Kakva je razlika izmedju razmisljanja jednog Bosnjaka,jednog tebe Bosanca i jednog Fincija Jevreja i jednog Sejde Roma kad je u pitanju drzavni teritorijalni integritet,suverinitet i nezavisnost.Ovdje je poenta price o povecavanju procenta ljudi koji zele da ova zemlja opstaje.Onog momenta kad ne bude u pitanju opstanak ove drzave,mi se mozemo slagati ili ne slagati oko LGBT populacije,visine poreza,ali i drugih raznih ekonomskih ali i socijalnih pitanja.I tada treba da odlucuje istinska demokratija pa ako vecina bude za neku ekonomsku reformu,manjina ima pravo da se ljuti al je praksa da vecina odlucuje.Mislim da se po pitanju ove drzave i njenih granica pretezno slazu svi sa tom Probosanskom crtom,osim vecine onih koji se izjasnjavaju sa Srbima i Hrvatima.Dobar dio je i njih za ovu drzavu al gro naroda nije.Bloo wrote: ↑19/12/2021 21:48Već ti rekoh, Bosanci su Ostali kao i Romi i Jevreji i Poljaci i Slovenci u BiH...stoga jarane ne ubrajaj nas u svoje procente.nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 21:45
Eto da docekamo sledeci popis pa cemo vidjeti.Ove bajke o 500 000 k Hrvata i milion i 100 hiljada Srba su bajke.Bosnjaka ima oko 1,5 miliona a ne 1,7 miliona.Srba maksimalno oko 900 hiljada a Hrvata oko 300 000.Nista vise od toga.Ne mogu Hrvati imati 2400 rodjene djece na 400/500 hiljada ljudi u BiH.Postavljao sam i podatke o brakovima na nivou BiH gdje Bosanci i Bosnjaci imaju oko ili preko 60 posto,medju zivorodjenim isto oko ili preko 60 posto.
Politika Hrvata u BiH
- nikad_vise
#3301 Re: Politika Hrvata u BiH
-
Palmalma
#3302 Re: Politika Hrvata u BiH
sehohari wrote: ↑19/12/2021 21:58E pa onda to ništa ne znači. Jer da je Bošnjaka i deset, 20 miliona, Hrvati će vazda biti većina u zapadnoj Hercegovini, oko Livna i tkd.Palmalma wrote: ↑19/12/2021 21:54
Razumijem na sta mislis, ali za takve projekte treba jaka drzava, velika sredstva, infrastruktura, sposobni ljudi... gdje bi zivot bilo gdje u BiH bio jednak zivotu u Sarajevu. To je trenutno nemoguce. Mozda u buducnosti.
Npr. Danska, koja pruza jednake uslove zivota na cijeloj teritoriji, decenijama se bori protiv naseljavanja Kopenhagena, koji vuce 50% stanovnistva Danske, ali dzaba. Ljudi sami biraju mjesto zivota.
Šta bi značilo to ako postoji deset miliona Bošnjaka u Sarajevu, a Hrvata koji žive na 15-20% BiH? Šta mogu tih 10 miliona ljudi? Da ih neće pojesti?
Pogledaj pod Kosovo, sta znaci razlika u procentualnom broju stanovnistva.
