Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3301 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Bas me zanima ko ce se od igraca odazvati na sljedece okupljanje i brukanje, ovdje jedino da se igraci medjusobno dogovore kako ce da igraju i tako izadju. Ali nit imamo Spahica nit Bekrica
- bingov buraz
#3302 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Znači nedostaje love u savezu,lijepo lijepo 
- Bosanski_kralj
#3303 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma ništa treba krenuti sa oprobanom metodom. Bojkot domaćih utakmica reprezentacija, prekidi na strani i tako ti fazoni.
- denimb
#3304 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Svaka im cast, znaci neka propadamo do dna njima je svejedno.
O trenerskim bravurama ove neznalice necu ni da pricam, sve je vec ispricano i vidjeno. Mogu komotno u skolama fudbala da prikazuju one postavke ekipe, izmjene, kao rotacije neke, i sve sto je Prosinecki uradio u utakmicama protiv Finske, Armenije i Grcke vani, kao primjer neznanja i lose taktike.
Ni jedan trener u historiji nije uspio postaviti ekipu tako da trcimo dole gore 90 minuta kao stado ovaca, niti se zna ko koga pokriva, ko se vraca na neciju poziciju u kojoj situaciji, ko ostaje nazad, ko udvaja koga. Nista apsolutno, a nije to ni do kvaliteta igraca koliko je do trenera, uvijek smo mi slepali 3-4-5 igraca, prosjecnih ili u nuzdi i ispod prosjecnih, ali su timskom igrom pokrivali svoje nedostatke.
Druga stvar koja je po meni gora i od ovih poraza, i od moguceg ne plasiranja na EP...je ta sto je uspio psihicki slomiti ekipu. Bilo je poraza i prije Prosineckog, biti ce ih i poslije...ali kada sam poslije utakmice vidio one izjave Pjanica kao kapitena, smucilo mi se sve...po povratku u Sarajevo, jos par igraca je imalo izjave kojim su bukvalno pisali sami po sebi, pa cak je to i Prosinecki uradio...to je po meni poraz gori od onog sto smo dozivjeli na terenu.
15tak godina nam je trebalo da se rijesimo tog luzerskog mentaliteta, da se stvori taj takmicarski duh u ekipi koji se prenosio na svakog novog igraca koji je pozivan u reprezentaciju bez obzira na kvalitet tog igraca, fajtali smo se do kraja, gubili, pobjedjivali ali uzdignute glave, bez suza na pres konferencijama, bez mentalnog zapisavanja samog sebe, cijele ekipe...
Destrukcija Prosineckog udara u same temelje ekipe, i to je ono sto je najgore u svemu tome, a savez ko savez sjedi i gleda sve to...shvatajuci ili ne sta se desava...nije ni bitno...
Daj Boze da se okrene ovo sve, da nekako uspijemo proci taj baraz i uz svu nestrucnost i neznanje Prosineckog, ne toliko ni zbog tog EP koliko zbog buducnosti reprezentacije, jer realno strah me je jos jednog ovakvog kraha...unistit cemo za godinu dana ono sto smo gradili 10 zadnjih godina.
O trenerskim bravurama ove neznalice necu ni da pricam, sve je vec ispricano i vidjeno. Mogu komotno u skolama fudbala da prikazuju one postavke ekipe, izmjene, kao rotacije neke, i sve sto je Prosinecki uradio u utakmicama protiv Finske, Armenije i Grcke vani, kao primjer neznanja i lose taktike.
Ni jedan trener u historiji nije uspio postaviti ekipu tako da trcimo dole gore 90 minuta kao stado ovaca, niti se zna ko koga pokriva, ko se vraca na neciju poziciju u kojoj situaciji, ko ostaje nazad, ko udvaja koga. Nista apsolutno, a nije to ni do kvaliteta igraca koliko je do trenera, uvijek smo mi slepali 3-4-5 igraca, prosjecnih ili u nuzdi i ispod prosjecnih, ali su timskom igrom pokrivali svoje nedostatke.
