Mirza007 wrote:Novak20 wrote:
Izrijekom ili ne, bio si sasvim precizan i dovoljno jasan. Kad ljude koje ne znaš javno i iz čista mira proglašavaš UZP-ovcima od prvog dana 1/1, ja šta si drugo nego podli šovinista. Da si mi direktno rekao Novače, ti si UZP-ovac, bio bi samo šovinista kojem je svejedno jesam li ili nisam UZP-ovac. Dovoljno je što slutiš da nisam Bošnjak, a i to ne znaš. Bitno je da ujedeš ad hominem, samo to govori o tvom karakteru. Poznao se ti ili ne. Pošto je tebi takvom, kojem ne treba ni dokaz ni argument za uvrijedljivu tvrdnju, svejedno je i meni. Slagao si to da sam UZP-ovac. Kud ćeš gore.
Šta ako sam čitavo vrijeme bio u službi R BiH u ratu ? Jesam li i onda UZP-ovac od prvog dana 1/1.
Klasika. Tamo gdje nema argumenata ima emoticons da zacepi rupu u praznoj glavi. Da ja nisam procitao masu tvojih postova sigurno ne bih napisao ono sto sam napisao. Da si se ijednom ogradio od UZP-a i rekao za Praljka i ostalu bandu da su sramota citavog naroda te se ogradio od njihovih dijela i ciljeva (onako kako pise u optuznici i kako je to na medjunarodnom sudu dokazano) pa hajde i nekako. Ali ovako? Nije bas pretesko zakljuciti o kakvoj se osobi radi. Bosnjak ili drugi nebitno. To me u principu ponajmanje zanima. Ovdje se radi o organiziranim zlocinima i sudski dokazanim kriminalnim ciljevima koji su unverzalno osudivi, bez obzira da li se radi o mojim, tvojim ili bilo cijim sunarodnjacima.
I sada se zalazes za ostvarivanje ratnih ciljeva mirnim sredstvima i kada te se uhvati na djelu ....... onda "nisam ja UZP-ovac, drugi lazu, nemaju argumenata". E starino, starino.
UZP je politička kategorija i ne postoji u međunarodnom pravu, naši saveznici Amerikanci su izjavili da će suditi svakom sucu koji njih pokuša osuditi kao i njihove saveznike budući da je Hag politički sud.
To je ipak sud financiran novcem Saudijske Arabije pa ne čudi da je kao gosta na suđenju Praljku zvao Šerifa patkovića koji je vodio mudzahedine i vadio srca hrvatskim zapovjednicima on je inače i započeo hrvatsko bošnjački sukob nakon paljenja Dusine i njegovo pozivanje je samo jedna porukica.
UZP u medzunarodnom pravu ne postoji i tom presudom možete obrisati guzicu, na kraju krajeva 875 Hrvata je masakrirano ritualnim ubojstvima u logorima tzv Armije BiH dok broj Bošnjaka u logorima HVO-a se može nabrojiti na prste jedne ruke.
Armija BiH je bila genocidna i etnički je očistima 190 000 Hrvata iz srednje Bosne, za to nam ne treba nikakav sud.
Na kraju krajeva Hrvatska kao i Hrvati u Bih moraju voditi politiku protiv islamističkih snaga koalirajući sa snagama iz Sarajeva koje su protiv istih, ipak je tzv Armija BiH jedina u povijesti koja je izvršila agresiju na USA uz Japan budući da je 4 od 8 napadača na Blizance služilo tzv Armiju BiH, većina napadača i po zapadu ima BiH papire budućui da je babo Alija to dijelio.
Al Kaida je praktički nastala u BiH i odred El Mudzahedin je samo prethodnica Al Kaide, protiv takvih je se branio HVO(HVO je se branio u srednjoj Bosni u omjeru 10-1).
Uglavnom nakon izbornog očekujem da će doći do pluralizma u Sarajevu među Bošnjacima i da će se pojaviti opcija koja je protiv islamističkih kampova i doseljavanja Arapa te da ćemo svi zajedno krenuti u bolju i pravedniju budućnost.