Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prog321 wrote:Ovo je bolje nego sto bi bilo u velikoj Srbiji.
Srbi imaju patolosku mrznju prema muslimanima. Krive ih za 500 godina guzenja od Turaka.
Da su bosanski Muslimani pali opet u njihove ruke, bio bi jos gori krvavi pir.
Bosna ili smrt.
Bolje i smrt nego u velikoj Srbiji uz đenerale.
Mohamad Sissoko wrote:
Biserko, Bosna ili smrt je moj stav povodom velike Srbije, neke stvari do tebe nikad nece doprijeti.
Tebi ako je do velike Srbije, bujrum.
do velike srbije mi nije. ali mi nije ni do republike srpske. koja je realnost i rezultat mudre politike nasih predstavnika u prvoj polovini devedesetih godina proslog vijeka. i to sve poslije onolikih ljudskih zrtava, protjerivanja, masovnih grobnica, spaljivanja i klanja zivih ljudi. "velika srbija" u istoriji nikada nije bila na teritoriji bosne i hercegovina. ali danas jeste. i prostire se na pola drzave. uzdravlje.
Banksy wrote:
Teško. Granicu ipak prelaziš s plavim, a ne crvenim pasošem, a to se jedino računa. Uzdravlje.
to je istina. i sreca je da je tako. ali pogledaj jos jednom naslov ove teme, pa mi reci, sta ti mislis. da li bi danas izabrao politicko, teritorijalno uredjenje i zavnobihski ustav republike bosne i hercegovine ili danasnje bosne i hercegovine?
Probosanske snage su se borile protiv ovakvog uređenja i ginule za opstanak države BiH, ali ko je nas pitao? Ili potpisuj Dejton ili idi kući pa nastavi ratovati, ali ne smiješ ući u Banja Luku.
_BataZiv_0809 wrote:
Elem, Muslimana/Bosnjaka ima u Srbiji i Crnoj Gori, Sandzaku, pa me cisto zanima jedna komparativna analiza, jesu li to oni bili robovi, jesu li tlačeni, mučeni i odvođeni? Kako se to uklapa u tvoju hipotezu?
Kosovari jesu bili tlačeni i na kraju im je ukinuta autonomija, prije prvih sukoba. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji, Bosna bi se stavila u sličan položaj kao Kosovo.
Kosovari su se bunili od početka 80tih, kad je umro Tito, a čarki je bilo od kraja rata. Od 80tih su jedinice milicije iz čitave YU bile stalno prisutne na Kosmetu....Ukidanje autonomije trebaju zahvaliti Slobi, a prije toga je čitava Juga odvajala da bi se Kosovu obezbijedio socijalni mir. Imali na svom jeziku medije, natpise, ustanove i školstvo u SFRJ da su bili tlačeni u njoj nisu....
_BataZiv_0809 wrote:
Elem, Muslimana/Bosnjaka ima u Srbiji i Crnoj Gori, Sandzaku, pa me cisto zanima jedna komparativna analiza, jesu li to oni bili robovi, jesu li tlačeni, mučeni i odvođeni? Kako se to uklapa u tvoju hipotezu?
Kosovari jesu bili tlačeni i na kraju im je ukinuta autonomija, prije prvih sukoba. Ostankom u krnjoj Jugoslaviji, Bosna bi se stavila u sličan položaj kao Kosovo.
Kosovari su se bunili od početka 80tih, kad je umro Tito, a čarki je bilo od kraja rata. Od 80tih su jedinice milicije iz čitave YU bile stalno prisutne na Kosmetu....Ukidanje autonomije trebaju zahvaliti Slobi, a prije toga je čitava Juga odvajala da bi se Kosovu obezbijedio socijalni mir. Imali na svom jeziku medije, natpise, ustanove i školstvo u SFRJ da su bili tlačeni u njoj nisu....
Dok nije smijenjen Rankovic, nisu smjeli ni prdnuti. Jedan moj prijatelj Albanac, inace veliki patriota, mi je prilikom jednog razgovora rekao "Tito nam je bio dobar. Ali da nas je priznao kao konstituivan narod i Kosovo kao republiku gotovo sam siguran da bi stvari u Jugoslaviji bile mnogo drugacije. Tad bi bio odlican". Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
Ommadawn wrote:Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
Pusti šuplju nikad im ne bi bilo po volji, čuj konstitutivan narod sve su jarane imali. Sve! Ništa manje prava u Jugi nego ostali narodi. A što se tiče pobune pa moje deda je još 49te sa milicijom išao dole da smiruju nerede i razgone preostalu bandu balista. Duže se KNOJ gonio sa balistima nego sa svom ostalom bandom što je bila ostala nakon rata. Imali škole i univerzitet na maternjem jeziku a velika većina ih bila nepismena....uostalom pitaj nekoga ko je služio JNA on će ti sve reći.
