Savo, ISIL-ov ekskluzivni dopisniksarajevoxxxx wrote:Novi debakl režima u Mehinu.Desetine poginulih i ranjenih režimskih vojnika i 4 uništena tenka u kontraofanzivi koju je Isil danas pokrenuo u istočnoj okolini Homsa.
Sirija vol. 2
- Ali Kemal
#3301 Re: Sirija vol. 2
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3302 Re: Sirija vol. 2
Izgubio kompas i samo lupa copy-pasteAli Kemal wrote:Savo, ISIL-ov ekskluzivni dopisniksarajevoxxxx wrote:Novi debakl režima u Mehinu.Desetine poginulih i ranjenih režimskih vojnika i 4 uništena tenka u kontraofanzivi koju je Isil danas pokrenuo u istočnoj okolini Homsa.
- Mlohavi
#3303 Re: Sirija vol. 2
Pogodak, juzni Alepo.
Navodno Jaish al-Fath nastavlja kontraofanzivu na jugu Alepa.
Evo zarobili i jedan bager na onom brdu u Latakiji. Nego, jebes bager osta im jedan TOW
-
sarajevoxxxx
#3304 Re: Sirija vol. 2
Oslobođen Tell Badžir u južnom dijelu Haleba!!!
-
bole1st
#3305 Re: Sirija vol. 2
Najteze je vodit rat u drzavi kao sto je Sirija, ako sam dobro izbrojo imaju oko 11400 strasteski vaznih sela i gradova i najmanje oko 40.000 strasteski vaznih kota (to nisam brojao pa kazem okvrino). Na svako 300 metara 7-9 uporishta, pa ti racunaj koliko vremena i vojnih snaga treba za osvojit/oslobodit sve te vazne tocke. A gdje su tek strateski vazni bageri koji se pojavljuju kao Feniksi, to da ni ne pominjem. 
-
Drvenija87
#3306 Re: Sirija vol. 2
Nigdje ruskih zrakoplova .
Sirijski pobunjenici gadjali artiljerijom rusku zracnu bazu u blizini Latakije.
Turska im je dala kordinate nakon nadlijetanja dronova.
Ima ranjenih i poginulih.
-
bole1st
#3308 Re: Sirija vol. 2
Mislim da se koordinate zracne baze ne mijenjaju iz sata u sat. Ne treba ti turski dron da nadjes koordinatu zracne baze, dosta ti je obican mobitel.Drvenija87 wrote:Nigdje ruskih zrakoplova .
]
- Challenger__
#3309 Re: Sirija vol. 2
sunceKOtepsija wrote:![]()
rustic wishful thinking.
Last edited by Challenger__ on 27/11/2015 16:42, edited 1 time in total.
-
Kaligula I
#3310 Re: Sirija vol. 2
...da nisu pobrkali rat i vojne vježbe?...Kikibombona wrote:Opet ultimatum!mamito1 wrote:Ultimatum!
Islamisti dali YPG rok od 48 sati da se povuku iz Qanbriyah, Maryamin Kashta'ar, Anab, Tanib, Mirash & Shawaghra(Alepo)
![]()
Koja su sega ove selefije, da covjek ne povjeruje. Napadnu - izgube umjesto da osvoje - i onda ultimativno zahtjevaju da se napadnuta vojska povuce.![]()
- Mlohavi
#3311 Re: Sirija vol. 2
Ma nista to...Drvenija87 wrote:Nigdje ruskih zrakoplova .
Niti bi ovi dopustili da su u dometu artiljerije, nit' pobunjenicima neko treba davati koordinate. A najsigurnije od svega da dron nije nadletio rusku bazu.
- Challenger__
#3312 Re: Sirija vol. 2
Fantazira Mlohavi. Izmaštana "stvarnost", rustikalna, na tragu ličnih želja. Lupeta.
Onaj snimak sam postavio jučer.
- Mlohavi
#3313 Re: Sirija vol. 2
Ja bi do sad izbrisao post i pravio se budala po pitanju ova 2-3 citata. Al' to sam samo jaChallenger__ wrote:Fantazira Mlohavi. Izmaštana "stvarnost", rustikalna, na tragu ličnih želja. Lupeta.
