Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Heartbeats

#3301 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

GandalfSivi wrote:Tako ti je to kad pokusas uci u dijalog sa hodajucom reklamom. Uleti, ispali slogan i izleti. Gluho bilo odgovoriti na kakvo skakljivo pitanje, nije forum za toga, ovdje su samo za besplatnog epp-a...
Odgovorio ti je drug Caps.
Dobio si odgovor, ne znam zašto moraš dobiti i konfirmaciju od mene.
Peđi je dobio direktni mandat, a za Lanu ne zma da tačno jer je bilo između nje i novog Komšićevog savjetnika Zorana Mikulića. Vidiš kako se super završilo za oboje :)
Fol je u tome da bi posljedice bile da svakako i jedno i drugo uđu, otud i na komp.listama pa je njima potpuno svejedeno bilo. To što su direktno izabrani ti je ono kao kad imaš đon za kontrolni ali ipak dobiješ pitanja koja znaš.
GandalfSivi

#3302 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Heartbeats wrote:
GandalfSivi wrote:Tako ti je to kad pokusas uci u dijalog sa hodajucom reklamom. Uleti, ispali slogan i izleti. Gluho bilo odgovoriti na kakvo skakljivo pitanje, nije forum za toga, ovdje su samo za besplatnog epp-a...
Odgovorio ti je drug Caps.
Dobio si odgovor, ne znam zašto moraš dobiti i konfirmaciju od mene.
Peđi je dobio direktni mandat, a za Lanu ne zma da tačno jer je bilo između nje i novog Komšićevog savjetnika Zorana Mikulića. Vidiš kako se super završilo za oboje :)
Fol je u tome da bi posljedice bile da svakako i jedno i drugo uđu, otud i na komp.listama pa je njima potpuno svejedeno bilo. To što su direktno izabrani ti je ono kao kad imaš đon za kontrolni ali ipak dobiješ pitanja koja znaš.
GandalfSivi wrote:Nego kad si naletio, prenesi Emiru cestitke na novoj poziciji, zasluzio je. I otkrij nam molim te, ali ne budi pizda da opet pobjegnes, sada kada je Emir dobio manje glasova od Harisa Plehe, je li skontao da mu je bolje kaniti se politike? Ozbiljno pitam...
Heartbeats

#3303 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

GandalfSivi wrote: njima potpuno svejedeno bilo. To što su direktno izabrani ti je ono kao kad imaš đon za kontrolni ali ipak dobiješ pitanja koja znaš.
GandalfSivi wrote:Nego kad si naletio, prenesi Emiru cestitke na novoj poziciji, zasluzio je. I otkrij nam molim te, ali ne budi pizda da opet pobjegnes, sada kada je Emir dobio manje glasova od Harisa Plehe, je li skontao da mu je bolje kaniti se politike? Ozbiljno pitam...
[/quote]

Jesi ti genralno seljak pa ne znaš normalno voditi diskusiju da ne vrijeđaš ili te samo pojam Suljagića izbaci iz cipela? Ozbiljno te pitam...
GandalfSivi

#3304 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Heartbeats wrote:
Jesi ti genralno seljak pa ne znaš normalno voditi diskusiju da ne vrijeđaš ili te samo pojam Suljagića izbaci iz cipela? Ozbiljno te pitam...
Jesmo se to poceli licno vrijedjati? Postavio si mi poluprovokativno pitanje na ovoj temi za nesto sto nema veze sa temom (za Adisa), ja sam ti najiskrenije odgovorio, jer stvarno nema nikakve potrebe da krijem svoja razmisljanja, pa sam, kad smo vec iskreni, postavio tebi pitanje koje ima veze sa temom. Zasto bi to bio problem, ako pitam za politicku buducnost jednog od dva (ili tri, svejedno) najuticajnija clana ove stranke?

Spomen Suljagica me ne izbacuje iz cipela, iskreno mi je dugo dugo vremena jako drag bio (ti si vjerovatno mlad bio kada sam ja kupovao Dane zbog njegovih tekstova), i branio sam ga poslije i zbog Zlaje i zbog Reisa, i hvalio ga na sav glas zbog prvog marta, ali u zadnje vrijeme mi je njegov diskurs vise nego degutantan.

Na osnovu rezultata izbora mislim da nisam usamljen u tome kako ga percipiram, tako da se vratimo na totalno logicno pitanje.

Da li ce Prof. Dr. Emir Suljagic nastaviti sa politickom karijerom ili ce se okrenuti akademiji, pogotovo s obzirom na novu poziciju?
P.S.
Ako sam te uvrijedio sa pojmom pizda, izvinjavam se, fakat ne idem licno, to je vise izraz koji bih i za sebe upotrijebio, nije bilo namjere...
Heartbeats

#3305 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

GandalfSivi wrote:
Heartbeats wrote:
Jesmo se to poceli licno vrijedjati? Postavio si mi poluprovokativno pitanje na ovoj temi za nesto sto nema veze sa temom (za Adisa), ja sam ti najiskrenije odgovorio, jer stvarno nema nikakve potrebe da krijem svoja razmisljanja, pa sam, kad smo vec iskreni, postavio tebi pitanje koje ima veze sa temom. Zasto bi to bio problem, ako pitam za politicku buducnost jednog od dva (ili tri, svejedno) najuticajnija clana ove stranke?

