PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- avaks
- amar1994
#3302 Re: PC gamerske konfiguracije
znaci amd jos uvijek nema ekvivalent haswell-u a kamoli skylake-u
-
zippoo87
#3303 Re: PC gamerske konfiguracije
jest tanak AMD,nije ni cudo sto su intelovi procesori ovako skupi sada,nemaju konkurencijeavaks wrote:Hijerarhija:
http://www.tomshardware.com/reviews/cpu ... ,4312.html
recimo meni bi bio dovoljan neki i5 2500 cetverojezgreni ili neka AMDova zamjena za taj procesor ali kako vidim po piku,prilicno su skupe konfe sa ovakvim procesorom od AMDa
konfe sa intelovim i5 2500 su pojeftinile zato sto se u EU sada mijenjaju racunari u firmama i to se prodaje budiposto i vec po piku vidim da je navala tih office i workstation konfiguracija po piku,naravno sa slabim napajanjem i bez grafickih kartica
-
DonieBrasco
#3304 Re: PC gamerske konfiguracije
Mozda ako neke djelove zamjenis ti pomogne.zippoo87 wrote:evo mene opet
jos nisam nasao neku konfu koja bi mi mogla gurati naredni period a da nije pljacka
jucer sam usput svratio kod lika koji prodaje ovu konfu i racunar je kako se i oglasava,necujan i sobre specifikacije,samo ne znam je li i cijena realna
cijeni 560 KM
je li ovo realna cijena?
cinjenica je ad meni ova graficka ne sluzi nicemu kao ni wifi kartica a ono sto meni treba je dodatni pci x16 za zvucnu i usb 3.0 a to ima
ja bih kasnije kupio dodatnu graficku karticu,kada pocnem raditi ,napajanje je 400 W i ima jedan 4pin dodatak i znam da sam ogranicen sa tim po izboru grafickih
HP Z210 Workstation:
- Intel i7-2600 2nd gen 8x3.40 GHz,
- 12 GB DDR3 RAM,
- Ati FirePro V4800 up to 4 GB,
- 500 GB HDD,
- DVD RW, Wifi, Cardreader, Dport, USB 3.0...
-
zippoo87
#3305 Re: PC gamerske konfiguracije
ma budzet mi je vrlo skroman...prvo sam mislio do 500 KM sve uzeti,sa nekom starijom grafickom ali vidim da je to tesko,pretesko
pa kontam da uzmem nesto sada da valja a da kasnije nadogradjujem sto mi treba,prvenstveno graficku karticu
pa kontam da uzmem nesto sada da valja a da kasnije nadogradjujem sto mi treba,prvenstveno graficku karticu
- Maharadza
#3306 Re: PC gamerske konfiguracije
Normalno, nemaš šta "čekati" kada stalno nešto novo izlazi ali evo i ovaj kaby lake što izlazi početkom 2017. je socket 1151 tako da će moći i na ove skylake matične!DonieBrasco wrote:Po ovome sto sam ja na google gledao nece cofeelake izaci do 2018. a opet i kad izadje, bit ce i novi cipset sto ce znaciti da ces morati i novu maticnu da kupis radi socketa, a kod nas u BiH sad hardver nije jeftin tada nece biti sigurno pogotovo kada nove stvari dođu.
Tako ide u nadogled, tehnologija napreduje a sve cekas i cekas da kupis a sve bude skuplje na kraju odustanes.
- Qler
#3307 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja imam FX-8350 i jos mi nije nigdje pravio problem... sve radi
samo me malo koci R9 270x GPU...
- aditon
#3308 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa dobro, ovakvi testovi i komparacije se mogu praviti u nedoglede ali jedino što je bitno je kako se u praksi ponaša Intel-ov ondnosno AMD-ov procesor. A u praksi za svakodnevni rad nemam nikakve razlike, tako da nije niti može biti opravdana razlika u cijeni između procesora ova dva brenda. Razlika u cijeni između Intela i AMD-a je ustvari "porez na budale" jer za svakodnevni rad zaista nemam potrebe izdvajati i 100% više novca kad u konačnici bolje preformanse nečeš primjetiti. Naravno, za složenije operacije koje bi se vršile na kompjuteru, svkako da je, u tom slučaju, izbor jasan.
