Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
drug_profi

#3301 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Sta je problem? ja ovako sad izdvajam oko 3000 maraka godisnje za ZZO. I evo vec 30 godina od toga sam iskoristio jedno bolovanje od mjesec dana i nekoliko tura antibiotika.
Za 30 godina.
Znaci dobro sam pomogao fondu.
Daj mi mogucnost da potrosim 50% uplacenog iznosa na godinjem nivou u ZU po svom izboru i potrebi. Daj da jednom godisnje napravim sistematski kako treba... po komercijalnim cijenama naravno.
A svi koji nemaju prihode i koji se lijece sistemom solidarnosti mogu trositi onih mojih ostalih 50%. Po komercijalnim cijenama zasto da ne ili po socijalnim, ali nek onda i drzava iz budzeta doda u taj fond.

Ovako imamo nonsens da oni koji pune fond ne mogu ni da koriste nista jer nemaju vremena za redove i cjelodnevna cekanja, ili visemjesecne waiting liste.
mrgreen

#3302 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mrgreen »

Nista od toga bar do 2022. DF se uspješno ne miješa u svoj posao.
bunk

#3303 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

drug_profi wrote:Sta je problem? ja ovako sad izdvajam oko 3000 maraka godisnje za ZZO. I evo vec 30 godina od toga sam iskoristio jedno bolovanje od mjesec dana i nekoliko tura antibiotika.
Za 30 godina.
Znaci dobro sam pomogao fondu.
Daj mi mogucnost da potrosim 50% uplacenog iznosa na godinjem nivou u ZU po svom izboru i potrebi. Daj da jednom godisnje napravim sistematski kako treba... po komercijalnim cijenama naravno.
A svi koji nemaju prihode i koji se lijece sistemom solidarnosti mogu trositi onih mojih ostalih 50%. Po komercijalnim cijenama zasto da ne ili po socijalnim, ali nek onda i drzava iz budzeta doda u taj fond.

Ovako imamo nonsens da oni koji pune fond ne mogu ni da koriste nista jer nemaju vremena za redove i cjelodnevna cekanja, ili visemjesecne waiting liste.
Apsolutno.
I uplacivanje penzionog.
20 godina neko uplacuje prosjecno 375km.
To je 20x12= 240
240×375= 90 000 KM.
Za 20 godina...a za penziju valja uplacivati 40godina.
180000KM.
Prosjecna penzija 400KM.
To je 37.5 godina isplacivanja.
A sipak ce to utko dozivjeti ,kamo srece dozivjet 20 godina penzije...
Daj opciju da mozemo podici svoje pare!
Opet sipak.
Valja mjesecno od nasih para namirivat penzionere iz doba jugoslavije i pun kofer drugih koji su penzionisani a marke nisu uplatili u budzet jer su 90% njih otisli u penziju iz neke od drzavnih firmi...
Kaligrafija

#3304 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kaligrafija »

Mislim da je kraj ove vlade Kantona Sarajevo, Fahro dobio dozvolu da gradi novi toranj u Centru, odmah uz onaj svoj u blizini..! :-?
mahalik

#3305 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mahalik »

Kaligrafija wrote:Mislim da je kraj ove vlade Kantona Sarajevo, Fahro dobio dozvolu da gradi novi toranj u Centru, odmah uz onaj svoj u blizini..! :-?
a od ove vlade dobio tednr da mu prođe cesta da ima ulaz
šta ćemo sad
_Reds_

#3306 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Fahro u svemu debelo poentira.
mahalik

#3307 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mahalik »

najvećigubitnik zapravo naveći dobitnik
Kaligrafija

#3308 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kaligrafija »

Cuj naziva Ski tower, nije Sky... Ako sam dobro procitao... :D Za tu cestu je taman bio sa ovim pola godine, godinu, a za toranj, sa SDA do kraja mandata... :-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3309 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

malakh wrote:
Ja_Ja wrote:Image
zar je moguće da se vlada kantona sarajevo bavi sda metodama?

u javnoj ustanovi domovi zdravlja, medicinske sestre, sss, imaju plaću 982,77 km, dok medicinske sestre, vss, sa završenim fakultetom zdravstvenih studija i 240 ects bodova imaju plaću 1 433,21 km.

sljedeća stvar. koji doktor nauka radi kao profesor u srednjoj školi?

i medicinske sestre i njihov doprinos ne cijene samo ljudi koji nikada nisu bili pacijenti i nisu ležali u bolnici.

sada ih sda pere i naziva lazovima. kakvo glupani ovi iz vlade. sami sebe napravili lazovima. u registru zaposlenih skroz drugaciji podaci i dovoljno je bilo samo pogledati i uporediti.

kakvi mazlumi. forto, ljudi nam se smiju.
madner

#3310 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Registar je donja granica, jer predstavlja osnovicu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#3311 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

madner wrote:Registar je donja granica, jer predstavlja osnovicu.
dobro. nesto placa je 982,77, prijevoz 53, topli obrok izmedju 160 i 184 km. kada se sve sracuna, dobije se puno manje od navedene cifre. pri tome bitno je napomenuti da medicinske sestre u domovima zdravlja ne rade nocne smjene i nemaju te dodatke.