Spomen Suljagica me ne izbacuje iz cipela, iskreno mi je dugo dugo vremena jako drag bio (ti si vjerovatno mlad bio kada sam ja kupovao Dane zbog njegovih tekstova), i branio sam ga poslije i zbog Zlaje i zbog Reisa, i hvalio ga na sav glas zbog prvog marta, ali u zadnje vrijeme mi je njegov diskurs vise nego degutantan.

Na osnovu rezultata izbora mislim da nisam usamljen u tome kako ga percipiram, tako da se vratimo na totalno logicno pitanje.

Da li ce Prof. Dr. Emir Suljagic nastaviti sa politickom karijerom ili ce se okrenuti akademiji, pogotovo s obzirom na novu poziciju?
P.S.
Ako sam te uvrijedio sa pojmom pizda, izvinjavam se, fakat ne idem licno, to je vise izraz koji bih i za sebe upotrijebio, nije bilo namjere...
Možda znam biti provokativan ali nikad ne vrijeđam niti omalovažavam ma koliko se neslagao sa sugovornikom.
Prihvatam izvinjenje.

Za pitanje o Emirovom bavljenju politikom - čovjek ima doktorat iz političkih nauka, predaje i dekan je na pol.naukama na IUS-u.
Politikom će se baviti SIGURNO kao naukom i kroz akademski rad. Koliko će to biti u praksi, morat ćeš njega pitati.
I da će "začepiti" - neće.
Po pitanju glasova, 2014 je osvojio 113.000 ako se ne varam.
Na zadnjim izborima jeste loš rezulat iz više razloga ali je recimo danas došlo na vidjelo ono o čemu Emir (a i Reuf) već preko godinu dana otvoreno govore i upozoravaju.
Moje skromno mišljenje je da je vrijedniji kao opinionmaker i predavač nego kao kantonalni poslanik. Objektiovno, šta Reuf i on imaju raditi zajednos sa Bibijom Kerlom i ludim Damirom Nikšićem u skupštinskim klupama.
Mislim da bez obzira na "poraz" it turned out well..
putokaz1

#3306 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

GS je stranka za forumsko zezanje
MaksprotivMarksa

#3308 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by MaksprotivMarksa »

Da li sam na ovoj stranici procitao da je Emir Suljagic opinion maker :-) izvinite, ali Zaha kreira misljenje Emirove ciljne skupine, vjerovatni i Emira samog
asker

#3309 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by asker »

Ako to kaze velikosrbin Damir Niksic, onda nema sumnje da je to tako.

:bih:
MaksprotivMarksa

#3310 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

asker wrote:Ako to kaze velikosrbin Damir Niksic, onda nema sumnje da je to tako.

Takoe civilcino :thumbup:
asker

#3311 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by asker »

MaksprotivMarksa wrote:
asker wrote:Ako to kaze velikosrbin Damir Niksic, onda nema sumnje da je to tako.

Takoe civilcino :thumbup:
Banksy

#3312 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

MaksprotivMarksa wrote:
Da li sam na ovoj stranici procitao da je Emir Suljagic opinion maker :-)

izvinite, ali Zaha kreira misljenje Emirove ciljne skupine, vjerovatni i Emira samog
A neko kreira i njegovo, pa se spušta po vertikali, od SDA stranačke komisije za ideološko-politički rad, na niže nivoe, sve do samog dna, do Suljagića.
Kikibombona

#3313 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Kikibombona »

Kako strani novinari šire islamofobiju u ime Naše stranke: Smeta im što je Lagumdžija obavio umru

http://saff.ba/kako-strani-novinari-sir ... avio-umru/

:lol: :lol: :lol: :lol:

Safovski, halal ljevicari, Reuf, Emir, Zlatko, Komsic, Enver :D

ps

Ocekujem od javnosti da osudi zvjerski udar na Lagumdzijin vjerski identitet :(
MaksprotivMarksa

#3314 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Kikibombona wrote:Kako strani novinari šire islamofobiju u ime Naše stranke: Smeta im što je Lagumdžija obavio umru

http://saff.ba/kako-strani-novinari-sir ... avio-umru/

:lol: :lol: :lol: :lol:

Safovski, halal ljevicari, Reuf, Emir, Zlatko, Komsic, Enver :D

ps

Ocekujem od javnosti da osudi zvjerski udar na Lagumdzijin vjerski identitet :(
Kidanje, pusi li ovo iko u ovoj drzavi, ja sam njima zahvalan, odgonetnuli su mi sve sumnje ko je ko na "ljevici" u Bosnjaka.
putokaz1

