US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

prog321

#3301 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by prog321 »

Obama je uzeo izbore pod sloganom "CHANGE".
Image
I osam godina kasnije Ameri su gledali kako bogatuni sire vec debele dzepove.
Od change nije postalo nista.
I okrenuli se udesno, jedinom kandidatu koji je prestavljao kakav takav change.
To je sustina ovih izbora.
Mohamad Sissoko

#3302 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Mohamad Sissoko »

jeza u ledja wrote:
Velkoski wrote:
jeza u ledja wrote:Ma nemamo razloga da im ne vjerujemo. Tako omladina uvijek glasa.
Samo kazem mislim da sam podatak nije toliko relevantan.
Ma vjeruj da ovakve stvari stvaraju samo kontraefekat. 'Liberalni ekstremisti' imaju fokus na totalno pogrešnim stvarima i ONI su uzrok pobjede Trumpa, niko drugi. Konstantno peglanje o pravima cuka, mačaka, insekata, dok siromašni nemaju ni za kifle je probudilo ovo što je probudilo. Bar ja tako mislim :D
To je tipicna retorika desnicara koji za svaki svoj problem imaju uperen prst u neko "nametanje" gluposti od strane liberala. To vidim i u Bosni, na forumu. Valjda glavni problem homici i ostali.

Evo neko je postavio slikicu "zadnji put kad su Repulikanci imali vlast i u Bijeloj Kuci i u Senatu i u Predstavnickom Domu" bila je Velika Depresija. Nije to tacno da je to bilo zadnji put, ali to je primjer. Drugi primjer je za vrijeme mladjeg Busha. Imali su kontrolu nad svim - za to vrijeme su poceli rat u Iraku i do kraja mandata doveli do druge najvece recesije od vremena Velike Depresije.
Stranka za rast ekonomije. MUAHAHAHA :lol: :lol:
Stranka malog covjeka. MUAHAHAHA :lol: :lol:
Stranka licnih sloboda. MUHAHAHAHA :lol: :lol: :lol:

Na celu stranke imaju milijardera iz New York Citija koji se u svilenim pelenama rodio. MUHAHAHAA :lol: :lol: :lol:
Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
animals

#3303 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by animals »

jeza u ledja wrote:
animals wrote:
A ko ih je napravio sirotinjom..
i demokrate i Republikanci..
ono sto ja hocu reci, je da ljudi ocajnicki,mile da ako glasaju za nesto drugo, bit ce bolje..
oni se samo nadaju, da ce biti bolje..hoceli biti,vidjecemo..
do sada nije bilo, ni pod Obamom, niti pod Bushem..
Govoris da sirotinja glasa za desnicare. Ja ti pokazujem da to nije tacno.

Definisi sta znaci "bolje"? U vidu cega treba da se ogleda to "bolje" za prosjecnog Amerikanca?

Za vrijeme 2008-2016 sigurno je postalo bolje u Americi. To nema govora.
Znaci da vise ima Bogatasa u Americi nego sirotinje..
sirotinja glasala za HIllari, a bogati za Trumpa..
tako ispada..
ne znam ,tacno kako Ameri zive..
samo iz prica i sa TV..
ali ne zive sigurno bolje od Evropski gradjana, gdje svi imaju socijalno i zdravstvenu zastitu..
jeza u ledja

#3304 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Eo možda je ovako najjasnije.

Dakle, njima je veći problem pravo cuka nego to što ja dvije godine ne mogu otići ni na dan godišnjeg, a da ne pričamo o 30 plaćenih dana.

To je. samo primjer... Mogu ovako do sutra. :D
Ko su to "njima"? Ne razumijem?
Ko su to "oni", koliko ih je, i na koji to nacin mijenja bilo sta u tvom zivotu, osim sto povremeno mozes napisati smijesni clanak o "Cukama u BH fudbalu"( :D ) ?

