Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tkd

#3301 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Mesečini da nema prenosa ni mlade repke ni seniora. Dajte nam Larin izbor, ne možemo bez toga i reprize repriza. Svaka vam čast za ništa.

Omić strašan igrač, ogroman potencijal. Izjavio je da želi igrati za svoju domovinu (BiH). Na sve to je burno reagirao slovenski savez koji je najavio i sankcije protiv Omića. To boli one male Slovence što napokon momci žele igrati za svoju domovinu, a ne za neku državu koja kupi naše igrače. :)

:bih:

Dosta napretka imamo ne samo u igri BiH repke, nego i s ljudima koji rade u i oko repke. Napokon da se neko i brine s kakvim roosterom nastupamo. Nadam se da su ti crni dani iza nas kada su polovnjaci igrali za repku . 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3302 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ja im halalim ove sto su vec uzeli, ali neka popuste mlade igrace koji tek dolaze.

Znaci, slagali za mlade, A reprezentaciju nece ni prenositi..... :roll:
It_is_a_Leclerc

#3303 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Izgleda da ćemo biti osuđeni na onaj tekstualni prijenos koji me izluđuje kad stoji dvije minute i ništa se ne dešava. Osim ako ne bi neko pronašao na internetu neki stream..

BHT izmišlja. Sve kvalifikacione utakmice se moraju snimati i slati u međunarodnu razmjenu. To su propozicije FIBA-e. Ali neee... Bitno je da mi gledamo Prebijem te ligu BIH, i magazin Euro 2012. :x :x
It_is_a_Leclerc

#3304 Re: Reprezentacija BiH

Evo pitao sam Belmina Karamehmedovića, pa ćemo vidjeti šta će odgovoriti.
red evil

#3305 Re: Reprezentacija BiH

Post by red evil »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo pitao sam Belmina Karamehmedovića, pa ćemo vidjeti šta će odgovoriti.
S nestrpljenjem cekam odgovor :D

P.S. Daj Boze da bude potvrdan :D
hrastov žižak

#3306 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

red evil wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Evo pitao sam Belmina Karamehmedovića, pa ćemo vidjeti šta će odgovoriti.
S nestrpljenjem cekam odgovor :D

P.S. Daj Boze da bude potvrdan :D
Biće, potvrdiće da nema utakmice :mrgreen:
irac300

#3307 Re: Reprezentacija BiH

Post by irac300 »

It_is_a_Leclerc wrote:Izgleda da ćemo biti osuđeni na onaj tekstualni prijenos koji me izluđuje kad stoji dvije minute i ništa se ne dešava. Osim ako ne bi neko pronašao na internetu neki stream..

BHT izmišlja. Sve kvalifikacione utakmice se moraju snimati i slati u međunarodnu razmjenu. To su propozicije FIBA-e. Ali neee... Bitno je da mi gledamo Prebijem te ligu BIH, i magazin Euro 2012. :x :x
Nije isto snimanje utakmice, i prijenos neke utakmice. Snimanje se može vršiti i običnim kamerama (to radi svaki Savez u bilo kojem sportu), prijenos je nešto sasvim drugo, i potrebna je produkcija kao i satelitske trase. Ako nijedna holandska TV kuća to ne radi, džaba kamere u dvorani. Nije ovo prvi puta da iz Holandije nema prijenosa, koliko god ih ne volim i mrski su mi, moram priznat da ovaj put nije do BHT-a!
Tkd

#3308 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Samo da ne budi kao jednom davno kada je dotični odgovorio na "prozivanja". Saznali smo iz odgovora da priča aktivno 2-3 jezika, 2 pasivno, da su mu roditelji plaćali školovanje (kome nisu) itd. Blago nama s ovakvim javnim emiterima, dajte nam još propalih sapunica. Ima ona o onom fudbaleru , Hrvatska serija ima joj 10 godina, Mažuranić kako se zove već onaj pokemon.

