Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mohamad Sissoko

#3301 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

prog321 wrote:Ovo je bolje nego sto bi bilo u velikoj Srbiji.
Srbi imaju patolosku mrznju prema muslimanima. Krive ih za 500 godina guzenja od Turaka.
Da su bosanski Muslimani pali opet u njihove ruke, bio bi jos gori krvavi pir.
Bosna ili smrt.
Bolje i smrt nego u velikoj Srbiji uz đenerale.
5 0 5

#3302 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 14:33, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3303 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

I smatraju se herojima na 70% teritorije, a Bosne je vrlo malo :zzzz:
Mohamad Sissoko

#3304 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

5 0 5 wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Bosna ili smrt.
Bolje i smrt nego u velikoj Srbiji uz đenerale.
bosna je ostala. ali je bila i smrt. a i generali su ostali.
Biserko, Bosna ili smrt je moj stav povodom velike Srbije, neke stvari do tebe nikad nece doprijeti.
Tebi ako je do velike Srbije, bujrum.
omar little

#3305 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by omar little »

nisam znala da je ovaj bata salonski cetnik. a jos manje da je madner bio alijin glasac. :D :P
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3306 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

8-)
5 0 5

#3307 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Mohamad Sissoko

#3308 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

5 0 5 wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Biserko, Bosna ili smrt je moj stav povodom velike Srbije, neke stvari do tebe nikad nece doprijeti.
Tebi ako je do velike Srbije, bujrum.
do velike srbije mi nije. ali mi nije ni do republike srpske. koja je realnost i rezultat mudre politike nasih predstavnika u prvoj polovini devedesetih godina proslog vijeka. i to sve poslije onolikih ljudskih zrtava, protjerivanja, masovnih grobnica, spaljivanja i klanja zivih ljudi. "velika srbija" u istoriji nikada nije bila na teritoriji bosne i hercegovina. ali danas jeste. i prostire se na pola drzave. uzdravlje.
Biserko, gen.poslije bitke. :zzzz:
5 0 5

#3309 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Banksy

#3310 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Banksy »

5 0 5 wrote:
"velika srbija" u istoriji nikada nije bila na teritoriji bosne i hercegovina. ali danas jeste. i prostire se na pola drzave. uzdravlje.
Teško. Granicu ipak prelaziš s plavim, a ne crvenim pasošem, a to se jedino računa. Uzdravlje.
5 0 5

#3311 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 14:32, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#3312 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by skupljac_zeljeza »

5 0 5 wrote:
Banksy wrote: Teško. Granicu ipak prelaziš s plavim, a ne crvenim pasošem, a to se jedino računa. Uzdravlje.
to je istina. i sreca je da je tako. ali pogledaj jos jednom naslov ove teme, pa mi reci, sta ti mislis. da li bi danas izabrao politicko, teritorijalno uredjenje i zavnobihski ustav republike bosne i hercegovine ili danasnje bosne i hercegovine?
Probosanske snage su se borile protiv ovakvog uređenja i ginule za opstanak države BiH, ali ko je nas pitao? Ili potpisuj Dejton ili idi kući pa nastavi ratovati, ali ne smiješ ući u Banja Luku.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3313 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Domaci izdajnik »

Paul F. wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Elem, Muslimana/Bosnjaka ima u Srbiji i Crnoj Gori, Sandzaku, pa me cisto zanima jedna komparativna analiza, jesu li to oni bili robovi, jesu li tlačeni, mučeni i odvođeni? Kako se to uklapa u tvoju hipotezu?
Kosovari jesu bili tlačeni i na kraju im je ukinuta autonomija, prije prvih sukoba. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji, Bosna bi se stavila u sličan položaj kao Kosovo.
Kosovari su se bunili od početka 80tih, kad je umro Tito, a čarki je bilo od kraja rata. Od 80tih su jedinice milicije iz čitave YU bile stalno prisutne na Kosmetu....Ukidanje autonomije trebaju zahvaliti Slobi, a prije toga je čitava Juga odvajala da bi se Kosovu obezbijedio socijalni mir. Imali na svom jeziku medije, natpise, ustanove i školstvo u SFRJ da su bili tlačeni u njoj nisu.... :oops:
Ommadawn

#3314 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:
Paul F. wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Elem, Muslimana/Bosnjaka ima u Srbiji i Crnoj Gori, Sandzaku, pa me cisto zanima jedna komparativna analiza, jesu li to oni bili robovi, jesu li tlačeni, mučeni i odvođeni? Kako se to uklapa u tvoju hipotezu?
Kosovari jesu bili tlačeni i na kraju im je ukinuta autonomija, prije prvih sukoba. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji, Bosna bi se stavila u sličan položaj kao Kosovo.
Kosovari su se bunili od početka 80tih, kad je umro Tito, a čarki je bilo od kraja rata. Od 80tih su jedinice milicije iz čitave YU bile stalno prisutne na Kosmetu....Ukidanje autonomije trebaju zahvaliti Slobi, a prije toga je čitava Juga odvajala da bi se Kosovu obezbijedio socijalni mir. Imali na svom jeziku medije, natpise, ustanove i školstvo u SFRJ da su bili tlačeni u njoj nisu.... :oops:
Dok nije smijenjen Rankovic, nisu smjeli ni prdnuti. Jedan moj prijatelj Albanac, inace veliki patriota, mi je prilikom jednog razgovora rekao "Tito nam je bio dobar. Ali da nas je priznao kao konstituivan narod i Kosovo kao republiku gotovo sam siguran da bi stvari u Jugoslaviji bile mnogo drugacije. Tad bi bio odlican". Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
5 0 5

