Novi rat

Locked
nosara

#3301 Re: Novi rat

Post by nosara »

Bodkin wrote:Ali dobri su ovi, i dalje ce uzimati puske i braniti se. Pa klocevi u iducem ratu cete napadati han pijesak i vlasenicu. Kakvo branjenje
To ce sesta flota sve pomlatit, kao i '92... :D
richard lavlje srce

#3302 Re: Novi rat

Post by richard lavlje srce »

LJudi ja sam Srbin.
Koji rat, ko će da ratuje po ovoj vrućini.
Druga stvar, za koliko dana ima resursa i treće najbitnije, šta bi u tim okolnostima donio novi rat ?
Kapaciteta za velike operacije nema, samim tim ni za bitne izmjene.

Dogadjaji su već dobrano odmakli prema istoku (Ukrajina-Arapski svijet) i nema teorije da se sad nešto dozvoli u pozadini.

Sutra će Srbija prodati svoj telekom, ući će jaki igrač a samim tim to znači i ulazak na tržište BiH.
Ko će da dozvoli da mu se neko zeza sa investicijom.

Dodik, koristi dogadjanje u Srebrenici i preko referenduma pritišće strance za ustupke.

Gledajte kako da preživite ovu vrućinu i naravno kao i uvjek bez obzira na vremenske prilike, vodite računa o ličnoj dobrobiti i dobrobiti svoje porodice.
nosara

#3303 Re: Novi rat

Post by nosara »

richard lavlje srce wrote:LJudi ja sam Srbin.
:lol:
L u c i f e r

#3304 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

bilo kakva slabost i popustanje ce ih samo ohrabriti
Upravo tako.

Citava ova izgubljena decenija zbog miletove kenjade je posljedica popustljivosti i defanzivnosti.

Napad je najbolja odbrana. Naravno mislim na prvenstveno politicko bojiste.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3305 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Bodkin wrote:Ali dobri su ovi, i dalje ce uzimati puske i braniti se. Pa klocevi u iducem ratu cete napadati han pijesak i vlasenicu. Kakvo branjenje
pa klocu jesi ti čuo da je napad najbolja odbrana
Bodkin

#3306 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

japin_mutapi wrote:
Ima i ta mjesta :D
radostan dan

#3307 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

a šta ćeš, nisi ti birO...dešava se, jebaji ga.
Alfons Kauders

#3308 Re: Novi rat

Post by Alfons Kauders »

Druga stvar, za koliko dana ima resursa i treće najbitnije, šta bi u tim okolnostima donio novi rat ?

Dogadjaji su već dobrano odmakli prema istoku (Ukrajina-Arapski svijet) i nema teorije da se sad nešto dozvoli u pozadini.

Sutra će Srbija prodati svoj telekom, ući će jaki igrač a samim tim to znači i ulazak na tržište BiH.
Ko će da dozvoli da mu se neko zeza sa investicijom.

Dodik, koristi dogadjanje u Srebrenici i preko referenduma pritišće strance za ustupke.

Gledajte kako da preživite ovu vrućinu i naravno kao i uvjek bez obzira na vremenske prilike, vodite računa o ličnoj dobrobiti i dobrobiti svoje porodice.
Upravo to i radimo.

Nikad vise 1992.
mmaar

#3309 Re: Novi rat

Post by mmaar »

