Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3301 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Al' je dnohla kad se brzo zivo :D
kokuz_sa

#3302 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:Al' je dnohla kad se brzo zivo :D
ajd sta kukas ja evo tek dosao a vozao u sorcu i dresu kratkih :D
cak sam UNFAL imao :lol: :lol:
al me krenulo
:-)
bordo gandalf

#3303 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote:
al me krenulo
de razboli se oko iduce subote da imam vece sanse :lol: http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=348
kokuz_sa

#3304 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:
kokuz_sa wrote:
al me krenulo
de razboli se oko iduce subote da imam vece sanse :lol: http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=348
taj dan sam na pecanju na Drini(ganjaju se somovi) pa s toga imas sansu da budes medju prvim :skoljka:
spree

#3305 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by spree »

otkad je za ovu "utrku" potrebna prijava?
bordo gandalf

#3306 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

spree wrote:otkad je za ovu "utrku" potrebna prijava?
i jos moze li se sa jednog maila napraviti dvije prijave tj u jednoj navesti dva "takmicara"
HaHaHa2

#3307 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by HaHaHa2 »

Bajk na rate (6 bi bilo pozeljno) ako ima da daje i jedna radnja.Ako ko zna ili je uzimao neka napise gdje,kako,sta... :D :D
cappy_tempo

#3308 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

HaHaHa2 wrote:Bajk na rate (6 bi bilo pozeljno) ako ima da daje i jedna radnja.Ako ko zna ili je uzimao neka napise gdje,kako,sta... :D :D

Ciklocentar,dogovoris koliko das odma,a kolilo jos donosis ili provuces karticu pa banci vracas.
kokuz_sa

#3309 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:
kokuz_sa wrote:
al me krenulo
samo da ti maksuz javim da cu vozit i prestici te gdje :P
bordo gandalf

#3310 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

8-) sad ce biti zanimljivije :D
zahone

#3311 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zahone »

ukraden TREK 3900 disc,plave boje,velicina 21, u hrasnom danas poslje podne,ako vam ko ponudi da proda ili ako ga vidite,javite se u inbox molim vas.. hvala unaprijed

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3312 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja na pauzi odo bajkom se vozat :lol: :lol: :lol: :lol:
maximilijana

#3313 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

ahahahahahah ja evo hocu kolegama da rentam bajk..guzve su sa autom a valja dostavit papirologiju...ko zna mozda neko uoci da smo biciklisticki grad i napravi fine staze ...ajd jos par dana strajka pa i to bude :P
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3314 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: pauza na bajku

obožavam svoj posao i život 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:
kokuz_sa

#3315 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:8-) sad ce biti zanimljivije :D
koji si bio? :D

vidio sam nekog lika naramak sendvica nosi reko da nisi ti :-D
bordo gandalf

#3316 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote:

Hahaha nisam vala ja svratio do panere i ko co'ek jeo :D ...a koji sam :oops: zadnji :lol: :lol: prijateljica pod antibioticima vozila pa ja trotoarom sa njom jbg :D
kokuz_sa

#3317 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:
kokuz_sa wrote:

Hahaha nisam vala ja svratio do panere i ko co'ek jeo :D ...a koji sam :oops: zadnji :lol: :lol: prijateljica pod antibioticima vozila pa ja trotoarom sa njom jbg :D
hahaha
znaci tu smo negdje bili bar po tabletama :D
kod mene paracetamol radio..ima 2 dana nahladjen sam isto da je januar..
bordo gandalf

#3318 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Ja jutros prespavao u 9 me probudila ni umio se nisam samo se obukao i na bajk dok sam dosao gore vec mrtav bio :D ......koga je to taxi pokupio???
kokuz_sa

#3319 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:Ja jutros prespavao u 9 me probudila ni umio se nisam samo se obukao i na bajk dok sam dosao gore vec mrtav bio :D koga je to taxi pokupio???
ja sam gore dosao 10 do 10..prije toga skontam da treba gumu mjenjat i pumpat pa me to zadrzalo..ja gore samo kacketi i karamfili ostali :-D

a za taxi da je koga pokupio vala nit cuo nit vidio :-?

vidio sam dole kod hece da je neki lik autom izasao na glavnu i da drot zamal se nije bacio na njega da ga iskljuci sa ceste
cappy_tempo

#3320 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

po meni lose je ovo,malo raje i cuo sam da je nekoga auto nakacilo i da se dobro polomio.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#3321 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by grunt »

Policija ih kažnjava, građani mlate, ima li kraja muci?

Nakon policijskih akcija po gradovima u kojima je kažnjeno na desetke biciklista, ustanovljeno je da su biciklisti prisiljeni kršiti propise zbog neuređenih staza. Jedna čitateljica nam se požalila kako ih napadaju čak i bakice na biciklističkim stazama.

