USAIN BOLT
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- smak
#3301 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- "Ko prije djevojci, njegova djevojka"
USAIN BOLT

USAIN BOLT
- tendzera
#3302 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
smak wrote:- "Ko prije djevojci, njegova djevojka"
USAIN BOLT
- ptičica
#3303 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
potočanka wrote: nije ovo naše vrijeme više. ono stoji negdje tamo u prošlosti. zapravo ne, mi smo ti koji stojimo. ne mičemo se ni naprijed ni nazad. veže nas suviše toga. ni ljubav a ni prijateljstvo, a istovremeno i jedno i drugo. i krenuli bismo mi dalje, odavno još, da ne postoji ono nešto što nas vrati uvijek na početak. da ne postoji ono nešto što me uvijek vrati tebi, i donese tebe meni...
p.š.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3304 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"I misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek. A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca. A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše. Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi
Rumi
- Entropio
#3305 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Praštati ne znači samo reći: praštam, nego iščupati iz srca srdnju, zlo osjećanje prema onom ko nas je uvrijedio. A da to učinimo, treba samo da se sjetimo svojih grijeha; a kad se njih sjetimo, zacijelo ćemo naći u sebi još gorih stvari nego što su one zbog kojih se srdimo."
Tolstoj
Tolstoj
- Entropio
#3306 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Znajte da nema ničeg višeg, i jačeg, i korisnijeg za budući život nego kakva lijepa uspomena, a naročito koja je ponesena još iz djetinjstva, iz roditeljske kuće...
Jedna tako divna, sveta uspomena, očuvana iz djetinjstva, možda je baš najbolje vaspitanje. Ako čovjek ponese mnogo takvih uspomena sa sobom u život, onda je taj čovek spasen za cijeli život. A ako makar i samo jedna lijepa uspomena ostane u našem srcu, i to nam nekad može poslužiti kao spas."
Dostojevski
Jedna tako divna, sveta uspomena, očuvana iz djetinjstva, možda je baš najbolje vaspitanje. Ako čovjek ponese mnogo takvih uspomena sa sobom u život, onda je taj čovek spasen za cijeli život. A ako makar i samo jedna lijepa uspomena ostane u našem srcu, i to nam nekad može poslužiti kao spas."
Dostojevski
- vesela_sveska
#3307 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:"Znajte da nema ničeg višeg, i jačeg, i korisnijeg za budući život nego kakva lijepa uspomena, a naročito koja je ponesena još iz djetinjstva, iz roditeljske kuće...
Dostojevski
- Zatamnjena stakla
#3308 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jer samog sebe ne mogu da poznam. Niti sam hrišćanin, ni Jevrejin, ni Pars, ni musliman. Niti sam sa Istoka ni sa Zapada, ni sa kopna ni sa mora.
Andrić
Andrić
- tendzera
#3309 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Mozda se necu popeti do velikih visina,
ali popet cu se sam".
ali popet cu se sam".
- hieveryone
#3310 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"You must do the thing you think you cannot do!" E. Roosevelt
- KnuckleHead
#3311 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“You say you love rain, but you use an umbrella to walk under it. You say you love sun, but you seek shelter when it is shining. You say you love wind, but when it comes you close your windows. So that's why I'm scared when you say you love me.”
― Bob Marley
― Bob Marley
-
celava_dlaka
#3312 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Do not compare yourself to others. If you do so, you are insulting yourself.
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#3313 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Nije ga voljela. Nikada ga nije voljela. Bio joj je drag dovoljno da ostane sa njim, ali ujedno joj nije bio toliko mrzak da ga ostavi.''
- velikibrnjo
#3314 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ja nisam Hrišćanin, ni Židov, ni Musliman.Sorel wrote:Jer samog sebe ne mogu da poznam. Niti sam hrišćanin, ni Jevrejin, ni Pars, ni musliman. Niti sam sa Istoka ni sa Zapada, ni sa kopna ni sa mora.
Andrić
Nisam Hindu, ni Budist, ni Sufi, ni Zen.
