Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dozer

#3301 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

512MB wrote:Nemoj te se zavaravat oko rippla posto nije decentraliziran, masa financijski instituta testiraju ripple/steller jer su do 30% eficientnije od swifta. Ripple ide ove godine na 20$ a sljedece ko zna gdje.. ako je ista sigurno onda to.
Ja ovo govorim vec 2 mjeseca. Manje od 100 banaka je tek pocelo s koristenjem te tehnologije, a ove godine se ukljucuje jos ko zna koliko banaka i raznih drugih finansijskih institucija i kompanija koje se bave bankovnim transferima. A te kompanije su maltene sve online trgovine i banke kao sto su Amazon, eBay, PayPal, Alibaba, itd.itd.

Ukratko, potencijal Riiple-a je nevjerovatan, a tek su krenuli. Jasam cak bio toliko slobodan pa da predvidim rast i do 100$ do kraja ove godine. Ali, o tom po tom....
hzsa22

#3302 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

Negdje sam citao analizu, ukoliko bi XRP zamijenio SWIFT u potpunosti (dakle otprilike 5 triliona $ dnevnog prometa) cijena XRP bi mogla dostici 130$, ako na ovo dodamo spekulante i tradere onda smo u mnogo vecem range-u.

I da, bankama odgovara da je sto skuplji XRP jer ce se jednom jedinicom moci pokrivati troskovi veceg transfera.
Dozer

#3303 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Logicno.
ljiljan02

#3304 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

Ukratko, potencijal Riiple-a je nevjerovatan, a tek su krenuli. Jasam cak bio toliko slobodan pa da predvidim rast i do 100$ do kraja ove godine. Ali, o tom po tom....
Samo cekam da nabavim Ledger Nano S i da lagano malo po malo deponujem na njega, dok ne skoci preko 100$ sa Ledgera ne prodavati :)
hzsa22

#3305 Re: Bitcoins

Post by hzsa22 »

Dozer wrote:Logicno.
Komentar se odnosio na ove ekonomske strucnjake koji su govorili da bankama odgovara da je sto jeftiniji. :mrgreen:
mirza1h

#3306 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

Image
Mala pomoć za neupućene.
Russki

#3307 Re: Bitcoins

Post by Russki »

Oćel puknuti ovaj balon?
Dozer

#3308 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

ljiljan02 wrote:
Samo cekam da nabavim Ledger Nano S i da lagano malo po malo deponujem na njega, dok ne skoci preko 100$ sa Ledgera ne prodavati :)
Ovo nisam htio pisati dok ne isprovjeravam sve sam, sto radi sbe, sto radi toga da nekoga ne zajebem.

Dakle, nakon detaljnog istrazivanja i provjera s nekom svojom rajom u Kanadi, otvorio sam sebi account i multicurency Wallet na COINPAYMENTS.NET.

Radi se o vrlo stabilnoj kompaniji, a podrzavaju preko 180 zemalja, ukljucujuci i nasu (pri registraciji lokaciju skrolajte na Sarajevo. Ne trazite BiH, jer imaju izlistano bas Sarajevo).
Platforma je fascinantna, ali i prilicno jednostavna, a mozete skladistiti sta hocete (razne coine). Fee je cijelih 0,5%, bez obzira na kolicine.
Takodjer mozete slati i primati coine, konvertovati (exchange), a najbolje od svega - povlaciti kes na banku, ili jos bolje - na PayPal, i to cak postoji i podesavanje za automatiku koja nema nikakav Fee. Ali, sto se povlacenja tice, nisam nista povlacio (pebacio sam tamo preko EXMO-a 0,015 BTC, i 100 XRP-a), tako da ne znam kako to funkcionise, ali iz komentara na raznim portalima sam shvatio da je i to moguce bankovno.
Ali, to me sad ne zanima, pa nisam ni istrazivao dalje

Proces je vrlo jednostavan - jednostavno se registrujete i u walletu kreirate vlastitu adresu za svaki coin koji hocete da prebacite odnekud, i to onda odradite.

Eto, ko trazi Wallet za vise coina na jednom mjestu, moze koristiti ovaj COINPAYMENTS.NET
Inace, nakon NanoLedger S, ovo je drugorangirani wallet.

Edit: Zaboravih jos jedan detalj - imaju i mogucnost trezora, u kojem sve moze stajati minimalno 3 godine. Ostavi, zakljucaj, i dodji za 3 godine :D
sarajlija1971

#3309 Re: Bitcoins

Post by sarajlija1971 »

Dozer wrote:
ljiljan02 wrote:
Ovo nisam htio pisati dok ne isprovjeravam sve sam, sto radi sbe, sto radi toga da nekoga ne zajebem.

Dakle, nakon detaljnog istrazivanja i provjera s nekom svojom rajom u Kanadi, otvorio sam sebi account i multicurency Wallet na COINPAYMENTS.NET.

