REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
hizo ramidovic
#3301 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
koja lakrdija, jebote...
55 zemalja clanica pic-a i niko ne zna je li softicu istekao mandat ili nije...
-
asker
#3302 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Tanka ti je ova slamcica za koju se hvatas, pretanka.Ripicipi wrote:Cuj, a opet pitam?? Zasto su jedino turci bili protiv zakljucaka PIC-a??dudevitz wrote:Autor članka stavlja senzacionalni naslov i iznosi pogrešne zaključke zarad čitanosti. Bolje bi bilo da posvete prostor nečemu drugom.Ripicipi wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sjednic ... /170224016
Mislim da covjek uopste ne treba biti posebno inteligentan da bi shvatio, ali izgleda da mnogi nisu shvatili.
Sta zelis da nametnes kao tezu ovdje?
Kod Bosnjaka nema trcanja velikom bratu kao kod Srba kad god ih neko naruzi. Hoces konkretnije, hebes Tursku!
Nikakve paralele se nemogu povuci sa redovnim trkom u Beograd po instrukcije kad god je cetnikovanje ugrozeno.
Ovaj Rus sto je sazvao sastanak redovno izdvaja svoje misljenje, redovno, pa koga briga?
-
Ripicipi
#3303 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Softic je izjavio da je bivsi agent BiH, neko je cak i na ovoj temi postavio video sa njegovom izjavom.hizo ramidovic wrote:koja lakrdija, jebote...
Samo to izgleda niko ne zeli da cuje.
Ocigledno je da je Moor-ova prva izjava kako ne treba ici u to bila utemeljena, a ona druga jer su ga napali, a covjek samo rekao istinu.
A dupli samar ce biti jos kad se revizija ne prihvati.
Ali eto, ko sam ja da vam razbijam snove i svrsavanja o "bakire care, kralju, sahu, revizijom ga, samaraj ga, ubij ga" bla bla.
Last edited by Ripicipi on 24/02/2017 22:13, edited 1 time in total.
-
mg
#3304 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
U sta? Uspjeh revizije je direktno povezan sa tuzbom za naknadu ratne stete.PM72 wrote:mG wrote:
Ti fakat vjeruješ u to?Racunaj i sa ovim, ako revizija bude uspjesna, Srbija ode u bankrot jer nemaju da plate stetu. To bi opet tektonski pomjerilo stanje u regionu.
-
jefff
#3306 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A ne, to će biti dupli dokaz da je gospoda sa zapada bila duboko umješana a sva dešavanja.Ripicipi wrote:Softic je izjavio da je bivsi agent BiH, neko je cak i na ovoj temi postavio video sa njegovom izjavom.hizo ramidovic wrote:koja lakrdija, jebote...
Ocigledno je da je Moor-ova prva izjava kako ne treba ici u to bila utemeljena, a ona druga jer su ga napali, a covjek samo rekao istinu.
Ali eto, ko sam ja da vam razbijam snove i svrsavanja o "bakire care, kralju, sahu, revizijom ga, samaraj ga, ubij ga" bla bla.
-
DonieBrasco
#3307 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Meni ovaj tekst nema veze sa vezom, Bakir izgubio podrsku zapada, Rusija priznala genocid. Da je Rusija priznala genocid sada bi svaki moguci mediji, tv stanica, novina, porta, radio BRUJAO o tome. Haos bi nastao u politici a pogtovo od strane srba.
Naslov je preuvelican, novinar se zaigrao po mom misljenju.
Last edited by DonieBrasco on 24/02/2017 22:23, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#3308 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ne brabonjaj bezveze...Ripicipi wrote:Softic je izjavio da je bivsi agent BiH, neko je cak i na ovoj temi postavio video sa njegovom izjavom.hizo ramidovic wrote:koja lakrdija, jebote...
kao da je predati zahtjev za reviziju u jednoj ovakvoj instituciji isto sto i platiti racun za plin suhreti na salteru.
valjda oni koji prihvataju prvo provjere ko je taj sto predaje zahtjev, ima li legitimitet itd. ako je softic van mandata zahtjev nece biti ni prihvacen. a opet, ici predavati zahtjev a znas da ce ti ga odbiti jer nisi u mandatu djeluje besmisleno...