Vidio sam u par proslih zima je i snijeg navracao u Siriji, pogotovo vjerujem u sjevernom pogranicnom dijelu ukljucujuci i podrucju gdje su Turkmeni. Ja da sam na njihovom mjestu pomno bi pratio accuweather i dovio svaki dan.
Iako nisam siguran da bi narajcani Rusi prestali i u mecavi, jebes budale...
Last edited by Mlohavi on 27/11/2015 17:02, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#3314 Re: Sirija vol. 2
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=352
Turska suspendirala letove aviona RV-a iznad Sirije.
Turska suspendirala letove aviona RV-a iznad Sirije.
- husein_kapetan
#3315 Re: Sirija vol. 2
Kako vidim.. ipak se lagano konkretizuje ona Putinova prijetnja cirka " tragicnih konzekvencija" povodom turskog obaranja ruskog zrakoplova.. naime..
-jucer valjda neka delegacija turskih biznismena (50) u Krasnodarsku pritvorena..oficijelno jer su slagali prilikom ulaska u Rusiju o motivima ulaska... kao.. upisali da su turisti..
- zaustavljen kanal vojno-komunikacijske veze od strane rusa i kao direktna konzekvencija toga turska bila prinudjena obustaviti svoja "anti isil" dejstva pri koaliciji.. (s-400??)
- interskambio komercijalni izmedju ove dvije zemlje od oko 31 milijardi dolara doveden visestruko u pitanje..
-projekt southstream vrijedan 20 milijardi dolara.. zaustavljen..
- godisnji turski surplus od oko 4 milijarde dolara naime turizma..od strane rusa.. doveden u pitanje..
-15 % turskog izvoza prema rusiji blokirano jer " ne ispunjava sanitarne norme"
- Erdogan ogorcen i izfrustriran zbog ruskog "divljanja" po polozajima turkmena.. in primis.. a i zbog fakta da im ni na koji nacin (kao dosad) pomoci ne moze.. nominiran i i onaj napad na "humanitarni konvoj" u Azazu
- a onaj putin "bezobrazno" nece da se javi na telefon erdoganu.. i to vec par dana.. onaj namcor trazi, prvo oficijelno izvinjenje, kaznu za vinovnike, i odstetu... pa ce da se javi..
pa ja sad nesto ne znam.. ko je sad tu gornji.. a ko donji..
-jucer valjda neka delegacija turskih biznismena (50) u Krasnodarsku pritvorena..oficijelno jer su slagali prilikom ulaska u Rusiju o motivima ulaska... kao.. upisali da su turisti..
- zaustavljen kanal vojno-komunikacijske veze od strane rusa i kao direktna konzekvencija toga turska bila prinudjena obustaviti svoja "anti isil" dejstva pri koaliciji.. (s-400??)
- interskambio komercijalni izmedju ove dvije zemlje od oko 31 milijardi dolara doveden visestruko u pitanje..
- godisnji turski surplus od oko 4 milijarde dolara naime turizma..od strane rusa.. doveden u pitanje..
- Erdogan ogorcen i izfrustriran zbog ruskog "divljanja" po polozajima turkmena.. in primis.. a i zbog fakta da im ni na koji nacin (kao dosad) pomoci ne moze.. nominiran i i onaj napad na "humanitarni konvoj" u Azazu
- a onaj putin "bezobrazno" nece da se javi na telefon erdoganu.. i to vec par dana.. onaj namcor trazi, prvo oficijelno izvinjenje, kaznu za vinovnike, i odstetu... pa ce da se javi..
- husein_kapetan
#3316 Re: Sirija vol. 2
I da ne zaboravim ove vojne vjezbe sto ih zajedno pravise u Crnom Moru vec kao daleka proslost uzgledaju.. od dojucerasnih partnera sada se kroz nisan gledaju i strpljivo kakvu nesmotrenost drugog cekaju..