_BataZiv_0809 wrote:
Prve demonstracije su sdudenti poveli još davne 1968. u jesen sa zahtjevom da Kosovo postane republika, ali ih je JNA do sutradan rastjerala. Sljedeće su bile u proljeće 1981. koje su isto poveli studenti, a pridružili im se i radnici, ali i njih je rastjerala JNA jer milicija nije bila sposobna i nakon nekoliko sedmica ganjanja po ulicama.
Od 81 na Kosovu su stalno bile prisutne ZOM SFRJ. Da ne bi vojska izlazila. E protiv toga su se Slovenci prvo pobunili, em slali pare em slali miliciju na Kosovo...
Ommadawn wrote:Dok nije smijenjen Rankovic, nisu smjeli ni prdnuti. Jedan moj prijatelj Albanac, inace veliki patriota,
Jugoslovenski patriota
Ommadawn wrote:mi je prilikom jednog razgovora rekao "Tito nam je bio dobar. Ali da nas je priznao kao konstituivan narod i Kosovo kao republiku gotovo sam siguran da bi stvari u Jugoslaviji bile mnogo drugacije. Tad bi bio odlican". Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
A sta je tom tvom patrioti falilo inace u zivotu sto Kosovo nije bila republika
Banksy wrote:
Teško. Granicu ipak prelaziš s plavim, a ne crvenim pasošem, a to se jedino računa. Uzdravlje.
to je istina. i sreca je da je tako. ali pogledaj jos jednom naslov ove teme, pa mi reci, sta ti mislis. da li bi danas izabrao politicko, teritorijalno uredjenje i zavnobihski ustav republike bosne i hercegovine ili danasnje bosne i hercegovine?
Je li to meni promaklo da smo mi bili pred ovim izborom pa se odlucili na ovo drugo. Ja samo znam da je jedno jutro puklo i da sam se probudio a oko mene naoruzani ljudi . Nije tu bilo nikakvog izbora osim ako ti ne znas za neki .
skupljac_zeljeza wrote:
Probosanske snage su se borile protiv ovakvog uređenja i ginule za opstanak države BiH, ali ko je nas pitao? Ili potpisuj Dejton ili idi kući pa nastavi ratovati, ali ne smiješ ući u Banja Luku.
Ommadawn wrote:Dok nije smijenjen Rankovic, nisu smjeli ni prdnuti. Jedan moj prijatelj Albanac, inace veliki patriota,
Jugoslovenski patriota
Ommadawn wrote:mi je prilikom jednog razgovora rekao "Tito nam je bio dobar. Ali da nas je priznao kao konstituivan narod i Kosovo kao republiku gotovo sam siguran da bi stvari u Jugoslaviji bile mnogo drugacije. Tad bi bio odlican". Oni su se prvi pobunili. Kasnije Slovenci.
A sta je tom tvom patrioti falilo inace u zivotu sto Kosovo nije bila republika
Apriori su Siptari iridentisti i razbijaci Juge a braca su cuvali Jugu .
Cuj, sta mu je falilo u zivotu, sve mu je bilo potaman ko i nama pa po pickici dobili .
Banksy wrote:
Je li to meni promaklo da smo mi bili pred ovim izborom pa se odlucili na ovo drugo. Ja samo znam da je jedno jutro puklo i da sam se probudio a oko mene naoruzani ljudi . Nije tu bilo nikakvog izbora osim ako ti ne znas za neki .
Naravno da nije bilo izbora za obicne ljude, izbor je imao jedan mali i ograniceni broj ljudi koji je postao gospodar zivota i smrti u Bosni.
detroit-mercy wrote:Cuj, sta mu je falilo u zivotu, sve mu je bilo potaman ko i nama pa po pickici dobili .
Koliko se sjecam nama je bilo potaman, kada njemu nije, te se pitam sta mu je to konkretno falilo zbog toga sto Kosovo nije bilo republika.
skupljac_zeljeza wrote: