Jarane,mene i iz masinske izbacili.U medresi bi me za banderu svezali.Fudo387 wrote:u medresuHAVANA wrote:U koju si ti skolu iso matere ti?Fudo387 wrote:Ugrij sebi govedji gulas.
Jedete li svinjetinu?
- HAVANA
#3301 Re: Jedete li svinjetinu?
- muha_sa
#3302 Re: Jedete li svinjetinu?
jedete li teletinu sU govorna maHana 
-
moonca
#3303 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja sam cula obrnuto. Medresa je za prevaspitavanje.HAVANA wrote:Jarane,mene i iz masinske izbacili.U medresi bi me za banderu svezali.Fudo387 wrote:u medresuHAVANA wrote: U koju si ti skolu iso matere ti?
-
Fudo387
#3304 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne bi, posto si ti snalazljiv, sad bi bio mjesto onog, Mustafe Cerica.HAVANA wrote:Jarane,mene i iz masinske izbacili.U medresi bi me za banderu svezali.
Hafiz Havana.
-
Bodkin
#3305 Re: Jedete li svinjetinu?
Pff ova pasteta od guscije jetre je stvarno top. Ne znam za ove neke ukuse ali cista sa puterom i jos dodas oreko krupnu morsku so... gladan sam iste sekundemoonca wrote:Mislim da su i ove na vrhu;
oh,
- kmirsad
#3306 Re: Jedete li svinjetinu?
Reis Cerić je "mrtav"... živio Reis Kavazović HAVANA... 
- HAVANA
#3307 Re: Jedete li svinjetinu?
Eh.Ko je tad znao da ce vako bit.Mustafa je vizionar.A mogo sam.Fudo387 wrote:Ne bi, posto si ti snalazljiv, sad bi bio mjesto onog, Mustafe Cerica.HAVANA wrote:Jarane,mene i iz masinske izbacili.U medresi bi me za banderu svezali.
Hafiz Havana.
- kmirsad
#3308 Re: Jedete li svinjetinu?
Buržuju... snobe... imaš kropnu morsku so...Bodkin wrote:Pff ova pasteta od guscije jetre je stvarno top. Ne znam za ove neke ukuse ali cista sa puterom i jos dodas oreko krupnu morsku so... gladan sam iste sekundemoonca wrote:Mislim da su i ove na vrhu;
oh,
-
moonca
#3309 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja kosristim samo himalaja so--

- Jack Be Nimble
#3310 Re: Jedete li svinjetinu?
Kada sam imao indijca za cimera nije mu smetalo Šta ja i kako kuham. Na tu temu je rekao da neki hindi u americi gledaju na kravu iz perspektive da je grijeh jesti u inidiji jer je potrebna da bi preživio. A u americi čitava poenta uzgajanje krave da bi se jelo i prezivjelo, prema tome grijeh je ne jesti dok si u americi.
Ako je osoba alkoholičar neću piti ispred tr osobe. Ako ne može jesti sve i svašta zbog bolesti, neću mu vaditi mast sa batakom i baklavim, nego ću jesti u skladu sa njegovom dijetom.
Sve ostalo je preseravanje. Neću namjerno jesti pored nekoga ko posti ili pokušati da ga "zeznem" tako sto ću ponuditi sok/jelo/pivo. A vala neću prestati jesti iz čista mira jer ovaj posti ili ne jede nešto specificno.
Ako je osoba alkoholičar neću piti ispred tr osobe. Ako ne može jesti sve i svašta zbog bolesti, neću mu vaditi mast sa batakom i baklavim, nego ću jesti u skladu sa njegovom dijetom.
Sve ostalo je preseravanje. Neću namjerno jesti pored nekoga ko posti ili pokušati da ga "zeznem" tako sto ću ponuditi sok/jelo/pivo. A vala neću prestati jesti iz čista mira jer ovaj posti ili ne jede nešto specificno.
- HAVANA
#3312 Re: Jedete li svinjetinu?
Lako je tebi.Nama to daleko.moonca wrote:Ja kosristim samo himalaja so--
- animals
#3313 Re: Jedete li svinjetinu?
Mi imamo vegetumoonca wrote:Ja kosristim samo himalaja so--
-
Inok
#3314 Re: Jedete li svinjetinu?
dosta je bilo prilagođavanja, nek se oni meni sada prilagodeJack Be Nimble wrote:Kada sam imao indijca za cimera nije mu smetalo Šta ja i kako kuham. Na tu temu je rekao da neki hindi u americi gledaju na kravu iz perspektive da je grijeh jesti u inidiji jer je potrebna da bi preživio. A u americi čitava poenta uzgajanje krave da bi se jelo i prezivjelo, prema tome grijeh je ne jesti dok si u americi.
-
moonca
#3315 Re: Jedete li svinjetinu?
Nabavi za radnju-HAVANA wrote:Lako je tebi.Nama to daleko.moonca wrote:Ja kosristim samo himalaja so--
-
Bodkin
#3316 Re: Jedete li svinjetinu?
Nabave iz makarske pa ja razbijam cekicem. Vrijedi vjeruj!kmirsad wrote:Buržuju... snobe... imaš kropnu morsku so...Bodkin wrote:Pff ova pasteta od guscije jetre je stvarno top. Ne znam za ove neke ukuse ali cista sa puterom i jos dodas oreko krupnu morsku so... gladan sam iste sekundemoonca wrote:Mislim da su i ove na vrhu;
oh,
- Mis mekinjas
#3317 Re: Jedete li svinjetinu?