- Kikibombona
#3317 Re: Sirija vol. 2
Arapski civili odusevljeno pozdravljaju kurdske snage nakon sto su ih oslobodili od 'islamskog hilafeta'
Juzno od Hasake
Al zanimljivo je da trce sa bijelim zastavama u susret borcima
Inace, ISIL rastavljaju od batina. Trenutno napreduju prema jos jednom naftnom polju juzno od grada Al-Hawl
Juzno od Hasake
Al zanimljivo je da trce sa bijelim zastavama u susret borcima
Inace, ISIL rastavljaju od batina. Trenutno napreduju prema jos jednom naftnom polju juzno od grada Al-Hawl
- Drvosjeca iz Dejcica
#3318 Re: Sirija vol. 2
Sve ok ali sada ljude zatvarati po Rusiji koji su došli zbog posla ili turistički je baš jadno. Šta bi sada Turska trebala otvoriti lov na Ruse po Turskoj?husein_kapetan wrote:Kako vidim.. ipak se lagano konkretizuje ona Putinova prijetnja cirka " tragicnih konzekvencija" povodom turskog obaranja ruskog zrakoplova.. naime..
- Ironmen
#3319 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:turci su oborili ruski avion...
rusi su ljuti,diplomatski se to rjesava,ispegla,rusi dovukli s400,sto znaci,iduci put kad prijedju bice jos vece sranje... igraju se rata...
u ratu i ljubavi sve dozvoljeno...
ko je koga tu namagarcio?
eu? tursku? kako po cemu zbog cega?
eu ovde nit luk jela nit luk mirisala..
ko vama tacno smeta?turska?eu?
Nebi vrijedilo da tebi to sad neko objasnjava kad opet nebi skontao
- Arteta
#3320 Re: Sirija vol. 2
Naravno, u Turskoj se ne hapsi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sve ok ali sada ljude zatvarati po Rusiji koji su došli zbog posla ili turistički je baš jadno. Šta bi sada Turska trebala otvoriti lov na Ruse po Turskoj?husein_kapetan wrote:Kako vidim.. ipak se lagano konkretizuje ona Putinova prijetnja cirka " tragicnih konzekvencija" povodom turskog obaranja ruskog zrakoplova.. naime..
pa ja sad nesto ne znam.. ko je sad tu gornji.. a ko donji..Tu vidiš koliko je Putin izgubio kompas, koliko je Rusija svjetlosnim godinama daleko od demokratije i slobode. Turska i Erdogan kakvi god da su nikad aza takvim hitlerovskim mjerama ne bi posegli. Kada će nova Kristalna noć?
- nosara
#3321 Re: Sirija vol. 2
Ma dobro, oni hapse svoje... 
- Drvosjeca iz Dejcica
#3322 Re: Sirija vol. 2
Hapsi kao i svugdje na svijetu, recimo od Londona do NewYorka i Berlina. Poenta je da se zbog ovog ne hapse turisti i poslovni ljudi koji sa ovim obaranjem aviona nemaju ama baš ništa.Arteta wrote:
Naravno, u Turskoj se ne hapsi.
Kao svugdje u svijetu gdje ima imalo države, hapsi se ali ne turisti i poslovni ljudi kao u Moskvi. Mislim da takav presedan nije zabilježen još u modernoj istoriji.nosara wrote:Ma dobro, oni hapse svoje...
- Ironmen
#3323 Re: Sirija vol. 2
Drvenija87 wrote:Nigdje ruskih zrakoplova .
-
Howitzer
#3324 Re: Sirija vol. 2
Rus je toliko pobudalio da ne zna šta radi, toliko je bijesan a nemočan da uzvrati Turskoj, kreten mali će izazvati 3 svjetski samo radi ličnog ega. Narod rusije treba ustat i svrgnuti tu budalu ovaj će izazvati haos 
- Arteta
#3325 Re: Sirija vol. 2
Narod tzv.Islamske drzave treba svrgnuti ovaj rezim, pa onda kroz par dana neka se narod organizuje pa srusi i taj rezim i sve tako dok se medjusobno ne poubijaju.Howitzer wrote:Rus je toliko pobudalio da ne zna šta radi, toliko je bijesan a nemočan da uzvrati Turskoj, kreten mali će izazvati 3 svjetski samo radi ličnog ega. Narod rusije treba ustat i svrgnuti tu budalu ovaj će izazvati haos