svi brojevi i sva slova ukazuju na to...accent je u kategoriji vrlo pouzdani vehicle....konektovan wrote:Kako znas da je accent pouzdan????Throttle wrote:Pa kvare al za te 4 milje moze kupit pregazenog dizela jedino od kojeg je ovaj accent puno pouzdaniji. Sto zbog stanja, kilometraze tako l i zbog jednostavnosti. Sta ce kupit, cetvorku iz 2000te?
HYUNDAI & KIA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sitni svercer
#3301 Re: HYUNDAI & KIA all about
-
Throttle
#3302 Re: HYUNDAI & KIA all about
Jel ovo fasov'o onaj accent za 3900
Dvije osobe povrijeđene u sudaru četiri vozila kod Semizovca
http://www.klix.ba/clanak/190723033
Dvije osobe povrijeđene u sudaru četiri vozila kod Semizovca
http://www.klix.ba/clanak/190723033
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3303 Re: HYUNDAI & KIA all about
Nisu iste tablice, a sad se prodaje za 3650 KM
-
NediM17
#3304 Re: HYUNDAI & KIA all about
Prati forum pa malo "odmastio" cijenu. 
- golfiista
#3305 Re: HYUNDAI & KIA all about
Haj jos.malo nakudite, pa da mu ponudim 2500NediM17 wrote:Prati forum pa malo "odmastio" cijenu.
-
el_bake007
#3306 Re: HYUNDAI & KIA all about
golfiista wrote:Haj jos.malo nakudite, pa da mu ponudim 2500NediM17 wrote:Prati forum pa malo "odmastio" cijenu.
Ovaj plavi Accent je bio na piku prvi put za 3600KM,ja zvao za oglas , prodavao ga muškarac iz SG, auto otišlo za 24h vjerovatno za nižu cijenu jer je meni preko telefona reko da se može spustiti cijena jer ne rade podizači nazad i da bi se prednji trap trebao doraditi općenito jer je počeo primjećivati razne zvukove. Na tadašnjim slikama se dalo primjetit da je zadnji ljevi točak iskrivljen. Ja se premišljao dal otić pogledat ili ne kad sljedeći dan ovaj što ga trenutno prodaje objavio oglas za 4350, pa je bilo 3900 pa evo sad 3650. 1.4 verzija motora sa zupčastim , nije lanac
-
ado-šampion
#3307 Re: HYUNDAI & KIA all about
Iako dijelim sentiment o 6x pregazenim dizelima, nije jeftinjak iz Koreje sa 12-13 godina na ledjima i 150 k na satu (tako pise), ocigledno od svercera, nista sretniji izbor od pregazene cetvorke, cak dapace, ali eto svako ima svoje.
Ljudi se hvataju za statistike, realno te statistike na tako starom autu ne igraju nikakvu ulogu, osim ako se moze usporediti s necim, a na minimum 1000 cetvorki dodje ovaj jedan Accent tako da jedino mozes pretpostaviti da se ne kvari. A ovakvi problemi tipa ne rade podizaci na takvom autu i "treba nesto radit na trapu", u Sarajevu, bogami ne navijam za bilo koju stranu, ali puno srece u popravljanju.
Ljudi se hvataju za statistike, realno te statistike na tako starom autu ne igraju nikakvu ulogu, osim ako se moze usporediti s necim, a na minimum 1000 cetvorki dodje ovaj jedan Accent tako da jedino mozes pretpostaviti da se ne kvari. A ovakvi problemi tipa ne rade podizaci na takvom autu i "treba nesto radit na trapu", u Sarajevu, bogami ne navijam za bilo koju stranu, ali puno srece u popravljanju.
-
LikeLike
#3308 Re: HYUNDAI & KIA all about
Danas mi u HR lola s Tamicem uleti u traku, razbi retrovizor i pobjeze. Uglavnom nisam ga stigao i ne upratih tablice jer je bas brzo vozio, vozio za njim nekih 5km, ali je vjerovatno skrenuo u neko naselje sa magistrale. Zvao policiju, oni svoje odrasili, ja pretpostavljam da nikad nece otkriti ko je pa ni od para nista dobiti necu
sad me zanima ima li neko da prodaje lijevi reteovizor ili znate nekoga ko prodaje?
Konkretno osim sto je izgreban retrovizor, ostecen je poklopac zmigavca i staklo razbijeno i ispao nosac stakla. Staklo mogu napraviti kod Halida iz Visokog, ali me zanima da li mogu sa svog razbijenog stakla odlijepiti grijac i prebaciti na novo staklo? I postoji li nacin da negdje narucim samo onu plastiku zmigavca?