Druga stvar koja je po meni gora i od ovih poraza, i od moguceg ne plasiranja na EP...je ta sto je uspio psihicki slomiti ekipu. Bilo je poraza i prije Prosineckog, biti ce ih i poslije...ali kada sam poslije utakmice vidio one izjave Pjanica kao kapitena, smucilo mi se sve...po povratku u Sarajevo, jos par igraca je imalo izjave kojim su bukvalno pisali sami po sebi, pa cak je to i Prosinecki uradio...to je po meni poraz gori od onog sto smo dozivjeli na terenu.
15tak godina nam je trebalo da se rijesimo tog luzerskog mentaliteta, da se stvori taj takmicarski duh u ekipi koji se prenosio na svakog novog igraca koji je pozivan u reprezentaciju bez obzira na kvalitet tog igraca, fajtali smo se do kraja, gubili, pobjedjivali ali uzdignute glave, bez suza na pres konferencijama, bez mentalnog zapisavanja samog sebe, cijele ekipe...
Destrukcija Prosineckog udara u same temelje ekipe, i to je ono sto je najgore u svemu tome, a savez ko savez sjedi i gleda sve to...shvatajuci ili ne sta se desava...nije ni bitno...
Daj Boze da se okrene ovo sve, da nekako uspijemo proci taj baraz i uz svu nestrucnost i neznanje Prosineckog, ne toliko ni zbog tog EP koliko zbog buducnosti reprezentacije, jer realno strah me je jos jednog ovakvog kraha...unistit cemo za godinu dana ono sto smo gradili 10 zadnjih godina.
-
palermo
#3305 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
odličan posti deni
Ja bih još ovo dodao, nema ništa od bojkota, baklji i slično što se predlaže. Iz više razloga. Prvi je što ide baraž, a nećemo u baražu navijati protiv reprezentacije....to je tako, ja barem neću i mislim da većina navijača BiH neće. A kad baraž prođe, ako prođemo bit ćemo svi sretni, ako ne prođemo svakako ide Prosinečki tako da opet nema ništa od toga.
A druga stvar.....sve i da mijenjamo savez ne vejrujem da nešto bolje možemo dobiti. Ne zaboravimo, da je Begić dijete onog našeg fudbalskog proljeća (koje opet svi kao priželjkuju). Osim toga, ne bi trebalo zaboraviti da pola onih što sjede u Savezu boli neka stvar za reprezentaciju, oni ne navijaju za nju. I ne vidim kakav pritisak može njih promijeniti.
Umjesto toga, mislim da bi dobro bilo pčeti ljude prozivati imenom i prezimenom. Negdje pročitah da je stručna komisija FS BIH predložila da Prosinečki ostane. Ako je tako, onda hajmo Dušku, Misketu, Fitilju sjesti za vrat da nešto konkretno urade vezano za Prosinečkog. Jebi ga Duško, ako možeš predložiti da se nastavi saradnja sa Prosinečkim (ovo je sve pod ako....ne znam je li istian da je stručna komisija to predložila) onda hajde brate radi malo ti za njega. Jer ovaj ne zna....a usput je i velika lijenčina.
Ja bih još ovo dodao, nema ništa od bojkota, baklji i slično što se predlaže. Iz više razloga. Prvi je što ide baraž, a nećemo u baražu navijati protiv reprezentacije....to je tako, ja barem neću i mislim da većina navijača BiH neće. A kad baraž prođe, ako prođemo bit ćemo svi sretni, ako ne prođemo svakako ide Prosinečki tako da opet nema ništa od toga.
A druga stvar.....sve i da mijenjamo savez ne vejrujem da nešto bolje možemo dobiti. Ne zaboravimo, da je Begić dijete onog našeg fudbalskog proljeća (koje opet svi kao priželjkuju). Osim toga, ne bi trebalo zaboraviti da pola onih što sjede u Savezu boli neka stvar za reprezentaciju, oni ne navijaju za nju. I ne vidim kakav pritisak može njih promijeniti.