-
mario001
#3309 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
U razgovoru za BHT1 u emisiji INTERVIEW20, Vidović je kazala da nije vidjela tu punomoć ali da “iz iskustva vezano za baš taj predmet pred Međunarodnim sudom pravde u kojem je već jednom pokretano pitanje ovlaštenosti vezano za reviziju, koja je uslijedila nakon odluke Međunarodnog suda pravde povodom prihvatljivosti i nadležnosti, to je bila prva faza postupka u kojoj je Međunarodni sud pravde postupajući prvi put vezano za kršenje konvencije o genocidu donio odluku da je po konvenciji za to nadležan i da je tadašnja naša tužba bila prihvatljiva“.Vidović: Dokazi protiv Srbije su prikupljani godinama, nije tačno da se na tome nije radilo
Sud se ne miješa u unutrašnja pitanja
- Tada se već pojavilo pitanje da li BiH može uložiti tu tužbu, različita osporavanja procesne prirode su odmah tada ispoljena od strane Srbije, međutim Međunarodni sud je u vezi s tim donio pravosnažnu odluku, na koju su se nakon 3,4 godine prepisivanja oko ovlaštenosti, neovlaštenosti agenta srpska strana odlučila za podnošenje revizije na tu odluku. Ona je odbijena. Tada sud nije smatrao da njegovo ovlaštenje nije valjano. Tada je također donesena odluka na Predsjedništvu vezano za njegovo ovlaštenje 2:1 i tada je nakon toga srpska strana nizom različitih postupaka pokušala osporiti ovlaštenje. Naprimjer tadašnji član Predsjedništva gospodin Živko Radišić je imenovao, a Vi se sjećate, pratili se zajedno sa mnom to, imenovao je zamjenika agenta i pokušao da ospori poziciju člana Predsjedništva i drugog člana Predsjedništva da imaju saglasnost za podnošenje, iznosili su ovakve argumente da nema saglasnost jednog naroda – kazala je Vidović u razgovoru za BHT1.
Dodaje da je “sud odlučio da se neće miješati u unutrašnje stvari, prihvatio je da je u to vrijeme ta punomoć i ovlaštenje bilo validno. Davno je to bilo i nisam gledala detalje, smatram da kako god bilo sud će to riješiti. Ako se desi da gospodin Softić podnese apelaciju, onda će naravno srpska strana imati pravo odmah da prigovori na to ovlaštenje i to će se riješiti od strane Međunarodnog suda pravde u jednoj sudskoj proceduri. Zbog toga ne vidim razlog za takvo politiziranje. To je sudski postupak, to nije novi sudski postupak, nego je to postupak po pravnom lijeku na koji ima pravo bosanska strana“.
Pozicija Softića nije osporena
Na pitanje urednice Prašović Gadžo da li je bilo moguće da bh. strana, konkretno agent Sakib Softić prije samog podnošenja zahtijeva za reviziju provjeri da li je vjerodostojna njegova pozicija, da se sad u zadnji čas sve ne riješava Vasvija Vidović je odgovorila.
- Teoretski jeste, međutim to se ne radi. U principu se ovlaštenje predaje zajedno sa podneskom za pravni lijek, koji je već tražite i onda kad dođe osporavanje druge strane, jer uvijek jedna strana ima argumente, naravno da sud to ne bi uradio jer nema argumente druge strane, nema prigovor. Sud će razmotriti i podnesak gospodina Softića i pitanje osporavanja njegove ovlaštenosti ako se pokrene i argumente u vezi sa tim osporavanjem. Gospodin Softić nije smatrao da nije ovlašten i da ima razloga za tako nešto, pretpostavljam jer nisam s njim o tome razgovarala. Međutim, nemate vi razlog provjeravati svoju punomoć ako je niko nije osporio do tog trenutka. Jako je važno sa stanovišta međunarodnog humanitarnog prava i njegovog razvoja da se kršenje konvencije o genocidu do kraja rasvijetli i ja mislim da će ovaj pravni tim sigurno u vezi sa postupanjem samog suda u ovom prvom postupku ukoliko taj podnesak prođe imati šta da kaže – istaknula je ona.