#3315 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Stranka ima milion komenatara a nije ni Preag prešla u KS :?
finansijska kriza

#3316 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by finansijska kriza »

putokaz1 wrote:Stranka ima milion komenatara a nije ni Preag prešla u KS :?
Stranka ima tri glasača Reuffa, Sulju i predsjednika
putokaz1

#3317 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

finansijska kriza wrote:
putokaz1 wrote:Stranka ima milion komenatara a nije ni Preag prešla u KS :?
Stranka ima tri glasača Reuffa, Sulju i predsjednika
Za GS vrijedi vic
...
KOLIKO SMO DOBILI GLASOVA,pita žena
Čojk odgovara 3
Žena fale 3
Ćojk ma ne,dobili 3
Žena...Ja ,Ti...Znala sam da imaš ljubavnicu 8)
MaksprotivMarksa

#3318 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sta li nam sutra za tviter priprema ema skizofrenija :zjev:
Kikibombona

#3319 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Kikibombona »

Capsicum wrote:...
Prenesi cestitke Reufu za ovu sliku :thumbup: :thumbup:

Image
GandalfSivi

#3320 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Vidjeh negdje na twitteru da Suljagic zove SDA “odgovornom i pametnom”.

Divno :D
Roccohljup

#3321 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:Vidjeh negdje na twitteru da Suljagic zove SDA “odgovornom i pametnom”.

Čo'ek doš'o tobe :D :D :D

Emir Suljagić

@suljagicemir1
24h
24 hours ago

More
Dino Konaković je potpuno obesmislio bilo kakvo koaliranje na anti-SDA osnovi. SDA se pokazala odgovornom i pametnom, a on, uzdanica anti-SDA borbe kao neuki populista spreman da se igra sa budućnošću zemlje. NiP je trenutno najtoksičnija pojava u bh. politici uz HDZ i SNSD.
2 replies
2 retweets
33 likes

Reply
2
Retweet
2

Like
33

Emir Suljagić

@suljagicemir1
Sep 8

More
I samo da još ovo utvrdimo: odsad kad strani novinari pišu o "clerical nationalists" u Sarajevu, da se zna da misle na starijeg koalicionog partnera @NasaStranka, stranke poznate i kao bosanske Dveri.
1 reply
1 retweet
11 likes

Reply
1
Retweet
1

Like
11

Emir Suljagić

@suljagicemir1
Sep 8

More
Ne znam je l' mi teže pada što @dariasito neće moći da piše o islamskim radikalima, što je izvjesni Elmedin Konaković sveden na pravu mjeru zajedno sa grupom krezubih marginalaca koje predstavlja ili što će Dragan i Mile, @indexhr i HINA da uginu...
0 replies
2 retweets
29 likes

Reply

Retweet
2

Like
29

Emir Suljagić

@suljagicemir1
Sep 8

More
Poslije svega, samo ovo: Islamska zajednica u BiH - svjetska, a naša.
6 replies
19 retweets
183 likes

Reply
6
Retweet
19

Like
183
Banksy

#3322 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Kikibombona wrote:
Image
Ma, vidi društva :D
JThomas

#3323 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

"odgovorno" je novo "normalno" :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#3324 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:Vidjeh negdje na twitteru da Suljagic zove SDA “odgovornom i pametnom”.

Čo'ek doš'o tobe :D :D :D

Emir Suljagić

@suljagicemir1
24h
24 hours ago

More
Dino Konaković je potpuno obesmislio bilo kakvo koaliranje na anti-SDA osnovi. SDA se pokazala odgovornom i pametnom, a on, uzdanica anti-SDA borbe kao neuki populista spreman da se igra sa budućnošću zemlje. NiP je trenutno najtoksičnija pojava u bh. politici uz HDZ i SNSD.
2 replies
2 retweets
33 likes

Reply
2
Retweet
2

Like
33

Emir Suljagić

@suljagicemir1
Sep 8

More
I samo da još ovo utvrdimo: odsad kad strani novinari pišu o "clerical nationalists" u Sarajevu, da se zna da misle na starijeg koalicionog partnera @NasaStranka, stranke poznate i kao bosanske Dveri.
1 reply
1 retweet
11 likes

Reply
1
Retweet
1

Like
11

Emir Suljagić

@suljagicemir1
Sep 8

More
Ne znam je l' mi teže pada što @dariasito neće moći da piše o islamskim radikalima, što je izvjesni Elmedin Konaković sveden na pravu mjeru zajedno sa grupom krezubih marginalaca koje predstavlja ili što će Dragan i Mile, @indexhr i HINA da uginu...
0 replies
2 retweets
29 likes

Reply

Retweet
2

Like
29

Emir Suljagić

@suljagicemir1
Sep 8

More
Poslije svega, samo ovo: Islamska zajednica u BiH - svjetska, a naša.
6 replies
19 retweets
183 likes

Reply
6
Retweet
19

Like
183
Kakva je to ljudska slina i prodana dusa, cirkus Kolorado :skoljka:
putokaz1

#3325 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic