pišaj po hejterima!
Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- House
#3301 Re: Jala Brat & Buba Corelli
i dalje ubjedljivo prva u trendingu 
pišaj po hejterima!
pišaj po hejterima!
-
cassius
#3302 Re: Jala Brat & Buba Corelli
đaba ba haveru , pjesma nea emocije ,nije ko brus springsten, o ćem prićaš. 'ta će jala, znam ga ba ja klošar tu iz vogošće ba.
- Darh Wader
#3303 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Muzika ove dvojice mentola je lobotomija, zato me ne čudi prosjek godina njegove publike 10-15.Još kad čujem sarajevski "reperi" želudac mi se okrene.
- bunk
#3304 Re: Jala Brat & Buba Corelli
To ti je jarane kao da poredis ekspediciju na Maglic i osvajanje Mount Everesta .
Cak i sami Jalo i brat Buba znaju de je "The Boss"jedan od bogova u svijetu muzike.
Da simplificiram i Maglic i Himalaja su planine.
@Waderu

Cak i sami Jalo i brat Buba znaju de je "The Boss"jedan od bogova u svijetu muzike.
Da simplificiram i Maglic i Himalaja su planine.
@Waderu
- Darh Wader
#3305 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Najjače mi je kad mi predstave kao agrument br pregleda na YT kao to je mjerodavno, pa i PSY je imao 15 milijardi pregleda pa je qurac od ovce u svijetu muzike.Doduše njega si čak mogao nešto i razumjeti a za ove naše mentole ti treba tim egiptologa da dešifruju tekst.
- Industrialyzer
#3306 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa evo ja postavio i pjesme iz ranijeg perioda koje nemaju neki veliki broj pregleda, malo koja je presla milion... Slusao sam ih tad, slusam ih i sad. Meni se svidja muzika iz oba perioda i sta cemo sad?Darh Wader wrote:Najjače mi je kad mi predstave kao agrument br pregleda na YT kao to je mjerodavno, pa i PSY je imao 15 milijardi pregleda pa je qurac od ovce u svijetu muzike.Doduše njega si čak mogao nešto i razumjeti a za ove naše mentole ti treba tim egiptologa da dešifruju tekst.
- Darh Wader
#3307 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nećemo sad ništa, slušaj i dalje.Industrialyzer wrote:
Pa evo ja postavio i pjesme iz ranijeg perioda koje nemaju neki veliki broj pregleda, malo koja je presla milion... Slusao sam ih tad, slusam ih i sad. Meni se svidja muzika iz oba perioda i sta cemo sad?
Ovi takozvani reperi su uvreda za ovu vrstu muzike.
Edo Majka,Frenkie to su likovi koji su imali kvalitet.
- MTV
#3308 Re: Jala Brat & Buba Corelli
+1Industrialyzer wrote:
Pa evo ja postavio i pjesme iz ranijeg perioda koje nemaju neki veliki broj pregleda, malo koja je presla milion... Slusao sam ih tad, slusam ih i sad. Meni se svidja muzika iz oba perioda i sta cemo sad?
- MehmedPasaMoric
#3309 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Bas me zanima sta li Edo Maajka misli o ovim pozerima
- Industrialyzer
#3310 Re: Jala Brat & Buba Corelli
https://www.youtube.com/watch?v=GhNePu8Py_gMehmedPasaMoric wrote:Bas me zanima sta li Edo Maajka misli o ovim pozerima
Negdje u toku price spominje i taj novi talas. Ako ti je mrsko traziti, ukratko: Ne slusam, ali cijenim sta momci rade...
- MehmedPasaMoric
#3311 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa iskreno nisam ni mislio da slusa 
-
cassius
#3312 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kljucna rijec "imali" , ima ga ustvari Edo i danas, ali ne vidim da si kupio njegov novi albumDarh Wader wrote:Nećemo sad ništa, slušaj i dalje.Industrialyzer wrote:
Ovi takozvani reperi su uvreda za ovu vrstu muzike.
Edo Majka,Frenkie to su likovi koji su imali kvalitet.
- Industrialyzer
#3313 Re: Jala Brat & Buba Corelli
MehmedPasaMoric wrote:Pa iskreno nisam ni mislio da slusa
Ali kaze covjek "da nisu fejk" jednsotavno rep ide dalje i sad je u toj fazi i to je to.
- zomri
#3314 Re: Jala Brat & Buba Corelli
šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
- Industrialyzer
#3315 Re: Jala Brat & Buba Corelli
zomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
Broj pregleda po meni samo predstavlja popularnost u odredjenom vremenu i nema veze sa kvalitetom. Broj pregleda zavisi i od samog kanala koji objavi video. Ali ako svaki naredni video biljezi veci i brzi rast pregleda onda tu ima nesto. Veca potvrda popularnosti su rasprodati koncerti.
"Ocjena nije mjerilo znanja, ali prosjek ocjena itekako jeste."
- dale cooper
#3316 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kriterij za šta? Trenutnu popularnost? Svakako. Za kvalitet? E to je malo teže. Onda bi svaka popularna stvar automatski bila i dobrazomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
i kvalitetna. A znamo da nije tako. I to ne samo u muzici.