Radi se o vrlo stabilnoj kompaniji, a podrzavaju preko 180 zemalja, ukljucujuci i nasu (pri registraciji lokaciju skrolajte na Sarajevo. Ne trazite BiH, jer imaju izlistano bas Sarajevo).
Platforma je fascinantna, ali i prilicno jednostavna, a mozete skladistiti sta hocete (razne coine). Fee je cijelih 0,5%, bez obzira na kolicine.
Takodjer mozete slati i primati coine, konvertovati (exchange), a najbolje od svega - povlaciti kes na banku, ili jos bolje - na PayPal, i to cak postoji i podesavanje za automatiku koja nema nikakav Fee. Ali, sto se povlacenja tice, nisam nista povlacio (pebacio sam tamo preko EXMO-a 0,015 BTC, i 100 XRP-a), tako da ne znam kako to funkcionise, ali iz komentara na raznim portalima sam shvatio da je i to moguce bankovno.
Ali, to me sad ne zanima, pa nisam ni istrazivao dalje

Proces je vrlo jednostavan - jednostavno se registrujete i u walletu kreirate vlastitu adresu za svaki coin koji hocete da prebacite odnekud, i to onda odradite.

Eto, ko trazi Wallet za vise coina na jednom mjestu, moze koristiti ovaj COINPAYMENTS.NET
Inace, nakon NanoLedger S, ovo je drugorangirani wallet.

Edit: Zaboravih jos jedan detalj - imaju i mogucnost trezora, u kojem sve moze stajati minimalno 3 godine. Ostavi, zakljucaj, i dodji za 3 godine :D
Nekako je ljudski reci da je referal link, ali...
Gastone

#3310 Re: Bitcoins

Post by Gastone »

netko je neki dan postavio link za onu stranicu gdje se moze svako sat osvojiti BTC u vrijednosti od 200$ te tjedni jackopot od 1 BTC
https://freebitco.in/?r=11277147

naletio sam sad i na ovu za ripple.
pa ako netko zeli okusati srecu nek se registrira preko mog referrala. Hvala
https://coinfaucet.io/Account?r=qy2dnrSQbRY

vise o tome - https://bitcointalk.org/index.php?topic=2436732.0
512MB

#3311 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

esso_sa wrote:Spakovano 500 Tronova na kiseljenje. Velike nade polazem u njih ! :mrgreen:
Nemoj sad samo prodavat na -50% :lol:
sarajlija1971

#3312 Re: Bitcoins

Post by sarajlija1971 »

ode tron k'o na sankama niz Dalmatinsku, 0.15 :)
victom

#3313 Re: Bitcoins

Post by victom »

sarajlija1971 wrote:ode tron k'o na sankama niz Dalmatinsku, 0.15 :)
uskoro će i druge kripto valute za njim
Last edited by victom on 01/03/2021 04:19, edited 2 times in total.
HowForWhom

#3314 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Dozer, ovo djeluje super. Pogotovo za paypal ili povlacenje kesa na karticu samo ne upratih gdje :) :thumbup:
512MB

#3315 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

victom wrote:
Kad? :lol:
KAMI666

#3316 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Moje skromno misljenje:
Mislim da je era uzleta Altcoinsa ovih dana i mjeseci pri kraju. Sada su na redu da se podignu Bitcoin, Litecoin, Dash & Monero... Etherium ce da pada, jer je on tata Altcoinsa pa mora s njima da ide dole.

Sta ja trenutno radim? Prebacujem sve dobitke Altcoinsa u Bitcoins tako da pokupim dobit koju sam napravio i da uzmem zamah koji ce Bitcoin da napravi pa kada se zavrsi njegov uzrast onda cu da prebacujem opet nazad i kupujem kada Altcoins budu jeftiniji.
Jedan dio cu ostaviti u Altcoins, da sacuvam poziciju, bez obzira koliko padali, a profit ce ici uvijek u ove gore glavne sto sam nabrojao.

Pricam o vrijednoscu Altcoins vs BTC, ne prema Dolaru. Vrijednost u dolarima ce da ostane ista, malo manja ili ce jos id a raste kada Bitcoin bude stao.

Vidjecemo sta ce da bude. Sve je ovo uzbrdo-nizbrdo :)
512MB

#3317 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

17.5k btc :bih:
512MB

#3318 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

KAMI666 wrote:Moje skromno misljenje:
Mislim da je era uzleta Altcoinsa ovih dana i mjeseci pri kraju. Sada su na redu da se podignu Bitcoin, Litecoin, Dash & Monero... Etherium ce da pada, jer je on tata Altcoinsa pa mora s njima da ide dole.

