Sarajevski taksisti- dno dna
- respo
#3301 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a onda neki traze 5000 slobodnih licenci
pa po kriterijima koje bi odredili taxistu kako da se ponasa znanje i auto ne bi popunili ni tu cifru od 700 koliko po tim nekim istrazivanjima je dovoljno za ovaj broj stanovnika
evo glave ako bi ih se 300 skupilo da sve uslove ispunjavaju
pa po kriterijima koje bi odredili taxistu kako da se ponasa znanje i auto ne bi popunili ni tu cifru od 700 koliko po tim nekim istrazivanjima je dovoljno za ovaj broj stanovnika
evo glave ako bi ih se 300 skupilo da sve uslove ispunjavaju
- Ciprol
#3302 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da se i ja javim ovdje. Jučer trebali na fax, i nas troje se dogovori da uzmemo taksi. Budući da ne krećemo sa iste stanice, morao je stajati da nas pokupi. Nit mu je šta smetalo, nit je gluposti kakve valjao. Čak nam je i ranije ugasio taksimetar, tako da nam je poklonio 1KM 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3303 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
SA taxi !? Ostavi bogati broj taksija da znamo ko je normalanCiprol wrote:Da se i ja javim ovdje. Jučer trebali na fax, i nas troje se dogovori da uzmemo taksi. Budući da ne krećemo sa iste stanice, morao je stajati da nas pokupi. Nit mu je šta smetalo, nit je gluposti kakve valjao. Čak nam je i ranije ugasio taksimetar, tako da nam je poklonio 1KM
- Ciprol
#3304 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
un1ted wrote:SA taxi !? Ostavi bogati broj taksija da znamo ko je normalanCiprol wrote:Da se i ja javim ovdje. Jučer trebali na fax, i nas troje se dogovori da uzmemo taksi. Budući da ne krećemo sa iste stanice, morao je stajati da nas pokupi. Nit mu je šta smetalo, nit je gluposti kakve valjao. Čak nam je i ranije ugasio taksimetar, tako da nam je poklonio 1KM
SA taxi. al' se ne sjećam ni broja ni ništa, jedino znam da je bio crni passat, neki noviji model
-
vrbas1979
#3305 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema nam nesto bimmera, aduka i ostalih glasnogovornika sarajevotaksija. Iskoristavaju trenutnu situaciju i rade po 3 smjene. Tesko im je
- respo
#3306 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sad im je upala kasika u med 
-
azdralovic
#3307 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ako je ovako srednjih godina ciko,mrsav sa naocalama, to je ovaj sa chville, ekstra ljubazan ciko, znao nas je po 4 potrpati u auto kad je bio onaj ogromni snijeg i onda opet naplati po taksimetru, nije nista ni pitao za ove sto su usput stajali...Ciprol wrote:un1ted wrote:SA taxi !? Ostavi bogati broj taksija da znamo ko je normalanCiprol wrote:Da se i ja javim ovdje. Jučer trebali na fax, i nas troje se dogovori da uzmemo taksi. Budući da ne krećemo sa iste stanice, morao je stajati da nas pokupi. Nit mu je šta smetalo, nit je gluposti kakve valjao. Čak nam je i ranije ugasio taksimetar, tako da nam je poklonio 1KM
SA taxi. al' se ne sjećam ni broja ni ništa, jedino znam da je bio crni passat, neki noviji model
ali ni ja mu nemam ni broj ni nista ali znam da je stalno tu na standu
- Ciprol
#3308 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne znam. kolega je krenuo sa ilidže, al' ugl odgovara opisu. da, jedan od rijetkihazdralovic wrote:
ako je ovako srednjih godina ciko,mrsav sa naocalama, to je ovaj sa chville, ekstra ljubazan ciko, znao nas je po 4 potrpati u auto kad je bio onaj ogromni snijeg i onda opet naplati po taksimetru, nije nista ni pitao za ove sto su usput stajali...jedan od rijetkih
![]()
ali ni ja mu nemam ni broj ni nista ali znam da je stalno tu na standu
-
Bimmer_
#3309 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Radimo naravno 
Iako sam imao dvije ture van grada pa sam izgubio dva dana opet sam dobro iskoristio ovu situaciju kao i svi (koliko se moglo jer su strasne guzve).
Cak sam jucer vozio i za 2 KM na relacijam tram. stanica samo sto je moglo max 4 osobe sjesti, napravio sam jedan izuzetak kad ih je bilo 6 ali bilo je 3-oje djece pa su mogli stat (djecu nisam naplacivao)
Ljude u bolnicu sam vozio besplatno, ko me god zaustavio da ide u Opcu bolnicu ili KCUS na lijecenje ili terapiju nisam htio da naplatim (ja se drzim one daj, pomozi i vratit ce se i uvijek dio zarade praktikujem da doniram).