Vasvija Vidović pojasnila je nedoumice javnosti o članu 61. Statuta Međuanrodnog suda pravde za način na koji se podnosi revizija i rok od 6 mjeseci kako se tretiraju dokazi koji mogu biti validni pred Međunarodnim sudom pravde:
- To je vrlo važno razjasniti ljudima. To je jednostavno pravno pitanje. Sve su to dokazi koji se vežu za ratni period, predratni ili poslijeratni eventualno, ali to su dokazi koji su postojali. Činjenica da je strana koja tuži sastavila te dokaze u vremenskom periodu ne starijem od 6 mjeseci je relevantna. Postoje različite kategorije dokaza koje tu mogu biti upotrijebljene kao novi dokazi. To mogu biti dokazi koji nisu bili dostupni zbog toga što je srpska strana zajedno sa gospođom Del Ponte zaštitila te dokaze. Međutim, to nikako ne znači da mi do nekog od tih dokaza nismo mogli doći na drugi način iz Srbije recimo. Značajan izvor dokaza može biti diplomatska korespondencija vlasti iz Srbije sa različitim međunarodnim faktorima, organizacijama, državama itd, koja jeste postojala, a mi nismo znali za nju – kazala je Vidović.
Dokazi prikupljani godinama
Na upit urednice zašto bh. strana odmah nakon izricanja presude 2007. godine, ako je već mislila da ide u postupak revizije, nije prikupljala dokaze kako su se oni pojavljivali procesno kako su se oni dešavali i pojavljivali Vasvija Vidović je odgovorila:
- Po onome što sam ja čula, taj dan kada smo bili na sastanku kod predsjednika Bakira Izetbegovića, a i slijedeći dan na onom skupu u Vijećnici rečeno je da je Međunarodni institut za istraživanje ratnih zločina i druge nevladine organizacije da su pratili, ne znam zašto novinari misle da to nije praćeno, oni su pratili suđenja. Pred 50 ljudi u Vijećnici je bio izvještaj da su oni pratili godinama, i to ne samo suđenja pred Međunarodnim tribunalom, nego i suđenja u Srbiji i neka suđenja ovdje na državnom sudu. Najvažnija suđenja u kojima su iznošeni različiti dokazi su suđenja Karadžiću i Mladiću, jer oni su se branili, naročito Karadžić da oni nisu baš nosioci tih aktivnosti i oni su pominjali jako mnogo dokaza u svojoj odbrani, u koji gledano u jednoj cjelini mogu proizvesti drugačiji zaključak, koji je tada donesen 2007. Stotine hiljada dokaza su od tada upotrijebljeni, ne znači to da Institut i svi drugi ljudi koji su se time bavili nema i nije radio. Koja će to biti činjenica koju će oni izvući kao ključnu ili sklop činjenica kao ključni, ja u ovom trenutku ne znam, ali ono što znam sigurno da je za žrtve jako važno da je država uradila, jer bi ostalo nedovršeno, ostalo bi da je država mogla uraditi još nešto ili član Predsjedništva, još nešto što nije uradio. Bolje je pokušati – kazala je Vidović.
Pojasnila je i ono što najviše brine bh. javnost, da li je moguće da se desi da izgubimo i ono što smo dobili kroz tu reviziju, a to je dokazani genocid u Srebrenici.
- Ne može, znate zašto. Revizija može biti prihvaćena ili odbijena. Bila bi posebna stvar kad bi Srbija pokrenula, jer teoretski i oni imaju pravo na podnošenje revizije vezano za to ustanovljenje, ali vjerujte pravni stručnjaci su u pitanju i znaju voditi postupak i ne mislim da je to moguće, s obzirom na količinu dokaza koja je unesena i uopšte na dokaze, koji ja vjerujem jesu skupljeni. Samo na osnovu toga što smo mi podnijeli, nije moguće da se promijeni stanje. Može jedan drugi efekat izazvati, kod nas ima sve nekakav odjek kroz politizaciju odnosa onda bi to naravno bilo na taj način korišteno u političke nekakve svrhe, to može btii posljedica – zaključila je advokatica Vasvija Vidović.
Ovo izdanje emisije Interview20 možete pogledati na ovom linku.
-
Ripicipi
#3310 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Naslov od juce je imao smisla onom ko je znao razumjeti, ovaj danas je samo potvrda.DonieBrasco wrote:Meni ovaj tekst nema veze sa vezom, Bakir izgubio podrsku zapada, Rusija priznala genocid. Da je Rusija priznala genocid sada bi svaki moguci mediji, tv stanica, novina, porta, radio BRUJAO o tome.