kada su glupi i kada se sluze sda metodama podvala i obmana, neka im se ovo desava. jos izbrisali ovu sliku sa zvanicne facebook stranice vlade ks.
mahalik

#3312 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mahalik »

i zapravo su učinili sada uslugu Edi Selimiću
madner

#3313 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

malakh wrote:
dobro. nesto placa je 982,77, prijevoz 53, topli obrok izmedju 160 i 184 km. kada se sve sracuna, dobije se puno manje od navedene cifre. pri tome bitno je napomenuti da medicinske sestre u domovima zdravlja ne rade nocne smjene i nemaju te dodatke.

kada su glupi i kada se sluze sda metodama podvala i obmana, neka im se ovo desava. jos izbrisali ovu sliku sa zvanicne facebook stranice vlade ks.
Staz, pozicije.
Vidis da ti se prva pozicija poklapa u 50 KM.
cvrčak_na_hedonizmu

#3314 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

malakh wrote:

Ja se malo raspitao, uhljebi izlaze 1.500,00 i to hladno i jos se stoka bezobrazna buni i strajkuje :skoljka:

Ti opet na SDA strani :stidljiv:
malakh

#3315 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
malakh wrote:

Ja se malo raspitao, uhljebi izlaze 1.500,00 i to hladno i jos se stoka bezobrazna buni i strajkuje :skoljka:

Ti opet na SDA strani :stidljiv:
zarade i 1.700,00, one sa vss i zavrsenim zdravstvenim studijama.

ali ne i medicinske sestre u domu zdravlja, kao sto su prikazali na slici. omanuli, slagali, pa izbrisali sliku. zasto su uklonili forografiju, ako su u pravu i ako je sve sto tamo stoji istina?

i sto ne udaraju po medicinskim sestrama iz klinickog? sve su u sekinom sindikatu i sve ih seka stiti, a oni se uhvatili medicinskih sestara koje rade u lokalnim ambulantama i koje se dnevno sretnu sa sto bolesnika, razlicitih bolesti, koje primaju i upucuju na klinicki.

a kako sam na sda strani?
cvrčak_na_hedonizmu

#3316 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

malakh wrote: zarade i 1.700,00, one sa vss i zavrsenim zdravstvenim studijama.

ali ne i medicinske sestre u domu zdravlja, kao sto su prikazali na slici. omanuli, slagali, pa izbrisali sliku. zasto su uklonili forografiju, ako su u pravu i ako je sve sto tamo stoji istina?

i sto ne udaraju po medicinskim sestrama iz klinickog? sve su u sekinom sindikatu i sve ih seka stiti, a oni se uhvatili medicinskih sestara koje rade u lokalnim ambulantama i koje se dnevno sretnu sa sto bolesnika, razlicitih bolesti, koje primaju i upucuju na klinicki.

Zaradjuju sa zavrsenim pravnim fakultetom koji veze nema sa zdravstvom. Jos treba reviziju diploma uraditi, to bi tek bio spektakl.

Jel realno da na uslugu koju dobijamo imaju vise od hiljade, ukupno ?

Zato nam drzava ode u kurac, jer je svima san da se uvale na budzet i kmece kako puno rade i kako im je tesko, mame im se svima najebem bezobrazne.

Ps. Valjda jer ovaj sindikat hoce povisice, a kosevu ne mogu nista kad ih cuva vlada federacije. Bakir bi drzavu prodao zbog one zmije.

Uhljebima treba jebat mater bezobraznu, umjesto sto se kritikuje cetvorka. Lazem li ?
_Reds_

#3317 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Ja fakat ne znam, ima li ovdje administracije, ali ti covjece ne znas normalno pisati, u svakom postu haman psovke, svakog ko ne misli kao ti nazivas ovim i onim.

Ohladi malo, postujem da imas pravo na misljenje, ali se ulicarski izrazavas, i zelis da sa tobom neko diskutuje.

Ovo je forumu, a ne politicki skupovi, idi na skupove, pa psuj kome zelis.

Izrazaj na nivou Damira Niksica, ako nisi i on sam.
Sociolog

#3318 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Sociolog »

_Reds_ wrote:Ja fakat ne znam, ima li ovdje administracije, ali ti covjece ne znas normalno pisati, u svakom postu haman psovke, svakog ko ne misli kao ti nazivas ovim i onim.

Ohladi malo, postujem da imas pravo na misljenje, ali se ulicarski izrazavas, i zelis da sa tobom neko diskutuje.

Ovaj forumash _reds_ mi mirise na SDA budzetliju
cvrčak_na_hedonizmu

#3319 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

_Reds_ wrote:Ja fakat ne znam, ima li ovdje administracije, ali ti covjece ne znas normalno pisati, u svakom postu haman psovke, svakog ko ne misli kao ti nazivas ovim i onim.

