I osam godina kasnije Ameri su gledali kako bogatuni sire vec debele dzepove.
Od change nije postalo nista.
I okrenuli se udesno, jedinom kandidatu koji je prestavljao kakav takav change.
To je sustina ovih izbora.

Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?jeza u ledja wrote:To je tipicna retorika desnicara koji za svaki svoj problem imaju uperen prst u neko "nametanje" gluposti od strane liberala. To vidim i u Bosni, na forumu. Valjda glavni problem homici i ostali.Velkoski wrote:Ma vjeruj da ovakve stvari stvaraju samo kontraefekat. 'Liberalni ekstremisti' imaju fokus na totalno pogrešnim stvarima i ONI su uzrok pobjede Trumpa, niko drugi. Konstantno peglanje o pravima cuka, mačaka, insekata, dok siromašni nemaju ni za kifle je probudilo ovo što je probudilo. Bar ja tako mislimjeza u ledja wrote:Ma nemamo razloga da im ne vjerujemo. Tako omladina uvijek glasa.
Samo kazem mislim da sam podatak nije toliko relevantan.![]()
Evo neko je postavio slikicu "zadnji put kad su Repulikanci imali vlast i u Bijeloj Kuci i u Senatu i u Predstavnickom Domu" bila je Velika Depresija. Nije to tacno da je to bilo zadnji put, ali to je primjer. Drugi primjer je za vrijeme mladjeg Busha. Imali su kontrolu nad svim - za to vrijeme su poceli rat u Iraku i do kraja mandata doveli do druge najvece recesije od vremena Velike Depresije.
Stranka za rast ekonomije. MUAHAHAHA![]()
![]()
Stranka malog covjeka. MUAHAHAHA![]()
![]()
Stranka licnih sloboda. MUHAHAHAHA![]()
![]()
![]()
Na celu stranke imaju milijardera iz New York Citija koji se u svilenim pelenama rodio. MUHAHAHAA![]()
![]()
Znaci da vise ima Bogatasa u Americi nego sirotinje..jeza u ledja wrote:Govoris da sirotinja glasa za desnicare. Ja ti pokazujem da to nije tacno.animals wrote:
A ko ih je napravio sirotinjom..
i demokrate i Republikanci..
ono sto ja hocu reci, je da ljudi ocajnicki,mile da ako glasaju za nesto drugo, bit ce bolje..
oni se samo nadaju, da ce biti bolje..hoceli biti,vidjecemo..
do sada nije bilo, ni pod Obamom, niti pod Bushem..
Definisi sta znaci "bolje"? U vidu cega treba da se ogleda to "bolje" za prosjecnog Amerikanca?
Za vrijeme 2008-2016 sigurno je postalo bolje u Americi. To nema govora.
Ko su to "njima"? Ne razumijem?Velkoski wrote:Eo možda je ovako najjasnije.
Dakle, njima je veći problem pravo cuka nego to što ja dvije godine ne mogu otići ni na dan godišnjeg, a da ne pričamo o 30 plaćenih dana.
To je. samo primjer... Mogu ovako do sutra.
Deregulacija financijskog sistema i pohlepa banaka.Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
Nisam to napisao.prog321 wrote:Fudo387 wrote:Nisu male, uglavnom nisu male.prog321 wrote:PLATEE su maleee.
Halloo.. cuje li ko nekog redneka u Midwestu ?
Previse trosimo na gluposti, i jbg, onda postaju male.
