N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- phillie
#3301 Re: N.K. Čelik Zenica
Ova ekipa mi lici na onu sa Tumbicem, Nalicem, Begicem
i tad nam je sredina skripala, kao i sad, ali je zalaganje na nivou tadasnjeg....ovo smo cekali sve ove godine....daj Boze da ekipa ostane na okupu i slijedece godine, pa da konacno nesto vise uradimo.
-
Eborg
#3302 Re: N.K. Čelik Zenica
Samo strance dovoditi ako hoćemo neko bitnije pojačanje za male pare - Južnoamerikance i Afrikance.
- Arteta
#3303 Re: N.K. Čelik Zenica
Tesko da ce ostati na okupu jer skoro svim bitnijim igracima istice ugovor.phillie wrote:Ova ekipa mi lici na onu sa Tumbicem, Nalicem, Begicemi tad nam je sredina skripala, kao i sad, ali je zalaganje na nivou tadasnjeg....ovo smo cekali sve ove godine....daj Boze da ekipa ostane na okupu i slijedece godine, pa da konacno nesto vise uradimo.
- Arteta
#3304 Re: N.K. Čelik Zenica
Ne znam bas, u posljednje vrijeme sve manje i manje dolazi tih igraca, a ti sto dodju su totalni promasaji.Eborg wrote:Samo strance dovoditi ako hoćemo neko bitnije pojačanje za male pare - Južnoamerikance i Afrikance.
-
Eborg
#3305 Re: N.K. Čelik Zenica
Vala ja se mogu sjetiti nekih 15-tak stranaca na prvu u Premijer ligi, možda 2-3 da nisu valjala.
- Arteta
#3306 Re: N.K. Čelik Zenica
Mozda u nekim prijasnjim sezonama, ja sam mislio na ovih nekoliko zadnjih, nisu bas konkurentni nasim igracima.Eborg wrote:Vala ja se mogu sjetiti nekih 15-tak stranaca na prvu u Premijer ligi, možda 2-3 da nisu valjala.
Cini mi se samo dva Amerikanca(Wagner, Cruz) i jedan Afrikanac(Diatta) su trenutno tu u ligi.
Ja bih licno volio da ih bude sto vise ali izgleda nista od njih.
-
Eborg
#3307 Re: N.K. Čelik Zenica
Pa i nema ih sada puno, ja samo govorim da su od ovih koji su igrali najveći broj bili ili među zapaženijim igračima svojih klubova ili makar jednaki većini polovnjaka koji se najavljuju kao pojačanja.
Npr. veliki trag su ostavili Baiano, Wagner, Marciano (Brazil), Dialiba, Diarra (Senegal), Tabi (Kamerun), Varea (Argentina), Jackson (Kolumbija) a ni Amanaka (Kenija) ni Revaneira (Argentina) nisu bili baš totalni promašaji.
Npr. veliki trag su ostavili Baiano, Wagner, Marciano (Brazil), Dialiba, Diarra (Senegal), Tabi (Kamerun), Varea (Argentina), Jackson (Kolumbija) a ni Amanaka (Kenija) ni Revaneira (Argentina) nisu bili baš totalni promašaji.
- Arteta
#3308 Re: N.K. Čelik Zenica
Pa ralno, vecina i tih igraca bi bili danas prosjecni.Eborg wrote:Pa i nema ih sada puno, ja samo govorim da su od ovih koji su igrali najveći broj bili ili među zapaženijim igračima svojih klubova ili makar jednaki većini polovnjaka koji se najavljuju kao pojačanja.
Taj Varea je ispao iz prvog tima Sirokog pa su se razisli sa njim jer im nije bio potreban, bilo je i jako puno Brazilaca koji se nisu pokazali.
Taj Jackson je jedino u Celiku bio dobar, u Zrinjskom i Slobodi je bio totalni promasaj.
Ja bih licno volio kada bi bilo vise tih igraca kod nas u ligi ali izgleda da ih se sa razlogom vise ne dovodi.
Ti igraci su dolazili kao totalni anonimusi ali izgleda da vise ni kod nas to ne prolazi, ipak se mora nesto znati o njima.
-
Eborg
#3309 Re: N.K. Čelik Zenica
Široki Brijeg je izuzetak, kod njih je bilo možda i 20-tak Brazilaca ali to je sve rezultat njihove svima poznate transfer-politike ko može i ne može igrati u njihovom klubu pa ih dovode ali ne daju im puno prilika.
Po meni razlog zašto ih nema previše je što su porasli troškovi njihovog dovođenja, od cifre menadžeru do transporta treba keširati nekih 20-tak hiljada KM a tek onda dogovoriti stvari sa igračem. Samo za probu treba 5-6 hiljada KM za avionsku kartu pa mnogi ne rizikuju.
Mislim da nisi u pravu glede ovih ostalih, pa Dialiba i Diarra su nastupili za reprezentaciju Senegala dok je Wagner godinama jedan od najvažnijih karika Širokog Brijega, kada su se pojavile glasine da bi mogao u Čelik svi su to objeručke prihvatili. U svoje vrijeme su Baiano i Marciano bili među najboljim igračima lige samo što su ovog prvog malo sada stigle godine.
Po meni razlog zašto ih nema previše je što su porasli troškovi njihovog dovođenja, od cifre menadžeru do transporta treba keširati nekih 20-tak hiljada KM a tek onda dogovoriti stvari sa igračem. Samo za probu treba 5-6 hiljada KM za avionsku kartu pa mnogi ne rizikuju.
