Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- medvjed23
#3301 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
lijepo stari ova recitacija..
for you, life is a long trip
terrifying and wonderful
birds sing to you at night
the rain and the sun, the changing seasons are true friends
solitude is a hard won ally, faithful and patient..
for you, life is a long trip
terrifying and wonderful
birds sing to you at night
the rain and the sun, the changing seasons are true friends
solitude is a hard won ally, faithful and patient..
- dale cooper
#3303 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Serenada za kišni dan.
- Ommadawn
#3304 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Gdje me nadje jebote!!!!dale cooper wrote:Serenada za kišni dan.![]()
Prava "Break up"-pjesma
Meni je ova najbolja od njega a takodjer i "Sundown" i "Ballad of Edmund Fitzgerald". Imam od Gordona dva vinila. Frajer je ekstra!
- dale cooper
#3305 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Oh yeah!Ommadawn wrote:Gdje me nadje jebote!!!!dale cooper wrote:Serenada za kišni dan.![]()
Prava "Break up"-pjesma
Meni je ova najbolja od njega a takodjer i "Sundown" i "Ballad of Edmund Fitzgerald". Imam od Gordona dva vinila. Frajer je ekstra!
When you reach the part where the heartaches come
The hero would be me
But heroes often fail
And you won't read that book again
Because the ending's just too hard to take
Ali cijeli tekst pjesme je super, što bi se reklo love/break up pjesma koja je dramatična, ali nije sladunjava i patetična.
Inače je sve u kombinaciji sa muzikom živopisno i kinematično.
- Ommadawn
#3306 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Eh baš taj dio. But heroes often fail... to je i jednu moju bivšu rasplakalo a ta ti je inače bila škrta sa suzama.dale cooper wrote:Oh yeah!Ommadawn wrote:Gdje me nadje jebote!!!!dale cooper wrote:Serenada za kišni dan.![]()
Prava "Break up"-pjesma
Meni je ova najbolja od njega a takodjer i "Sundown" i "Ballad of Edmund Fitzgerald". Imam od Gordona dva vinila. Frajer je ekstra!Posebno mi se sviđa ovaj dio:
When you reach the part where the heartaches come
The hero would be me
But heroes often fail
And you won't read that book again
Because the ending's just too hard to take
Ali cijeli tekst pjesme je super, što bi se reklo love/break up pjesma koja je dramatična, ali nije sladunjava i patetična.
A Gordonov glas toliko topao i mekan, baš ono pjeva bez ikakvog napora.
Edmond Fitzgerald koja govori o tragediji, radnicima istoimenog broda koji je potonuo. I nigdje patetike. Gordon svaki put obilježi godišnjicu tako što održi mali koncert za njihove bližnje u maloj crkvi.
I reci da nije frajer...
- dale cooper
#3307 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Heartbreaker, a?Ommadawn wrote:Eh baš taj dio. But heroes often fail... to je i jednu moju bivšu rasplakalo a ta ti je inače bila škrta sa suzama.dale cooper wrote:
A Gordonov glas toliko topao i mekan, baš ono pjeva bez ikakvog napora.
Edmond Fitzgerald koja govori o tragediji, radnicima istoimenog broda koji je potonuo. I nigdje patetike. Gordon svaki put obilježi godišnjicu tako što održi mali koncert za njihove bližnje u maloj crkvi.
I reci da nije frajer...
Odličnih je stvari Gordon imao, i neka veća imena su često njegove pjesme obrađivala. A tačno je to da pjeva sa lakoćom,
sa ovim finim baritonom.
- Ommadawn
#3308 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ma nije bas da je tako - kraj je zapravo dosao nekako obostrano. Ohladili se jedno od drugog. Medjutim, ona je mislila da cu ja poslije svega nju zivkati telefonom, slati poruke, proganjati je po drustvenim mrezama, olajavati je medju zajednickim prijateljima, ispitivati s kim je i kako je - bas kao sto su prethodni momci radili. Ja jebiga nisam i to je nju malko, navodno, povrijedilo. Ma nije meni bilo svejedno ali ja to sam nekako "meljem".dale cooper wrote:
Heartbreaker, a?![]()
![]()
I ja postavio tekst te pjesme od Gordona Lightfoota na jedan moj profil od onih drustvenih mreza i ona naletjela i procitala i rece mi zajednicka "drugarica" kako je eto navodno zaplakala. Kakav heartbreaker bolan...