- nikad_vise
#3303 Re: Politika Hrvata u BiH
Pa u tome i jest poenta.Zato se i pokusava zacementirati izborni zakon koji ce nekad u buducnosti dati mogucnost zapadnom Mostaru,Grudama i Posusju da odlucuju o sudbini Bosnjaka.U vecini drugih dijelova ih i nece biti,i upravo iz tog razloga se opet vezu zastave i sa najgorim negatorima genocida i egzekutorima Vukovara,da bi se Bosnjake natjeralo na to.Kosovo na kojem su Albanci vecina je jednostavno otislo,ali Presevska dolina u kojoj su 2/3 opcine sigurno nece otici nikada iz Srbije.Tako da danas imamo Herceg Bosnu u onim granicama i RS u ovim,oni bi do 2020 godine vec bili nezavisni,al posto ih nema i posto ce ostati u par opstina,tad se ide na opciju da nas drze zargonski receno za jaja dok je svijeta i vijeka tako sto cemo pristati da im damo mogucnost da nas blokiraju kad kod im se prohrije.sehohari wrote: ↑19/12/2021 21:58E pa onda to ništa ne znači. Jer da je Bošnjaka i deset, 20 miliona, Hrvati će vazda biti većina u zapadnoj Hercegovini, oko Livna i tkd.Palmalma wrote: ↑19/12/2021 21:54
Razumijem na sta mislis, ali za takve projekte treba jaka drzava, velika sredstva, infrastruktura, sposobni ljudi... gdje bi zivot bilo gdje u BiH bio jednak zivotu u Sarajevu. To je trenutno nemoguce. Mozda u buducnosti.
Npr. Danska, koja pruza jednake uslove zivota na cijeloj teritoriji, decenijama se bori protiv naseljavanja Kopenhagena, koji vuce 50% stanovnistva Danske, ali dzaba. Ljudi sami biraju mjesto zivota.
Šta bi značilo to ako postoji deset miliona Bošnjaka u Sarajevu, a Hrvata koji žive na 15-20% BiH? Šta mogu tih 10 miliona ljudi? Da ih neće pojesti?
- Bloo
- Globalna šefica
#3304 Re: Politika Hrvata u BiH
Nema razlike između mene, normalnog Bošnjaka, Jevreja, Hrvata, Srbina, Roma (mada njih niko ništa ne pita), Poljaka, Slovenaca...nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 22:03 Kakva je razlika izmedju razmisljanja jednog Bosnjaka,jednog tebe Bosanca i jednog Fincija Jevreja i jednog Sejde Roma kad je u pitanju drzavni teritorijalni integritet,suverinitet i nezavisnost.Ovdje je poenta price o povecavanju procenta ljudi koji zele da ova zemlja opstaje.Onog momenta kad ne bude u pitanju opstanak ove drzave,mi se mozemo slagati ili ne slagati oko LGBT populacije,visine poreza,ali i drugih raznih ekonomskih ali i socijalnih pitanja.I tada treba da odlucuje istinska demokratija pa ako vecina bude za neku ekonomsku reformu,manjina ima pravo da se ljuti al je praksa da vecina odlucuje.Mislim da se po pitanju ove drzave i njenih granica pretezno slazu svi sa tom Probosanskom crtom,osim vecine onih koji se izjasnjavaju sa Srbima i Hrvatima.Dobar dio je i njih za ovu drzavu al gro naroda nije.
Ali tvoj narativ je drugačiji. Da bi demokratija bila istinska, onda nešto pto se izglasa npr. referendumom izglasaju građani, a ne etnije.
Tako da to bacanje šuplje nije pretjerano ubjedljivo. Ti uzimaš procente Ostalih samo kad ti su ti potrebni za potkrijepis svoju etno spiku, a u stvarnosti su OStali za tebe nebitni. Što vidimo iz tvoje rečenice o demokratiji. Daj da zavladamo ujedinjeni u procentima, a onda ko koga naguzi.
To što se navodi da Srbi i Hrvati imaju rezervnu domovinu - zato što imaju dvojno državljanstvo je šuplji argument. Uzmimo za primjer Hrvata iz Sarajeva, koji već generacijama živi u Sa. I njemu se tako lako preseliti u drugu državu. Početi ispočetka. Jel da? Ovdje mu kuća, čitav radni vijek proveo ovdje, djeca...
Onog momenta kad se olakša odlazak BiH državljana u EU, možemo reći da je i Njemačka i Slovenija rezervna domovina za Bošnjake, zar ne?
