Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#3301 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

Gojeni H wrote:
Eto tebe sve pregalackim radom, pa do Norveske. :oops: :D :izet:
Izvini, nisam mogao izdurat'.

jah :-)
vjesticanametli

#3302 Re: Migranti

Post by vjesticanametli »

Reci mu dra te hell :mrgreen:
triconja

#3303 Re: Migranti

Post by triconja »

uglavnomja wrote: plus generalizacija, relativizacija, izjednjacavanje ratnih zlocinaca i izbjeglica :roll:
:run:
Meni to smeta kad neko radi, jer jelte, u mojoj fameliji svi su se borili protiv agresora i vecina je platila tu borbu na neki nacin (uglavnom otisli na sihi i ranjavani), neki su i u logorima bili a on ima obraza ovdje srat i relativizirat. Ali hajde bogati, sve mu je oprosteno jer je ljevicar. :-)
CPT

#3304 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote:
uglavnomja wrote: plus generalizacija, relativizacija, izjednjacavanje ratnih zlocinaca i izbjeglica :roll:
Meni to smeta kad neko radi, jer jelte, u mojoj fameliji svi su se borili protiv agresora i vecina je platila tu borbu na neki nacin (uglavnom otisli na sihi i ranjavani), neki su i u logorima bili a on ima obraza ovdje srat i relativizirat. Ali hajde bogati, sve mu je oprosteno jer je ljevicar. :-)
Neki su ocigledno zaboravljaju kako je hiljade Bosanac otislo prema istom Zapadu. Prije rata, tokom rata i poslije rata. Isto tako zaboravljaju koliko tih Bosnaca zivi od "socijale". Da se koristi standarde koje bi sad uveli ovoj sirotinji na Bosanci svi bi konkretno nahebali.

A nije ta demenca slucajna ili samo kod Bosanaca. I Orbanovi su nekad redovno mimo granica i papira preko granice:
Image
iz Madjarske preko SFRJ u SAD/Kanadu....

Danas veci katolici od Pape... :-)
triconja

#3305 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote:
triconja wrote:
Neki su ocigledno zaboravljaju kako je hiljade Bosanac otislo prema istom Zapadu. Prije rata, tokom rata i poslije rata. Isto tako zaboravljaju koliko tih Bosnaca zivi od "socijale". Da se koristi standarde koje bi sad uveli ovoj sirotinji na Bosanci svi bi konkretno nahebali.

A nije ta demenca slucajna ili samo kod Bosanaca. I Orbanovi su nekad redovno mimo granica i papira preko granice:
Image
iz Madjarske preko SFRJ u SAD/Kanadu....

Danas veci katolici od Pape... :-)
Jaro ne pisi vise bosanci, nego pisi po naciji ko je i kako je iso, tako svrstavanje i generalizacija je sranje da ne moze vece bit. Bosanci su prestali bit bosanci kad je rat poceo i nece se vise ta odrednica vratit za kolko hoš godina.
CPT

#3306 Re: Migranti

Post by CPT »

Image

Orbanovi na putu prema SAD (gdje je zavrsila velika vecina). Na drugom mjestu VB i WG. Ne lici mi ovo na regularan prelaz granice al ok. Detalji :cry:
CPT

#3307 Re: Migranti

Post by CPT »

triconja wrote: Jaro ne pisi vise bosanci, nego pisi po naciji ko je i kako je iso, tako svrstavanje i generalizacija je sranje da ne moze vece bit. Bosanci su prestali bit bosanci kad je rat poceo i nece se vise ta odrednica vratit za kolko hoš godina.
Za ovo debatu su svi Bosanci i svi su tretirani kao Bosanci. Osim toga etiketa bas i nije vazna u citavoj prici.
BHCluster

#3308 Re: Migranti

Post by BHCluster »

triconja

#3309 Re: Migranti

Post by triconja »

CPT wrote:
triconja wrote: Jaro ne pisi vise bosanci, nego pisi po naciji ko je i kako je iso, tako svrstavanje i generalizacija je sranje da ne moze vece bit. Bosanci su prestali bit bosanci kad je rat poceo i nece se vise ta odrednica vratit za kolko hoš godina.
Za ovo debatu su svi Bosanci i svi su tretirani kao Bosanci. Osim toga etiketa bas i nije vazna u citavoj prici.
Kako nije, dajes primjere gdje su zlocinci bjezali pred pravdom u druge zemlje i to poredis sa izbjeglicama koje su protjerali!? Eee, slabo ti ide ta propaganda i relativizacija.
muzicar_iz_parka

#3310 Re: Migranti

Post by muzicar_iz_parka »