Kako ih nije stid, pa nećemo valjda opet "Nije bilo para" itd. Što se svi vade na istu kartu. Ljudi nemaju jesti, nemaju kuću subhan'Allah, a ko štanca te pare i gdje nestaju ???? Da nisu KM negdje zagubili ili su pojedinci izgradili kuće na 5 spratova s 3 bazena . Neće li zvati naše plivače doma da treniraju. :-) :-) :-)
It_is_a_Leclerc

#3309 Re: Reprezentacija BiH

irac300 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Izgleda da ćemo biti osuđeni na onaj tekstualni prijenos koji me izluđuje kad stoji dvije minute i ništa se ne dešava. Osim ako ne bi neko pronašao na internetu neki stream..

Nije isto snimanje utakmice, i prijenos neke utakmice. Snimanje se može vršiti i običnim kamerama (to radi svaki Savez u bilo kojem sportu), prijenos je nešto sasvim drugo, i potrebna je produkcija kao i satelitske trase. Ako nijedna holandska TV kuća to ne radi, džaba kamere u dvorani. Nije ovo prvi puta da iz Holandije nema prijenosa, koliko god ih ne volim i mrski su mi, moram priznat da ovaj put nije do BHT-a!
Mislim da si u pravu jer na stranici Eurobasketa gdje su napisani svi prijenosi, uopće nema da će iko prenositi tu utakmicu. Pa je vjerovatno do toga... :x
sarajevsko_pivo

#3310 Re: Reprezentacija BiH

Post by sarajevsko_pivo »

kakavdanakneiskustvu wrote:vjerovatno ni holandska tv ne prenosi tekmu pa je ne mogu ni naši preuzeti
Normala studio sport NOS snima sve utakmice u Holandiji, ali nikad to ne bude live nego samo snimak u studio sport nieuws.

Neznam, mogao bi se BHRT dogovoriti i za live prenos ako hoce.
Tkd

#3311 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Kažu snimak mladih aBd u 22:15 :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3312 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Tkd wrote:Kažu snimak mladih aBd u 22:15 :shock:
Jah, mora da je nesto veoma bitno na programu u 18:30 :oops:
It_is_a_Leclerc

#3313 Re: Reprezentacija BiH

Da stvar bude gora, kad bude prijenos utakmice BiH - Gruzija, gospoda će to kombinovati s prenosom fudbalske utakmice doigravanja za Ligu prvaka između Moechengladbacha i Dynamo Kyeva.

Što znači, pet minuta košarke, pa deset fudbala..

:x
Kardelj01

#3314 Re: Reprezentacija BiH

Post by Kardelj01 »

It_is_a_Leclerc wrote:Da stvar bude gora, kad bude prijenos utakmice BiH - Gruzija, gospoda će to kombinovati s prenosom fudbalske utakmice doigravanja za Ligu prvaka između Moechengladbacha i Dynamo Kyeva.

Neće, fudbal je na FTV.
It_is_a_Leclerc

#3315 Re: Reprezentacija BiH

Kardelj01 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da stvar bude gora, kad bude prijenos utakmice BiH - Gruzija, gospoda će to kombinovati s prenosom fudbalske utakmice doigravanja za Ligu prvaka između Moechengladbacha i Dynamo Kyeva.

Neće, fudbal je na FTV.
I na BHT-u je..