Bodkin wrote: Bosnjacka odgovornost za ucesce u ndh je kolektivna. Hrvatska odgovornost za ndh i 92 je kolektivna. Kakva gomila gluposti. Postoji samo licna odgovornost. Kolektivnu furas jer danas, 2015, odgovara. 1955 ne bi odgovarala :wink:
Bosnjacka uloga u NDH je bila krajnje minorna i ogromna vecina Bosnjaka je bilo kontra NDH i suprostavila se ustaskim zlocinima, nego sto ih je bilo uz NDH. Jednako je i dobar dio hrvatskog naroda ustao protiv NDH, dok su Milosevic, Karadzic, Martic i Babic, imali gotovo pa 100% podrsku, uz izuzetak casnih pojedinaca. Kolektivna odgovornost naravno da postoji, jer nije genocid kafanska tuca da za nju bude odgovorno "par budala" kako zelite predstaviti, ali ne u smislu krivice cjelokupnog naroda, vec odgovornosti struktura, kulture, ideologije, institucija koji su dovele do genocida. I u slucaju nacisticke Njemacke i u slucaju NDH postojala je kolektivna odgovornost, osudjeni su ideologija, institucije, drzava i kultura koje su doveli do zla i provodile zlo. Jednako tako, za dobro svih, pa i srpskog naroda se mora osuditi i velikosrpska ideologija i kultura i institucije koje su provodile svo zlo i pocinile cak i genocid, a koliko je i sta osudjeno vidimo i po komentarima salonaca ovdje, obicnih ljudi, ne politicara, pa i ovoj najnovijoj mitomanskoj nebulozi da je Crkva Bosanska bila pravoslavna :lol: ili konstantnom relativiziranju krivice i negiranju genocida. Svjedoci smo svakodnevno da se znacajan dio jos nije odmakao od Kosovskog boja i svih onih ideoloskih matrica koje su stajale iza pokolja koji su u ime pravoslavlja i srpstva cinjeni kroz historiju od cara Dusana do Mladica. Bez suocavanja sa prosloscu i ideologijom koja je dovela do zla, sve ostalo je samo hranjenje zla.
Last edited by mmaar on 18/07/2015 19:55, edited 2 times in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3310 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Bodkin wrote:
japin_mutapi wrote:
Ima i ta mjesta :D
šalu na stranu ali ovo je vrlo ozbiljna situacija
kako alfons gore opisa - masa povezanih događaja koji će na kraju dovesti do oružanog sukoba

niti jedan rat nije počeo u jednom danu i zbog jednog razloga tako neće ni ovaj eventualni novi
Bodkin

#3311 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:
a šta ćeš, nisi ti birO...dešava se, jebaji ga.
Hvala ti majko sto nisam srbin!
sWeeT_Companion

#3312 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

Imena naroda se pišu velikim početnim slovom. To nije stvar ukusa, već pravopisa.
Bodkin

#3313 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Nisu zasluzili srbi da se pisu velikim slovom!!
junior3

#3314 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Nemoj to pričati? :D
tandmand

#3315 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Alfons Kauders wrote: Svaki sarajevski politicar koji pristane na bilo kakav kompromis u ovom slucaju zapravo pristaje na odmotavanje klupka koje vrlo lako moze dovesti do rata. Ne bi bio pocetak rata u smislu "hajmo ratovat" ili "sutra pocinje rat", vec bi se radilo o masi povezanih dogadjaja i incidenata koji bi na kraju kulminirali u sirem oruzanom sukobu.
Evo ga Bakir, sticajem historijskih okolnosti koje nikako nije htio, morati će da preuzme odgovornost. Taktika piškit-ću-kakit-ću kod velikosrba ne pije vode, nema više nezamjeranja i praznih apela. Jarane htio si funkciju, dobar audi, slikati se ... sad stani pred narod. Pokaži kičmu ili daj ostavku.
tandmand

#3316 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Ako si pripadnik policije RS, član SNSD ili na neki drugi način primaš platu iz budžeta, tvoj interes je da čuvaš svog poslodavca koji će ti narediti da ideš i po vrućini. :izet:
Ima li neko podatak koliko ima ljudi pripadnika raznih policijskih agencija, OS BiH i ostalih u državnoj službi sposobnih za rat?
richard lavlje srce wrote:Druga stvar, za koliko dana ima resursa i treće najbitnije, šta bi u tim okolnostima donio novi rat ?
Upravo tako, to ne bi ličilo na prošli rat, već bi se koristila ograničena sredstva koja bi izazivala opštu nesigurnost i kolaps. Nešto slično prvoj fazi ukrajinskog rata.
Last edited by tandmand on 18/07/2015 20:11, edited 2 times in total.
minderpuza

#3317 Re: Novi rat

Post by minderpuza »

Jos imam poslijedice od proslog rata 92-95, svaka promjena vremena ubise zglobovi, nesanice i nocne more raskomadanih ljudskih tijela na Markalama, dakle ne prizeljkujte ukoliko niste spremni na odredjene poslijedice koje cete, ko prezivi, nositi do groba. Na balkanu je otprilike svakih 50tak godina rat, pa se ne treba ni plaho nadati nekom vjecitom miru. Iako je bilo kakav mir bolji od rata, smatram da se treba spavati s jednim okom otvorenim...
Drinski