Umjesto toga, mislim da bi dobro bilo pčeti ljude prozivati imenom i prezimenom. Negdje pročitah da je stručna komisija FS BIH predložila da Prosinečki ostane. Ako je tako, onda hajmo Dušku, Misketu, Fitilju sjesti za vrat da nešto konkretno urade vezano za Prosinečkog. Jebi ga Duško, ako možeš predložiti da se nastavi saradnja sa Prosinečkim (ovo je sve pod ako....ne znam je li istian da je stručna komisija to predložila) onda hajde brate radi malo ti za njega. Jer ovaj ne zna....a usput je i velika lijenčina.
- ultima_palabra
#3306 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Sta smo mi to gradili 10 godina i ko? 
-
last mohicans
#3307 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Zgradu saveza, to jest, nisu je gradili, nego dogradili i adaptirali. Ublehu zutu tjerati, savez jebavati iz dana u dan. Igrači su pokazali koiko im je stalo, a savezu još više. Tako da bi oni uhajrili najviše sa kvalifikovanjem kroz baraz.
- Muhamed Đakmić
#3308 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Denimb i palermo
Imenom i prezimenom, to je najbitnije
Imenom i prezimenom, to je najbitnije
- Edin H.
#3309 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Hajmo ih rusit' (op.a. - strucnu komisiju). 
- Point.
#3310 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Fino su ovo Begić i ostale neznalice uradile. Objavile javno da je struka, tj Kajtaz, Bajević, Miske, odlučila da se nastavi sa Robertom. Kad nas do kraja uništi, a hoće, biće priča mi smo samo slušali struku eto njima jebite majku, mi smo samo slušali stručnjake.
- Point.
#3311 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Fino su ovo Begić i ostale neznalice uradile. Objavile javno da je struka, tj Kajtaz, Bajević, Miske, odlučila da se nastavi sa Robertom. Kad nas do kraja uništi, a hoće, biće priča mi smo samo slušali struku eto njima jebite majku, mi smo samo slušali stručnjake. Aferim!
- Muhamed Đakmić
#3312 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Hoće li ikad u Bosni i ta struka snositi posljedice? Ako su ti nabrojani dozvolili da se Begić i drugi kriju iza njih, zašto si ubijeđen da su bolji od njih?Point. wrote:Fino su ovo Begić i ostale neznalice uradile. Objavile javno da je struka, tj Kajtaz, Bajević, Miske, odlučila da se nastavi sa Robertom. Kad nas do kraja uništi, a hoće, biće priča mi smo samo slušali struku eto njima jebite majku, mi smo samo slušali stručnjake.
-
palermo
#3313 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Apsolutno. Ako netko maše tvojim imenom i kaže on to hoće, a ti ne reaguješ......onda zašto misliti da ovi (u ovom slučaju Savez) ne govore istinu.Muhamed Đakmić wrote:Hoće li ikad u Bosni i ta struka snositi posljedice? Ako su ti nabrojani dozvolili da se Begić i drugi kriju iza njih, zašto si ubijeđen da su bolji od njih?Point. wrote:Fino su ovo Begić i ostale neznalice uradile. Objavile javno da je struka, tj Kajtaz, Bajević, Miske, odlučila da se nastavi sa Robertom. Kad nas do kraja uništi, a hoće, biće priča mi smo samo slušali struku eto njima jebite majku, mi smo samo slušali stručnjake.
Savez je samo riječ.....nekakav nedefinisani skup, ali ljudi koji čine Savez su ljudi sa imenom i prezimenom......dakle, mene bi umjesto onog standardnog, Savezu jebem ti mater, interesovalo da li Miske,Duško, Fitilj zaista jesu oni koji su predložili da Prosinečki ostane. A ovo nije teško sasznati, zovneš telefonom (bilokoji novinar) i pitaš.