- dale cooper
#3309 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Čuj nije.Ommadawn wrote:Ma nije bas da je tako - kraj je zapravo dosao nekako obostrano. Ohladili se jedno od drugog. Medjutim, ona je mislila da cu ja poslije svega nju zivkati telefonom, slati poruke, proganjati je po drustvenim mrezama, olajavati je medju zajednickim prijateljima, ispitivati s kim je i kako je - bas kao sto su prethodni momci radili. Ja jebiga nisam i to je nju malko, navodno, povrijedilo. Ma nije meni bilo svejedno ali ja to sam nekako "meljem".dale cooper wrote:
Heartbreaker, a?![]()
![]()
I ja postavio tekst te pjesme od Gordona Lightfoota na jedan moj profil od onih drustvenih mreza i ona naletjela i procitala i rece mi zajednicka "drugarica" kako je eto navodno zaplakala. Kakav heartbreaker bolan...
da dotuku. That's cold bro.
- hadzinicasa
#3310 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
dale cooper wrote:Čuj nije.Ommadawn wrote:Ma nije bas da je tako - kraj je zapravo dosao nekako obostrano. Ohladili se jedno od drugog. Medjutim, ona je mislila da cu ja poslije svega nju zivkati telefonom, slati poruke, proganjati je po drustvenim mrezama, olajavati je medju zajednickim prijateljima, ispitivati s kim je i kako je - bas kao sto su prethodni momci radili. Ja jebiga nisam i to je nju malko, navodno, povrijedilo. Ma nije meni bilo svejedno ali ja to sam nekako "meljem".dale cooper wrote:
Heartbreaker, a?![]()
![]()
I ja postavio tekst te pjesme od Gordona Lightfoota na jedan moj profil od onih drustvenih mreza i ona naletjela i procitala i rece mi zajednicka "drugarica" kako je eto navodno zaplakala. Kakav heartbreaker bolan...Jesi, jesi švaleru.
![]()
Ušutario se, stavio na ignore i onda postavio stihove Lightfoota
da dotuku. That's cold bro.Šalim se malo.
pasivno-agresivno
- dale cooper
#3311 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Možda mu i nije bila namjera da tako ispadne. Ima ljudi kada se ohlade, više ih fakat nije briga, ne razmišljajuhadzinicasa wrote:dale cooper wrote:Čuj nije.Ommadawn wrote: Ma nije bas da je tako - kraj je zapravo dosao nekako obostrano. Ohladili se jedno od drugog. Medjutim, ona je mislila da cu ja poslije svega nju zivkati telefonom, slati poruke, proganjati je po drustvenim mrezama, olajavati je medju zajednickim prijateljima, ispitivati s kim je i kako je - bas kao sto su prethodni momci radili. Ja jebiga nisam i to je nju malko, navodno, povrijedilo. Ma nije meni bilo svejedno ali ja to sam nekako "meljem".
I ja postavio tekst te pjesme od Gordona Lightfoota na jedan moj profil od onih drustvenih mreza i ona naletjela i procitala i rece mi zajednicka "drugarica" kako je eto navodno zaplakala. Kakav heartbreaker bolan...Jesi, jesi švaleru.
![]()
pasivno-agresivno
i jednostavno krenu dalje. Jedino mi je sumnjiv ovaj Lightfootov stih, ali i to je moguće da ga je potrefila
pjesma, nažalost u trenutku koji je bio nezgodan za drugu stranu.