''Vozila sam se biciklističkom stazom u centru Zagreba. Odjednom je ispred mene 'iskočila' bakica i počela mi mahati da stanem. Zastala sam i tada je počela urlati na mene da 'kuda se ja to vozim', na što sam joj odgovorila da se vozim po biciklističkoj stazi i krenula sam dalje svojim putem, a ona je zamahnula kišobranom kako bi me udarila. Srećom, već sam bila dovoljno udaljena od nje'', prepričala nam je jedna čitateljica svoje nedavno neugodno iskustvo.

Svađe s pješacima su svakodnevne

Dodala je i kako to nije prvi put da je pješaci napadaju za vrijeme vožnje biciklom. Dapače, ističe kako su takvi susreti vrlo česti. To nam potvrđuje i Domagoj, mladić iz Zagreba, koji tvrdi da upravo pješaci predstavljaju najveći problem jer se velik broj njih šeće biciklističkim stazama.

''Gotovo svakodnevno doživim da se pojedina nervozna gospođa ili stariji gospodin izderu na mene zato jer sam im pozvonio da se maknu sa staze za bicikliste'', požalio se.

Podsjetimo, nedavno je u akciji policije kažnjeno na desetke biciklista jer su kršili propise vožnje, a ubrzo nakon toga oglasili su se i iz Sindikata biciklista poručivši da odgovornost za prekršaje velikim dijelom pada na leđa odgovornih gradskih ureda. Naime, uz kronični nedostatak biciklističkih staza po gradovima, problem predstavljaju i postojeće staze. Većina njih loše je uređena, te često počinju usred ničega, a jednako tako i završavaju.

Na Facebook profilu Sindikata biciklista članovi svakodnevno objavljuju fotografije raznih prepreka na biciklističkim stazama zbog kojih su prisiljeni kršiti propise. Riječ je o teglama s cvijećem, stupovima, parkiranim automobilima, motorima, a snimljeni su i pojedini predstavnici zakona kako priječe normalan prolazak biciklistima.

Kako biciklističke staze često završavaju na pješačkim prijelazima, a policija vožnju biciklom po 'pješačkom' kažnjava s 300 kuna, biciklisti bi trebali sići s bicikla i odgurati bicikl na drugu stranu ulice. Naravno, većina ih to ne čini i tako riskira kaznu. Sindikat biciklista na tu je temu objavio zanimljiv i ironičan videouradak, koji doslovno opisuje položaj biciklista u gradskom prometu.

Već smo pisali da je policija pripremila čitav niz kazni za bicikliste, a brojni ljubitelji 'pedaliranja' na forumima i grupama na Facebooku poručuju da se slažu s kaznama za neodgovorne vozače, no ujedno tvrde da bi propise trebalo prilagoditi stvarnom stanju na gradskim prometnicama, jer je 'legalna' vožnja gradom od starta do cilja naprosto nemoguća. Jednako tako postavlja se pitanje ima li smisla putovati biciklom, te na taj način raditi na vlastitom zdravlju, očuvanju prirode i smanjenju sveopćeg stresa zbog gužvi, kad bi gotovo polovicu puta bicikl trebalo gurati da 'vožnja' bude po propisima?

danas.net.hr
kod nas je jos odlicno kako je u zagrebu :)
nema iscrtanih staza,nema problema :D
Image
bordo gandalf

#3322 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

cappy_tempo wrote:po meni lose je ovo,malo raje i cuo sam da je nekoga auto nakacilo i da se dobro polomio.
Ovo je vise trebalo biti rekreativno ali hajde...iduce godine ce vjerovatno biti bolje organizovano
spree

#3323 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by spree »

momak razbio glavu, a i staklo od zadnje sofesajbe(ako se tako zove ono staklo iznad gepeka) od mercedesa koji je stao na semaforu. drot ih pogresno vodio :x umjesto na parking desno gdje je bio cilj oni produzili pravo i momak se zabio u taxi vozilo. najveci crnjak je to sto kasnije oni iz hitne govore kao nije to "nas" biciklista :x . jos je neki djecak pao pored vjetrenjace. uglavnom losa organizacija, al' haj to smo navikli od unsa :sad:
cappy_tempo

#3324 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

sljedece godine mora bolje biti i ne mogu vjerovati da na giro dodje 500+ ljudi,a danas ni 100 ljudi nema.
dusa_raskopuša

#3325 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dusa_raskopuša »

Ima l' ko da bi rent'o bajk? :lol: dajem 5 KM za cijeli dan :razz: vala bi mogli da se organizujemo je'nom i provozamo se svi djuture :lol:
Post Reply