Evoveć godinama gledam kako pripadnici etnija koji su brojniji od Ostalih vode ovu zemlju u prosperitet i blagostanje. Svaka vam čast, samo nastavite.
- Login77777
#3305 Re: Politika Hrvata u BiH
Davno je to vec slucaj.Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:12Nema razlike između mene, normalnog Bošnjaka, Jevreja, Hrvata, Srbina, Roma (mada njih niko ništa ne pita), Poljaka, Slovenaca...nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 22:03 Kakva je razlika izmedju razmisljanja jednog Bosnjaka,jednog tebe Bosanca i jednog Fincija Jevreja i jednog Sejde Roma kad je u pitanju drzavni teritorijalni integritet,suverinitet i nezavisnost.Ovdje je poenta price o povecavanju procenta ljudi koji zele da ova zemlja opstaje.Onog momenta kad ne bude u pitanju opstanak ove drzave,mi se mozemo slagati ili ne slagati oko LGBT populacije,visine poreza,ali i drugih raznih ekonomskih ali i socijalnih pitanja.I tada treba da odlucuje istinska demokratija pa ako vecina bude za neku ekonomsku reformu,manjina ima pravo da se ljuti al je praksa da vecina odlucuje.Mislim da se po pitanju ove drzave i njenih granica pretezno slazu svi sa tom Probosanskom crtom,osim vecine onih koji se izjasnjavaju sa Srbima i Hrvatima.Dobar dio je i njih za ovu drzavu al gro naroda nije.
Ali tvoj narativ je drugačiji. Da bi demokratija bila istinska, onda nešto pto se izglasa npr. referendumom izglasaju građani, a ne etnije.
Tako da to bacanje šuplje nije pretjerano ubjedljivo. Ti uzimaš procente Ostalih samo kad ti su ti potrebni za potkrijepis svoju etno spiku, a u stvarnosti su OStali za tebe nebitni. Što vidimo iz tvoje rečenice o demokratiji. Daj da zavladamo ujedinjeni u procentima, a onda ko koga naguzi.
To što se navodi da Srbi i Hrvati imaju rezervnu domovinu - zato što imaju dvojno državljanstvo je šuplji argument. Uzmimo za primjer Hrvata iz Sarajeva, koji već generacijama živi u Sa. I njemu se tako lako preseliti u drugu državu. Početi ispočetka. Jel da? Ovdje mu kuća, čitav radni vijek proveo ovdje, djeca...
Onog momenta kad se olakša odlazak BiH državljana u EU, možemo reći da je i Njemačka i Slovenija rezervna domovina za Bošnjake, zar ne?
Evoveć godinama gledam kako pripadnici etnija koji su brojniji od Ostalih vode ovu zemlju u prosperitet i blagostanje. Svaka vam čast, samo nastavite.
- ako te pitaju
#3306 Re: Politika Hrvata u BiH
Brojke zapravo ništa ne znače ( pored toga što nisu precizne ).
Ovo morbidno brojanje umrlih ili sl.,ništa ne znači.
Ljudi odlaze,slijedi val odlazaka Bošnjaka i Srba iz BiH ,i to treba pokušati zaustaviti.
Toliko vremena i energije gubimo na izborni zakon,da uopće ne razgovaramo o demografiji i ekonomiji ,kao i pravosuđu.
Izborni je rješiv,ali treba garantirati :
1.nema podjele BiH i krajnji cilj ulazak BiH u EU.
2. BiH država konstitutivnih naroda koji sa ostalima čine BiH
3.nema nametanja, legitimno predstavljanje konst.naroda
4.nema zloupotrebe vitalnih interesa
Ljudi odlaze,slijedi val odlazaka Bošnjaka i Srba iz BiH ,i to treba pokušati zaustaviti.
Toliko vremena i energije gubimo na izborni zakon,da uopće ne razgovaramo o demografiji i ekonomiji ,kao i pravosuđu.
- Bloo
- Globalna šefica
#3307 Re: Politika Hrvata u BiH
A ko će legitimno predstavljati OStale?