- hadzinicasa
#3312 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
ti ljudi.... ja sam isto cula da ima takvihdale cooper wrote:dale cooper wrote:Čuj nije.Ommadawn wrote: Ma nije bas da je tako - kraj je zapravo dosao nekako obostrano. Ohladili se jedno od drugog. Medjutim, ona je mislila da cu ja poslije svega nju zivkati telefonom, slati poruke, proganjati je po drustvenim mrezama, olajavati je medju zajednickim prijateljima, ispitivati s kim je i kako je - bas kao sto su prethodni momci radili. Ja jebiga nisam i to je nju malko, navodno, povrijedilo. Ma nije meni bilo svejedno ali ja to sam nekako "meljem".
![]()
Možda mu i nije bila namjera da tako ispadne. Ima ljudi kada se ohlade, više ih fakat nije briga, ne razmišljaju
i jednostavno krenu dalje. Jedino mi je sumnjiv ovaj Lightfootov stih, ali i to je moguće da ga je potrefila
pjesma, nažalost u trenutku koji je bio nezgodan za drugu stranu.Shit happens.
i nemoj ti meni "mozda mu nije bila namjera", jes' mozda je bilo podsvjesno.
Salim se sad ja. A mozda se ona samo nasla jer je htjela da se nadje i vidjela tu nesto cega nema (kao).
a mozda su u sumi.
elem u ovim matters of a heart treba se ponasati dzentlmenski, medjutim lako je nama, s ove distance, njemu, pametovati.
- dale cooper
#3313 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Sve je moguće.hadzinicasa wrote:ti ljudi.... ja sam isto cula da ima takvihdale cooper wrote: Možda mu i nije bila namjera da tako ispadne. Ima ljudi kada se ohlade, više ih fakat nije briga, ne razmišljaju
![]()
Salim se sad ja. A mozda se ona samo nasla jer je htjela da se nadje i vidjela tu nesto cega nema (kao).
a mozda su u sumi.![]()
elem u ovim matters of a heart treba se ponasati dzentlmenski, medjutim lako je nama, s ove distance, njemu, pametovati.
i simpatična priča kakvu on samo zna lijepo povezati sa pjesmom koja mu se u tom momentu vrtila u životu
i ta, fantastična usput rečeno, pjesma je fokus sve ove priče.
- hadzinicasa
#3314 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
dale cooper wrote:Sve je moguće.hadzinicasa wrote:ti ljudi.... ja sam isto cula da ima takvihdale cooper wrote: Možda mu i nije bila namjera da tako ispadne. Ima ljudi kada se ohlade, više ih fakat nije briga, ne razmišljaju
![]()
a mozda su u sumi.![]()
elem u ovim matters of a heart treba se ponasati dzentlmenski, medjutim lako je nama, s ove distance, njemu, pametovati.Ali Ommadawn je sada domaćin čovjek, žena, djeca i tako to. Ovo je samo jedna zgodna
i simpatična priča kakvu on samo zna lijepo povezati sa pjesmom koja mu se u tom momentu vrtila u životu
i ta, fantastična usput rečeno, pjesma je fokus sve ove priče.
pa nisam ja implicirala nicim da ovo, iz naftalina izvuceno, a pjesmom trigerovano, a ipak ocito veoma zivo (!) sjecanje, moze imati bilo kakav utjecaj na njegovu trenutacnu zivotnu situaciju. no cudno je kuda nas odvedu neke pjesme.
evo primjer:
meni je Sinatrina New York praaaaaaaaaaava Bozicna pjesma. Zasto? Jer Imam jednu namastanu sliku u glavi. Pajz vamo!
Dakle: New York. Decembar. Okiceno. Pahulje propadaju. Nije previse zima. Rana je noc. Rockefeller Center. Klizaliste. Ja klizem, u noci, okolo svjetluca, pahulje padaju, s razlgasa se cuje Sinatra, New York.
Caba. New York je Bozicna pjesma. Tacka.
- dale cooper
#3315 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ok. To je jako, jako lijepa i romantična slika.hadzinicasa wrote:
pa nisam ja implicirala nicim da ovo, iz naftalina izvuceno, a pjesmom trigerovano, a ipak ocito veoma zivo (!) sjecanje, moze imati bilo kakav utjecaj na njegovu trenutacnu zivotnu situaciju. no cudno je kuda nas odvedu neke pjesme.
evo primjer:
meni je Sinatrina New York praaaaaaaaaaava Bozicna pjesma. Zasto? Jer Imam jednu namastanu sliku u glavi. Pajz vamo!