#3318 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Bodkin wrote: Bosnjacka odgovornost za ucesce u ndh je kolektivna. Hrvatska odgovornost za ndh i 92 je kolektivna. Kakva gomila gluposti. Postoji samo licna odgovornost. Kolektivnu furas jer danas, 2015, odgovara. 1955 ne bi odgovarala :wink:
Ako su Bosnjaci i Hrvati na demokratski nacin 1941.g., izabrali vlast ko srbijanci Milosevica 1990.godine onda su i oni kolektivno odgovorni u politickom smislu.
triiksa

#3319 Re: Novi rat

Post by triiksa »

Drinski wrote:
Ako su Bosnjaci i Hrvati na demokratski nacin 1941.g., izabrali vlast ko srbijanci Milosevica 1990.godine onda su i oni kolektivno odgovorni u politickom smislu.
Ovo je vec zajeban argument posto fakat NDH nije prosla nijedan izborni ciklus.
Bodkin

#3320 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

triiksa wrote:
Drinski wrote:
Cuj na demokratski nacin :mrgreen: sali se drinski malo. Znaci bosnjaci sandzaka su kolektivno odgovorni jer su izglasali slobu. Ali sirijci nisu kolektivno odgovorni jer asad nije demokratski izabran. ili jeste? Ko ce ga znati ovih dana :mrgreen:
triiksa

#3321 Re: Novi rat

Post by triiksa »

Bodkin wrote:
triiksa wrote:
Drinski wrote: Ako su Bosnjaci i Hrvati na demokratski nacin 1941.g., izabrali vlast ko srbijanci Milosevica 1990.godine onda su i oni kolektivno odgovorni u politickom smislu.
Cuj na demokratski nacin :mrgreen: sali se drinski malo. Znaci bosnjaci sandzaka su kolektivno odgovorni jer su izglasali slobu. Ali sirijci nisu kolektivno odgovorni jer asad nije demokratski izabran. ili jeste? Ko ce ga znati ovih dana :mrgreen:
Sirijci nisu relevantan primjer posto vecina onih koji nisu glasali za Asada ratuje protiv njega (plus jos neki, al' to je vec druga prica...). Vecina ljudi ne shvata odgovornost koju nosi sa sobom pravo izbora u parlamentarnoj demokratiji. Ja prvi sam bojkotovao sve izbore u zadnjih 15 godina i naravno da sam odgovoran za cinjenicu da su se budaletine dokopale vlasti.
Drinski

#3322 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Bodkin wrote:
triiksa wrote:
Drinski wrote: Ako su Bosnjaci i Hrvati na demokratski nacin 1941.g., izabrali vlast ko srbijanci Milosevica 1990.godine onda su i oni kolektivno odgovorni u politickom smislu.
Nemam pojma za Siriju i zivo me zaboli. S dr. strane, zna se ko je glasao za Slobodana i za koga su glasale sandzakije. Nije valjda da je sad strategija negiranje politicke podrske Slobodanu.
Bodkin

#3323 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

E cuj zna se :mrgreen: zna se da su svi srbi glasali za slobu ali da sve sandzaklije nisu. Po toj logici svi bosnjaci su glasali za sda jer je sda pobijedila. Znaci od 10 ljudi, 5 ne glasa. Od 5 kojih glasaju, 3 glasa za pobjednicku stranku i odjednom svih 10 odgovorno.

A da ne kazem da je taj argument glup jer ogranicava na zadnjih 40 godina. Opet naravno jer ti vremensko razdoblje odgovara :D
mmaar

#3324 Re: Novi rat

Post by mmaar »

Bosnjaci iz Sandzaka glasali za Milosevica :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meni je samo sokantno s kakvom lakocom se sluze podvalama i lazima, ali dobro Zlobrica rece...
L u c i f e r

#3325 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

mmaar wrote:Bosnjaci iz Sandzaka glasali za Milosevica :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meni je samo sokantno s kakvom lakocom se sluze podvalama i lazima, ali dobro Zlobrica rece...
:shock: :facepalm:

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Samo citiram coeka... :)
Locked