Danas sam trebao za Beograd ali odgodjeno je tako da ne radim
Sto se tice broja taxi-a to je tako i ne odredjujemo mi nego gradska uprava. Naravno tako je i u svim uredjenim gradovima u Evropi. Kod nas bi samo trebalo uvesti slobodno trziste pa ako imas volje i novca bujrum kupi 3,5,20 licenci otvaraj firme, radi sta hoces samo ima odredjen broj licenci. Kako ce se to poslije segmentirat to je druga stvar, bitno je da svako ima sansu doci do nje.
Ti jontra ili kako vec, obzirom da vec duze vrijeme pokusavas da isprovociras, diskreditujes i omalovazis mene licno, ti znas ko sam i gdje stojim svaki dan, ja ne znam ko si ti, bujrum dodji pa da raspravimo. Ja se ne krijem iza avatara tako da je poprilicno kukavicki i djetinjasto to sto radis. Ako imas nesto dodji i reci kao odrastao i zreo covjek. Kao sto si vidio ja sam normalan, pristojan i sredjen uvijek, nisam kockasta glava, trenerkas niti klosar pa nemas cega da se bojis. Ako nisam pored auta a auto mi je na kraju standa onda sam u "Beckoj prici"
Iako sam imao dvije ture van grada pa sam izgubio dva dana opet sam dobro iskoristio ovu situaciju kao i svi (koliko se moglo jer su strasne guzve).
Cak sam jucer vozio i za 2 KM na relacijam tram. stanica samo sto je moglo max 4 osobe sjesti, napravio sam jedan izuzetak kad ih je bilo 6 ali bilo je 3-oje djece pa su mogli stat (djecu nisam naplacivao)
Ljude u bolnicu sam vozio besplatno, ko me god zaustavio da ide u Opcu bolnicu ili KCUS na lijecenje ili terapiju nisam htio da naplatim (ja se drzim one daj, pomozi i vratit ce se i uvijek dio zarade praktikujem da doniram).
Sto se tice broja taxi-a to je tako i ne odredjujemo mi nego gradska uprava. Naravno tako je i u svim uredjenim gradovima u Evropi. Kod nas bi samo trebalo uvesti slobodno trziste pa ako imas volje i novca bujrum kupi 3,5,20 licenci otvaraj firme, radi sta hoces samo ima odredjen broj licenci. Kako ce se to poslije segmentirat to je druga stvar, bitno je da svako ima sansu doci do nje.
Ti jontra ili kako vec, obzirom da vec duze vrijeme pokusavas da isprovociras, diskreditujes i omalovazis mene licno, ti znas ko sam i gdje stojim svaki dan, ja ne znam ko si ti, bujrum dodji pa da raspravimo. Ja se ne krijem iza avatara tako da je poprilicno kukavicki i djetinjasto to sto radis. Ako imas nesto dodji i reci kao odrastao i zreo covjek. Kao sto si vidio ja sam normalan, pristojan i sredjen uvijek, nisam kockasta glava, trenerkas niti klosar pa nemas cega da se bojis. Ako nisam pored auta a auto mi je na kraju standa onda sam u "Beckoj prici"
-
Bimmer_
#3310 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima nas i normalnih, bujrum dodji do mene da se uvjerisun1ted wrote:SA taxi !? Ostavi bogati broj taksija da znamo ko je normalanCiprol wrote:Da se i ja javim ovdje. Jučer trebali na fax, i nas troje se dogovori da uzmemo taksi. Budući da ne krećemo sa iste stanice, morao je stajati da nas pokupi. Nit mu je šta smetalo, nit je gluposti kakve valjao. Čak nam je i ranije ugasio taksimetar, tako da nam je poklonio 1KM
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3311 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ZNam da ima, no vjeruj da je tesko naletiti pa sam zato i pitao za broj
Ostavi mi na pp broj "normalnih" taxista i rado cu sjesti ako necu doziviti negugodnosti.
-
zvrk
#3312 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jutros kod fabrike duhana, skrenem u ulicicu pored milkosa. tri auta na taksi standu
uzmem luk desno do kapije milkosa i reko okrenucu se tu polukruzno pa rikvercom u ulicicu dalje da stanem i sacekam prijateljicu. dok ja gledam da ne udarim auta koja su parkirana uz desni rub trotoara, posljednji taksista brzinom munje pali vozilo i ubacuje u rikverc pomjerajuci se taksi trakom na putanju mog auta da se ne mogu okrenuti .