-
BadBoy
#3317 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Al zamisli da koristiš muziku koju SLUŠAŠ (dakle, ne stvaraš, samo slušaš) kao razlog da se osjećaš superiornije od nekog drugog
Kakvi mozgovi.
Kakvi mozgovi.
- zomri
#3318 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kako znamo? Postoje naravno i druge kvalitete u muzici od kojih su neke i popularno nazvane "umjetničke". Ali za nekoga ko ima namjeru praviti popularnu muziku, baviti se show businessom i skoro ništa više od toga broj pregleda je be-all and end-all. Ne znam za primjer nekoga ko pravi predobre pop pjesme u najužem (chart-pop) smislu a da nema youtube preglede i/ili je prodavan.dale cooper wrote:Kriterij za šta? Trenutnu popularnost? Svakako. Za kvalitet? E to je malo teže. Onda bi svaka popularna stvar automatski bila i dobrazomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
Jedan štajaznam Dado Čaušević se isto bavi popularnom muzikom ali broj pregleda govori da mu ta muzika nije kvalitetna. Dakle pjesme Dade Čauševića su nekvalitetne.
Dino Merlin ima i umjetničke pretenzije (u svakom drugom intervjuu se zove umjetnikom al ono zaozbač
- dale cooper
#3319 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa ne znam, ali znam da popularnost i prodaja ne može biti i nije jedino mjerilo kvaliteta. Da jeste, onda bi i danas ljudi sa ushićenjemzomri wrote:Kako znamo? Postoje naravno i druge kvalitete u muzici od kojih su neke i popularno nazvane "umjetničke". Ali za nekoga ko ima namjeru praviti popularnu muziku, baviti se show businessom i skoro ništa više od toga broj pregleda je be-all and end-all. Ne znam za primjer nekoga ko pravi predobre pop pjesme u najužem (chart-pop) smislu a da nema youtube preglede i/ili je prodavan.dale cooper wrote:Kriterij za šta? Trenutnu popularnost? Svakako. Za kvalitet? E to je malo teže. Onda bi svaka popularna stvar automatski bila i dobrazomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
Jedan štajaznam Dado Čaušević se isto bavi popularnom muzikom ali broj pregleda govori da mu ta muzika nije kvalitetna. Dakle pjesme Dade Čauševića su nekvalitetne.
Dino Merlin ima i umjetničke pretenzije (u svakom drugom intervjuu se zove umjetnikom al ono zaozbač) pa kod njega youtube pregledi po meni nisu jedini kriterij.
slušali pjesme Psy-a, Milli Vanillia ili Barry Manilowa.
Spominjao sam ga ranije, ali Ed Sheeran jedan od najvećih primjera nesrazmjera popularnosti i stvarne kvalitete. Preko 150 miliona prodanih
albuma, pregleda na youtube ko zna koliko (ova pjesma Perfect mu ima oko jebenih 2,1 biliona pregleda). Ali dobrano bi se izjebao da se
sjetiš jedne, a kamoli da kažeš koja mu je najbolja pjesma.
- zomri
#3320 Re: Jala Brat & Buba Corelli
poistovjećuješ pojam kvalitete sa dugovječnošću. girl you know its true milli vanilli neki dan uhvatih na radiju da svira
šta fali shape of you od sheerana? jest malo izraubovana ali kontam da će se slušati i za 20 godina i biti soundtrack ove dekade na nekom budućem vh1 classic.
šta fali shape of you od sheerana? jest malo izraubovana ali kontam da će se slušati i za 20 godina i biti soundtrack ove dekade na nekom budućem vh1 classic.
- CPT
#3321 Re: Jala Brat & Buba Corelli
to je standard, a Ekrem Jevric je standard sa 15mio pregleda.... ili tako nestozomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
- CPT
#3322 Re: Jala Brat & Buba Corelli
sto nema veze sa kvalitetom ili dugovječnošću... milli vanilli je bio "sporan" jer nisu izvodili pomenutu pjesmicu i ne zbog (ne)kvalitete ili dugovjecnostizomri wrote:poistovjećuješ pojam kvalitete sa dugovječnošću. girl you know its true milli vanilli neki dan uhvatih na radiju da svira![]()
- zomri
#3323 Re: Jala Brat & Buba Corelli
nisi mi odgovorio. dobro eto to nije, a šta jest kriterij?CPT wrote:to je standard, a Ekrem Jevric je standard sa 15mio pregleda.... ili tako nestozomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
- CPT
#3324 Re: Jala Brat & Buba Corelli
jel ti to ozbiljno? ti bi o kvaliteti pomenith kad 99% ljudi ni culo prirodni glas pomenutih? ili bi to o kvaliteti tekstova? kvaliteti javnog nastupa na playback?zomri wrote:nisi mi odgovorio. dobro eto to nije, a šta jest kriterij?CPT wrote:to je standard, a Ekrem Jevric je standard sa 15mio pregleda.... ili tako nestozomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
- zomri
#3325 Re: Jala Brat & Buba Corelli
neću ti odgovarati ni na šta dok ne specificiraš šta smatraš da je kvalitetna muzika i koji su kriteriji za njeno određivanje.CPT wrote: jel ti to ozbiljno? ti bi o kvaliteti pomenith kad 99% ljudi ni culo prirodni glas pomenutih? ili bi to o kvaliteti tekstova? kvaliteti javnog nastupa na playback?