Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
kadinica

#3301 Re: Pravni fakultet

Post by kadinica »

manekenka u penziji wrote:Nešto sumnjam da bi se sve te diplome sa privatnih fakulteta retroaktivno poništile.
Nikada se neće poništiti.

Samo što poslodavci, pogotovo pravnici zaposleni kod određenog poslodavca preziru ove diplome. Pa ti slaba korist, jer su ionako male šanse za posao, postale zaista male.

Jedina varijanta je ako neko već radi na istim ili sličnim poslovima (kadrovski, administrativni i sl. poslovi), pa mu diploma treba samo radi većeg koeficijenta, da se vodi kao pravnik.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3302 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Ma preziru klinac, ja ne znam nikoga da je zavrsio ono cudo u Kiseljaku a da nije zaposlen a nasih studenata koliko hoces kradu bogu dane.
manekenka u penziji

#3303 Re: Pravni fakultet

Post by manekenka u penziji »

Ja imam dvoje u porodici sto su završili te privatne fakultete bas zbog koeficijenta.
Ali vise nema pravila ni za sta, ako imaš stelu imaš i posao, bez obzira na diplomu.
ladyblue18

#3304 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

manekenka u penziji wrote: Ali vise nema pravila ni za sta, ako imaš stelu imaš i posao, bez obzira na diplomu.
Upravo.
JThomas

#3305 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

pa zato što ga završavaju oni koje posao već čeka, ili već rade pa se pooštrila sistematizacija.
Umalo popisivac

#3306 Re: Pravni fakultet

Post by Umalo popisivac »

Upravo tako. Te faxove idu ljudi koji ugl. vec rade a sad im treba papir zbog sistematizacije.
manekenka u penziji

#3307 Re: Pravni fakultet

Post by manekenka u penziji »

Pa nije bas da su to uglavnom već zaposleni ljudi, jer znam koliko ih je prešlo na privatni fax nakon neuspjelog studiranja na državnom,a nisu imali osiguran posao već samo zelju za diplomom.
Pitanje je samo kome ce duze diploma služiti kao podmetač za mis a ko ce je uhljebit.
Ponosan

#3308 Re: Pravni fakultet

Post by Ponosan »

onaj ko ima pare za studiranje na privatnom fakultetu-koji usput zavrsi svako ko upise i gdje je nemoguce pasti na ispitu,taj ima pare i da se zaposli u javnom sektoru,oni kod nekog privatnika-privrednika nikad sigurno nece raditi! nazalost javni sektor je pun zaposlenika sa takvim diplomama,i ocekivati od njih da nam otvore fabrike,zaposle ljude je utopija,iluzija! zato nam drzava i jeste ovakva.... naravno da ce doci vrijeme za reviziju,kad ce se ili sve ove nakaradne diplome ponistiti ili totalni obezvrijediti,tako da s njima mozes jedino obrisati g...... Privatne fakultete obicno upisuju tatini sinovi i kcerke,koji su propadali u srednjoj skoli ili jedva se provlacili da dobiju prolaznu ocjenu,nazalost takvi se danas pitaju...sto je apsurd apsurda!
Eborg

#3309 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

A sto to, majke ti, jednako nesposobni sa "drzavnim fakultetima" takodjer sjede u javnom sektoru i nisu nista bolji? PFSA pruza vecu sansu da nesto naucis ali zavrsiti isti a opet pojma nemati je itekako moguce. Pa u ovako naopakoj drzavi 5% vremena posvetimo vlastitom ustavu na predmetu kojo se zove ustavno pravo. Veci smo eksperti za ustavne ustroje Francuske, Svicarske, Velike Britanije i koga sve vec ne nego sto znamo nabrojati kantone i u tri recenice objasniti sta je Distrikt Brcko.
JThomas

#3310 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

reforme aktivnog biračkog prava u velikoj britaniji :D
ladyblue18

#3311 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Eh zato sam ja nekidan zakucala neki test na internetu koji rade aplikanti za Zelenu kartu :lol:
Zivilo Ustavno :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3312 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Eborg wrote:A sto to, majke ti, jednako nesposobni sa "drzavnim fakultetima" takodjer sjede u javnom sektoru i nisu nista bolji? PFSA pruza vecu sansu da nesto naucis ali zavrsiti isti a opet pojma nemati je itekako moguce. Pa u ovako naopakoj drzavi 5% vremena posvetimo vlastitom ustavu na predmetu kojo se zove ustavno pravo. Veci smo eksperti za ustavne ustroje Francuske, Svicarske, Velike Britanije i koga sve vec ne nego sto znamo nabrojati kantone i u tri recenice objasniti sta je Distrikt Brcko.
:thumbup:

što je najgore, kolege svisoka gledaju ove sa privatnih u smislu: ti ne znaš, ja znam :D a kakvi su sve bilmezi završili PFSA... :facepalm:
BadCopy