- denimb
#3314 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Od saveza smo vidjeli da nema nista, da jednostavno ne shvataju opsanost situacije u kojoj smo sada. Imali su sansu da se rijese ove ublehe i da dovedu covjeka koji ce dati pozitivan samar cijeloj ekipi makar se ni ne plasirali na kraju, nisu to iskoristili i sada smo u situaciji gdje se samo mozemo nadati cudu.
U ekipi Dzeko je ostao sam kao igrac koji ima uticaj na sve, kapiten je...i nadam se da je u njemu ostalo dovoljno i volje i zelje, da digne ovu ekipu, vrati im vjeru u sebe, i da probamo kroz taj baraz nesto.
Btw, savez je skroz druga prica...to su grobari naseg fudbala uopce...pokusao sam otvoriti temu o tome, ali je izbrisana i postovi su sastavljeni sa temom koja razvodnjava pricu o samom savuzu...ali nejse.
U ekipi Dzeko je ostao sam kao igrac koji ima uticaj na sve, kapiten je...i nadam se da je u njemu ostalo dovoljno i volje i zelje, da digne ovu ekipu, vrati im vjeru u sebe, i da probamo kroz taj baraz nesto.
Btw, savez je skroz druga prica...to su grobari naseg fudbala uopce...pokusao sam otvoriti temu o tome, ali je izbrisana i postovi su sastavljeni sa temom koja razvodnjava pricu o samom savuzu...ali nejse.
- Point.
#3315 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moraju snositi posljedice ako su oni zaista odlučili da Robi ostane. I kad gledaš nisu ništa bolji od Begića i co. Ovo je svjesno potkopavanje reprezentacije. Bio sam za Roberta ali vidim da ovdje nema hajra. Izgleda izgubljen.Muhamed Đakmić wrote:Hoće li ikad u Bosni i ta struka snositi posljedice? Ako su ti nabrojani dozvolili da se Begić i drugi kriju iza njih, zašto si ubijeđen da su bolji od njih?Point. wrote:Fino su ovo Begić i ostale neznalice uradile. Objavile javno da je struka, tj Kajtaz, Bajević, Miske, odlučila da se nastavi sa Robertom. Kad nas do kraja uništi, a hoće, biće priča mi smo samo slušali struku eto njima jebite majku, mi smo samo slušali stručnjake.
- ultima_palabra
#3316 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma njima se mrsko zajebavati sa izborom... dosli su do onog zadnjeg stepena uhljebizma, kad ti je mrsko bilo sta raditi, cak i kad se mozes ugraditi 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3317 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
To ti je isto ono, reprezentacija nam je goli kurac hajmo tjerat dzeku i pjanica tj najbollje (jedan kocnica drugi se ne trudi).palermo wrote:odličan posti deni![]()
Eh i ovdje, izvrsni odbor je pun nezainteresovanih lezihljebovica a odgovorni u savezu su kriminalci kojima fusbal uopce nije na prvom mjestu, ali hajmo jebavat misimovica bajevica, tj ono jedino sto valja u savezu cijelom.
Jebo to
- Laplace
#3318 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa, onda je stvar jasna: igrać treba ispasti iz prve postave u svojem timu pa će biti pozvan za reprezentaciju. Još ako nisi ni u rezervi, u reprezentaciji ti je mjesto zakovano.Point. wrote:Jarane, to je pitanje za IO Saveza, to im je posao nije nama forumašima. Ja sam lično za stranog trenera koji ne priča balkanske jezike i koji sa Balkanom i njegovim mentalitetom nema ništa. Nama treba šok terapija, siguran sam kad bi Nikola Nikić došao da bi razvalili sve do Eura.solo2 wrote:Dobro evo žuti nevalja - ok, evo dati mu otkaz, koga dovesti?!
