Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Prodajem dva duluma zemlje odma pored Piramide Bosanskog Zmaja.
Napomena: Tvrdi se da ju je (biva piramidu) sagradio Husein Kapetan Gradašćević poznatiji kao Zmaj od Bosne
Propast1

Post by Propast1 »

nasmija me pravo ova njihova stranica i njihov radni plan.

Plan rada za 2010. godinu:

2010. Trajno proglasiti visočku dolinu sa piramidalnim kompleksom najznačajnijim spomenikom kulturno-historijske baštine u Bosni i Hercegovini. Instalirati ploču na platou Bosanske piramide Sunca kojom UNESCO proglašava ovaj arheološki park monumentom od svjetskog značaja.

E jesu detaljni svaka im cast
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

seljak_cojek wrote:Prodajem dva duluma zemlje odma pored Piramide Bosanskog Zmaja.
Napomena: Tvrdi se da ju je (biva piramidu) sagradio Husein Kapetan Gradašćević poznatiji kao Zmaj od Bosne
Nije moj zemljak bio tolki idiot :D
Propast1

Post by Propast1 »

Malo odmaram pa u nedostatku zanimljivih vijesti citam disertaciju semira osmanagica na internetu.

Uzas, prelistam i slucajno se nadjoh na pogovoru (ka kraju) kad tamo neki tekst i neka pricica.

Kad tamo vidim prepisan pocetak bestselera o antropologiji u kojoj autor (Diamond) u uvodu razgovara o civilizacijskom napredku sa domorocem sa Nove Gvineje.

Pa me interesuje jeli Semir vise odbranio tu doktorsku disertaciju na Univerzitutu u Sarajevu? Bas me interesuje
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kriticarka_nikova wrote:
seljak_cojek wrote:Prodajem dva duluma zemlje odma pored Piramide Bosanskog Zmaja.
Nije moj zemljak bio tolki idiot :D
SORRRRRRY :oops:
Nijesam mislijo uvrijediti našeg Zmaja, ja sam samo prenijo što sam čuo u mahali :D :D :D :D

P.S.
Još uvijek prodajem zemlju
Požurite sa ponudama dok se nijesam predomislijo
kekec

Post by kekec »

Da li su ti tvoji dunumi okrenuti u pravcu sjever- jug ili
istok- zapad?
Imaju li pravilne strane i kakva je situacija sa eventualnim
geoloskim anomalijama? :D

Hocu da znam sta kupujem!
:roll:
sl@ven

Post by sl@ven »

sto se zamarate piramidom gledajte od cega zivite fukare.vidimo se u aprilu.
Fair Life

Post by Fair Life »

sl@ven wrote:sto se zamarate piramidom gledajte od cega zivite fukare.vidimo se u aprilu.
Do aprila ce erodirati i one dvije "zdrave" strane.

PS. . .Ti izgleda vec poceo zivjeti od piramide ?
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kekec wrote:Da li su ti tvoji dunumi okrenuti u pravcu sjever- jug ili
istok- zapad?
Imaju li pravilne strane i kakva je situacija sa eventualnim
geoloskim anomalijama? :D

Hocu da znam sta kupujem!
:roll:
Vala, pravo da ti rečem malo je nahereno prema zapadu.
Pravilne vala, ko da si hi nožem rezo, i ima i naki bunar u jednom kraju. (nezna mu se podrijetlo).
kekec

Post by kekec »

Pravilne vala, ko da si hi nozem rezo, i ima i naki bunar u jednom kraju. (nezna mu se podrijetlo).
Moglo bi se i pazariti. Daj sliku, cijenu po kvadratu, koliko vocki imas ...
Bunar mi ne smeta, ali bih volio znati da li ima kakvih tunela ispod.
Nije zgodno da ti se arheoloGi motaju ispod kuce ili cak, ne budi
primjenjeno, vanzemaljci. :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kekec wrote:
Pravilne vala, ko da si hi nozem rezo, i ima i naki bunar u jednom kraju. (nezna mu se podrijetlo).
Nemerem ti poslat sliku neda se uslikat (samo naka mrlja budne) :(. Za cijenu ćemo se dogovorit kasnije ;). Nisam salazio u bunar, more bit da su ti tvoji tuneli i povezati sa njim. VanZemljaci ...... :shock:
kekec

Post by kekec »