Cak je i ova danasnja izjava Bakira usko vezana za to, ali eto, valjda je pretesko sabrati 2+2+2.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /170224118
- bh.tornjak
#3311 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ripicipi wrote:Softic je izjavio da je bivsi agent BiH, neko je cak i na ovoj temi postavio video sa njegovom izjavom.hizo ramidovic wrote:koja lakrdija, jebote...
i sta onda....???
prezivjeli klanja...strijeljanja...granatiranja...mucenja...glad...zedj...itd...tako da ti "samari" nece biti ni primijeceni.
necemo uzvikivat kako je cijeli svijet protiv nas...postovat cemo tu sudsku odluku.
jos jednom:
revizija je bila OBAVEZA ....bez obzira koji bio "prvi u Bosnjaka"...
-
dudevitz
#3312 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Potpisujem. To samo još slijepac ne vidi, neka se niko ne uvrijedi. Mišljenje koje je jučer iznio PIC niti jednom nije osporilo zahtjev za reviziju presude niti je osudilo njegovo podnošenje; a kad se već govorio o izuzeću i suzdržanosti Turske, ono se odnosilo samo na jednu jedinu rečenicu unutar izjave koju su potpisali ambasadori; sve što je PIC jučer kazao odnosi se na SVE političare u BiH, a ne na Bakira Izetbegovića ekskluzivno. Povratak u institucije i povratak koncenzusu, dogovoru i uvažavanju odnosi se na sve tri strane: umjesto da se strana bosanskih Srba okreće Beogradu, rješenje problema treba tražiti u Sarajevu, isto vrijedi i za bosanske Hrvate. Međunarodna zajednica nije osudila podnošenje zahtjeva niti je izostala njena podrška - MZ vješto šuti jer je to jedini mudar potez u ovom slučaju; ako i bude njenog uplitanja, ono će biti iza kulisa. Ove i ovakve članke kao da piše neki spammer koji širi najave apokalipse i po forumu. Prepustite stvari nadležnim organima, koja bi inače bila svrha postojanja pravnog lijeka, ako ne baš zbog toga. Svi oni koji žrtvama oduzimaju pravo na pravdu, neka se stide, i sa takvima uopće ne treba voditi raspravu.DonieBrasco wrote:Meni ovaj tekst nema veze sa vezom, Bakir izgubio podrsku zapada, Rusija priznala genocid. Da je Rusija priznala genocid sada bi svaki moguci mediji, tv stanica, novina, porta, radio BRUJAO o tome. Haos bi nastao u politici a pogtovo od strane srba.
-
glockov kolac
#3313 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sutra se održava gala prijem Savjetodavnog vijeća za BiH na kojem će se obratiti i Joe i Bob. Zato je Senad tamo, i on će se obratiti prisutnim. Provjereni prijatelji BiHmegaman4 wrote:Ovo je kljuc svih problema sto Srbija BiH ne vidi kao drzavu i susjeda nego kao potencijalni plijen na njen teritorij uz svesrdnu pomoc RS-a kao kocnicara svih procesa.glockov kolac wrote:Politicka Banjaluka i politicki Beograd su malo nervozni...
Veceras na face tv Senad, koji je otisao u Ameriku, imao je intervju s cuvenim senatorom i dokazanim prijateljem BiH Bob Dojlom. Kaze covjek na pocetku intervjua s Senadom: Jesu li Srbi jos problem?
Nije Amerika nimalo glupa. Znaju oni sta se ovdje desava. Cak je ovaj senator najavio skori dolazak u BiH.
Jos vaznija vijest je da se Joe Biden vraca na scenu i da se ide na jacu ofanzivu na BiH kako bi se obuzdala Rusija koja je prijetnja po cijelu regiju. Jos Senad kaze da se od nase strane odavno lobira za BiH iz Amerike od strane nase dijaspore, dok s druge strane Dodikovo lobiranje je dozivjelo fijasko.
Za kraj Senator pozdravlja BiH i Kosovo kao znacajne partnere za SAD.
Mene ovo sve navodi da je ova Revizija Americka inicijativa a Bakir i nas agent samo provode dalje.
Cilj je srusiti Ruski utjecaj na BiH preko RS, sto znaci slabljenje RS i njegovih institucija, dok ce Vucic po Americkom diktatu morati odjebati Ruse ako ne zeli nerede u svojoj zemlji.
