jedna ideja koja bi stajala dugo na srbijanskoj strani Drine BH. Srba u egzilu, al to nazalost nije tako, vec se nametnuo truli kompromis koji je najmanje odgovarao najvecim zrtvama ovoga rata. Prije pocetka rata, pa do njegovog kraja, svi mirovni sporazumi su isli u korist BH. Srba i Hrvata, vise su se postovale ambicije Srbije i Hrvatske nego naseg rukovodstva i danas kad se prica o nevoljama Bosnjaka i Hrvata u RS, to je nas unutrasnji problem, koji trebamo sami rijesiti. Opet nam se namece kompromis kojeg nece ni biti jer nije moguc trenutno. Zato nam ide idealno ovo pomjeranje stanovnistva unutar BiH, od teritorija do teritorija naroda na kojim isti dominiraju.

Ideja RBIH, kao zemlje jedne nacije, a tri naroda i sistem 1 covjek 1 glas, jedan predsjednik, jedna vlada, najvise je odgovarala Bosnjacima, pa vidimo kako je voljom MZ opstala ta ideja koja je bila u skladu sa savremenom zapadnom demokratskom tekovinom. Raspala se dok je MZ tolerisala 3 i po godine srpskog, pa i hrvatskog izivljavanja na BiH, a ustavno uredjenje BiH je dobilo polovicno zeljeni oblik ambicija Srbije i Hrvatske, pa su na kraju muhur tome dogovoru udarali pored Alije i dva predsjednika iz komsiluka, koji su se gle cuda odrekli raspada BiH i pripajanja pomenutih teritorija maticama.
kolegione

#3317 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

oridjidji wrote:
Svašta se tu još moglo reći.
I sta bi se promjenilo i da se sve to reklo? Mislis da toga nase komsije i stranci nisu svijesni? Svijesni su oni istine, ali se i dalje poigravaju sa njom.

Stranci da su trazili pravdu, pa i pravicnost, pustili bi i Bosnjake, ko Hrvate da imaju svoju oluju, pa pometlaju jednu takvu fasisticku i destruktivnu politiku preko Drine, a RS bi bio samo jedna ideja koja bi stajala dugo na srbijanskoj strani Drine BH. Srba u egzilu, al to nazalost nije tako, vec se nametnuo truli kompromis koji je najmanje odgovarao najvecim zrtvama ovoga rata. Prije pocetka rata, pa do njegovog kraja, svi mirovni sporazumi su isli u korist BH. Srba i Hrvata, vise su se postovale ambicije Srbije i Hrvatske nego naseg rukovodstva i danas kad se prica o nevoljama Bosnjaka i Hrvata u RS, to je nas unutrasnji problem, koji trebamo sami rijesiti. Opet nam se namece kompromis kojeg nece ni biti jer nije moguc trenutno. Zato nam ide idealno ovo pomjeranje stanovnistva unutar BiH, od teritorija do teritorija naroda na kojim isti dominiraju.

Ideja RBIH, kao zemlje jedne nacije, a tri naroda i sistem 1 covjek 1 glas, jedan predsjednik, jedna vlada, najvise je odgovarala Bosnjacima, pa vidimo kako je voljom MZ opstala ta ideja koja je bila u skladu sa savremenom zapadnom demokratskom tekovinom. Raspala se dok je MZ tolerisala 3 i po godine srpskog, pa i hrvatskog izivljavanja na BiH, a ustavno uredjenje BiH je dobilo polovicno zeljeni oblik ambicija Srbije i Hrvatske, pa su na kraju muhur tome dogovoru udarali pored Alije i dva predsjednika iz komsiluka, koji su se gle cuda odrekli raspada BiH i pripajanja pomenutih teritorija maticama.[/quote]