Malo sam ti se raspitao u Opstini. Nista od biznisa. :(
Ne da komisija da se bilo sta prodaje oko Piramida.
Sve ce to, kazu, biti "Nacionalni park bosanskih piramida",
ja´se Piramida ukaze. :D
Imas li kakve zemlje uz koridor Vc. :)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Izjava dana, Edo Maajka:Ako ne bude piramida ja sam najebo!
18.02.2006. @ 11:08

Piše: Adnan Jasho Jašarspahić
U razgovoru za Q Radio na pitanje da li vjeruje u postojanje piramida u Visokom, Edo Maajka je rekao:
"Naravno da vjerujem u postojanje piramida, vi nemate pojma koliko sam se ja puta svađo u Zagrebu zbog tih piramida. Ako ne bude piramida ja sam najebo! Pozivam sve Visočane da budu pametni da kupe parcele okolo jer će se dići cijena sigurno, al ako budete sjebali...."
Fair Life

Post by Fair Life »

El-bosniaco wrote:Izjava dana, Edo Maajka:Ako ne bude piramida ja sam najebo!
18.02.2006. @ 11:08

Piše: Adnan Jasho Jašarspahić
U razgovoru za Q Radio na pitanje da li vjeruje u postojanje piramida u Visokom, Edo Maajka je rekao:
"Naravno da vjerujem u postojanje piramida, vi nemate pojma koliko sam se ja puta svađo u Zagrebu zbog tih piramida. Ako ne bude piramida ja sam najebo! Pozivam sve Visočane da budu pametni da kupe parcele okolo jer će se dići cijena sigurno, al ako budete sjebali...."
Image
Qler

Post by Qler »

137. ne mogu da vjerujem :shock: :-)

ideeeeemooooooooooo :-D :-D :-D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:
terapija

Post by terapija »

Malo smo se umorili??

Pa ljudi nedostaje mi omiljeno jutanje stivo ovog foruma :)

Gdje ste svi? Ima li kakvih novosti/vijesti/saznanja???

Nisam bio u Visokom poslije januara nikako, ne znam kakva je tamo situacija, ali sve mi se cini da se stvari polako smiruju, i surova realnost prevladava u ljudima...

Ali hajde, bice turista, makar i ne imali piramidu (Medjugorje je najbolji primjer) samo treba znati reklamirati...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Pismo Semira Osmanagića načelniku općine Visoko
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Zadig

Post by Zadig »

jao oplakah
:lol:
Shoshana

Post by Shoshana »

seljak_cojek wrote:
kekec wrote:
Nemerem ti poslat sliku neda se uslikat (samo naka mrlja budne) :(. Za cijenu ćemo se dogovorit kasnije ;). Nisam salazio u bunar, more bit da su ti tvoji tuneli i povezati sa njim. VanZemljaci ...... :shock:
Seljak Cojek, ode ti ova zemlja u helac, men' se cini... Eksproprijacija ... :shock: Al' ne brini, vratice se ta imovina tvojim cukun-cukun unucicima :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Shoshana wrote:
seljak_cojek wrote:
kekec wrote: Moglo bi se i pazariti. Daj sliku, cijenu po kvadratu, koliko vocki imas ...
Seljak Cojek, ode ti ova zemlja u helac, men' se cini... Eksproprijacija ... :shock: Al' ne brini, vratice se ta imovina tvojim cukun-cukun unucicima :D
*ebi ga kad sam baksuz.
i još da zamolim moderatora da nam vrati znanje (makar u aprilu) ova tema sva zamrla bez konstruktivnog dijaloga tipa
ima piramida...
e, nema ....
e, baš ima, ....
nema kad ti kažem...
e vidit ćeš da ima....
Qler

Post by Qler »

hajmo malo, zivo, zivo :)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

25.02.2006 @ 22:25:00
Jedanaest dokaza o postojanju Bosanskih piramida
Stručnjaci Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" iskoristili su nekoliko proteklih mjeseci da nizom naučno argumentiranih dokaza potvrde pretpostavku o postojanju kolosalnih piramida u ...

... Visočkoj dolini, priopćeno je iz Fondacije. Preciznim mjerenjima Geodetskog zavoda BiH je, kako se navodi, utvrđeno da su strane Bosanske piramide Sunca (uzvišenje Visočica) potpuno pravilno orijentirane prema magnetnom sjeveru, odnosno stranama svijeta (sjever-jug, istok-zapad) što je karakteristično za gradnju piramida.