Mene ne može predstavljati Rom ili Jevrej, ja sam Bosanka, a i Slovenci su nako namćorasti.
Mislim da svi trebaju imati svoje legitimne predstavnike na svim nivoima. Takođe razložiti i Ostale da se fino znaju kvote kod zapošljavanja. Toliko Roma, toliko Jevreja, Slovenaca, Bosanaca...
Ha ja.
-
Palmalma
#3308 Re: Politika Hrvata u BiH
Pusti to, uzimanje za primjer kako je Hrvatu u Sarajevu ili bilo kome drugome. Poenta je da manjina zeli vecinu u BiH proglasiti (i zakonski svesti) na gradjane drugog reda.Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:12
Nema razlike između mene, normalnog Bošnjaka, Jevreja, Hrvata, Srbina, Roma (mada njih niko ništa ne pita), Poljaka, Slovenaca...
Nismo ni mi toliko naivni, od 90-tih do danas, da ne vidimo plan i projekcije komsija i susjeda sa svojim satelitima na terenu.
Last edited by Palmalma on 19/12/2021 22:22, edited 2 times in total.
-
Palmalma
#3309 Re: Politika Hrvata u BiH
Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:16A ko će legitimno predstavljati OStale?![]()
Mene ne može predstavljati Rom ili Jevrej, ja sam Bosanka, a i Slovenci su nako namćorasti.
Mislim da svi trebaju imati svoje legitimne predstavnike na svim nivoima. Takođe razložiti i Ostale da se fino znaju kvote kod zapošljavanja. Toliko Roma, toliko Jevreja, Slovenaca, Bosanaca...
Ha ja.
Ne mogu svi imati svoje predstavnike, mozes samo imati gradjanski koncept u kojem svako ko bira moze biti i biran.
Tacka.
-
palermo
#3310 Re: Politika Hrvata u BiH
Pobogu zašto ne bi bili Hrvati većina u Grudamasehohari wrote: ↑19/12/2021 21:58E pa onda to ništa ne znači. Jer da je Bošnjaka i deset, 20 miliona, Hrvati će vazda biti većina u zapadnoj Hercegovini, oko Livna i tkd.Palmalma wrote: ↑19/12/2021 21:54
u Livnu će im već biti problem.....naime Hrvati moraju riješiti jedan svoj problem...moraju naučiti živjeti sa drugima......čim je negdje drugih 30 % oni dižu ruke i pakuju kofere.....
Al mislim, ne treba to objašnjavati ovim forumskim Hrvatima, znaju to oni...
- ako te pitaju
#3311 Re: Politika Hrvata u BiH
Ostalima,odnosno pripadnicima ne konstitutivnih naroda, mora biti omogućeno da imaju pravo da se kandidiraju na svim pozicijama.Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:16A ko će legitimno predstavljati OStale?![]()
Ha ja.
Isto tako,da se ostalima omogući klub u Domu naroda.
Protiv sam tih kvota, i uvijek sam za to da kvalitetna osoba radi, ali da postoje neki minimumi koji se moraju ispoštivati.
Specifičnosti BiH su tri ravnopravna naroda, i ti temelji se moraju poštovati,ali bez ograničavanja ostalih.
Ima jako puno nivoa vlasti koji se ne odnosi na vitalne i interese naroda ( zastupnički dom,kantonalne skupštine,općinska vijeća ).