#3315 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 14:32, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#3316 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Ommadawn wrote:Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
Pusti šuplju nikad im ne bi bilo po volji, čuj konstitutivan narod :-) sve su jarane imali. Sve! Ništa manje prava u Jugi nego ostali narodi. A što se tiče pobune pa moje deda je još 49te sa milicijom išao dole da smiruju nerede i razgone preostalu bandu balista. Duže se KNOJ gonio sa balistima nego sa svom ostalom bandom što je bila ostala nakon rata. Imali škole i univerzitet na maternjem jeziku a velika većina ih bila nepismena....uostalom pitaj nekoga ko je služio JNA on će ti sve reći.
skupljac_zeljeza

#3317 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Lajavikrelac wrote:
Paul F. wrote:
Prve demonstracije su sdudenti poveli još davne 1968. u jesen sa zahtjevom da Kosovo postane republika, ali ih je JNA do sutradan rastjerala. Sljedeće su bile u proljeće 1981. koje su isto poveli studenti, a pridružili im se i radnici, ali i njih je rastjerala JNA jer milicija nije bila sposobna i nakon nekoliko sedmica ganjanja po ulicama.

Image
Domaci izdajnik

#3318 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Od 81 na Kosovu su stalno bile prisutne ZOM SFRJ. Da ne bi vojska izlazila. E protiv toga su se Slovenci prvo pobunili, em slali pare em slali miliciju na Kosovo...
omar little

#3319 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by omar little »

jest, jest, srbi manjina nikakvih funkcija na kosovu nisu imali. sve go albanac bio na vlasti.
Ali Kemal

#3320 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

Ommadawn wrote:Dok nije smijenjen Rankovic, nisu smjeli ni prdnuti. Jedan moj prijatelj Albanac, inace veliki patriota,
Jugoslovenski patriota :hm:
Ommadawn wrote:mi je prilikom jednog razgovora rekao "Tito nam je bio dobar. Ali da nas je priznao kao konstituivan narod i Kosovo kao republiku gotovo sam siguran da bi stvari u Jugoslaviji bile mnogo drugacije. Tad bi bio odlican". Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
A sta je tom tvom patrioti falilo inace u zivotu sto Kosovo nije bila republika :oops:
detroit-mercy

#3321 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

5 0 5 wrote:
Banksy wrote: Teško. Granicu ipak prelaziš s plavim, a ne crvenim pasošem, a to se jedino računa. Uzdravlje.
to je istina. i sreca je da je tako. ali pogledaj jos jednom naslov ove teme, pa mi reci, sta ti mislis. da li bi danas izabrao politicko, teritorijalno uredjenje i zavnobihski ustav republike bosne i hercegovine ili danasnje bosne i hercegovine?
Je li to meni promaklo da smo mi bili pred ovim izborom pa se odlucili na ovo drugo. Ja samo znam da je jedno jutro puklo i da sam se probudio a oko mene naoruzani ljudi :mrgreen:. Nije tu bilo nikakvog izbora osim ako ti ne znas za neki :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3322 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

skupljac_zeljeza wrote:
Probosanske snage su se borile protiv ovakvog uređenja i ginule za opstanak države BiH, ali ko je nas pitao? Ili potpisuj Dejton ili idi kući pa nastavi ratovati, ali ne smiješ ući u Banja Luku.
Kakva bolan Banjaluka :-)
detroit-mercy

#3323 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Ali Kemal wrote:
Ommadawn wrote:Dok nije smijenjen Rankovic, nisu smjeli ni prdnuti. Jedan moj prijatelj Albanac, inace veliki patriota,
Jugoslovenski patriota :hm:
Ommadawn wrote:mi je prilikom jednog razgovora rekao "Tito nam je bio dobar. Ali da nas je priznao kao konstituivan narod i Kosovo kao republiku gotovo sam siguran da bi stvari u Jugoslaviji bile mnogo drugacije. Tad bi bio odlican". Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
A sta je tom tvom patrioti falilo inace u zivotu sto Kosovo nije bila republika :oops:
Apriori su Siptari iridentisti i razbijaci Juge a braca su cuvali Jugu :-) .
Cuj, sta mu je falilo u zivotu, sve mu je bilo potaman ko i nama pa po pickici dobili :mrgreen: .
Ali Kemal

#3324 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ali Kemal »

detroit-mercy wrote:
5 0 5 wrote:
Je li to meni promaklo da smo mi bili pred ovim izborom pa se odlucili na ovo drugo. Ja samo znam da je jedno jutro puklo i da sam se probudio a oko mene naoruzani ljudi :mrgreen:. Nije tu bilo nikakvog izbora osim ako ti ne znas za neki :mrgreen: .
Naravno da nije bilo izbora za obicne ljude, izbor je imao jedan mali i ograniceni broj ljudi koji je postao gospodar zivota i smrti u Bosni.
detroit-mercy wrote:Cuj, sta mu je falilo u zivotu, sve mu je bilo potaman ko i nama pa po pickici dobili :mrgreen: .
Koliko se sjecam nama je bilo potaman, kada njemu nije, te se pitam sta mu je to konkretno falilo zbog toga sto Kosovo nije bilo republika.
skupljac_zeljeza

#3325 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

_BataZiv_0809 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Kakva bolan Banjaluka :-)
Prve dvije minute...

Post Reply