#3313 Re: Pravni fakultet

Post by BadCopy »

Mislim da je to samo ljubomora na ove sa privatnog

Od zla oca od gore matere
ljiljan_85

#3314 Re: Pravni fakultet

Post by ljiljan_85 »

Tek sad vidim da nema vise u Kiseljaku pravnog,sad je to sve u Travniku tako da to svakako otpada jer nemam auta daleko mi je a da li neko studira vandredno poslovnu skolu na ekonomiji i ako ako moze koja informacija iz prve ruke da li taj smjer ima vandredno ili kao DL i vrijedi li cemu?hvala

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
seinfeld

#3315 Re: Pravni fakultet

Post by seinfeld »

ljiljan_85 wrote:Tek sad vidim da nema vise u Kiseljaku pravnog,sad je to sve u Travniku tako da to svakako otpada jer nemam auta daleko mi je a da li neko studira vandredno poslovnu skolu na ekonomiji i ako ako moze koja informacija iz prve ruke da li taj smjer ima vandredno ili kao DL i vrijedi li cemu?hvala

ćuj, "vanDredno", e baš si se za travničkog faksa ubio!!!!
ljiljan_85

#3316 Re: Pravni fakultet

Post by ljiljan_85 »

seinfeld wrote:
ljiljan_85 wrote:Tek sad vidim da nema vise u Kiseljaku pravnog,sad je to sve u Travniku tako da to svakako otpada jer nemam auta daleko mi je a da li neko studira vandredno poslovnu skolu na ekonomiji i ako ako moze koja informacija iz prve ruke da li taj smjer ima vandredno ili kao DL i vrijedi li cemu?hvala

ćuj, "vanDredno", e baš si se za travničkog faksa ubio!!!!
Pardon ali pisem s posla gdje uopste ne smijem koristiti telefon tako da me pravopisne greske ne interesuju,trazim savjet i misljenja u vezi faksa ako nemas nesto pametno da kazes produzi dalje...
Makedonka

#3317 Re: Pravni fakultet

Post by Makedonka »

*Čuj
durnalist

#3318 Re: Pravni fakultet

Post by durnalist »

Zar nema više pravnog u Kiseljaku? Nisam baš siguran da je to točno.
Brat mi planirao to upisati?
Zna li tko kad su predavanja, ispiti i ostalo? On radi pa ne zna da li bi stigao sve??
ljiljan_85

#3319 Re: Pravni fakultet

Post by ljiljan_85 »

Pa kako sam ja cuo sad je to sve u Travniku a zanimaju i mene sve informacije jer planiram upisati

GlavniBeglerbeg

#3320 Re: Pravni fakultet

Post by GlavniBeglerbeg »

Pozdrav, namrjeravam upisati Pravni fakulter u Sarajevu, ali nisam siguran kada se bira smjer pa ako bi neko mogao da mi odgovori bilo bi super. Takodjer me zanima koji je smjer po vama najperspektivniji. Hvala.
ladyblue18

#3321 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

GlavniBeglerbeg wrote:Pozdrav, namrjeravam upisati Pravni fakulter u Sarajevu, ali nisam siguran kada se bira smjer pa ako bi neko mogao da mi odgovori bilo bi super. Takodjer me zanima koji je smjer po vama najperspektivniji. Hvala.
Nema smjerova.
dzeko1

#3322 Re: Pravni fakultet

Post by dzeko1 »

Kada se vrši upis na Pravni fakultet u Sarajevu, i kada će biti, i da li imaju prijemni ispiti? Hvala.
Eborg

#3323 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Juni/juli, nema.
meskogn

#3324 Re: Pravni fakultet

Post by meskogn »

kadinica wrote:
manekenka u penziji wrote:Nešto sumnjam da bi se sve te diplome sa privatnih fakulteta retroaktivno poništile.
Nikada se neće poništiti.

Samo što poslodavci, pogotovo pravnici zaposleni kod određenog poslodavca preziru ove diplome. Pa ti slaba korist, jer su ionako male šanse za posao, postale zaista male.

Jedina varijanta je ako neko već radi na istim ili sličnim poslovima (kadrovski, administrativni i sl. poslovi), pa mu diploma treba samo radi većeg koeficijenta, da se vodi kao pravnik.
poslodavci ne gledaju diplome nego čiji si,ministrov,viječnikom itd tada te zapošljavaju
orhideya

#3325 Re: Pravni fakultet

Post by orhideya »

ladyblue18 wrote:
GlavniBeglerbeg wrote:Pozdrav, namrjeravam upisati Pravni fakulter u Sarajevu, ali nisam siguran kada se bira smjer pa ako bi neko mogao da mi odgovori bilo bi super. Takodjer me zanima koji je smjer po vama najperspektivniji. Hvala.
Nema smjerova.
Smjerove imas tek na masteru odnosno 5oj godini ako se odlucis za nju :zoka: :bih:
Post Reply