Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
House

#3301 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

i dalje ubjedljivo prva u trendingu 8)

pišaj po hejterima!
cassius

#3302 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

đaba ba haveru , pjesma nea emocije ,nije ko brus springsten, o ćem prićaš. 'ta će jala, znam ga ba ja klošar tu iz vogošće ba.
Darh Wader

#3303 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Darh Wader »

Muzika ove dvojice mentola je lobotomija, zato me ne čudi prosjek godina njegove publike 10-15.Još kad čujem sarajevski "reperi" želudac mi se okrene.
bunk

#3304 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

To ti je jarane kao da poredis ekspediciju na Maglic i osvajanje Mount Everesta .
Cak i sami Jalo i brat Buba znaju de je "The Boss"jedan od bogova u svijetu muzike.
Da simplificiram i Maglic i Himalaja su planine.
@Waderu :lol: :lol:
Darh Wader

#3305 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Darh Wader »

Najjače mi je kad mi predstave kao agrument br pregleda na YT kao to je mjerodavno, pa i PSY je imao 15 milijardi pregleda pa je qurac od ovce u svijetu muzike.Doduše njega si čak mogao nešto i razumjeti a za ove naše mentole ti treba tim egiptologa da dešifruju tekst.
Industrialyzer

#3306 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Darh Wader wrote:Najjače mi je kad mi predstave kao agrument br pregleda na YT kao to je mjerodavno, pa i PSY je imao 15 milijardi pregleda pa je qurac od ovce u svijetu muzike.Doduše njega si čak mogao nešto i razumjeti a za ove naše mentole ti treba tim egiptologa da dešifruju tekst.
Pa evo ja postavio i pjesme iz ranijeg perioda koje nemaju neki veliki broj pregleda, malo koja je presla milion... Slusao sam ih tad, slusam ih i sad. Meni se svidja muzika iz oba perioda i sta cemo sad? :)
Darh Wader

#3307 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Darh Wader »

Industrialyzer wrote:
Pa evo ja postavio i pjesme iz ranijeg perioda koje nemaju neki veliki broj pregleda, malo koja je presla milion... Slusao sam ih tad, slusam ih i sad. Meni se svidja muzika iz oba perioda i sta cemo sad? :)
Nećemo sad ništa, slušaj i dalje.

Ovi takozvani reperi su uvreda za ovu vrstu muzike.

Edo Majka,Frenkie to su likovi koji su imali kvalitet.
MTV

#3308 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Industrialyzer wrote:
+1
MehmedPasaMoric

#3309 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MehmedPasaMoric »

Bas me zanima sta li Edo Maajka misli o ovim pozerima
Industrialyzer

#3310 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

MehmedPasaMoric wrote:Bas me zanima sta li Edo Maajka misli o ovim pozerima
https://www.youtube.com/watch?v=GhNePu8Py_g

Negdje u toku price spominje i taj novi talas. Ako ti je mrsko traziti, ukratko: Ne slusam, ali cijenim sta momci rade...
MehmedPasaMoric

#3311 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MehmedPasaMoric »

Pa iskreno nisam ni mislio da slusa :zoka:
cassius

#3312 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

Darh Wader wrote:
Industrialyzer wrote:
Nećemo sad ništa, slušaj i dalje.

Ovi takozvani reperi su uvreda za ovu vrstu muzike.

Edo Majka,Frenkie to su likovi koji su imali kvalitet.
Kljucna rijec "imali" , ima ga ustvari Edo i danas, ali ne vidim da si kupio njegov novi album :lol:
Industrialyzer

#3313 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

MehmedPasaMoric wrote:Pa iskreno nisam ni mislio da slusa :zoka:

Ali kaze covjek "da nisu fejk" jednsotavno rep ide dalje i sad je u toj fazi i to je to.
zomri

#3314 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
Industrialyzer

#3315 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

zomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?

Broj pregleda po meni samo predstavlja popularnost u odredjenom vremenu i nema veze sa kvalitetom. Broj pregleda zavisi i od samog kanala koji objavi video. Ali ako svaki naredni video biljezi veci i brzi rast pregleda onda tu ima nesto. Veca potvrda popularnosti su rasprodati koncerti.