Problem sa Robertom je što je nelogičan u dosta stvari. Eto za Menala, igra frajer u boljoj formi od ovog drugog slovenca pa opet izvisi. Nije zvao Hajrovića kad je bio u top formi a onda ga zove kad je izgubio mjesto u timu. Begovića ne zove jer ne igra kaže a Sarića zove i igra mu u prvoj postavi iako ne igra nigdje više od godinu dana. Memišević odlično igra u Groningenu ali nema pozova dok se zove Zuka koji također ne igra i koji se nakon odlaska u Arabiju ne bavi ozbiljnim fudbalom. Krunić pa i Prcić bi trebali imati veću minutažu a Sanjina nema nikako.
- cyprus
#3319 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Od utakmice evo dosad nisam napisao ništa na temama o reprezentaciji, i evo čitave sedmice se dvoumim dal da išta pišem... Razlog je jednostavan - to što bih ja napisao je veoma drugačije od onoga što svi ostali pišu, a nemam baš elana da ulazim u detaljne i žustre diskusije
Evo sad nekoliko poenti koje bih želio istaknuti, ali zaista nisam siguran da želim podrobno diskutovat o njima:
1. Nekoliko stvari je Prosinečki je zaista zasro (npr. ja mu najviše zamjeram hendlovanje drugih poluvremena), ali ne mislim da je toliko do njega koliko se priča...
2. Iskreno, ne vidim ni šta je toliko do saveza... Čak i ovo što mu nisu uručili otkaz, po meni je OK... Nisam protiv da Robi završi ciklus... Na kraju krajeva, sa njim na klupi smo i osigurali baraž...
3. Ja i dalje ne mislim da je Robi ubleha od trenera... Zvezdu je vodio u najmanju ruku pristojno, sa Kayserisporom je imao jednu odličnu sezonu, a Azerbejdžan je pod njegovim vodstvom igrao najbolji fudbal u svojoj historiji... Čak i kroz ovo vođenje naše selekcije, koje su mnogi skloni opisati kao debakl, nije sve bilo tako crno... Zapravo, ja bih samo dvije-tri utakmice opisao kao izrazito loše... Ostale su bile u najmanju ruku osrednje, a bilo je i vrlo solidnih... Osim toga, završiti ispred Austrije u Ligi nacija (koja je od nas trenutno jača selekcija) nije mala stvar...
4. Prvenstveni razlog za loš rezultat u ovoj grupi ja vidim u dvije činjenice: a) činjenici da smo u procesu smjene generacija (u tome se pogube i mnogo jače selekcije) i b) imamo očajan mentalitet i atmosferu (to je već hronično - nacija liječi sve svoje životne frustracije i komplekse preko fudbalske reprezentacije, a to ne može biti nikako dobro)...
5. Ja inače nisam ni očekivao da ćemo pobjediti u Grčkoj (doduše, nisam mislio ni da ćemo onako grozno odigrat)... Ne znam za ostale, ali iz mog ugla gledanja se dalo pretpostaviti da nećemo ostvariti željeni rezultat... Prvenstveno zato što ekipa koja je oduševila protiv Finske jednostavno nije dovoljno dobra da može spojiti dvije sjajne utakmice - sagorili su u prvoj... Sa druge strane, Grčka je kiksala gotovo sve što je mogla u ovim kvalifikacija - za očekivati je bilo da će bar jednu utakmicu odigrati na nivou - po belaju naletismo mi... Dobra ideja sa njihove strane je bila da priliku dobiju neki novi momci, željni dokazivanja... Osim toga, uvjeren sam da je i pobjeda Finske nad Armenijom djelovala demoralizirajuće na naše igrače...
6. Bez obzira na trenutno dominantno raspoloženje, ja mislim da su nam šanse za plasman na Euro i dalje vrlo realne... Pogotovo ako bismo obje utakmice baraža igrali kod kuće... Vels jeste zajeban, ali kod kuće smo i ovakvi, sa ovakvim Robertom favoriti i protiv njih... Doduše, sve opet zavisi i od atmosfere koja će biti oko reprezentacije...