Konkretno osim sto je izgreban retrovizor, ostecen je poklopac zmigavca i staklo razbijeno i ispao nosac stakla. Staklo mogu napraviti kod Halida iz Visokog, ali me zanima da li mogu sa svog razbijenog stakla odlijepiti grijac i prebaciti na novo staklo? I postoji li nacin da negdje narucim samo onu plastiku zmigavca?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3309 Re: HYUNDAI & KIA all about
Je li ovakav kod tebe???LikeLike wrote:Danas mi u HR lola s Tamicem uleti u traku, razbi retrovizor i pobjeze. Uglavnom nisam ga stigao i ne upratih tablice jer je bas brzo vozio, vozio za njim nekih 5km, ali je vjerovatno skrenuo u neko naselje sa magistrale. Zvao policiju, oni svoje odrasili, ja pretpostavljam da nikad nece otkriti ko je pa ni od para nista dobiti necusad me zanima ima li neko da prodaje lijevi reteovizor ili znate nekoga ko prodaje?
Ljevi retrovizor kia sportage (Po dogov ... 161/809186
Precesljaj malo oglase, otpade, vjerujem da ima...
-
LikeLike
#3310 Re: HYUNDAI & KIA all about
Cini mi se da jeste. Prodaju komplet retrovizor samo pa cu vidjeti. Najgore sto bih ga morao i farbati jer nema nijedan narandzasti, a svoj bi mogao ispolirati.konektovan wrote:Je li ovakav kod tebe???LikeLike wrote:Danas mi u HR lola s Tamicem uleti u traku, razbi retrovizor i pobjeze. Uglavnom nisam ga stigao i ne upratih tablice jer je bas brzo vozio, vozio za njim nekih 5km, ali je vjerovatno skrenuo u neko naselje sa magistrale. Zvao policiju, oni svoje odrasili, ja pretpostavljam da nikad nece otkriti ko je pa ni od para nista dobiti necusad me zanima ima li neko da prodaje lijevi reteovizor ili znate nekoga ko prodaje?
-
Naslovnica
#3311 Re: HYUNDAI & KIA all about
Tamić ti pobjegao?!LikeLike wrote:Danas mi u HR lola s Tamicem uleti u traku, razbi retrovizor i pobjeze. Uglavnom nisam ga stigao i ne upratih tablice jer je bas brzo vozio, vozio za njim nekih 5km, ali je vjerovatno skrenuo u neko naselje sa magistrale. Zvao policiju, oni svoje odrasili, ja pretpostavljam da nikad nece otkriti ko je pa ni od para nista dobiti necusad me zanima ima li neko da prodaje lijevi reteovizor ili znate nekoga ko prodaje?
RESPECT za Tamića!
- Bullet Tooth Tony
#3312 Re: HYUNDAI & KIA all about
Naslovnica wrote: Tamić ti pobjegao?!
RESPECT za Tamića!
Nije uredu sto se smijemo
-
Naslovnica
#3313 Re: HYUNDAI & KIA all about
Svako ima pravo da cijeni svoju robu koliko hoće, Accent od 6k na prvu izgleda solidno, vjerovatno lik i zna zašto ga toliko cijeni, ali da će ga prodati za te pare...dabogdo šćeri.NediM17 wrote:Ovo su auti lokalno kupljeni, uglavnom, 1-2 ruka, stvarni kilometri i nece glava zaboliti. Samo namastavaju cifre, sta li bi tek @Naslovnica za ovu rek'o ako je 3.900 "masna".
Onaj za koji sam rekao da je masna cijena ima čudan nedostatak naslonjača za glOvu. Možda su naslonjači bili dodatna oprema?
-
Naslovnica
#3314 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ja se samo smijem za bijeg Tamića, a što se tiče retrovizora, nadam se da će forumaš proći što bezbolnije.Bullet Tooth Tony wrote:Naslovnica wrote: Tamić ti pobjegao?!
RESPECT za Tamića!![]()
![]()
fakat
Nije uredu sto se smijemo
I ja sam prije koju godinu mijenjao lijevi retrovizor, koliko god da je cijena, najveći problem je naći da odgovara (koja je strana, ima li grijanje ili ne, boja, struja...). Uglavnom žešća zajebancija. GL!