Dakle: New York. Decembar. Okiceno. Pahulje propadaju. Nije previse zima. Rana je noc. Rockefeller Center. Klizaliste. Ja klizem, u noci, okolo svjetluca, pahulje padaju, s razlgasa se cuje Sinatra, New York.
Caba. New York je Bozicna pjesma. Tacka.
gdje se oni čitav film ganjaju i na kraju se pronađu na onom klizalištu sa prvih pahuljama snijega i pjesmom
Northern Sky od Nick Drakea.
- Ommadawn
#3316 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Nije tema ali da pojasnim:
Ja sam se u to vrijeme tako osjecao i identificirao sa onim sto je Gordon Lightfoot pjevao u toj pjesmi (koja je, baj d vej, posvecena njegovoj bivsoj zeni nakon razvoda) i nisam ni slutio da ce se ta moja tadasnja bivsa pojaviti na mojoj prezentaciji (niti na tom community site-u uopste) i procitati. Inace je ne bih stavio. Medjutim, curiosity killed the cat. A ja sam saznavsi za njenu reakciju, sklonio pjesmu.
Proslo je od tada dobrih godina i godina.
Ja sam se u to vrijeme tako osjecao i identificirao sa onim sto je Gordon Lightfoot pjevao u toj pjesmi (koja je, baj d vej, posvecena njegovoj bivsoj zeni nakon razvoda) i nisam ni slutio da ce se ta moja tadasnja bivsa pojaviti na mojoj prezentaciji (niti na tom community site-u uopste) i procitati. Inace je ne bih stavio. Medjutim, curiosity killed the cat. A ja sam saznavsi za njenu reakciju, sklonio pjesmu.
- Bloo
- Globalna šefica
#3317 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
oj drame OmmiOmmadawn wrote:Nije tema ali da pojasnim:
mrsko mi skrolati koja je pjesma
ja njegovu gotivim If you could read my mind (i Johnnijevu obradu)
- Ommadawn
#3318 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Pa i jeste “If you could...”, to je ta pjesma.Bloo wrote: oj drame Ommi![]()
mrsko mi skrolati koja je pjesma
ja njegovu gotivim If you could read my mind (i Johnnijevu obradu)
Dobra je “Protocol” te “I’m not suppose to care” kao i “Did she mention my name”. Ma Gordon je sav dobar.
Ove zadnje što sam pomenuo nemaju veze sa nekim mojim ljubavnim brodolomima, tek da se spomene.
- medvjed23
#3319 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
sve se to dostojanstveno podnese i bijes se povuče pred nježnom melanholijom, ako na obje strane postoji minimum ljudskosti
naletjeh na nešto lijepo.. haman slično balaševiću
naletjeh na nešto lijepo.. haman slično balaševiću
- Bloo
- Globalna šefica
#3320 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
jao gibsonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamedvjed23 wrote:sve se to dostojanstveno podnese i bijes se povuče pred nježnom melanholijom, ako na obje strane postoji minimum ljudskosti
naletjeh na nešto lijepo.. haman slično balaševiću![]()
- medvjed23
#3321 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
sinoć gledah gibsona u onom filmu skrojenom po tvrdnji: "just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you"
mislim, ne znam sad kakve to veze ima sa muzikom, al eto..
- Bloo
- Globalna šefica
#3322 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
People think I'm insanemedvjed23 wrote:sinoć gledah gibsona u onom filmu skrojenom po tvrdnji: "just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you"![]()
Because I am frowning all the time
- medvjed23
#3323 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
ovo je muzika moje mladosti ili tačnije djetinjstva.. za mrtve kenedije sam se zajebavo; nisam baš toliko star
- Bloo
- Globalna šefica
#3324 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
ja sam ih slusala na faksu...znaci tehnički mladost
Offspring nekad u srednjoj i to sam mogla podnijeti samo starije stvari
Offspring nekad u srednjoj i to sam mogla podnijeti samo starije stvari
- black
#3325 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dick Wagner
fina tema