Sto tebi to smeta, cek da razmislim :sabur:

Ne jebem mater forumasima, jebem mater budzetlijama koji kmece i traze povecanje plata ( koji su, sa svojim kupljenim, nasteljenim poslovima, slika i prilika ove karine od drzave ) , sad ako je neko budzetlija, a forumas, jebiga kolateral, a niko to ne priznaje, svi fol zabrinuti za opste dobro aka svoju platu.

Zato si se i upalio, a vamo bacas lafine. Izjasni se, budi dovoljno posten.

Sto se tice bana, prijavi, sta da radim.
palermo

#3320 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by palermo »

Sociolog wrote:

Ovaj forumash _reds_ mi mirise na SDA budzetliju
Jebo te, koja kombinacija, SDA i budžetlija.......možda je još pride kakav milicioner ili učitelj...
putokaz1

#3321 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

E kakvis te u KS ..nemožete ni svog Zarnića smijenit ovdje
SDA-SD(čitaj nova SDA)-SBIH-SBB smjenjuju i kapom i šakom koga požele,i meen će smijeniti sa Foruma :arrow:
_Reds_

#3322 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Ne jebem mater forumasima, jebem mater budzetlijama koji kmece i traze povecanje plata ( koji su, sa svojim kupljenim, nasteljenim poslovima, slika i prilika ove karine od drzave ) , sad ako je neko budzetlija, a forumas, jebiga kolateral, a niko to ne priznaje, svi fol zabrinuti za opste dobro aka svoju platu.

To je tvoj nivo i vokabular, koji vise govori o tebi samom.

A za ove ostale, i tebe, da sve sto ste naborajali, i jos puno toga, Bakrova mi slika stoji na zidu, Sebija mi je zakletva.
I nisam se ja uplaio druze ovdje, cak sta vise suportno, ljudi koji koriste psovke, su obicno ljudi debelo upaljeni i pod stresom. Relaksiraj se malo.
Last edited by _Reds_ on 11/10/2019 20:38, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#3323 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

_Reds_ wrote:

To je tvoj nivo i vokabular, koji vise govori o tebi samom.
Jeste, moj vokabular je problem, a uhljebi nisu :ljulja:

Sve si reko'
JedanMova

#3324 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

Haris.ba wrote:De nađite Forti kakvog pr -ovca. Je li iko gledao nastup na N1? Nije katastrofa, ali je baš loše.

Nemoj tako, placaju mu britanci savjetnike i PR.
Vidis da napreduje polako, prestao je mlatarat rukama pred kamerom ko kakav saobracajac. Furao "palm up" pricu rukama, a izgledao ko dijete kad trazi sladoled :lol: :lol: :lol:
malakh

#3325 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

malakh wrote: zarade i 1.700,00, one sa vss i zavrsenim zdravstvenim studijama.

Zaradjuju sa zavrsenim pravnim fakultetom koji veze nema sa zdravstvom. Jos treba reviziju diploma uraditi, to bi tek bio spektakl.

Jel realno da na uslugu koju dobijamo imaju vise od hiljade, ukupno ?

Zato nam drzava ode u kurac, jer je svima san da se uvale na budzet i kmece kako puno rade i kako im je tesko, mame im se svima najebem bezobrazne.

Ps. Valjda jer ovaj sindikat hoce povisice, a kosevu ne mogu nista kad ih cuva vlada federacije. Bakir bi drzavu prodao zbog one zmije.

Uhljebima treba jebat mater bezobraznu, umjesto sto se kritikuje cetvorka. Lazem li ?
opet nisi odgovorio na moje pitanje. zasto su uklonili sliku ako imaju pravo i ako je bas sve onako kako vlada kaze?

zasto ne cesljaju kcus, a i njega financira kanton satajevo, sa cak cca 140 miliona?

oni su namjerno stavili na stub srama medicinske sestre iz javne ustanove domovi zdravlja, prikazali da te zene imaju placu 1540 km, a ispostavilo se da im je placa puno manja. nije to oravi nacin borbe protiv sindikalaca, a pogotovo ova vlada ne treba biti blijeda kopija sda u podmetanjima i lazima.

sto se usluge tice. kada tebi za jedan dan dodje 100 razlicitih tipova ljudi, sa sto razlicitih bolesti, a od tih sto ljudi, velika vecina njih je nervozno i svako malo te pita kada ce doci na red i kada ce ih doktor prozvati, naravno uz popratne uvredice, pitao bih te ja da li ti je placa dovoljna i kakva uslugu gradjani doista i zasluzuju. zato posjeti jednu ambulantu, lokalnu, pa ce ti se sve samo kazati.

i svaka medicinska sestra ima mogucnost da ode u njemacku i da radi za 2000 eura placu, jer ih tamo treba na pasija preskakala, a ne da ih netko ovdje proziva i da napuckava ljude na njih, pored svakodnevnih problema na poslu.

i u proteklih dva mjeseca, trenutna vlada se toliko diskreditirala, da sve vise pocinje liciti na vladu sda, po svemu.

a i nisi mi odgovorio kako sam ja na strani sda? to bih bas volio da saznam.
Last edited by malakh on 11/10/2019 22:32, edited 1 time in total.
Locked