-
LikeLike
#3315 Re: HYUNDAI & KIA all about
Koligo god cudno zvucalo, DA pobjegao mi jeNaslovnica wrote:Tamić ti pobjegao?!LikeLike wrote:Danas mi u HR lola s Tamicem uleti u traku, razbi retrovizor i pobjeze. Uglavnom nisam ga stigao i ne upratih tablice jer je bas brzo vozio, vozio za njim nekih 5km, ali je vjerovatno skrenuo u neko naselje sa magistrale. Zvao policiju, oni svoje odrasili, ja pretpostavljam da nikad nece otkriti ko je pa ni od para nista dobiti necusad me zanima ima li neko da prodaje lijevi reteovizor ili znate nekoga ko prodaje?
RESPECT za Tamića!
Takva situacija bila, on vozio blizu 100kmh, dok sam se zaustavio i okrenuo proslo jos 20-30 auta... Par stotina metara odatle ima kamaru nekih skretanja tako da ne znam da li je negdje skrenuo ili ne. U prvom kilometru sam prestigao bar 20 auta, ali ni traga ni glasa od zloglasnog Tamica
-
adis204
#3316 Re: HYUNDAI & KIA all about
Tamić 50 registracija iza sebe ide stoju. Je li bilo plave naoblake za njim?
to mu je glavni trag.
-
LikeLike
#3317 Re: HYUNDAI & KIA all about
Zmigavac na retrovizoru kosta 207KM cini mi se, a staklo oko 100KM. Najvjerovatnije cu kupiti retrovizor polovan pa ofarbati, ima ih i po 150KM.
Nije drug, Tamic je vozio 40kmh, do mene je, ne moze Kia meda
Nije drug, Tamic je vozio 40kmh, do mene je, ne moze Kia meda
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
-
NediM17
#3319 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ma štoš ga farbat, neka ga protiv uroka, iako bi crveni bolje radio poso.LikeLike wrote:Cini mi se da jeste. Prodaju komplet retrovizor samo pa cu vidjeti. Najgore sto bih ga morao i farbati jer nema nijedan narandzasti, a svoj bi mogao ispolirati.konektovan wrote:Je li ovakav kod tebe???LikeLike wrote:Danas mi u HR lola s Tamicem uleti u traku, razbi retrovizor i pobjeze. Uglavnom nisam ga stigao i ne upratih tablice jer je bas brzo vozio, vozio za njim nekih 5km, ali je vjerovatno skrenuo u neko naselje sa magistrale. Zvao policiju, oni svoje odrasili, ja pretpostavljam da nikad nece otkriti ko je pa ni od para nista dobiti necusad me zanima ima li neko da prodaje lijevi reteovizor ili znate nekoga ko prodaje?
-
LikeLike
#3320 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ofarbacu al labudovo ****. Na piku kome sam god poslao upit kazu nema na stanju 
-
NediM17
#3321 Re: HYUNDAI & KIA all about
https://www.go-parts.com/ki1320150-2011 ... -side.htmlLikeLike wrote:Ofarbacu al labudovo ****. Na piku kome sam god poslao upit kazu nema na stanju
-
Profil za pisanje
#3323 Re: HYUNDAI & KIA all about
Inside Hyundai, jedna od boljih reportaza. Za one kooga zanima ima se šta vidjeti i pametno čuti.
Obavezno pogledati 3. i 4. serijala.
-
LikeLike
#3324 Re: HYUNDAI & KIA all about
Kako da zamijenim sijalicu zmigavca na Sportageu u zadnjoj karambolci? U knjizi mi pokazuje da se to mijenja kroz blatobran, ali nema sanse. Na netu nasao da se kod novog mijenja zavlacenjem ruke ispod karambolke, ali isto nemoguce. Model je 2013. godina.
-
Me_again
#3325 Re: HYUNDAI & KIA all about
Hyundai/Kia je respektabilna brzorastuca firma vrijedna svakog postovanja. Formula uspjeha im je vise nego poznata, kupuju kljucne ljude diljem svijeta. U kompaniju Rimac su ulozili oko 70 miliona E, dok se bijedni Porsche jedva istegao za skoro 5 puta manju sumu. Onaj ko sumnja u buducnost te kompanije vjerovatno nemoze predvidjeti sta ce sutra doruckovati.Profil za pisanje wrote:Inside Hyundai, jedna od boljih reportaza. Za one kooga zanima ima se šta vidjeti i pametno čuti.
Sve ce se promijeniti .....