Nemojte reci da kraj tuzlanske, jedete krupnu morsku so?? 
- Warashii
#3318 Re: Jedete li svinjetinu?
Mis mekinjas wrote:Nemojte reci da kraj tuzlanske, jedete krupnu morsku so??
Nedavno su bila testiranja soli, najbitniji je jod, tuzlanska ke poprilicno lose ocjene imala.
Ja sam prestao koristiti himlajsku upravo radi pomanjkanja joda u njoj.
Sad pasku so koristim.
- Zejnep
#3319 Re: Jedete li svinjetinu?
Tito dragi sad ima i moderna so 
- jeza u ledja
#3320 Re: Jedete li svinjetinu?
Ha, pa moguce.Jack Be Nimble wrote:Kada sam imao indijca za cimera nije mu smetalo Šta ja i kako kuham. Na tu temu je rekao da neki hindi u americi gledaju na kravu iz perspektive da je grijeh jesti u inidiji jer je potrebna da bi preživio. A u americi čitava poenta uzgajanje krave da bi se jelo i prezivjelo, prema tome grijeh je ne jesti dok si u americi.
Ali kravu u Indiji mozes kupiti samo kod muslimana ili krscana, no i to postaje problem jer su ubijanje krava zabranili u nekim kljucnim drzavama, sto je direktan i namjeran udar na muslimansku tradiciju. Uglavnom, krave i govedina su dio glavnog politickog problema u Indiji.
No ono generalno mi je tesko zamisliti da i jedan Hindu marne biftek tek tako. Znas i sam da mnogi ne jedu nikakvo meso uopste. Imas cak naselja gdje doslovce ne smijes nikakvo meso niti jaja unjet.
U Americi je naravno druga prica, ali mi taj tvoj cimer vise zvuci kao ima izvlakusu.
Imaju oni tih milion nekih bogova, a i sekti i nije kod njih "centralizovan" sistem pravila sta treba i sta ne treba. No krava, jbg. to je svetinja. (Mada, u stvarnosti, tretiraju oni te krave cesto gadno. Posto ih ima svugdje, znaju cesto ometat saobracaj. Pa kad onom vozacu rikse pukne kurac, fino je nogom mlatne ne bi li se sklonila
Uglavnom moja poenta je - nejedenje krave im nije isto kao nejedenje svinje kod muslimana/jevreja. Ovim drugim je njasvi necista zivotinja, no ovim prvim je krava sveta, sto bi onda moglo znaciti drukcije postavljanje tebe kad narucujes pred njima.
-
Inok
#3321 Re: Jedete li svinjetinu?
pa japanci su izmislili tabletu koja kad se pokenjaš govno izlazi upakovano u celofan, međutim bili neki problemi sa fluidom crijeva i odustalo se od dalje upotrebeZejnep wrote:Tito dragi sad ima i moderna so
- jeza u ledja
#3322 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa zar nije jod dobra stvar?Warashii wrote:Mis mekinjas wrote:Nemojte reci da kraj tuzlanske, jedete krupnu morsku so??nazalost
Nedavno su bila testiranja soli, najbitniji je jod, tuzlanska ke poprilicno lose ocjene imala.
Sad pasku so koristim.
Mnogima je sol glavi izvor joda u organizmu, koji je valjda kljucan za metabolizam.
Sjecam se u ratu u Srebrenici/Zepi bilo je slucajeva...jebes ga ne mogu se sjetiti bolesti, nesto u vezi stitne zlijezde - jer ljudi nisu mjesecima jeli sol.
Vidim i ja u radnji ima sol bez joda. Kontam koja se budala toga sjetila
Eto, dodjosmo i joda.
- jeza u ledja
#3323 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma ima tih soli nekih milion danas, te himalajska, te dimljena, so za kupku (Zejnep wrote:Tito dragi sad ima i moderna so
Nisam jos ukapirao fazon, osim da mi se neka cine "slanija" od drugih.
- Warashii
#3324 Re: Jedete li svinjetinu?
Jeste jod je pozitivna strana soli, u tuzlanskoj je ima manje nego sto treba.jeza u ledja wrote:Pa zar nije jod dobra stvar?Warashii wrote:Mis mekinjas wrote:Nemojte reci da kraj tuzlanske, jedete krupnu morsku so??nazalost
Sad pasku so koristim.![]()
Mnogima je sol glavi izvor joda u organizmu, koji je valjda kljucan za metabolizam.
Sjecam se u ratu u Srebrenici/Zepi bilo je slucajeva...jebes ga ne mogu se sjetiti bolesti, nesto u vezi stitne zlijezde - jer ljudi nisu mjesecima jeli sol.
Vidim i ja u radnji ima sol bez joda. Kontam koja se budala toga sjetila, al vjerovatno je on stetan u prekomjernim kolicinama, a pretpostavljam da ga danas ljudi dobijaju iz drugih proizvoda.
Eto, dodjosmo i joda.
U himalajskoj je haman pa i nema.
Ja koristim jako malo soli pa mi je veci sadrzaj joda jako bitan.
-
Heller
#3325 Re: Jedete li svinjetinu?
Tuzlanska So se jodira, znači dodaje se jod koliko ga treba.

oh,