Ja odem u Sarajevo, 2 puta upalio TV, i jednom uhvatim Pedju Kojovica koji sa nekim u studiju prica o problemu vodosnabdijevanja. Prica tacno u detalje sta misli da treba i kako treba. Otvorim drugi put kad tamo Bakir nesto brblja o standardnim glupostima.
Ja ne razumijem poveznicu ovdje. Ko, sta, cuke, gej parade, Bozo Vreco?

Mislim jel govorimo o hipsterima ili politici?

Ljudi bolan NECE da cuju da je mozda u njima problem za njihov zivot. Nece da cuju. Hoce nekog drugog ili nesto sasvim lijevo da krive sto ne mogu razmisljat, sto ne mogu razabrat sta njima treba i sta je bitno.
jeza u ledja

#3305 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
Deregulacija financijskog sistema i pohlepa banaka.
Fudo387

#3306 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

prog321 wrote:
Fudo387 wrote:
prog321 wrote:PLATEE su maleee.
Halloo.. cuje li ko nekog redneka u Midwestu ? :-D
Nisu male, uglavnom nisu male.
Previse trosimo na gluposti, i jbg, onda postaju male.

A to ti hoces da pravim grafikone opet ? :-D

Ma ja ba,, Ameri izabrali Trumpa jer im je dosadno. Od lagodnosti i previse punih dzepova oni ruse sistem. Pogan :lol:
Nisam to napisao.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3307 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Velkoski »

"Oni" su ekstremna ljevica koja je itekako postala mainstream i pegla na svakom koraku i nameće mi svoja glupa načela života. I meni to smeta kao nekome ko nije desničar.

To ti je i odgovor što je desnica ojačala i u Evropi i u Americi.

Vjerovatno se ne slažeš s tim i to je ok, nikakav problem :D

I kad već spominješ Našu Stranku... Upravo radi toga nikada neće dobiti većinu, a i to je. moguće samo u Sarajevu :D
GeeTnT

#3308 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by GeeTnT »

jeza u ledja wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
..ko po tome zagrebe, glava mu se zakotrlja...
animals

#3309 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by animals »

jeza u ledja wrote:
Toce dovesti i do sljedeceg sloma..
ne samo pohlepa banaka, vec i veliki koncerna..
dobit, i svake godine sve vise dobiti, koja se opet rasporedjuje na uski krug ljudi..
radnici nemaju nista od toga..
i kad dobiti vise nema, oni su pokupili kajmak, a radnicima otkazi, i drzavi na teret..
e tako funkcionira danasnji svijet..
Mohamad Sissoko

#3310 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

jeza u ledja wrote:
Bolje receno, deregulacija bankarskog sistema ciji je osnov polozio Bill Clinton, vise su demokrate krive za tu krizu od Busha koji je popusio plodove deregulacije i koji je htio da bude veci demokrata od prethodnika atipicno za jednog republikanca krenuvsi sa drzavnom kampanjom koja ce omoguciti kuce u privatnom vlasnistvu za sve pa i za najvecu sirotinju a to dovede do housing market bubble-a...demokrate i demokratski nacin vodjenja ekonomije je doveo do toga uz naravno ljudsku pohlepu bez obzira na stranacku boju.Tako da krizu ne mozes svaliti na republikance samo a niti veliku depresiju.Al to je druga prica.
Htio sam samo da vidim ekonomsko rezonovanje 8)
Last edited by Mohamad Sissoko on 10/11/2016 19:04, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#3311 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

animals wrote: Znaci da vise ima Bogatasa u Americi nego sirotinje..
sirotinja glasala za HIllari, a bogati za Trumpa..
tako ispada..
ne znam ,tacno kako Ameri zive..
samo iz prica i sa TV..
ali ne zive sigurno bolje od Evropski gradjana, gdje svi imaju socijalno i zdravstvenu zastitu..
O ovome zadnjem mozemo nasiroko, ali se ne slazem sa tom konstatacijom jer mislim da je obratno. No to je generalizacija, pa ne zivi svako isto niti ima iste prohtjeve.