“Geološko-sedimentološkom analizom na terenu, u kolovozu i listopadu 2005. godine (kompletna analiza je objavljena na: http://www.piramidasunca.ba), dobiven je sklop dokaza koji pokazuje stepenasti dizajn piramide, veličinu kamenih blokova koji grade zidove piramide i kamene ploče koji tvore pristupni monumentalni plato piramidi. Piramida Sunca je visoka oko 220 metara što je za trećinu više od Keopsove piramide u Egiptu”, navodi se.

Analiza satelitskih snimaka (NASA Landsat, Radarsat, Hyperion, Ikonos) pokazala pravilnu geometriju uzvišenja Visočica i još četiri druga uzvišenja u Visočkoj dolini.

“Sva imaju trokutne strane, stepenasti karakter, terase na vrhu i pravilno su orijentirana prema stranama svijeta. U prirodi se ne javljaju takve pravilne geometrijske formacije. Visina tri glavne piramide je podjednaka i one formiraju jednakostranični trokut”, navodi se.

Inicijalna analiza radarskih snimaka (Radarsat) koji penetriraju kroz zemljani sloj koji prekriva piramidu Sunca pokazali su, kako se navodi, postojanje pravolinijskih prolaza/hodnika unutar Visočice - piramide Sunca.

“Analiza satelitskih termalnih snimaka (satelit Aster) potvrdila je da se ukupno pet uzvišenja u Bosanskoj dolini piramida ne hladi brzinom očekivanom od prirodnih brda, već da pokazuju izrazite karakteristike hlađenja za vještačke strukture koje sadrže porozni građevni materijal, prolaze, prostorije, tunele i slično. Ova analiza je potvrdila nalaze satelitskih snimaka za ukupno pet objekata koji su pokazali pravilnu piramidalnu geometriju i orijentiranost prema stranama svijeta”, ističe se.

Navodi se i da kazivanja mještana koji su u proteklih nekoliko desetljeća kopali temelje za svoje kuće, daju nove dokaze o postojanju pravilnih kamenih blokova breče, obrađenim pločama pješčara, zatrpanim "rupama" odnosno sekcijama tunela.

Kompleks podzemnih tunela: Ravne-Visočica-Plješevica-Krstac pokazuje da je i Bosanska dolina piramida ispresijecana mrežom tunela koji povezuju sve piramide slično kao i piramidalni kompleksi u Egiptu i Meksiku.

“Fluvijalna geomorfologija, odnosno odsustvo drenažnih karakteristika na trokutnim stranama Visočice, pokazuje da nije riječ o prirodnoj formaciji već kolosalnom vještačkom objektu”, ističe se.

Navodi se i da je zabilježeno "odzvanjanje" Visočice prilikom granatiranja tokom posljednjeg rata, što je “svojstveno vještačkim strukturama sa tunelima, prolazima i prostorijama”.

U naučno argumentirane dokaze o potvrdi hipoteze o postojanju kolosalnih piramida u Visočkoj dolini navode i da pravilne "terase" na geodetskoj mapi visoke rezolucije potvrđuju stepenasti dizajn piramide Sunca.

Automatski satelitski detektor linearnih anomalija LINANAL procijenio je da postoji identičan unutrašnji kut od cca 45 stepeni na sve četiri strane piramide što, kako se navodi, potpuno isključuje mogućnost prirodne formacije, a potvrđuje da je ljudska ruka izgradila ovu piramidu.

“Od sredine travnja do kraja listopada ove godine bit će nastavljeno istraživanja na terenu uz sudjelovanje većeg broja arheologa, geologa, geofizičara, sedimentologa, speleologa, geodeta i ekipa za ekskavacije”, priopćeno je iz Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

(Fena)
bljesak.info
civico

Post by civico »

Minnela wrote:
Fair Life wrote:Image
Interesantno :D
da, sad sve izlazi na vidjelo http://id.wikipedia.org/wiki/Firaun .

Znaci cige su oduvjek bile na ovim prostorima , mi smo dosli u njihova zemlja :D
kekec

Post by kekec »

Jedanaest dokaza o postojanju piramida u BiH
clanak http://www.sarajevo-x.com/clanak/060227034

Valjda ce bar jedan "upaliti". :D
Locked