kad sam pogledala i ugledala - ne mogu da vjerujem
uopste
kontam hajd u rikverc cu pa jos jednom
kad dodje u tom drugi taksu i iza mene isto hoce da se okrene i ne dozvoljava mi rikverc i mase rukama nesto - sta cu ja tu
skrenem desno u ulicu
i ne mogu da vjerujem
znam da ti taksisti tu se_u ako im nagazis liniju autom, ali da ne DOZVOLJAVAJU da se okrenes
NE MOGU DA VJERUJEM
posto sam trebala cekati prijateljicu, izidjem iz auta i samo cekam da mi sta kazu
ovaj je ostao na mjesto gdje jeste, a onaj iza mene je otisao
WTF
WTF
da stvar bude jos bolja, taj posljednji je golf 3 i ima istakntu oznaku i stoji na standu ali su mu tablice civilne.
nek se zahvali Bogu sto mi je mobitel ostao na poslu pa ga ne mogodoh uslikati da posaljem inspekciji
ali narednih jutara cu imati mobitel
taksisti na tom standu su crvi, zohari, najnizi oblik postojanja
FUJ FUJ FUJ
uzmem luk desno do kapije milkosa i reko okrenucu se tu polukruzno pa rikvercom u ulicicu dalje da stanem i sacekam prijateljicu. dok ja gledam da ne udarim auta koja su parkirana uz desni rub trotoara, posljednji taksista brzinom munje pali vozilo i ubacuje u rikverc pomjerajuci se taksi trakom na putanju mog auta da se ne mogu okrenuti .
kad sam pogledala i ugledala - ne mogu da vjerujem
uopste
kontam hajd u rikverc cu pa jos jednom
kad dodje u tom drugi taksu i iza mene isto hoce da se okrene i ne dozvoljava mi rikverc i mase rukama nesto - sta cu ja tu
skrenem desno u ulicu
i ne mogu da vjerujem
znam da ti taksisti tu se_u ako im nagazis liniju autom, ali da ne DOZVOLJAVAJU da se okrenes
NE MOGU DA VJERUJEM
posto sam trebala cekati prijateljicu, izidjem iz auta i samo cekam da mi sta kazu
ovaj je ostao na mjesto gdje jeste, a onaj iza mene je otisao
WTF
WTF
da stvar bude jos bolja, taj posljednji je golf 3 i ima istakntu oznaku i stoji na standu ali su mu tablice civilne.
nek se zahvali Bogu sto mi je mobitel ostao na poslu pa ga ne mogodoh uslikati da posaljem inspekciji
ali narednih jutara cu imati mobitel
taksisti na tom standu su crvi, zohari, najnizi oblik postojanja
FUJ FUJ FUJ
-
This_is
#3313 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
@Bimmer bogati koliko prosjecno zaradite , moze i na pp, s obzirom kroz sta sve prolazite. Nema logike da se vecina taxi sta ponasa bezobrazno a zive od toga. Ovo je ponižavajuće, na zapadu ne da zarade pristojnu platu nego im bakšiš pokriva benzin. A mušterije mole brojeve telefona kad se ide na duze ture. Konkurencija u centru grada su Limuzine, ali ko god urani za 9 sati sa radio stanicom i pick up na ulici solidno zaradi ne treba mu ni centar grada, ima hljeba dovoljno.Bimmer_ wrote:Radimo naravno
Ti jontra ili kako vec, obzirom da vec duze vrijeme pokusavas da isprovociras, diskreditujes i omalovazis mene licno, ti znas ko sam i gdje stojim svaki dan, ja ne znam ko si ti, bujrum dodji pa da raspravimo. Ja se ne krijem iza avatara tako da je poprilicno kukavicki i djetinjasto to sto radis. Ako imas nesto dodji i reci kao odrastao i zreo covjek. Kao sto si vidio ja sam
normalan, pristojan i sredjen uvijek, nisam kockasta glava, trenerkas niti klosar pa nemas cega da se bojis. Ako nisam pored auta a auto mi je na kraju standa onda sam u "Beckoj prici"
-
Bimmer_
#3314 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja zaradjujem vjerovatno vise jer imam dobar auto, stalne musterije, odlicno govorim engleski pa me zovu i kad dodju stranci, imam tura van grada pa se poprilicno isplati. Dovoljno zaradim da mi se ne isplati raditi u struci (VSS). Ali to je sve zbog mog odnosa prema poslu i dosta njihovih musterija se vozi samnom.This_is wrote:
@Bimmer bogati koliko prosjecno zaradite , moze i na pp, s obzirom kroz sta sve prolazite. Nema logike da se vecina taxi sta ponasa bezobrazno a zive od toga. Ovo je ponižavajuće, na zapadu ne da zarade pristojnu platu nego im bakšiš pokriva benzin. A mušterije mole brojeve telefona kad se ide na duze ture. Konkurencija u centru grada su Limuzine, ali ko god urani za 9 sati sa radio stanicom i pick up na ulici solidno zaradi ne treba mu ni centar grada, ima hljeba dovoljno.