A to ti hoces da pravim grafikone opet ?![]()
Ma ja ba,, Ameri izabrali Trumpa jer im je dosadno. Od lagodnosti i previse punih dzepova oni ruse sistem. Pogan
..ko po tome zagrebe, glava mu se zakotrlja...jeza u ledja wrote:Deregulacija financijskog sistema i pohlepa banaka.Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
Toce dovesti i do sljedeceg sloma..jeza u ledja wrote:Deregulacija financijskog sistema i pohlepa banaka.Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
Bolje receno, deregulacija bankarskog sistema ciji je osnov polozio Bill Clinton, vise su demokrate krive za tu krizu od Busha koji je popusio plodove deregulacije i koji je htio da bude veci demokrata od prethodnika atipicno za jednog republikanca krenuvsi sa drzavnom kampanjom koja ce omoguciti kuce u privatnom vlasnistvu za sve pa i za najvecu sirotinju a to dovede do housing market bubble-a...demokrate i demokratski nacin vodjenja ekonomije je doveo do toga uz naravno ljudsku pohlepu bez obzira na stranacku boju.Tako da krizu ne mozes svaliti na republikance samo a niti veliku depresiju.Al to je druga prica.jeza u ledja wrote:Deregulacija financijskog sistema i pohlepa banaka.Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
O ovome zadnjem mozemo nasiroko, ali se ne slazem sa tom konstatacijom jer mislim da je obratno. No to je generalizacija, pa ne zivi svako isto niti ima iste prohtjeve.animals wrote: Znaci da vise ima Bogatasa u Americi nego sirotinje..
sirotinja glasala za HIllari, a bogati za Trumpa..
tako ispada..
ne znam ,tacno kako Ameri zive..
samo iz prica i sa TV..
ali ne zive sigurno bolje od Evropski gradjana, gdje svi imaju socijalno i zdravstvenu zastitu..
Njih mozemo razjebati samo mi sami. A necemo. I zna se zasto necemo. Amerikanci odavno ovdje salju druge pomocnike zamjenika drzavnog sekretara, tako da...General War wrote: Ma opleti, i ja se zafrkavam...Trampa samo gledam kroz prizmu BiH politike da neko moze ove domace dzilkose razjebat, on se okrece izolacionizmu a Putinu zino supak, nije meni problem ratovat, blize sam Isisu nego sto mislis ali buducnost nase djece mene brine, za sebe se ne sikiram.
Ja ne rekoh da cuke uništavaju planete, ali evo na šta sam misliojeza u ledja wrote:Muhamed Đakmić wrote:Naravno da je kvaziliberalizam jeben problem današnjeg društva i pošast koja će dovesti do raspada svijeta prije ili kasnije, jer će prevelika sloboda dovesti do toga da ništa ne smiješ uraditi jer narušavaš neku drugu slobodu nekog drugog.Mozete li malo vise elaborirati?Velkoski wrote:Pa vidiš, ja nisam ni blizu desničara, ali ne podnosim retoriku boraca prava za cuke, kada ja k'o čovjek jedva da imam pravo na zrak. As simple as that
Nije mi jasno, kako cuke uticu na unistavanje planete?
Bill Clinton je bio predsjednik kad su Republikanci cvrsto drzali i Senat i HoR, na celu sa ovim Newt Gingrichom, kojeg ces uskoro gledati mnogo cesce. Cuj Bush htio da bude veci Demokrata?Mohamad Sissoko wrote:Bolje receno, deregulacija bankarskog sistema ciji je osnov polozio Bill Clinton, vise su demokrate krive za tu krizu od Busha koji je popusio plodove deregulacije i koji je htio da bude veci demokrata od prethodnika atipicno za jednog republikanca krenuvsi sa drzavnom kampanjom koja ce omoguciti kuce u privatnom vlasnistvu za sve pa i za najvecu sirotinju a to dovede do housing market bubble-a...demokrate i demokratski nacin vodjenja ekonomije je doveo do toga uz naravno ljudsku pohlepu bez obzira na stranacku boju.Tako da krizu ne mozes svaliti na republikance samo a niti veliku depresiju.Al to je druga prica.jeza u ledja wrote:Deregulacija financijskog sistema i pohlepa banaka.Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
Htio sam samo da vidim ekonomsko rezonovanje
Oh jbt...Mohamad Sissoko wrote:Bolje receno, deregulacija bankarskog sistema ciji je osnov polozio Bill Clinton, vise su demokrate krive za tu krizu od Busha koji je popusio plodove deregulacije i koji je htio da bude veci demokrata od prethodnika atipicno za jednog republikanca krenuvsi sa drzavnom kampanjom koja ce omoguciti kuce u privatnom vlasnistvu za sve pa i za najvecu sirotinju a to dovede do housing market bubble-a...demokrate i demokratski nacin vodjenja ekonomije je doveo do toga uz naravno ljudsku pohlepu bez obzira na stranacku boju.Tako da krizu ne mozes svaliti na republikance samo a niti veliku depresiju.Al to je druga prica.jeza u ledja wrote:Deregulacija financijskog sistema i pohlepa banaka.Mohamad Sissoko wrote: Jez, koje je tvoje misljenje...sta je dovelo do ekonomske krize 2008 godine?