"Ocjena nije mjerilo znanja, ali prosjek ocjena itekako jeste."
dale cooper

#3316 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:šta cijenjeni stručnjaci sa teme misle da je kriterij ako već broj youtube pregleda nije?
Kriterij za šta? Trenutnu popularnost? Svakako. Za kvalitet? E to je malo teže. Onda bi svaka popularna stvar automatski bila i dobra
i kvalitetna. A znamo da nije tako. I to ne samo u muzici.
BadBoy

#3317 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by BadBoy »

Al zamisli da koristiš muziku koju SLUŠAŠ (dakle, ne stvaraš, samo slušaš) kao razlog da se osjećaš superiornije od nekog drugog :lol: :lol:

Kakvi mozgovi.
zomri

#3318 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:
Kriterij za šta? Trenutnu popularnost? Svakako. Za kvalitet? E to je malo teže. Onda bi svaka popularna stvar automatski bila i dobra
Kako znamo? Postoje naravno i druge kvalitete u muzici od kojih su neke i popularno nazvane "umjetničke". Ali za nekoga ko ima namjeru praviti popularnu muziku, baviti se show businessom i skoro ništa više od toga broj pregleda je be-all and end-all. Ne znam za primjer nekoga ko pravi predobre pop pjesme u najužem (chart-pop) smislu a da nema youtube preglede i/ili je prodavan.

Jedan štajaznam Dado Čaušević se isto bavi popularnom muzikom ali broj pregleda govori da mu ta muzika nije kvalitetna. Dakle pjesme Dade Čauševića su nekvalitetne.

Dino Merlin ima i umjetničke pretenzije (u svakom drugom intervjuu se zove umjetnikom al ono zaozbač :D) pa kod njega youtube pregledi po meni nisu jedini kriterij.
dale cooper

#3319 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:
Kako znamo? Postoje naravno i druge kvalitete u muzici od kojih su neke i popularno nazvane "umjetničke". Ali za nekoga ko ima namjeru praviti popularnu muziku, baviti se show businessom i skoro ništa više od toga broj pregleda je be-all and end-all. Ne znam za primjer nekoga ko pravi predobre pop pjesme u najužem (chart-pop) smislu a da nema youtube preglede i/ili je prodavan.

Jedan štajaznam Dado Čaušević se isto bavi popularnom muzikom ali broj pregleda govori da mu ta muzika nije kvalitetna. Dakle pjesme Dade Čauševića su nekvalitetne.

Dino Merlin ima i umjetničke pretenzije (u svakom drugom intervjuu se zove umjetnikom al ono zaozbač :D) pa kod njega youtube pregledi po meni nisu jedini kriterij.
Pa ne znam, ali znam da popularnost i prodaja ne može biti i nije jedino mjerilo kvaliteta. Da jeste, onda bi i danas ljudi sa ushićenjem
slušali pjesme Psy-a, Milli Vanillia ili Barry Manilowa.

Spominjao sam ga ranije, ali Ed Sheeran jedan od najvećih primjera nesrazmjera popularnosti i stvarne kvalitete. Preko 150 miliona prodanih
albuma, pregleda na youtube ko zna koliko (ova pjesma Perfect mu ima oko jebenih 2,1 biliona pregleda). Ali dobrano bi se izjebao da se
sjetiš jedne, a kamoli da kažeš koja mu je najbolja pjesma. :| :mrgreen:
zomri

#3320 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

poistovjećuješ pojam kvalitete sa dugovječnošću. girl you know its true milli vanilli neki dan uhvatih na radiju da svira :D

šta fali shape of you od sheerana? jest malo izraubovana ali kontam da će se slušati i za 20 godina i biti soundtrack ove dekade na nekom budućem vh1 classic.
CPT

#3321 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

to je standard, a Ekrem Jevric je standard sa 15mio pregleda.... ili tako nesto
CPT

#3322 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:poistovjećuješ pojam kvalitete sa dugovječnošću. girl you know its true milli vanilli neki dan uhvatih na radiju da svira :D

šta fali shape of you od sheerana? jest malo izraubovana ali kontam da će se slušati i za 20 godina i biti soundtrack ove dekade na nekom budućem vh1 classic.
sto nema veze sa kvalitetom ili dugovječnošću... milli vanilli je bio "sporan" jer nisu izvodili pomenutu pjesmicu i ne zbog (ne)kvalitete ili dugovjecnosti
zomri

#3323 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

CPT wrote:
nisi mi odgovorio. dobro eto to nije, a šta jest kriterij?
CPT

#3324 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:
CPT wrote:
nisi mi odgovorio. dobro eto to nije, a šta jest kriterij?
jel ti to ozbiljno? ti bi o kvaliteti pomenith kad 99% ljudi ni culo prirodni glas pomenutih? ili bi to o kvaliteti tekstova? kvaliteti javnog nastupa na playback?
zomri

#3325 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

CPT wrote: jel ti to ozbiljno? ti bi o kvaliteti pomenith kad 99% ljudi ni culo prirodni glas pomenutih? ili bi to o kvaliteti tekstova? kvaliteti javnog nastupa na playback?
neću ti odgovarati ni na šta dok ne specificiraš šta smatraš da je kvalitetna muzika i koji su kriteriji za njeno određivanje.
Post Reply