Tako barem piše na njihovoj stranici.
red evil

#3316 Re: Reprezentacija BiH

Post by red evil »

Je li ista odgovorio? :D
Mustang1

#3317 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Vidjet ces kad bude obavjestenje i nakon mnogobrojnih pisama i mailova u kojima ste trazili da prenosimo ovu utakmicu mi smo vam odlucili kao i svaki put udovoljiti .. A samo jedan mail poslao Leclerc i to za nesto sto MORAJU da prenose :D
legenda reala

#3318 Re: Reprezentacija BiH

Post by legenda reala »

Zar stvarno očekujete odgovor od Belmina :lol: :lol:
Pa mi mu prošle godine slali, ma nije ni pročito ne da je odgovorio :lol:

A ko zna jel se još i vratio iz Londona sa godišnjeg :mrgreen:
Kardelj01

#3319 Re: Reprezentacija BiH

Post by Kardelj01 »

red evil wrote:
Je li ista odgovorio? :D
Ako ste mu slali na mail, ne zna on to ni pročitati ni odgovoriti. ;-)
It_is_a_Leclerc

#3320 Re: Reprezentacija BiH

Tračak nade je to što je na http://www.lshunter.tv/basketball-live- ... video.html najavljeno da bi moglo biti streama za tekmu...
Tkd

#3321 Re: Reprezentacija BiH

Post by Tkd »

Pa eto, onda bi najvjerovatnije trebalo biti prenosa preko tog linka. Ljepota.
Mustang1

#3322 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Pa treba vidjeti koja je holandska nacionalna tv i onda vidjeti prenose li oni .. I ima li ih na satelitu :D
ikota

#3323 Re: Reprezentacija BiH

Post by ikota »

Puuu majku im njihovu petokolonašku,neće da prenose košarkaše a moraju :x
dino1978

#3324 Re: Reprezentacija BiH

Post by dino1978 »

Prijenos Holandija-BiH OVDJE od 19.30 http://--- NO LINKS ---/najave/14429-r ... ndiji.html
KIMBO

#3325 Re: Reprezentacija BiH

Post by KIMBO »

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine na pragu je uspjeha kakav do sada nismo postigli - proboja u A-diviziju evropske košarke.

Kako bi ostvarili ovaj podvig, izabranici selektora Nenada Markovića u subotu u Sportskoj dvorani Ilidža (18.30 sati) moraju savladati Englesku u polufinalu Evropskog prvenstva Divizije B u Sarajevu (tri prvoplasirane idu u viši rang).

- S Englezima smo igrali u pripremnom periodu, pobijedili smo, ali to ne mora ništa značiti. Morat ćemo odigrati mnogo bolje kako bismo ih dobili, jer su vrlo nezgodna ekipa. Imaju, kao i mi, samo jedan poraz na EP-u - kaže Jusuf Nurkić.

Statistički, Jusuf je najači adut naše reprezentacije, njegov prosjek od 21,2 poena i 13,7 skokova (uključujući 34 poena i 20 skokova protiv Finske), zvuči impresivno. No, momak od 213 centimetara i 122 kilograma, koji će 23. avgusta proslaviti 18. rođendan, čvrsto stoji na zemlji.

- Nisam tu radi statistike nego radi uspjeha tima, a postići ćemo ga samo ako prođemo u A-diviziju - rekao je Nurkić, koji će se po završetku EP-a zajedno sa, vjerovatno saigračima Adinom Vrapcem (17,3 poena u prosjeku) i Nerminom Buzom (14,7), priključiti A-selekciji u kvalifikacijama za EP.

Njih trojica lideri su tima u kojem su bitne role tokom EP-a imali i Asim Ahmedić, Stefan Glogovac, Srđan Damjanović, Marko Rikalo, Marko Vuković... generacija koja će sigurno imati šta reći i na seniorskoj sceni. U drugom subotnjem polufinalu sastaju se Finska - Češka (Ilidža, 20.45).

Spor s Laškim

Nurkić je prije nekoliko mjeseci potpisao dugogodišnji ugovor sa zagrebačkom Cedevitom, ali prava na njega polaže i slovensko Laško, za čije je mlađe selekcije Jusuf doskora igrao.

- Spor s Laškim još traje, ali mislim da će se vrlo brzo riješiti - kaže Nurkić.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/kosarka/ ... leske.html

pa zar nisu rekli da će samo juka u a tim
Post Reply