ljiljan02 wrote:Ukratko, potencijal Riiple-a je nevjerovatan, a tek su krenuli. Jasam cak bio toliko slobodan pa da predvidim rast i do 100$ do kraja ove godine. Ali, o tom po tom....
Samo cekam da nabavim Ledger Nano S i da lagano malo po malo deponujem na njega, dok ne skoci preko 100$ sa Ledgera ne prodavati

Ovo nisam htio pisati dok ne isprovjeravam sve sam, sto radi sbe, sto radi toga da nekoga ne zajebem.
Dakle, nakon detaljnog istrazivanja i provjera s nekom svojom rajom u Kanadi, otvorio sam sebi account i multicurency Wallet na
COINPAYMENTS.NET.
Radi se o vrlo stabilnoj kompaniji, a podrzavaju preko 180 zemalja, ukljucujuci i nasu (pri registraciji lokaciju skrolajte na Sarajevo. Ne trazite BiH, jer imaju izlistano bas Sarajevo).
Platforma je fascinantna, ali i prilicno jednostavna, a mozete skladistiti sta hocete (razne coine). Fee je cijelih 0,5%, bez obzira na kolicine.
Takodjer mozete slati i primati coine, konvertovati (exchange), a najbolje od svega - povlaciti kes na banku, ili jos bolje - na PayPal, i to cak postoji i podesavanje za automatiku koja nema nikakav Fee. Ali, sto se povlacenja tice, nisam nista povlacio (pebacio sam tamo preko EXMO-a 0,015 BTC, i 100 XRP-a), tako da ne znam kako to funkcionise, ali iz komentara na raznim portalima sam shvatio da je i to moguce bankovno.
Ali, to me sad ne zanima, pa nisam ni istrazivao dalje
Proces je vrlo jednostavan - jednostavno se registrujete i u walletu kreirate vlastitu adresu za svaki coin koji hocete da prebacite odnekud, i to onda odradite.
Eto, ko trazi Wallet za vise coina na jednom mjestu, moze koristiti ovaj
COINPAYMENTS.NET
Inace, nakon NanoLedger S, ovo je drugorangirani wallet.
Edit: Zaboravih jos jedan detalj - imaju i mogucnost trezora, u kojem sve moze stajati minimalno 3 godine. Ostavi, zakljucaj, i dodji za 3 godine