Dosta je starih taksista pred penziju i njima vise nije ni do cega a ne do dizanja standarda, zato se tako i ponasaju. Ali nece jos dugo
- O'zone
- Globalni moderator
#3315 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Danas dvije patrole i vozilo inspekcije pred Željinim stadionom zaustavili crnog Passata karavana Kuki, Samir i Emir sivi Passat i jedan Golf III Žuti Taxi svi na običnim tablama.
- un1ted
#3316 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dosta je starih taksista pred penziju i njima vise nije ni do cega a ne do dizanja standarda, zato se tako i ponasaju. Ali nece jos dugo
Inace, kako je kasika upala u med onim taksistima koji nemaju TA table, ali im obicne table pocinju sa slovom "T". Lahko se upecat i reci legalac
-
This_is
#3317 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
O'zone wrote:Danas dvije patrole i vozilo inspekcije pred Željinim stadionom zaustavili crnog Passata karavana Kuki, Samir i Emir sivi Passat i jedan Golf III Žuti Taxi svi na običnim tablama.
Mora jednom krenuti na bolje,
- DennyBoy
#3318 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
GRAS-SARAJEVO TAXI - Isti krc, drugo pakovanje.
- zenny
#3319 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sad dodje poznanica sa autobuske stanice na aerodrom... naplatio joj je 30KM, imala je jedan kofer srednje velicine.
vidio sam samo da je sivi mercedes.. zvao sam na 1515 ali kazu da tek od 8 ujutru mogu nazvati na neki broj koji mi je dao
fakat nisu normalni, malo im je bilo 20, sad idu na 30
vidio sam samo da je sivi mercedes.. zvao sam na 1515 ali kazu da tek od 8 ujutru mogu nazvati na neki broj koji mi je dao
-
mahalas505
#3320 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa sto ne upozori zenu(eventualno tel broj od crvenog, zutog.... taksija), ovdje se vec zna za taj javasluk Sa Taxi-ja pa nije dzaba ova tema aktuelna 8 godina.zenny wrote:sad dodje poznanica sa autobuske stanice na aerodrom... naplatio joj je 30KM, imala je jedan kofer srednje velicine.
-
Paul F.
#3321 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pozitivna strana priče je da je Sarajevo grad sa besplatnim taxi prevozom jer ako nema taximetra ne mora biti ni plaćanja.
Ljubljanski gradonačelnik je svojevremeno pozvao građane da ne daju pare prosjacima i izgleda da je to smanjilo prosjačenje.
Ako Sarajevski gradonačelnik pozove ljude da ne plaćaju taxi ako nema taximetra mislim da bi to riješilo problem.
Ljubljanski gradonačelnik je svojevremeno pozvao građane da ne daju pare prosjacima i izgleda da je to smanjilo prosjačenje.
Ako Sarajevski gradonačelnik pozove ljude da ne plaćaju taxi ako nema taximetra mislim da bi to riješilo problem.
- Troll_Happens
#3322 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne bi... jer su stalno apelovali ne daj prosjaku nego ako vec hoces dati daj u narodnu kuhinju... dzaba budalama govorit oni cim prosjak pruzi ruku daju pare... trazili ste gledajte... mi smo jaaaakooo glup narodPaul F. wrote:Pozitivna strana priče je da je Sarajevo grad sa besplatnim taxi prevozom jer ako nema taximetra ne mora biti ni plaćanja.
-
Bodkin
#3323 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Aha ali se spremi da to sakama raspravisPaul F. wrote:Pozitivna strana priče je da je Sarajevo grad sa besplatnim taxi prevozom jer ako nema taximetra ne mora biti ni plaćanja.
-
bemi
#3324 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Maloprije na pješačkom pored BBI ulicu prelazi čovjek u invalidskim kolicima (neki je teži invaliditet) i nije stigao preći dok je pješacima bilo zeleno, na pola pješačkog se upalilo crveno, auta strpljivo čekaju, jedan prolaznik mu pomaže da ga skloni sa ceste, a taksista Sarajevo taksija, bordo škoda Octavia otvorio prozor, zaškripao gumama pored i dere se:"zgazi ga j... mu ja majku". Ostadoh u čudu i nevjerici. I s jedne i s druge strane bruka djece, svi gledaju, ne mogu da vjeruju, pa dokle više sa njihovim kabadahijskim ponašanjem 
- Adriatic
#3325 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Gradonačelnik? hahahahaPaul F. wrote:Pozitivna strana priče je da je Sarajevo grad sa besplatnim taxi prevozom jer ako nema taximetra ne mora biti ni plaćanja.
Jel to onaj što je davao podršku GRAS-ovoj bagri, dok su građani tabanali?
E taj će riješiti problem, dakako.