Sta ja trenutno radim? Prebacujem sve dobitke Altcoinsa u Bitcoins tako da pokupim dobit koju sam napravio i da uzmem zamah koji ce Bitcoin da napravi pa kada se zavrsi njegov uzrast onda cu da prebacujem opet nazad i kupujem kada Altcoins budu jeftiniji.
Jedan dio cu ostaviti u Altcoins, da sacuvam poziciju, bez obzira koliko padali, a profit ce ici uvijek u ove gore glavne sto sam nabrojao.

Pricam o vrijednoscu Altcoins vs BTC, ne prema Dolaru. Vrijednost u dolarima ce da ostane ista, malo manja ili ce jos id a raste kada Bitcoin bude stao.

Vidjecemo sta ce da bude. Sve je ovo uzbrdo-nizbrdo :)
Samo sto ETH nije altcoin pobogu :)
KAMI666

#3319 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

ETH je mama altcoinsa, vecinom svi tokeni su bazirani na blockchainu od ETH.
Drugo, ETH je dozivio svoj All time High, dok su drugi padali.
Pa znas li ti gdje je Dash bio na 1000 dok je ETH cemigao se dole oko 500 dolara. Dash recimo ce morati da ide na 1.5-1.7 k.

Sad je Eth 1000 dolara i to je to , privremeno.
ladacoko

#3320 Re: Bitcoins

Post by ladacoko »

vecinom zbog lose prezentacije juce kad je imao problema justin s engleskim,dosao je casual.

Prodao juce 5200 trx po 0,22 da bih kupio 6400 po 0,16 istu te vece.
Vecina je radila isto tjst ozbiljni koji su itekako mogli zaraditi na panici koja je nastala i danas sam isto u par navrata ponovio.
Docepo se oko 8000 TRx-a

Btw otvaraju ofis u san francisku kao sto je i obecao.Frajer im se cini da zna sta radi i ne izgleda kao neki fejker ili sta a pri tome je ponovio just hodl.

Iduce sedmice novi partner a pominju da imaju osiguranih 5 kompanija koji ulaze u saradnju.

Bukvalno sam iz svih shit coina dobro profitirao i izasao,sad pomalo dodavati s vremena na vrijeme i HOdl trx i xrp
sarajlija1971

#3321 Re: Bitcoins

Post by sarajlija1971 »

ladacoko wrote:
vecinom zbog lose prezentacije juce kad je imao problema justin s engleskim,dosao je casual.

Prodao juce 5200 trx po 0,22 da bih kupio 6400 po 0,16 istu te vece.
Vecina je radila isto tjst ozbiljni koji su itekako mogli zaraditi na panici koja je nastala i danas sam isto u par navrata ponovio.
Docepo se oko 8000 TRx-a

Btw otvaraju ofis u san francisku kao sto je i obecao.Frajer im se cini da zna sta radi i ne izgleda kao neki fejker ili sta a pri tome je ponovio just hodl.

Iduce sedmice novi partner a pominju da imaju osiguranih 5 kompanija koji ulaze u saradnju.

Bukvalno sam iz svih shit coina dobro profitirao i izasao,sad pomalo dodavati s vremena na vrijeme i HOdl trx i xrp
Svaka cast. Ja tek pocinjem po malo. I mene interesuju TRX i XRP. TRX imam 680, jos cu uzimati vjerovatno, pa ako nista neka stoji.
512MB

#3322 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

KAMI666 wrote:ETH je mama altcoinsa, vecinom svi tokeni su bazirani na blockchainu od ETH.
Drugo, ETH je dozivio svoj All time High, dok su drugi padali.
Pa znas li ti gdje je Dash bio na 1000 dok je ETH cemigao se dole oko 500 dolara. Dash recimo ce morati da ide na 1.5-1.7 k.

Sad je Eth 1000 dolara i to je to , privremeno.
Nemore ETH bit Bitcoinu altcoin ba, baziraju na sasvim razlicitim konceptima, znas i sam u kojem pravcu ide ETH a sta su LTC i DASH :D
KAMI666

#3323 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

More more :D
who the fuck gives damn kakav je koncept, kada se skok desi i alts padaju , svi ce da bjeze u btc. Pa imas 100 drugih coinsa koji su bolji od btc, ali to ne igra ulogu kad se ovako nesto desava, sve je about the money 8-)
mirza1h

#3324 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

victom wrote:
Bilo je i vrijeme za korekciju.
512MB

#3325 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

KAMI666 wrote:More more :D
who the fuck gives damn kakav je koncept, kada se skok desi i alts padaju , svi ce da bjeze u btc. Pa imas 100 drugih coinsa koji su bolji od btc, ali to ne igra ulogu kad se ovako nesto desava, sve je about the money 8-)
Zivo me zaboli, 75% blockfolija mi je btc+eth tako da me ne brine ova pjesadija :)
Post Reply