- boogy
#3309 Re: PC gamerske konfiguracije
Predstavljanje AMD ZEN procesora i AM4 platforme je predviđeno za CES 2017 - od 5. do 8. januara 2017.
Prodaja kreće od 17. januara 2017.
Mislim da AMD ima šta ponuditi po povoljnim cijenama.
Zen can be easily clocked to 4.2 GHz on conventional means, and up to 5 GHz with LN2.
http://www.overclock.net/t/1616272/tech ... ds-for-300
Performance on Par With Core i7-6850K at $250-$300 US Pricing
http://wccftech.com/amd-zen-summit-ridg ... nch-rumor/
What AMD is up to with Zen?
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5 ... sscussion/

Prodaja kreće od 17. januara 2017.
Mislim da AMD ima šta ponuditi po povoljnim cijenama.
Zen can be easily clocked to 4.2 GHz on conventional means, and up to 5 GHz with LN2.
http://www.overclock.net/t/1616272/tech ... ds-for-300
Performance on Par With Core i7-6850K at $250-$300 US Pricing
http://wccftech.com/amd-zen-summit-ridg ... nch-rumor/
What AMD is up to with Zen?
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5 ... sscussion/

-
zippoo87
#3310 Re: PC gamerske konfiguracije
dogovorio sam se sa ovim prodavacem i oko cijene...izbaciti ce wifi karticu i graficku i onda trazi 450 KM i to mi je prihvatljiva cijena a kasnije kada mi dodju neke svjeze pare,uzeti cu i neku graficku u rangu gtx 750ti i koja mogne na napajanje od 400W
danas idem po centralnu
najbitnije mi je da ima usb 3.0 i dodatni pci x16 utor za zvucnu karticu,da ne moram i zvucnu novu kupovati,kada mi je ova moja sasvim dovoljna
danas idem po centralnu
najbitnije mi je da ima usb 3.0 i dodatni pci x16 utor za zvucnu karticu,da ne moram i zvucnu novu kupovati,kada mi je ova moja sasvim dovoljna
zippoo87 wrote: cijeni 560 KM
je li ovo realna cijena?
cinjenica je ad meni ova graficka ne sluzi nicemu kao ni wifi kartica a ono sto meni treba je dodatni pci x16 za zvucnu i usb 3.0 a to ima
ja bih kasnije kupio dodatnu graficku karticu,kada pocnem raditi ,napajanje je 400 W i ima jedan 4pin dodatak i znam da sam ogranicen sa tim po izboru grafickih
HP Z210 Workstation:
- Intel i7-2600 2nd gen 8x3.40 GHz,
- 12 GB DDR3 RAM,
- Ati FirePro V4800 up to 4 GB,
- 500 GB HDD,
- DVD RW, Wifi, Cardreader, Dport, USB 3.0...
-
DonieBrasco
#3311 Re: PC gamerske konfiguracije
Evo za vas koji imate namjeru uzimati ovu karticu.
-
made_in_sarajevo
#3312 Re: PC gamerske konfiguracije
da ne otvaram novu temu,a ova je nekako priblizna
da li je moguce i kako i sta je sve potrebno da povezem dvije centralne na jedan monitor ali te dvije centralne treba da rade kao jedna ili nek je jedna centralna glavna ali da je druga tu kao pomoc da gura brzinu,memoriju zavisi sta treba?