7. Ako bi se ipak desilo da se ne plasiramo na prvenstvo, po meni nema razloga da se previše drami... Nije da nismo navikli zapinjati u kvalifikacijama i baražima, odnosno da bi to bilo nešto novo... U tom slučaju je pametnije izvući neke pouke, pokušat smislit kakvu strategiju za budućnost, okrenut se sljedećem ciklusu, i bez previše halabuke pokušat krenut od nekih zdravijih temelja i normalnije atmosfere... Al džabe predlažem, jelde?
8. Neko je spomenuo Rumuniju, Bugarsku i Mađarsku... To su zemlje koje su veće od nas, koje imaju više para nego mi, i čija je fudbalska tradicija bogatija od naše... Države koje su dale Hagija, Stoičkova, Puskasa i druge... Dakle, nema nikakve logike da ih gledamo sa visoka, iako tokom ove decenije kotiramo bolje u fudbalskom svijetu od njih... Zapravo, sama činjenica da smo ih u međuvremenu preskočili govori da nam stanje u fudbalu (bar reprezentativnom) i nije tako loše, jer naime u fudbalskom svijetu kotiramo kudikamo bolje nego što bismo trebali na osnovu drugih socioekonomskih pokazatelja...
9. Svojevremeno sam često ponavljao da ćemo plakat za Safetovim vaktom, a mnogi mi nisu vjerovali... Odtad otpustiše Safeta... Dođe i prođe i Meša... Dođe i Robi, a proće i on... Promijenit će se još i Nalići/Marinovići/Osimi, možda dođe i kakav dugo priželjkivani pravi stranac, švabo neki recimo... Ali iskreno sumnjam da će se išta drastičnije promijeniti, ali sam siguran da će raja i dalje kriviti svakog selektora za ovo i za ono...
Eto, ako mislite da kolosalno bulaznim, samo mi nemojte replicirat, i obećavam da u narednim sedmicama neću smarat svojim kontriranjem
Ako pak mislite da o nekoj od navedenih tačaka ipak ima smisla diskutovat, bacite kakav argument, pa da vidimo 
Evo sad nekoliko poenti koje bih želio istaknuti, ali zaista nisam siguran da želim podrobno diskutovat o njima:
1. Nekoliko stvari je Prosinečki je zaista zasro (npr. ja mu najviše zamjeram hendlovanje drugih poluvremena), ali ne mislim da je toliko do njega koliko se priča...
2. Iskreno, ne vidim ni šta je toliko do saveza... Čak i ovo što mu nisu uručili otkaz, po meni je OK... Nisam protiv da Robi završi ciklus... Na kraju krajeva, sa njim na klupi smo i osigurali baraž...
3. Ja i dalje ne mislim da je Robi ubleha od trenera... Zvezdu je vodio u najmanju ruku pristojno, sa Kayserisporom je imao jednu odličnu sezonu, a Azerbejdžan je pod njegovim vodstvom igrao najbolji fudbal u svojoj historiji... Čak i kroz ovo vođenje naše selekcije, koje su mnogi skloni opisati kao debakl, nije sve bilo tako crno... Zapravo, ja bih samo dvije-tri utakmice opisao kao izrazito loše... Ostale su bile u najmanju ruku osrednje, a bilo je i vrlo solidnih... Osim toga, završiti ispred Austrije u Ligi nacija (koja je od nas trenutno jača selekcija) nije mala stvar...
4. Prvenstveni razlog za loš rezultat u ovoj grupi ja vidim u dvije činjenice: a) činjenici da smo u procesu smjene generacija (u tome se pogube i mnogo jače selekcije) i b) imamo očajan mentalitet i atmosferu (to je već hronično - nacija liječi sve svoje životne frustracije i komplekse preko fudbalske reprezentacije, a to ne može biti nikako dobro)...