Ljudi su se oduvijek snalazili kako znaju i umiju.
Ima masa nasih ljudi koji su dobijali raznorazne zabrane od poslije ratnog perioda do ukidanja viznog rezima zbog ilegalnog boravka u raznim EU drzavama po raznim osnovama.
Ako cemo argumentovati NGO mantrama, onda svako iz BiH zbog trenutne situacije i u periodu zadnjih 20+ godina zasluzuje boravak u nekoj malo bogatijoj EU drzavi, to je ljudsko pravo zar ne.
triconja

#3311 Re: Migranti

Post by triconja »

muzicar_iz_parka wrote:Ljudi su se oduvijek snalazili kako znaju i umiju.
Ima masa nasih ljudi koji su dobijali raznorazne zabrane od poslije ratnog perioda do ukidanja viznog rezima zbog ilegalnog boravka u raznim EU drzavama po raznim osnovama.
Ako cemo argumentovati NGO mantrama, onda svako iz BiH zbog trenutne situacije i u periodu zadnjih 20+ godina zasluzuje boravak u nekoj malo bogatijoj EU drzavi, to je ljudsko pravo zar ne.
Ili jos bolje, nek oni nama salju socijalu, ne moramo mi tamo ni ic :lol: :thumbup:
Maraschino

#3312 Re: Migranti

Post by Maraschino »

BHCluster

#3313 Re: Migranti

Post by BHCluster »

Porast antisemitizma u Njemackoj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3314 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Uz divlju kupaonicu nalazi se nekoliko montažnih WC-ova. Samo jedan radi i potpuno je zasran. U ostalima se, kaže Hamid, neki seksaju.

:lol:
CPT

#3315 Re: Migranti

Post by CPT »

Image

Image

ono kad prepustis drzavu fasistima :run:
klosar pravi

#3316 Re: Migranti

Post by klosar pravi »

Pametni što ih ne puste kucama?
Edin H.

#3317 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Tuzna prica, ali Husi svaka cast.
ST11

#3318 Re: Migranti

Post by ST11 »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3319 Re: Migranti

Post by Truba »

Španjolski studenti prisiljeni izaći iz svojih domova kako bi napravili mjesta za afričke imigrante
Riječ je o „bjelačkoj privilegiji“ istjerivanja za smještaj „ugnjetavanih“ Afrikanaca.
:mrgreen:

U španjolskom Alicanteu uhićen Marokanac koji je seksualno zlostavljao djecu
geralt

#3320 Re: Migranti

Post by geralt »

Izbjeglicama koji godinama preživljavaju u nevjerojatnim uvjetima prijeko je potreban azil. Jedini način na koji ga mogu dobiti je da uđu na teritorij Republike Hrvatske, odnosno Europske unije, i zatraže ga.
Jeste, bas je to jedini nacin. Ne mogu ga traziti npr. kod nas, ili u Srbiji, ili u Makedoniji, ili u Turskoj, ili u drugoj drzavi EU u koju su usli, pa iz nje izasli (Grckoj).

Muka mi je vise od ove propagande.
haris0032

#3321 Re: Migranti

Post by haris0032 »

Sinoc oko 23:30, petorica migranata napali dvojicu taxista, lupli im nogama po autu, jednog cak i udarili. Vidno u alkoholiziranom stanju. Sreca pa sam ja tuda prolazio i jos dva momka.
haris0032

#3322 Re: Migranti

Post by haris0032 »

Sinoc oko 23:30, petorica migranata napali dvojicu taxista, lupli im nogama po autu, jednog cak i udarili. Vidno u alkoholiziranom stanju. Sreca pa sam ja tuda prolazio i jos dva momka.
sinuhe

#3323 Re: Migranti

Post by sinuhe »

Navijaci Senegala, Maroka, i Nigerije pokusali uci u Finsku za navijackim pasosima ili kartom kojom su dosli u Rusiju. :D
https://yle.fi/uutiset/osasto/news/worl ... d/10265294
славянин

#3324 Re: Migranti

Post by славянин »

haris0032 wrote:Sinoc oko 23:30, petorica migranata napali dvojicu taxista, lupli im nogama po autu, jednog cak i udarili. Vidno u alkoholiziranom stanju. Sreca pa sam ja tuda prolazio i jos dva momka.
Ja jos uvijek ne kontam kako neko moze samo uci u neku zemlju bez dokumenata i hodati okolo raditi sta mu je volja :?
triconja

#3325 Re: Migranti

Post by triconja »

славянин wrote:
haris0032 wrote:Sinoc oko 23:30, petorica migranata napali dvojicu taxista, lupli im nogama po autu, jednog cak i udarili. Vidno u alkoholiziranom stanju. Sreca pa sam ja tuda prolazio i jos dva momka.
Ja jos uvijek ne kontam kako neko moze samo uci u neku zemlju bez dokumenata i hodati okolo raditi sta mu je volja :?
Da si migrant konto bi, migranti imaju mogucnost kamuflaze u autohtono stanovnistvo tako da im i ne traze id-ove i tako te stvari :lol:
Locked