- nikad_vise
#3312 Re: Politika Hrvata u BiH
Za mene licno su svi bitni i svi su isti dok god rade u interesu ove drzave i naroda u njemu.Komentar ti je cista budalestina.Cinjenica je da su Bosnjaci najveci faktor za opstanak ove drzave,a da ostali tek doprinose sa manjim procentom u tom cuvanju ove drzave u njenim granicama jer ih je toliko na terenu.Taj procenat navodim kad govorim o probih snagama koji su za opstanak drzave.Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:12Nema razlike između mene, normalnog Bošnjaka, Jevreja, Hrvata, Srbina, Roma (mada njih niko ništa ne pita), Poljaka, Slovenaca...nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 22:03 Kakva je razlika izmedju razmisljanja jednog Bosnjaka,jednog tebe Bosanca i jednog Fincija Jevreja i jednog Sejde Roma kad je u pitanju drzavni teritorijalni integritet,suverinitet i nezavisnost.Ovdje je poenta price o povecavanju procenta ljudi koji zele da ova zemlja opstaje.Onog momenta kad ne bude u pitanju opstanak ove drzave,mi se mozemo slagati ili ne slagati oko LGBT populacije,visine poreza,ali i drugih raznih ekonomskih ali i socijalnih pitanja.I tada treba da odlucuje istinska demokratija pa ako vecina bude za neku ekonomsku reformu,manjina ima pravo da se ljuti al je praksa da vecina odlucuje.Mislim da se po pitanju ove drzave i njenih granica pretezno slazu svi sa tom Probosanskom crtom,osim vecine onih koji se izjasnjavaju sa Srbima i Hrvatima.Dobar dio je i njih za ovu drzavu al gro naroda nije.
To sto ti pricas da je Bosnjaku Njemacka rezervna domovina kad se preseli je takodje nigdje veze.Kao prvo ti kao Bosnjak ili Bosanac si stranac gdje god da odes van granica ove drzave.Hrvat kad ode u Hrvatsku nije stranac.Kao drugo Hrvatska kad stiti interese Hrvata kojim je matica,ona ce uvijek ako dodje u situaciju da je ugrozen njen narod,poslati svoju vojsku da ih brane,tebe Njemacka nece braniti.Bas kao sto je i VUlin skoro rekao,Srpska vojska je sada jaka da brani sve srbe gdje god se nalaze,dok nasa Bosanska vojska ne moze ni spasavati BH sume dok gore,jer Dodik nece da ti dozvoli.Hrvatski kanaderi ce gasiti sume gdje su Hrvati,jer je to njihova matica,ali ovisi samo od dobre volje i njihovog raspolozenja hoce li gasiti pozar oko Sarajeva ili Tuzle.Hrvatska ce lobirati i blokirati kad je ugrozen interes Hrvata bilo kada,a ti kao Bosanac ovisis od trenutne vlasti u Njemackoj i njihove dobre volje da uradi nesto za tebe kao Bosnjaka.
Sto se tice vodjenja etnickih grupa,nije u pitanju vodjenje etnije,nego je u pitanju kriminalne grupe koje su uzurpirale drzavnu vlast i na njoj se odrzavaju kradjom,prevarom ali i manipulacijom glasaca.Pa vecina i opozicije koja predvodi gradjansku opciju su ljudi koji se izjasnjavaju Bosnjacima,Hrvatima i slicno.Krenuvsi od SDP/a,Nase stranke,DF..Sve su predsjednici i najuze vodstvo stranke izjasnjeni etnicki.Jel to sad znaci da i oni zavladaju da ce nam vladati etnije?
Stp se tice ovog svaka cast,poznat je moj stav o SDA tako da nemam potrebe ni komentarisati.
-
Novak20
#3313 Re: Politika Hrvata u BiH
ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 22:15 Brojke zapravo ništa ne znače ( pored toga što nisu precizne ).
5. Moj prijedlog je i da se Rifat (Čović) makne iz kuhinje, odnosno da objavi da se nema namjeru kandidirati za člana Predsjedništva BiH.
Time bi anulirao dobar dio spinova bošnjačke propagande.
Kada sve sagledam, ova preuranjena, prerana predizborna priča toliko odgovara vlastodršcima da je to nevjerojatno. O društvenim katastrofama realnog života prosječnog čovjeka se ne razmišlja i ne priča. Takve teme žive par sati do par dana pa brzo ispare u mozgovima.