5. Ja inače nisam ni očekivao da ćemo pobjediti u Grčkoj (doduše, nisam mislio ni da ćemo onako grozno odigrat)... Ne znam za ostale, ali iz mog ugla gledanja se dalo pretpostaviti da nećemo ostvariti željeni rezultat... Prvenstveno zato što ekipa koja je oduševila protiv Finske jednostavno nije dovoljno dobra da može spojiti dvije sjajne utakmice - sagorili su u prvoj... Sa druge strane, Grčka je kiksala gotovo sve što je mogla u ovim kvalifikacija - za očekivati je bilo da će bar jednu utakmicu odigrati na nivou - po belaju naletismo mi... Dobra ideja sa njihove strane je bila da priliku dobiju neki novi momci, željni dokazivanja... Osim toga, uvjeren sam da je i pobjeda Finske nad Armenijom djelovala demoralizirajuće na naše igrače...
6. Bez obzira na trenutno dominantno raspoloženje, ja mislim da su nam šanse za plasman na Euro i dalje vrlo realne... Pogotovo ako bismo obje utakmice baraža igrali kod kuće... Vels jeste zajeban, ali kod kuće smo i ovakvi, sa ovakvim Robertom favoriti i protiv njih... Doduše, sve opet zavisi i od atmosfere koja će biti oko reprezentacije...
7. Ako bi se ipak desilo da se ne plasiramo na prvenstvo, po meni nema razloga da se previše drami... Nije da nismo navikli zapinjati u kvalifikacijama i baražima, odnosno da bi to bilo nešto novo... U tom slučaju je pametnije izvući neke pouke, pokušat smislit kakvu strategiju za budućnost, okrenut se sljedećem ciklusu, i bez previše halabuke pokušat krenut od nekih zdravijih temelja i normalnije atmosfere... Al džabe predlažem, jelde?
8. Neko je spomenuo Rumuniju, Bugarsku i Mađarsku... To su zemlje koje su veće od nas, koje imaju više para nego mi, i čija je fudbalska tradicija bogatija od naše... Države koje su dale Hagija, Stoičkova, Puskasa i druge... Dakle, nema nikakve logike da ih gledamo sa visoka, iako tokom ove decenije kotiramo bolje u fudbalskom svijetu od njih... Zapravo, sama činjenica da smo ih u međuvremenu preskočili govori da nam stanje u fudbalu (bar reprezentativnom) i nije tako loše, jer naime u fudbalskom svijetu kotiramo kudikamo bolje nego što bismo trebali na osnovu drugih socioekonomskih pokazatelja...
9. Svojevremeno sam često ponavljao da ćemo plakat za Safetovim vaktom, a mnogi mi nisu vjerovali... Odtad otpustiše Safeta... Dođe i prođe i Meša... Dođe i Robi, a proće i on... Promijenit će se još i Nalići/Marinovići/Osimi, možda dođe i kakav dugo priželjkivani pravi stranac, švabo neki recimo... Ali iskreno sumnjam da će se išta drastičnije promijeniti, ali sam siguran da će raja i dalje kriviti svakog selektora za ovo i za ono...
Eto, ako mislite da kolosalno bulaznim, samo mi nemojte replicirat, i obećavam da u narednim sedmicama neću smarat svojim kontriranjem
-
poostar
#3320 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Neće se ništa promjeniti jer mi igrača boljih nemamo.cyprus wrote: 9. Svojevremeno sam često ponavljao da ćemo plakat za Safetovim vaktom, a mnogi mi nisu vjerovali... Odtad otpustiše Safeta... Dođe i prođe i Meša... Dođe i Robi, a proće i on... Promijenit će se još i Nalići/Marinovići/Osimi, možda dođe i kakav dugo priželjkivani pravi stranac, švabo neki recimo... Ali iskreno sumnjam da će se išta drastičnije promijeniti, ali sam siguran da će raja i dalje kriviti svakog selektora za ovo i za ono...
Jbg, Safet je imao dosta sreće (Izetov projektil) i uz to najbolju reprezentaciju u fudbalskoj istoriji BiH..