Hillary je dobila vise glasova od Trumpa. Da podjemo od toga. Cisto da znamo o cemu pricamo.
Ne postoje samo bogati i siromasni jebo ga ti, valjda postoji nesto izmedju, i to najvece?
Oni najsiromasniji jesu glasali za Clinton, i to u velikom omjeru.
Radnicka klasa takodje.
Srednja klasa (onih kojih je najvise) su glasali za Trumpa. (ne s tolikom razlikom)
Visa srednja klasa je glasala za Clinton. (liberalcici sto se brinu za cuke :D)
A oni najbogatiji, oni su glasali za Trumpa.

Najvece razlike su medju najsiromasnijima. Ovi ostali bare-bare.
emmir1

#3312 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by emmir1 »

kaže Tramp za Obamu jako fin čovjek

I opet govori samo ono što ljudi žele da čuju, tako je dobio i izbore

Prevrtljivac i totalno nepredvidiv lik
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3313 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Ma opleti, i ja se zafrkavam...Trampa samo gledam kroz prizmu BiH politike da neko moze ove domace dzilkose razjebat, on se okrece izolacionizmu a Putinu zino supak, nije meni problem ratovat, blize sam Isisu nego sto mislis ali buducnost nase djece mene brine, za sebe se ne sikiram.
Njih mozemo razjebati samo mi sami. A necemo. I zna se zasto necemo. Amerikanci odavno ovdje salju druge pomocnike zamjenika drzavnog sekretara, tako da...
Muhamed Đakmić

#3314 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Muhamed Đakmić »

jeza u ledja wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Naravno da je kvaziliberalizam jeben problem današnjeg društva i pošast koja će dovesti do raspada svijeta prije ili kasnije, jer će prevelika sloboda dovesti do toga da ništa ne smiješ uraditi jer narušavaš neku drugu slobodu nekog drugog.
Velkoski wrote:Pa vidiš, ja nisam ni blizu desničara, ali ne podnosim retoriku boraca prava za cuke, kada ja k'o čovjek jedva da imam pravo na zrak. As simple as that :D
Mozete li malo vise elaborirati?

Nije mi jasno, kako cuke uticu na unistavanje planete? :D
Ja ne rekoh da cuke uništavaju planete, ali evo na šta sam mislio :D

Stavljao sam već sinoć ovaj link.

https://www.theguardian.com/commentisfr ... are_btn_fb
jeza u ledja

#3315 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Mohamad Sissoko wrote:
jeza u ledja wrote:
Bolje receno, deregulacija bankarskog sistema ciji je osnov polozio Bill Clinton, vise su demokrate krive za tu krizu od Busha koji je popusio plodove deregulacije i koji je htio da bude veci demokrata od prethodnika atipicno za jednog republikanca krenuvsi sa drzavnom kampanjom koja ce omoguciti kuce u privatnom vlasnistvu za sve pa i za najvecu sirotinju a to dovede do housing market bubble-a...demokrate i demokratski nacin vodjenja ekonomije je doveo do toga uz naravno ljudsku pohlepu bez obzira na stranacku boju.Tako da krizu ne mozes svaliti na republikance samo a niti veliku depresiju.Al to je druga prica.
Bill Clinton je bio predsjednik kad su Republikanci cvrsto drzali i Senat i HoR, na celu sa ovim Newt Gingrichom, kojeg ces uskoro gledati mnogo cesce. Cuj Bush htio da bude veci Demokrata? :D Ne, nego su omogucili bankama da spekulisu sa zajmovima i dijele sakom i kapom jer oni od polupropalih zajmova najvise i zaradjuju.
MyTao

#3316 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MyTao »

Mohamad Sissoko wrote:
jeza u ledja wrote:
Oh jbt...

Pa ko se to zalaze za regulaciju velikih banaka a ko je protiv toga?

De mi molim te nadji jednog republikanca koji je za regulaciju bilo cega? Samo jednog i uvazit cu tvoj argument.

Jedino sto bi republikanci da regulisu su bolnice i to sta zena moze da radi sa svog tijela, prava manjina i homoseksualaca itd...

Republikanci su uvijek za big business.