Otprilike od ovih koji tripuju da smo mi neki četnici (ljudi koji ne misle da je relevantno samo nacionalno) imaš jedini zdravu retoriku na forumu kao desno orijentisan pojedinac (Desno orijetisan nije zločin, to je normalno stanje i izbor)
No medjutim, istini za volju treba se suociti sa sigurnom cinjenicom da bi rat trajao jos 3-3.5 godina da su nas pustili, naravno naš napredak u zapadnoj Bosni (krajini) je u mnogome potpomognut sa Hrvatskim snagama, i očekivanje osvajanja BL je bilo također uslovljeno HVO-om koji bi ušao sa jedne mi sa druge strane. Naravno da, imali smo svakako određene prednosti u odnosu na početak rata i bez pomoći HVO mogli bi ostvariti pobjedu za jedno 3-3.5 godina.
Pri tom nije mi jasno kad su Bosnjaci poceli mrziti Ameriku, Europu a počeli voljeti Rusiju i Tursku. Možemo mi pricati o tome kako su uveli embargo kako su prodali Srebrenicu (ali možemo pricati i o Naserovim izjavama "kada sam došao u TZ shvatio sam da nema volje da se brani taj narod" ili pak da mu nisu dali jedinice, i da su ga povlacili kad je osvajao prema Srebrenici") Jer priča je ista.
Amerika jeste veliki prijatelj Bosne, naravno u mnogome se ta retorika modifikuje u skladu sa republikancima i demokratama, Ali objektivno bez obzira na sve oni su naš spas. (jer i sam tvrdiš da nismo jaki da si sami pomognemo) lično samo NATO bi nam rješio probleme.
Važan dio tvog izlaganja odnosi se na gradjansko uredjenje države ja cu ti reci jednu stvar "nijedna partija desno orijentisana ne želi takav vid uredjenja" jer u takvoj konstalaciji bi doslo do kraha jedne price u kojoj se dobijaju glasovi po nacionalnoj retorici a ne po planovim i napretkom... Morali bi praviti vještačke razdore da bi osigurali svoj glasacki prostor. Da se razumijemo ja nisam slikar naivac nema ni ljudi više koji to sanjaju omjer je ovakav Bosnjaci 25% Hrvati 10% i Srbi nategnutih 5% želi takvo uredjenje.
kolegione

#3318 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

kolegione wrote:
oridjidji wrote:

Ideja RBIH, kao zemlje jedne nacije, a tri naroda i sistem 1 covjek 1 glas, jedan predsjednik, jedna vlada, najvise je odgovarala Bosnjacima, pa vidimo kako je voljom MZ opstala ta ideja koja je bila u skladu sa savremenom zapadnom demokratskom tekovinom. Raspala se dok je MZ tolerisala 3 i po godine srpskog, pa i hrvatskog izivljavanja na BiH, a ustavno uredjenje BiH je dobilo polovicno zeljeni oblik ambicija Srbije i Hrvatske, pa su na kraju muhur tome dogovoru udarali pored Alije i dva predsjednika iz komsiluka, koji su se gle cuda odrekli raspada BiH i pripajanja pomenutih teritorija maticama.
Otprilike od ovih koji tripuju da smo mi neki četnici (ljudi koji ne misle da je relevantno samo nacionalno) imaš jedini zdravu retoriku na forumu kao desno orijentisan pojedinac (Desno orijetisan nije zločin, to je normalno stanje i izbor)
No medjutim, istini za volju treba se suociti sa sigurnom cinjenicom da bi rat trajao jos 3-3.5 godina da su nas pustili, naravno naš napredak u zapadnoj Bosni (krajini) je u mnogome potpomognut sa Hrvatskim snagama, i očekivanje osvajanja BL je bilo također uslovljeno HVO-om koji bi ušao sa jedne mi sa druge strane. Naravno da, imali smo svakako određene prednosti u odnosu na početak rata i bez pomoći HVO mogli bi ostvariti pobjedu za jedno 3-3.5 godina.
Pri tom nije mi jasno kad su Bosnjaci poceli mrziti Ameriku, Europu a počeli voljeti Rusiju i Tursku. Možemo mi pricati o tome kako su uveli embargo kako su prodali Srebrenicu (ali možemo pricati i o Naserovim izjavama "kada sam došao u TZ shvatio sam da nema volje da se brani taj narod" ili pak da mu nisu dali jedinice, i da su ga povlacili kad je osvajao prema Srebrenici") Jer priča je ista.
Amerika jeste veliki prijatelj Bosne, naravno u mnogome se ta retorika modifikuje u skladu sa republikancima i demokratama, Ali objektivno bez obzira na sve oni su naš spas. (jer i sam tvrdiš da nismo jaki da si sami pomognemo) lično samo NATO bi nam rješio probleme.
Važan dio tvog izlaganja odnosi se na gradjansko uredjenje države ja cu ti reci jednu stvar "nijedna partija desno orijentisana ne želi takav vid uredjenja" jer u takvoj konstalaciji bi doslo do kraha jedne price u kojoj se dobijaju glasovi po nacionalnoj retorici a ne po planovim i napretkom... Morali bi praviti vještačke razdore da bi osigurali svoj glasacki prostor. Da se razumijemo ja nisam slikar naivac nema ni ljudi više koji to sanjaju omjer je ovakav Bosnjaci 25% Hrvati 10% i Srbi nategnutih 5% želi takvo uredjenje.
muha_sa

#3319 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

oridjidji wrote:

Osnov moje je price da mi mozemo raditi na sebi puno vise. Popraviti prilike u FBiH, mahom u onim kantonima gdje se ljubitelji BiH nesto i pitaju, pa tek onda mozemo pricati o promjeni svih stanja u kojim je BiH. Kada si neovisan, samoodrziv, jak sam po sebi, tesko te iko necim moze ucijeniti.
svaka cast djidji :thumbup: :thumbup:
dulekrele

#3320 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dulekrele »

Toffee karamela wrote:
General War wrote:
Ostavljena je mogućnost BiH ali kao državi koja normalno funkcioniše (u nekom paralelnom univerzumu).