ne treba mi za igrica, treba mi za corel i autocad prvenstveno,a imam viska centralnu koja je ista kao i trenutna koju koristim pa mi prahnulo da vidim moze li se to kako povezati da malo ubrzam rad
ne moze ubaciti vise rama i slicno jer maticna ne podrzava, barem tako google kaze
da li je moguce i kako i sta je sve potrebno da povezem dvije centralne na jedan monitor ali te dvije centralne treba da rade kao jedna ili nek je jedna centralna glavna ali da je druga tu kao pomoc da gura brzinu,memoriju zavisi sta treba?
ne treba mi za igrica, treba mi za corel i autocad prvenstveno,a imam viska centralnu koja je ista kao i trenutna koju koristim pa mi prahnulo da vidim moze li se to kako povezati da malo ubrzam rad
ne moze ubaciti vise rama i slicno jer maticna ne podrzava, barem tako google kaze
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3313 Re: PC gamerske konfiguracije
prvo kupiš sekundarno...
-
zippoo87
#3314 Re: PC gamerske konfiguracije
pozdrav raja
jucer sam kupio polovnu centralnu i usput dobijem i zvucnu asus xonar dx i sada sam pokusao da instaliram zvucnu,kad vidim da trazi dodatno napajanje ,4 pina
problem je sto je ovo brend name HP z210 workstation i izgleda da ova njihova napojna nema dodatni 4 pin kabel
napojna je 400W
od slobodnih ima samo molex i nesto sa 6 rupica,ne znam je li to 6 pin dodatni za graficku,ali tako mi lici,pise na njemu P6
ima li se gdje kod nas kupiti molex to 4 pin kabel i ako ima gdje
ovako mi treba ali bi valjalo da je dugo,jer ima poprilicno udaljenosti od molexa do zvucne
i zna li neko kakve su ove xonar zvucne,u starom kompu imam sound blaster audigy 2 i sa njom je puno bolji zvuk nego sa maticne prole zvucne a koristim kucno kino 5.1 ali preko sterea

jucer sam kupio polovnu centralnu i usput dobijem i zvucnu asus xonar dx i sada sam pokusao da instaliram zvucnu,kad vidim da trazi dodatno napajanje ,4 pina
problem je sto je ovo brend name HP z210 workstation i izgleda da ova njihova napojna nema dodatni 4 pin kabel
napojna je 400W
od slobodnih ima samo molex i nesto sa 6 rupica,ne znam je li to 6 pin dodatni za graficku,ali tako mi lici,pise na njemu P6
ima li se gdje kod nas kupiti molex to 4 pin kabel i ako ima gdje
ovako mi treba ali bi valjalo da je dugo,jer ima poprilicno udaljenosti od molexa do zvucne
i zna li neko kakve su ove xonar zvucne,u starom kompu imam sound blaster audigy 2 i sa njom je puno bolji zvuk nego sa maticne prole zvucne a koristim kucno kino 5.1 ali preko sterea

Last edited by zippoo87 on 22/11/2016 12:42, edited 1 time in total.
-
Mega Man X
#3315 Re: PC gamerske konfiguracije
"Jucer sam danas" 
- fortaleza
#3316 Re: PC gamerske konfiguracije
Sto bi mi preporucili za nekih 700 KM, igre bih igrao ponekad, ne mora biti na high detaljima. Koristim odredjene alate, visual studio, eclypse, IDE... Malo steka na starom laptopu. Mislio sam uzimati preko pika, koji je best buy za te novce? Ispao sam iz ovog, pa ne pratim vise.
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
-
zippoo87
#3317 Re: PC gamerske konfiguracije
haha sinoc postavio temu na drugom kompu pa sada samo kopiraoMega Man X wrote:"Jucer sam danas"
- zforumas
#3318 Re: PC gamerske konfiguracije
Prodas obje i kupis jednu kako treba. Nema ti druge opcije.made_in_sarajevo wrote:da ne otvaram novu temu,a ova je nekako priblizna![]()
da li je moguce i kako i sta je sve potrebno da povezem dvije centralne na jedan monitor ali te dvije centralne treba da rade kao jedna ili nek je jedna centralna glavna ali da je druga tu kao pomoc da gura brzinu,memoriju zavisi sta treba?![]()
ne treba mi za igrica, treba mi za corel i autocad prvenstveno,a imam viska centralnu koja je ista kao i trenutna koju koristim pa mi prahnulo da vidim moze li se to kako povezati da malo ubrzam rad![]()
-
DonieBrasco
#3319 Re: PC gamerske konfiguracije
Sta je ovo po PIK-u kucista bezobrazno skupa ... 