Mislim da nisi u pravu glede ovih ostalih, pa Dialiba i Diarra su nastupili za reprezentaciju Senegala dok je Wagner godinama jedan od najvažnijih karika Širokog Brijega, kada su se pojavile glasine da bi mogao u Čelik svi su to objeručke prihvatili. U svoje vrijeme su Baiano i Marciano bili među najboljim igračima lige samo što su ovog prvog malo sada stigle godine.
- Arteta
#3310 Re: N.K. Čelik Zenica
Sad sam se malo bacio u analizu i vidio da je itekako bilo dobrih stranaca.Eborg wrote:Široki Brijeg je izuzetak, kod njih je bilo možda i 20-tak Brazilaca ali to je sve rezultat njihove svima poznate transfer-politike ko može i ne može igrati u njihovom klubu pa ih dovode ali ne daju im puno prilika.
Ali u posljednje vrijeme i ovi sto dodju su zesce trube.
Onaj Munoz u GOSKU-u
-
Eborg
#3311 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma to su menadžerske špekulacije, ja govorim o ciljanom dovođenju igrača. Po meni je npr. Cruz iz prijedorskog Rudara sjajan desni/lijevi bek. Kada bismo ga doveli za klub bio bi sjajno pojačanje i osvježenje za 2. poluvrijeme.
- dinty2
#3312 Re: N.K. Čelik Zenica
travnik uzima bodove borcu u banjaluci 100%
- phillie
#3313 Re: N.K. Čelik Zenica
Mi smo posijali evropu onim 2:2 na bilinom polju prije dva kola...nazalost. al opet, svaka im cast i na ovome. Zadrzati prije svega Jagodica i ako se mogne napadacki trojac, dovesti pojacanja koja Vlado bude trazio (do tri-cetiri igraca) i onda od augusta u borbu za evropu.
-
Eborg
#3315 Re: N.K. Čelik Zenica
Bio je dobar, pitanje kakav je sad, nije džaba otjeran iz Splita.
Ako se uzmu u obzir njegova primanja, pad forme i stil igre u kojem je beskoristan u defanzivi kao Misimović, ja ga ne bih volio vidjeti u Čeliku. Svaka čast ali treba nam nešto modernije.
Ako se uzmu u obzir njegova primanja, pad forme i stil igre u kojem je beskoristan u defanzivi kao Misimović, ja ga ne bih volio vidjeti u Čeliku. Svaka čast ali treba nam nešto modernije.
- Ajatolah_
#3316 Re: N.K. Čelik Zenica
30 mu je godina, neka hvala.
- Arteta
#3317 Re: N.K. Čelik Zenica
Dobro bi doslo njegovo iskustvo, odlican je za rjesavanje onih malih utakmica kao sto su Rudar i Radnik bili.EdoI wrote:30 mu je godina, neka hvala.
Takav igrac je i Celiku ali i Olimpiku potreban ako se bude razmisljalo boriti za vrh.
-
Eborg
#3318 Re: N.K. Čelik Zenica
Imamo jako mladu ekipu no opet mislim da Zeba nije profil igrača koji bi nešto značajno promijenio u tom pogledu. Igru bi možda i digao za nekih 5-10% ali opet mislim da nije vrijedan tolikog novca samo zbog iskustva.
-
Djubre_
#3319 Re: N.K. Čelik Zenica
Zeba bi bio nesto kao nermin sabic.. pa jbg treba nam jedan iskusan kao kajkut.. ili dvojica.. koji znaju dati loptu.. a zeba je dobar kalibar za nase mete.. moze on 2-3 god jos..
A pare.. jebo pare.. svakako se trose..
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
A pare.. jebo pare.. svakako se trose..
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
-
Eborg
#3320 Re: N.K. Čelik Zenica
Zeba je pokretan k'o cetvrtina Misimovica. Dobar igrac ali odvise statican i na momente nezainteresovan. Imamo Baraca koji je takav, kad mu je mrsko nema nijedne lopte za naprijed.
-
matematicar_teski
#3321 Re: N.K. Čelik Zenica
moze li mi neko reci sto se stvorilo ovoliko blato na bilinom polju ispred gola,sad gledah na pregledu bht :/
odrzava li to iko, ili ce propasti teren za godinu dana ne daj Boze
odrzava li to iko, ili ce propasti teren za godinu dana ne daj Boze
-
Eborg
#3322 Re: N.K. Čelik Zenica
Ugaze golmani, to se samo moze zamijeniti.
-
matematicar_teski
#3323 Re: N.K. Čelik Zenica
ma nevjerovatno ? kakvi amteri odrzavaju nase travnjake(kako toga nema na alianc areni,old trafordu(trava mjenjanja prije 20 godina) :/) upropasti ce travnjak, vec su ga upropastili, blato zauzima cca 15 m^2Eborg wrote:Ugaze golmani, to se samo moze zamijeniti.
-
tst_fst
#3324 Re: N.K. Čelik Zenica
Zeba u Čeliku !?
taje neće da igra ispod pet milja, u Želji se k**** pa je dobio nogu i ako je imao placu od osam milja, Amar ga nije zelio trpiti ni pod raznu pogotovo sa tim primanjima, tako da priče oko dolaska bilo kakvog su smiješne isto kao i za Željinog Smajića, uzme li se u obzir da je plaća najveca u Čeliku 1.500 - 2.500 a da i jedan i drugi po rangu igraca i njihovih karijera sigurno neće igrati za te pare, jednostavno Čelik nema te pare da im da za mjesecnu plaću a da ne govorim o nekakvim obestecenjima i sl. 
-
Eborg
#3325 Re: N.K. Čelik Zenica
Ima i većih plata od tih. Ako bude šta od Evrope namaknut će se i koja kinta.