Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
manekenka u penziji wrote:Nešto sumnjam da bi se sve te diplome sa privatnih fakulteta retroaktivno poništile.
Nikada se neće poništiti.
Samo što poslodavci, pogotovo pravnici zaposleni kod određenog poslodavca preziru ove diplome. Pa ti slaba korist, jer su ionako male šanse za posao, postale zaista male.
Jedina varijanta je ako neko već radi na istim ili sličnim poslovima (kadrovski, administrativni i sl. poslovi), pa mu diploma treba samo radi većeg koeficijenta, da se vodi kao pravnik.
Ja imam dvoje u porodici sto su završili te privatne fakultete bas zbog koeficijenta.
Ali vise nema pravila ni za sta, ako imaš stelu imaš i posao, bez obzira na diplomu.
Pa nije bas da su to uglavnom već zaposleni ljudi, jer znam koliko ih je prešlo na privatni fax nakon neuspjelog studiranja na državnom,a nisu imali osiguran posao već samo zelju za diplomom.
Pitanje je samo kome ce duze diploma služiti kao podmetač za mis a ko ce je uhljebit.
onaj ko ima pare za studiranje na privatnom fakultetu-koji usput zavrsi svako ko upise i gdje je nemoguce pasti na ispitu,taj ima pare i da se zaposli u javnom sektoru,oni kod nekog privatnika-privrednika nikad sigurno nece raditi! nazalost javni sektor je pun zaposlenika sa takvim diplomama,i ocekivati od njih da nam otvore fabrike,zaposle ljude je utopija,iluzija! zato nam drzava i jeste ovakva.... naravno da ce doci vrijeme za reviziju,kad ce se ili sve ove nakaradne diplome ponistiti ili totalni obezvrijediti,tako da s njima mozes jedino obrisati g...... Privatne fakultete obicno upisuju tatini sinovi i kcerke,koji su propadali u srednjoj skoli ili jedva se provlacili da dobiju prolaznu ocjenu,nazalost takvi se danas pitaju...sto je apsurd apsurda!
A sto to, majke ti, jednako nesposobni sa "drzavnim fakultetima" takodjer sjede u javnom sektoru i nisu nista bolji? PFSA pruza vecu sansu da nesto naucis ali zavrsiti isti a opet pojma nemati je itekako moguce. Pa u ovako naopakoj drzavi 5% vremena posvetimo vlastitom ustavu na predmetu kojo se zove ustavno pravo. Veci smo eksperti za ustavne ustroje Francuske, Svicarske, Velike Britanije i koga sve vec ne nego sto znamo nabrojati kantone i u tri recenice objasniti sta je Distrikt Brcko.
Eborg wrote:A sto to, majke ti, jednako nesposobni sa "drzavnim fakultetima" takodjer sjede u javnom sektoru i nisu nista bolji? PFSA pruza vecu sansu da nesto naucis ali zavrsiti isti a opet pojma nemati je itekako moguce. Pa u ovako naopakoj drzavi 5% vremena posvetimo vlastitom ustavu na predmetu kojo se zove ustavno pravo. Veci smo eksperti za ustavne ustroje Francuske, Svicarske, Velike Britanije i koga sve vec ne nego sto znamo nabrojati kantone i u tri recenice objasniti sta je Distrikt Brcko.
što je najgore, kolege svisoka gledaju ove sa privatnih u smislu: ti ne znaš, ja znam a kakvi su sve bilmezi završili PFSA...
Tek sad vidim da nema vise u Kiseljaku pravnog,sad je to sve u Travniku tako da to svakako otpada jer nemam auta daleko mi je a da li neko studira vandredno poslovnu skolu na ekonomiji i ako ako moze koja informacija iz prve ruke da li taj smjer ima vandredno ili kao DL i vrijedi li cemu?hvala
ljiljan_85 wrote:Tek sad vidim da nema vise u Kiseljaku pravnog,sad je to sve u Travniku tako da to svakako otpada jer nemam auta daleko mi je a da li neko studira vandredno poslovnu skolu na ekonomiji i ako ako moze koja informacija iz prve ruke da li taj smjer ima vandredno ili kao DL i vrijedi li cemu?hvala
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
ćuj, "vanDredno", e baš si se za travničkog faksa ubio!!!!
ljiljan_85 wrote:Tek sad vidim da nema vise u Kiseljaku pravnog,sad je to sve u Travniku tako da to svakako otpada jer nemam auta daleko mi je a da li neko studira vandredno poslovnu skolu na ekonomiji i ako ako moze koja informacija iz prve ruke da li taj smjer ima vandredno ili kao DL i vrijedi li cemu?hvala
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
ćuj, "vanDredno", e baš si se za travničkog faksa ubio!!!!
Pardon ali pisem s posla gdje uopste ne smijem koristiti telefon tako da me pravopisne greske ne interesuju,trazim savjet i misljenja u vezi faksa ako nemas nesto pametno da kazes produzi dalje...
Zar nema više pravnog u Kiseljaku? Nisam baš siguran da je to točno.
Brat mi planirao to upisati?
Zna li tko kad su predavanja, ispiti i ostalo? On radi pa ne zna da li bi stigao sve??
Pozdrav, namrjeravam upisati Pravni fakulter u Sarajevu, ali nisam siguran kada se bira smjer pa ako bi neko mogao da mi odgovori bilo bi super. Takodjer me zanima koji je smjer po vama najperspektivniji. Hvala.
GlavniBeglerbeg wrote:Pozdrav, namrjeravam upisati Pravni fakulter u Sarajevu, ali nisam siguran kada se bira smjer pa ako bi neko mogao da mi odgovori bilo bi super. Takodjer me zanima koji je smjer po vama najperspektivniji. Hvala.
manekenka u penziji wrote:Nešto sumnjam da bi se sve te diplome sa privatnih fakulteta retroaktivno poništile.
Nikada se neće poništiti.
Samo što poslodavci, pogotovo pravnici zaposleni kod određenog poslodavca preziru ove diplome. Pa ti slaba korist, jer su ionako male šanse za posao, postale zaista male.
Jedina varijanta je ako neko već radi na istim ili sličnim poslovima (kadrovski, administrativni i sl. poslovi), pa mu diploma treba samo radi većeg koeficijenta, da se vodi kao pravnik.
poslodavci ne gledaju diplome nego čiji si,ministrov,viječnikom itd tada te zapošljavaju
GlavniBeglerbeg wrote:Pozdrav, namrjeravam upisati Pravni fakulter u Sarajevu, ali nisam siguran kada se bira smjer pa ako bi neko mogao da mi odgovori bilo bi super. Takodjer me zanima koji je smjer po vama najperspektivniji. Hvala.
Nema smjerova.
Smjerove imas tek na masteru odnosno 5oj godini ako se odlucis za nju