- Bloo
- Globalna šefica
#3314 Re: Politika Hrvata u BiH
Kako mali Perica vidi polikitu...nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 22:29 Hrvat kad ode u Hrvatsku nije stranac.Kao drugo Hrvatska kad stiti interese Hrvata kojim je matica,ona ce uvijek ako dodje u situaciju da je ugrozen njen narod,poslati svoju vojsku da ih brane,tebe Njemacka nece braniti.Bas kao sto je i VUlin skoro rekao,Srpska vojska je sada jaka da brani sve srbe gdje god se nalaze,
Hrvat kad ode u Hrvatsku je uglavnom Bosanac.
Drugo, ne moze vojska druge drzave da "brani" drzavljane druge zemlje koji zive u toj zemlji. Pusti Vulina hasisara.
"Narod" može biti ugrožen kako? Tako što ga napadne drugi narod?
-
babanovac
#3315 Re: Politika Hrvata u BiH
To je HDZ, pardon, Poljsko-Madjarska spika...
- Bloo
- Globalna šefica
#3316 Re: Politika Hrvata u BiH
Zajebi te specifičnosti. Mislim da je naglasak na onom I.ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 22:28 Specifičnosti BiH su tri ravnopravna naroda, i ti temelji se moraju poštovati,ali bez ograničavanja ostalih.
konstitutivni u zajednici sa OStalima. Da li to znaci da smo i mi ravnopravni sa vama ili smo jebana strana?
Meni se cini ovo drugo.
Kako ces imati zajednicu ako nisu svi ravnopravni?
Ili ono jaci (tri etnije) tlaci slabijeg (OStali)?
Gdje su tu građani?
Ali da se sumira isprazna prica na 3 strane - više seksa treba.
- Bloo
- Globalna šefica
#3317 Re: Politika Hrvata u BiH
- ako te pitaju
#3318 Re: Politika Hrvata u BiH
Da ti, po etničkoj pripadnosti "Bosanka" imaš pravo da se kandidiraš za bilo kojeg člana predsjedništva ili bilo koji Dom Naroda, ne bi bila donesena niti jedna eur.odluka protiv BiH ( uzimajući u obzir da se Bošnjaci i Hrvati mogu kandidirati za RS ili obrnuto ).Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:39Zajebi te specifičnosti. Mislim da je naglasak na onom I.ako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 22:28 Specifičnosti BiH su tri ravnopravna naroda, i ti temelji se moraju poštovati,ali bez ograničavanja ostalih.
konstitutivni u zajednici sa OStalima. Da li to znaci da smo i mi ravnopravni sa vama ili smo jebana strana?
Meni se cini ovo drugo.
Gdje su tu građani?
Prema "ostalima" bio dao isto određena mjesta u zakonodavnoj vlasti,i više nego što ih ima.
-
babanovac
#3319 Re: Politika Hrvata u BiH
Kad postane gradjanska, tj. jedan covjek - jedan glas, ide referendum o poligamiji. Znaci, ja ocekujem da mi sugradjani , skinu namet drzave koji je trenutno na snazi.
Mogu i hocu da volem.
- nikad_vise
#3320 Re: Politika Hrvata u BiH
Naravno da moze.Zadnji rat ti je najbolji dokaz.Zaboravlja izgleda Mujo ulogu Srbije i Hrvatske u zadnjem ratu.Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:37Kako mali Perica vidi polikitu...nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 22:29 Hrvat kad ode u Hrvatsku nije stranac.Kao drugo Hrvatska kad stiti interese Hrvata kojim je matica,ona ce uvijek ako dodje u situaciju da je ugrozen njen narod,poslati svoju vojsku da ih brane,tebe Njemacka nece braniti.Bas kao sto je i VUlin skoro rekao,Srpska vojska je sada jaka da brani sve srbe gdje god se nalaze,![]()
Hrvat kad ode u Hrvatsku je uglavnom Bosanac.![]()
Drugo, ne moze vojska druge drzave da "brani" drzavljane druge zemlje koji zive u toj zemlji. Pusti Vulina hasisara.