- Sara03
#3314 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
bh.tornjak wrote:Ripicipi wrote:Softic je izjavio da je bivsi agent BiH, neko je cak i na ovoj temi postavio video sa njegovom izjavom.hizo ramidovic wrote:koja lakrdija, jebote...
i sta onda....???
prezivjeli klanja...strijeljanja...granatiranja...mucenja...glad...zedj...itd...tako da ti "samari" nece biti ni primijeceni.
necemo uzvikivat kako je cijeli svijet protiv nas...postovat cemo tu sudsku odluku.
jos jednom:
revizija je bila OBAVEZA ....bez obzira koji bio "prvi u Bosnjaka"...
-
Ripicipi
#3315 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Vidis koliko si izgleda bezobrazan.hizo ramidovic wrote: ne brabonjaj bezveze...
Pitas jebeno pitanje, ja ti kazem sta je TAJ ISTI SOFTIC izjavio, a ti mi onda napises da ne brabonjam.
Na pitanje ti odgovora upravo onaj o kome pitas, i ti nista, tj. meni da ne brabonjam.

-
jefferson
#3316 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Hoce li Zenica grijanje iduce zime imati zbog ove revizije?
- SpecialOffer
#3317 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Od 35:47 je za povratiti, poglrdajte samo osmjeha kad se sprdaju koliko je ljudi ubijeno u Srbrenici.
Srbi su kolektivno bolestan narod!
- bh.tornjak
#3318 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
jbt...sta znaci bratska ljubav....s pameti skrenuse od brige
Srbi se "ubise" da objasne Bosnjacima da ne srljaju u propast....da se ne zalijecu....da ne trce ko zdrijebe pred rudu....
a Bosnjo...ko Bosnjo...zapeo ko bekan...ne obazire se.
Srbi se "ubise" da objasne Bosnjacima da ne srljaju u propast....da se ne zalijecu....da ne trce ko zdrijebe pred rudu....
a Bosnjo...ko Bosnjo...zapeo ko bekan...ne obazire se.
- bh.tornjak
#3319 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
nece....jefferson wrote:Hoce li Zenica grijanje iduce zime imati zbog ove revizije?
a nije imala ni prosle....ni pretprosle....i to BEZ revizije
- bh.tornjak
#3321 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
slicni ili isti ( a lako se prepoznaju) sad objasnjavaju za reviziju....kako ovo...kako ono...SpecialOffer wrote:
Od 35:47 je za povratiti, poglrdajte samo osmjeha kad se sprdaju koliko je ljudi ubijeno u Srbrenici.
- Quaresma
#3322 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
sad kad procitah, da li je i Crna Gora ukljucena u ovu tuzbu sa Srbijom?Ripicipi wrote:Vidis koliko si izgleda bezobrazan.hizo ramidovic wrote: ne brabonjaj bezveze...
Pitas jebeno pitanje, ja ti kazem sta je TAJ ISTI SOFTIC izjavio, a ti mi onda napises da ne brabonjam.
Na pitanje ti odgovora upravo onaj o kome pitas, i ti nista, tj. meni da ne brabonjam.
- and
#3323 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
to je navlakuša da mu ne uzmu punomoć?Ripicipi wrote:Vidis koliko si izgleda bezobrazan.hizo ramidovic wrote: ne brabonjaj bezveze...
ko bi po tebi bio nadležan da preda zahtjev?
-
crazy_diamond
#3324 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I meni se cini da ovdje znacajnu ulogu igra amerika, prvo ovo baketovo ponasanje u zadnje vrijeme na to vuce, prica se da je cesce u kontaktu s amerima nego sa sebijom hanumom, i da mu je osnovna politicka filozofija : kad ameri kazu hop, ti bake skok, vidi mu se sad neka sigurnost u postupcima oko revizije i ocito je da ima jaku zaledjinu, vjerovatno americku, moguce da i turci imaju nekog uticaja, turska balansira izmedju amera i rusa, interesantna je i jednim i drugim, moguce da sad ima tu nesto precutno da se preko turske rusima slabi uticaj na balkanu, zauzvrat im ostaje mozda sirija ili ko zna koji qrac, al to je sve visa politika i mi o tome dzaba naglabamo.megaman4 wrote:Ovo je kljuc svih problema sto Srbija BiH ne vidi kao drzavu i susjeda nego kao potencijalni plijen na njen teritorij uz svesrdnu pomoc RS-a kao kocnicara svih procesa.glockov kolac wrote:Politicka Banjaluka i politicki Beograd su malo nervozni...