Ovdje već 10 godina jedan entitet zaustavlja donošenje zakona o zabrani veličanja fašizma (čitaj četnika).

Ne obilježava se genocid na polovini teritorije (što je i logično jer su ga habitanti toga dijela i počinili).

Ne možeš centralnu banku zatvoriti za Dan državnosti a da se ćate s Pala ne ukažu taj dan, ko fol došli da rade.

A kamoli da država može više bilo šta pokretati na međunarodnom planu, pa Kosovo ne možemo priznati.

O čemu mi ovdje govorimo? Ništa se više povodom stare tužbe ne može učiniti, osim da sada grupa građana (uključujući i Boylea, Nicea, i sve odavde) ne podigne svoju, novu tužbu, tražeći da im se stave na raspolaganje inkriminisani "zacrnjeni" dokumenti.
Da je rs najveci problem za napredak BiH to je i pticama na grani poznato. Ako bi se i pokrenula ponovno parnica ko ce to finansirati. to nije jeftina stvar. Na nivou BiH to ne dolazi u obzir jer dzikani to nece dopustiti.. Jedino ako nece mali alijin iz vreca sa zlatom to finansirati. Trebao bi posto on puca iz praznog pistolja.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3321 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hrasno38 »

oridjidji wrote:Osnov moje je price da mi mozemo raditi na sebi puno vise. Popraviti prilike u FBiH, mahom u onim kantonima gdje se ljubitelji BiH nesto i pitaju, pa tek onda mozemo pricati o promjeni svih stanja u kojim je BiH. Kada si neovisan, samoodrziv, jak sam po sebi, tesko te iko necim moze ucijeniti.
BRAVO! :thumbup: Ovo je poenta svega u BiH...niko nije mogao omesti F BiH da bude uspjesna pa ni Milorad Dodik! Zasto nije treba pitati Bakira i druzinu!
uglavnomja

#3322 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

hrasno38 wrote:
oridjidji wrote:Osnov moje je price da mi mozemo raditi na sebi puno vise. Popraviti prilike u FBiH, mahom u onim kantonima gdje se ljubitelji BiH nesto i pitaju, pa tek onda mozemo pricati o promjeni svih stanja u kojim je BiH. Kada si neovisan, samoodrziv, jak sam po sebi, tesko te iko necim moze ucijeniti.
BRAVO! :thumbup: Ovo je poenta svega u BiH...niko nije mogao omesti F BiH da bude uspjesna pa ni Milorad Dodik! Zasto nije treba pitati Bakira i druzinu!
:thumbup:

pitanje svih pitanja: dje su pare? pare od donacija, milioni i milioni, najvise za srebrenicu.

ispitati porijeklo vlasnistva imovine lopina na vlasti i njihovih satelita, i brankovicev stan i ganicevu vilu i budnjine hotele :roll:
spisak je beskonacan :|
Tomahawk11
Globalni moderator

#3323 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Politicari FBiH dislike this.
Sto bi se oni trudili kad im je i ovako dobro :?
Nesto nisam siguran da cemo u skorije vrijeme svjedociti bitnijim promjenama. Da bi do njih doslo, politicka scena se treba promijeniti, a to se nece desiti. Glavnu rijec i dan danas vode stranke koje su udarile temelj ovom sistemu jos '90-tih. To dovoljno pokazuje koliko je uspjesna njihova politika i sad da oni nesto mijenjaju....nema sanse.
uglavnomja

#3324 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

Tomahawk11 wrote:
Nesto nisam siguran da cemo u skorije vrijeme svjedociti bitnijim promjenama. Da bi do njih doslo, politicka scena se treba promijeniti, a to se nece desiti. Glavnu rijec i dan danas vode stranke koje su udarile temelj ovom sistemu jos '90-tih. To dovoljno pokazuje koliko je uspjesna njihova politika i sad da oni nesto mijenjaju....nema sanse.

zalosno, ali istinito da narod ne shvata sta znaci demokratija i zasto se glasa. :roll: na balkanu to ispade glasaj za svoje, samo da nadglasas one druge.

politicare je izabrao narod, podjednako i oni koji glasaju i oni koji ne glasaju.
and

#3325 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by and »

Tomahawk11 wrote:
teško se mijenja i što je najgore mijenja se tamo gdje je nešto kako treba.primjer sa cestama federacije gdje je adekvatan i stručan čovjek sa renomiranim svjetskim diplomama i dobrim iskustvom zamijenjen čovjekom koji je kao ekonomista i veze nema sa strukom.ti potezi su ravni ovim karadžićevim,zločin protiv čovječnosti.
svijetli primjer i smjer u kojem bi se trebali kretati je rad Šarovića,koji radi odličan posao.
Post Reply