- REDDEVILS
#3320 Re: PC gamerske konfiguracije
Raja koliko ste vi čekali vremena da dođe neka komponenta sa pika evo ja sam narucio centralnu prije petnaest dana i jos ništa ne dolazi koliko bi vremenski trebao čekati pa da zovem da vidim do čega je inače sam centralnu naručio 9.11.2016 i jos ništa 
- amar1994
#3321 Re: PC gamerske konfiguracije
ja bi se zahvalio i odustaoREDDEVILS wrote:Raja koliko ste vi čekali vremena da dođe neka komponenta sa pika evo ja sam narucio centralnu prije petnaest dana i jos ništa ne dolazi koliko bi vremenski trebao čekati pa da zovem da vidim do čega je inače sam centralnu naručio 9.11.2016 i jos ništa
- Maharadza
#3322 Re: PC gamerske konfiguracije
I ja bih, mislim ako je prodavač nema neka ti odmah kaže ili barem kada možeš očekivati istu! Ako to ne čini, znači da je neozbiljan i da te vuče za nos, tako da bih ja to odmah nabio i nastavio potragu...a ima ih hvala Bogu bruka po pik-u!amar1994 wrote:ja bi se zahvalio i odustaoREDDEVILS wrote:Raja koliko ste vi čekali vremena da dođe neka komponenta sa pika evo ja sam narucio centralnu prije petnaest dana i jos ništa ne dolazi koliko bi vremenski trebao čekati pa da zovem da vidim do čega je inače sam centralnu naručio 9.11.2016 i jos ništa![]()
- REDDEVILS
#3323 Re: PC gamerske konfiguracije
Zvao sam ga sad i kazemi da mu jos centralna nije stigla a na početku mi je rekao 10-15 dana Se ceka a danas je taj 15 dan. Uglavnom cekacu do petka pa cu vidjet stacu dalje jer ako kaže 15 dana onda NEK bude tako a ne da me vuče za nos a inače ima dosta pozitivnih dojmova.Maharadza wrote:I ja bih, mislim ako je prodavač nema neka ti odmah kaže ili barem kada možeš očekivati istu! Ako to ne čini, znači da je neozbiljan i da te vuče za nos, tako da bih ja to odmah nabio i nastavio potragu...a ima ih hvala Bogu bruka po pik-u!amar1994 wrote:ja bi se zahvalio i odustaoREDDEVILS wrote:Raja koliko ste vi čekali vremena da dođe neka komponenta sa pika evo ja sam narucio centralnu prije petnaest dana i jos ništa ne dolazi koliko bi vremenski trebao čekati pa da zovem da vidim do čega je inače sam centralnu naručio 9.11.2016 i jos ništa![]()
-
DonieBrasco
#3324 Re: PC gamerske konfiguracije
Kod koga si narucio da mi ostali znamo za ubuduce ?
Jesu li ti drugi djelovi stigli za sta si se odlucio ?
- REDDEVILS
#3325 Re: PC gamerske konfiguracije
Kod Mickey84 a mislio sam kod njeg uzimati i ssd i napojnu uglavnom cekacu do petka a onda cu ga nazvati i pitati dali on meni može da ispostavi centralnu ako ne da tražim dalje, a jos sam mu odmah poslao podatke i nazvao ga da se lik uvjeri da ga ne zezam a on izgleda mene zeza kad je u pitanju centralna.DonieBrasco wrote:Kod koga si narucio da mi ostali znamo za ubuduce ?