Ti si malo pohlupao loncice... al u redu je, ne znas...
General War

#3317 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote: Ma opleti, i ja se zafrkavam...Trampa samo gledam kroz prizmu BiH politike da neko moze ove domace dzilkose razjebat, on se okrece izolacionizmu a Putinu zino supak, nije meni problem ratovat, blize sam Isisu nego sto mislis ali buducnost nase djece mene brine, za sebe se ne sikiram.
Njih mozemo razjebati samo mi sami. A necemo. I zna se zasto necemo. Amerikanci odavno ovdje salju druge pomocnike zamjenika drzavnog sekretara, tako da...
Kako, kad je kod nas bas ono "system failure"...ovo se ne moze razjebat bez velikog picvajza, a vec i TI znas da je to dobro ustimana grupa dzilkosa...i da dodje cistacica i prenese selame od babe, brzo i lijepo bi se ovo zavrsilo.
KliKtonova mislim da bi nesto po tome uradila jer joj je ovo muza ruku djelo ako nista drugo.
Mohamad Sissoko

#3318 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

jeza u ledja wrote:

Bill Clinton je bio predsjednik kad su Republikanci cvrsto drzali i Senat i HoR, na celu sa ovim Newt Gingrichom, kojeg ces uskoro gledati mnogo cesce. Cuj Bush htio da bude veci Demokrata? :D Ne, nego su omogucili bankama da spekulisu sa zajmovima i dijele sakom i kapom jer oni od polupropalih zajmova najvise i zaradjuju.
Naravno, nisam bukvalno mislio da je htio da bude veci demokrata nego sarkasticno sam se izrazio.
Uradio je odnosno sproveo drzavnu politiku koja je tipicna za lijevo krilo demokratske stranke znas ono big goverment and economy.Nesto poput Bernia ublehe i njegovih ideja...Bush mladji se igrao Bernia :mrgreen:
omar little

#3319 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by omar little »

george bush sprovodio politiku lijevog krila :-)
Niemand

#3320 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Niemand »

I 'ta je sad sa american dream-om, jel se ponovo rodio il je ponovo umro :cekam:

:meza:
MyTao

#3321 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MyTao »

omar little wrote:george bush sprovodio politiku lijevog krila :-)
Samo ovdje se nesto tako moze procitati :D Samo ovdje...

Jos ne obicno lijevo krilo... vec nesto kao Bernie :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#3322 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

On je dijelio i kapom i sakom..svako malo neki IRS check u postanskom sanducetu. Poklon od djoleta.
Doduse, jos se nismo oporavili od njegovih egzibicija. :D
Mohamad Sissoko

#3323 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Sproveo plan koji je tipican za lijeve stranke.Plan u okviru trzista nekretnina koji prije ocekujes da ce sprovest neka lijevica.Nije bukvalno njihovu politiku nego koja je tipicna za njih.Al ne mogu ja tebe sprijecit da ti to protumacis na svoj nacin. :-D
Mohamad Sissoko

#3324 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Fudo387 wrote:
On je dijelio i kapom i sakom..svako malo neki IRS check u postanskom sanducetu. Poklon od djoleta.
Doduse, jos se nismo oporavili od njegovih egzibicija. :D
Ne moze mi reci da je drzavno subvencioniranje i poticanje drzave da banke daju kredite i mrtvoj sirotinji kako bi postali vlasnici sopstvenih kuca ekonomski potez tipican za republikansku stranku odnosno stranku koja fura vecinom free markets uz izuzetke.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3325 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Kako, kad je kod nas bas ono "system failure"...ovo se ne moze razjebat bez velikog picvajza, a vec i TI znas da je to dobro ustimana grupa dzilkosa...i da dodje cistacica i prenese selame od babe, brzo i lijepo bi se ovo zavrsilo.
KliKtonova mislim da bi nesto po tome uradila jer joj je ovo muza ruku djelo ako nista drugo.
:D

Sala mala.

Bilu hvala za sve, ali sad je fokus na nekim drugim stvarima. Amerika je zemlja sistema, ne stihije, ko kod nas da svaki direktor klinac palac uvodi svoj red i svoja pravila.
Post Reply