A- selekcija protiv Slovacke anno
Asmir Begović (GK)
Emir Spahić (C)
Ermin Bičakčić
Mensur Mujdža
Sejad Salihović
Senad Lulić
Miralem Pjanić
Haris Medunjanin
Zvjezdan Misimović
Vedad Ibiševic
Edin Džeko
A- selekcija anno 2019
12. Ibrahim Šehić
3. Ermin Bičakčić
5. Sead Kolašinac
7. Muhamed Bešc
8. Edin Višća
9. Haris Duljević
10. Miralem Pjanić
11. Edin Džeko (C)
13. Gojko Cimirot
15. Toni Šunjić
17. Ervin Zukanović
- Dr. Kuca
#3321 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Unazadio nas Robi 10ak godina. Bio sam za njega, ali def. treba samo domaci trener.
- Logovan
#3322 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A zašto samo domaći trener? Pa domaći trener je bio uvijek, Robert prvi stranac. 
Isto kao da smo promijenili 5-10 stranaca pa hajmo sad domaći, domaći su bolji.
- Dr. Kuca
#3323 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa jednostavno nece funkcionisati ni sa iducim. Nije slucajno da su ovo jedne od najslabijih kvalifikacija u zandjih 10ak godina.Logovan wrote:A zašto samo domaći trener? Pa domaći trener je bio uvijek, Robert prvi stranac.
- mO k3
#3324 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
unazadio nas je 10 godina??Dr. Kuca wrote:Unazadio nas Robi 10ak godina. Bio sam za njega, ali def. treba samo domaci trener.
Molim te lijepo objasni meni koji nezna kako nas je to unazadio ??
Hvala unaprijed -...
-
ovo_mi_je_nick
#3325 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dok igrači koriste utakmnicu na domaćem terenu za posjetu rodbinima, tetkama, nanama, dok koriste da bi zabili gol starim ljubavima, dok se pripreme koriste i upražnjavaju u diskotekama sa pivama, šampanjcima i naravno prije svega se čuvaju od povreda da bi bili perfektni u klubovima u kojima igraju i već imaju dosta novca na bankama od ove reprezentacije nema NIŠTA.
Trener tu ne može ništa. Istina, ovaj me Prosinečki nervira kako pojavom tako i ponašanjem ali nije do njega niti može natjerati nekoga da potrči.
Trčao ne trčao, pobjeda ili ne, plata Prosinečkom ide mjesečno oko 40 milja a ostalim igračima i te kako idu prihodi iz klubova za koje igraju regularno.
I najviše žale za plasiranjem oni što rade za 5 stoja i žale se kako država ne valja, sa drinom mekog pakovanja sa 2 zuba u glavi i koji misle da je nogomet jedini sport na svijetu.
I naravno neko uvijek mora biti zadnji ali ne treba se stvarati euforija ko da smo Brazil.
I Topalbecirevic Sabahudin da se vrati mikrofonu ali onom za pjevanje a da se pusti komentarisanja nogometa a uopšte da ne kometariše ni partiju šaha.
Trener tu ne može ništa. Istina, ovaj me Prosinečki nervira kako pojavom tako i ponašanjem ali nije do njega niti može natjerati nekoga da potrči.
Trčao ne trčao, pobjeda ili ne, plata Prosinečkom ide mjesečno oko 40 milja a ostalim igračima i te kako idu prihodi iz klubova za koje igraju regularno.
I najviše žale za plasiranjem oni što rade za 5 stoja i žale se kako država ne valja, sa drinom mekog pakovanja sa 2 zuba u glavi i koji misle da je nogomet jedini sport na svijetu.
I naravno neko uvijek mora biti zadnji ali ne treba se stvarati euforija ko da smo Brazil.
I Topalbecirevic Sabahudin da se vrati mikrofonu ali onom za pjevanje a da se pusti komentarisanja nogometa a uopšte da ne kometariše ni partiju šaha.