"Narod" može biti ugrožen kako? Tako što ga napadne drugi narod?
Sto se tice Hrvata koji je u Hrvatskoj Bosanac,dovoljno govori koliko se Hrvatska zalaze za Bosance a koliko za etnicke i legitimne Hrvate.
S obzirom da si moderator,ocekujem i da imas malo vecu dozu ozbiljnosti.Ove doskocice tipa Hrvat je Bosanac u Hrvatskoj,ne moze Hrvatska i Srbija ratovati u BiH,Bosanacu je druga domovina Njemacka u tontekstu poredjenja Hrvata BiH i Hrvatske i slicno ne prilici osobi koja bi trebala da ima malo vece intelektualne reference za moderatora.
Sto se tice i prebrojavanja mrtvih koje par put potenciras,niko ovdje ne prebrojava mrtve,nego se stvara slika o vecoj politickoj,demografskoj ali i politickoj moci Hrvata sto ja jednostavno podatcima sa terena demantujem i predstavljam realne okvire i podatke o njihovom broju na terenu od kojeg ce u konacnici ovisiti dosta i izborni zakon ali i ono sto ce nam taj zakon donijeti za godine koje su pred nama.
- nikad_vise
#3321 Re: Politika Hrvata u BiH
Poznat je taj vas Hrvatski merhametluk,sigurno bi im dali i 10 posto vlasti,ali iz kvote od 33 posto koju Bosnjaci trebaju dobitiako te pitaju wrote: ↑19/12/2021 22:46Da ti, po etničkoj pripadnosti "Bosanka" imaš pravo da se kandidiraš za bilo kojeg člana predsjedništva ili bilo koji Dom Naroda, ne bi bila donesena niti jedna eur.odluka protiv BiH ( uzimajući u obzir da se Bošnjaci i Hrvati mogu kandidirati za RS ili obrnuto ).Bloo wrote: ↑19/12/2021 22:39
Zajebi te specifičnosti. Mislim da je naglasak na onom I.
Meni se cini ovo drugo.
Gdje su tu građani?
Prema "ostalima" bio dao isto određena mjesta u zakonodavnoj vlasti,i više nego što ih ima.
Sve bi vi dali,al preko nasih ledja.
Zato kako god okrenes,rahat patnja.
- ako te pitaju
#3322 Re: Politika Hrvata u BiH
@nikad_vise nema nikakve sumnje, da bi u klubu ostalih,kao što je i sada,jedan narod popunjavao mjesta.
- Dope_Man
#3323 Re: Politika Hrvata u BiH
Bosanski hrvat je obicni Bosanac u Zagrebu, eventualno Hercegovac.nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 22:29 Hrvat kad ode u Hrvatsku nije stranac.Kao drugo Hrvatska kad stiti interese Hrvata kojim je matica,ona ce uvijek ako dodje u situaciju da je ugrozen njen narod,poslati svoju vojsku da ih brane,tebe Njemacka nece braniti.Bas kao sto je i VUlin skoro rekao,Srpska vojska je sada jaka da brani sve srbe gdje god se nalaze,
Bosanski srbin je obicni Bosanac u Beogradu.
Izuzetak politicki krugovi.
A kad bude Srbija branila Srbe po Austriji, Njemackoj, i Hrvatska bude branika Hrvate po Irskoj, ti naleti pa javi kako napreduje "odbrana"
- Dope_Man
- Bloo
- Globalna šefica
#3325 Re: Politika Hrvata u BiH
Hej! kao sto intelektualne reference nisu kriterij za forumanje, nisu ni za moderiranje.nikad_vise wrote: ↑19/12/2021 22:53 ne prilici osobi koja bi trebala da ima malo vece intelektualne reference za moderatora.