Htio sam samo da vidim ekonomsko rezonovanje
Kako, kad je kod nas bas ono "system failure"...ovo se ne moze razjebat bez velikog picvajza, a vec i TI znas da je to dobro ustimana grupa dzilkosa...i da dodje cistacica i prenese selame od babe, brzo i lijepo bi se ovo zavrsilo._BataZiv_0809 wrote:Njih mozemo razjebati samo mi sami. A necemo. I zna se zasto necemo. Amerikanci odavno ovdje salju druge pomocnike zamjenika drzavnog sekretara, tako da...General War wrote: Ma opleti, i ja se zafrkavam...Trampa samo gledam kroz prizmu BiH politike da neko moze ove domace dzilkose razjebat, on se okrece izolacionizmu a Putinu zino supak, nije meni problem ratovat, blize sam Isisu nego sto mislis ali buducnost nase djece mene brine, za sebe se ne sikiram.
Naravno, nisam bukvalno mislio da je htio da bude veci demokrata nego sarkasticno sam se izrazio.jeza u ledja wrote:
Bill Clinton je bio predsjednik kad su Republikanci cvrsto drzali i Senat i HoR, na celu sa ovim Newt Gingrichom, kojeg ces uskoro gledati mnogo cesce. Cuj Bush htio da bude veci Demokrata?Ne, nego su omogucili bankama da spekulisu sa zajmovima i dijele sakom i kapom jer oni od polupropalih zajmova najvise i zaradjuju.
Samo ovdje se nesto tako moze procitatiomar little wrote:george bush sprovodio politiku lijevog krila
On je dijelio i kapom i sakom..svako malo neki IRS check u postanskom sanducetu. Poklon od djoleta.omar little wrote:george bush sprovodio politiku lijevog krila
Sproveo plan koji je tipican za lijeve stranke.Plan u okviru trzista nekretnina koji prije ocekujes da ce sprovest neka lijevica.Nije bukvalno njihovu politiku nego koja je tipicna za njih.Al ne mogu ja tebe sprijecit da ti to protumacis na svoj nacin.omar little wrote:george bush sprovodio politiku lijevog krila
Ne moze mi reci da je drzavno subvencioniranje i poticanje drzave da banke daju kredite i mrtvoj sirotinji kako bi postali vlasnici sopstvenih kuca ekonomski potez tipican za republikansku stranku odnosno stranku koja fura vecinom free markets uz izuzetke.Fudo387 wrote:On je dijelio i kapom i sakom..svako malo neki IRS check u postanskom sanducetu. Poklon od djoleta.omar little wrote:george bush sprovodio politiku lijevog krila
Doduse, jos se nismo oporavili od njegovih egzibicija.
General War wrote: Kako, kad je kod nas bas ono "system failure"...ovo se ne moze razjebat bez velikog picvajza, a vec i TI znas da je to dobro ustimana grupa dzilkosa...i da dodje cistacica i prenese selame od babe, brzo i lijepo bi se ovo zavrsilo.
KliKtonova mislim da bi nesto po tome uradila jer joj je ovo muza ruku djelo ako nista drugo.