Ne pripadam ni jednoj religiji niti kulturnom sistemu.
Nisam sa Istoka, niti sa Zapada. Nisam iz okeana, niti sa kopna.
Rumi cc 800 godina prije Andrica
-
palmica
#3315 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Dvije stvari definišu čovjeka: njegovo strpljenje kad nema ništa i njegovo ponašanje kad ima sve.
- dust in the wind
#3316 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Cuvaj se malih pukotina; mala će pukotina potopiti i veliki brod.
Benjamin Franklin
Benjamin Franklin
- dust in the wind
#3317 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kakva je to epoha u kojoj je lakše razbijati atom nego predrasudu.
Albert Einstein (1879-1955) nobelovac, fizičar
-
sour cherry
#3318 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Al' je bilo tuge u tim lijepim tamnim očima što još ih sanjam noćima
- ptičica
#3319 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
dust in the wind wrote:Kakva je to epoha u kojoj je lakše razbijati atom nego predrasudu.
- frameni
#3320 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:"I misliš ne može se preboljeti, ali nauči čovjek. A kad se srce smrzne, lijepo se živi i bez srca. A kad se duša uguši, lijepo se živi i bez duše. Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsretniji."
Rumi
- Entropio
#3321 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
m@m@ wrote:Mnogo samuješ i dugo ćutiš, sine moj, zatravljen si snovima, izmoren putevima duha. Lik ti je pognut i lice blijedo, duboko spuštene vjeđe i glas kao škripa tamničkih vrata. Iziđi u ljetni dan, sine moj!
- Šta si vidio u ljetni dan, sine moj?
Vidio sam da je zemlja jaka i nebo vječno, a čovjek slab i kratkovjek.
- Šta si vidio, sine moj, u ljetni dan?
Vidio sam da je ljubav kratka, a glad vječna.
- Šta si vidio, sine moj, u ljetni dan?
Vidio sam da je ovaj život stvar mučna, koja se sastoji u nepravilnoj izmjeni grijeha i nesreće, da živjeti znači slagati varku na varku.
- Hoćeš li da usniš, sine moj?
Ne, oče, idem, idem da živim.
Ivo Andrić
- Zatamnjena stakla
#3322 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Postalo mi je jasno kako čovjek umire, i vidio sam da nije tako teško. Ni lako. Nije ništa. Samo se sve manje živi, sve manje se jest, sve manje se misli, i osjeća, i zna, bogato životno kolanje presušuje, i ostaje tanki končić nesigurne svijesti, sve siromašniji, sve beznačajniji. I onda se ne desi ništa, ne bude ništa, bude ništa. I ništa, svejedno.
Meša
Meša
- ptičica
#3323 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sorel wrote:Postalo mi je jasno kako čovjek umire, i vidio sam da nije tako teško. Ni lako. Nije ništa. Samo se sve manje živi, sve manje se jest, sve manje se misli, i osjeća, i zna, bogato životno kolanje presušuje, i ostaje tanki končić nesigurne svijesti, sve siromašniji, sve beznačajniji. I onda se ne desi ništa, ne bude ništa, bude ništa. I ništa, svejedno.
Meša
- fatamorgana
#3324 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Puf, k'o sijalica od 40 vati,ptičica wrote:Sorel wrote:Postalo mi je jasno kako čovjek umire, i vidio sam da nije tako teško. Ni lako. Nije ništa. Samo se sve manje živi, sve manje se jest, sve manje se misli, i osjeća, i zna, bogato životno kolanje presušuje, i ostaje tanki končić nesigurne svijesti, sve siromašniji, sve beznačajniji. I onda se ne desi ništa, ne bude ništa, bude ništa. I ništa, svejedno.
Meša![]()
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3325 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Balzak
"Kad nas vole žene nam opraštaju sve, čak i naše zločine. A kad ne ljube, ne opraštaju nam ništa. Čak ni naše vrline"
"Kad nas vole žene nam opraštaju sve, čak i naše zločine. A kad ne ljube, ne opraštaju nam ništa. Čak ni naše vrline"