Veceras na face tv Senad, koji je otisao u Ameriku, imao je intervju s cuvenim senatorom i dokazanim prijateljem BiH Bob Dojlom. Kaze covjek na pocetku intervjua s Senadom: Jesu li Srbi jos problem?
Nije Amerika nimalo glupa. Znaju oni sta se ovdje desava. Cak je ovaj senator najavio skori dolazak u BiH.
Jos vaznija vijest je da se Joe Biden vraca na scenu i da se ide na jacu ofanzivu na BiH kako bi se obuzdala Rusija koja je prijetnja po cijelu regiju. Jos Senad kaze da se od nase strane odavno lobira za BiH iz Amerike od strane nase dijaspore, dok s druge strane Dodikovo lobiranje je dozivjelo fijasko.
Za kraj Senator pozdravlja BiH i Kosovo kao znacajne partnere za SAD.
Mene ovo sve navodi da je ova Revizija Americka inicijativa a Bakir i nas agent samo provode dalje.
Cilj je srusiti Ruski utjecaj na BiH preko RS, sto znaci slabljenje RS i njegovih institucija, dok ce Vucic po Americkom diktatu morati odjebati Ruse ako ne zeli nerede u svojoj zemlji.
Ono sto nije naglabanje jesu neke cinjenice, kao npr da je najveci i najuticajniji expert u ovoj oblasti prava amerikanac, i da taj amerikanac upravo po svemu sudeci vodi ovaj proces u ime bih, i to je hebena stvar za srbe, toga se boje ko guje, vjerovatno imaju informacije da bi im mogao dobro zapapriti i zato tolika dreka, da je revizija spala na baketa i softica vjerovatno bi se sad cerekali znajuci da od toga nema nista.
Ovako, ako se vodeci expert svjetski, uz onog pelea koji je takodje svjetski plafon u toj oblasti, ako su se njih dvojica zacesljala da revizija prodje, vjerovatno ce i proci,smijesno je da srpski provincijalni politicari odmah tvrde kako od tog nema nista, a vodeci svjetski experti zalazu svoje ime i ugled u to da ima, sigurno bi se ljudi sramotili sad i sigurno ne znaju sta moze proci ili ne u sudu koji su i osnovali.
To je srbima belaj, americki advokat koji vodi skucaj u ime bih, i to ne kakav nego najsposobniji sa golemim ugledom, taj seper je utemeljitelj tog suda, vjerovatno je vrlo blizak sa sudijama, prica se da je nekima bio mentor i sef, i boje se opravdano ds ce taj izburgijati dokaze opasne i izgurati ono sto niko do sad nije mogao, a jos vise ih brine njegov odnos sa ciom i americkim vrhom iz tog ratnog perioda, boje se sigurno da iz latica cie se ne izvuku dokazi agresiije crno na bijelo, a ima ih sigurno, od satelitskih snimaka uzivo, pa do recimo onoga o cemu se pisalo svojevremeno, da je kljucni slobin covjek novica stanisic srpski izdajnik opasni, jer je amerima ustupio ogroman materijal i dokaze za sve i svasta, vidimo da je na sudu ispostovan i oslobodjen, neki to smatraju kao dio dila, da li ce novicina sloboda kostati srbiju kao drzavu, bumo vidjeli, mozda koja hartija ili stenogram zavrsi kod sepera i onda je gadno.
U svakom slucaju onako laicki gledano sve ovo oko revizije, ne treba biti expert pa skontati sa dosta toga zavisi od amerike, i da amerika ili barem samo jedan manji dio americkog establismenta stoji uz bih u nekoj manjoj mjeri, ali dovoljnoj za uspjeh, jer uzevsi u obzir snagu i sposobnost ovog bh tima sa seperom, i objektivnu istinu o ratu, sva pomoc od amerike koja treba je da obezbijedi fer sudjenje, i da svom uticajnom pravniku seperu zvanicna amerika ili nezvanicna uruci jos neki dokaz crno na bijelo, mada dokaza ima i ovako, bitno ih je samo znati upakovati i imati fer sudjenje, a seper je to dvoje sigurno u stanju isposlovati, zato ga se boje ko guje
- Sara03
#3325 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I ne samo to ...SpecialOffer wrote:
Da se podsjetimo:
„Mi Srbi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”