dale cooper wrote:Da, trudim se da volim ljude generalno.insomnia78 wrote:Vidi ovog feminiziranig sto se zad’o
Ti garant volis i imigranteIako je ponekad teško moram priznati, posebno kad vidiš koliko ima
ciničnih šupaka na svijetu.Ali pretpostavljam da su i oni postali takvi iz nekog razloga.
Danasnji "feminizam"
-
kakavdanakneiskustvu
#3301 Re: Danasnji "feminizam"
-
kakavdanakneiskustvu
#3302 Re: Danasnji "feminizam"
triconja wrote:Nikad nece bit ljudi jednaki, pa cim ti kaze da i u raju nece bit jednaki a bogami ni u paklu onda sta mozes ocekivat na ovom svijetu?dale cooper wrote:Ja nisam ni za jedno ni za drugo. Ja sam za punu ravnopravnost, uzajamno poštovanje, razumijevanje i harmonijusadie_forever wrote:necemo o tome![]()
no poenta je da je tesko srusit patrijarhat a matrijarhat nije prirodan
među spolovima, ali i među ljudima generalno. Ali mi se čini da smo još jako daleko od svega toga...nažalost
jebote pa zar neko i danas vjeruje u te bajke
- MarlboroGold
#3303 Re: Danasnji "feminizam"
Istinska ravnopravnost se samo može postići kada se svi stereotipi razbiju. Međutim, to se nikad neće desiti. Možemo se samo što više kretati prema tome, ali nikad nećemo dostići takvo stanje u društvu.
- Bloo
- Globalna šefica
#3304 Re: Danasnji "feminizam"
...and we shall die trying!MarlboroGold wrote:Istinska ravnopravnost se samo može postići kada se svi stereotipi razbiju. Međutim, to se nikad neće desiti. Možemo se samo što više kretati prema tome, ali nikad nećemo dostići takvo stanje u društvu.
*Ode da se raznese C4 sa ostalim triggerovanim feminazistkinjama*
- MarlboroGold
#3305 Re: Danasnji "feminizam"
Ustvari može...

- Bloo
- Globalna šefica
#3306 Re: Danasnji "feminizam"
A tek tri ratna drugatriconja wrote: Zamisli kako bi izgledalo da je all quiet on the western front isprican iz zenske perspektive, tj. perspektive zenskog vojnika (a vojnici svi zenski, a muskinje po kuci ostalo)![]()
![]()
Ne bi tu bilo alkohola, muške drame, seksualnih odnosa...već PMS, ulošci, tamponi...
- MarlboroGold
#3307 Re: Danasnji "feminizam"
Pobile bi se međusobno 
- Bloo
- Globalna šefica
#3308 Re: Danasnji "feminizam"
Žao mi je što imaš takvo stereotipno, simplificirano viđenje o ženama.MarlboroGold wrote:Pobile bi se međusobno
- MarlboroGold
#3309 Re: Danasnji "feminizam"
To je bila šala, ali klanova bi bilo uglavnom zbog manje inteligentnih žena. Klanovi postoje i kod nas - obično bullies i njihove žrtve.Bloo wrote:Žao mi je što imaš takvo stereotipno, simplificirano viđenje o ženama.MarlboroGold wrote:Pobile bi se međusobno
- Bloo
- Globalna šefica
#3310 Re: Danasnji "feminizam"
I ja se zajebavam (vidi psujem!), a pogotovo jer je jedna od tema u samom romanu ljubav jednog lika prema ženi. Drugarstvo i ljubaF.MarlboroGold wrote:To je bila šala, ali klanova bi bilo uglavnom zbog manje inteligentnih žena. Klanovi postoje i kod nas - obično bullies i njihove žrtve.Bloo wrote:Žao mi je što imaš takvo stereotipno, simplificirano viđenje o ženama.MarlboroGold wrote:Pobile bi se međusobno
- triconja
#3311 Re: Danasnji "feminizam"
Ako mislis da je religija bajka, zajebo si se dobrano. Pa jedno 60 % ljudi vjeruje u te "bajke"kakavdanakneiskustvu wrote:triconja wrote: Nikad nece bit ljudi jednaki, pa cim ti kaze da i u raju nece bit jednaki a bogami ni u paklu onda sta mozes ocekivat na ovom svijetu?
jebote pa zar neko i danas vjeruje u te bajke
- S4mpion
#3312 Re: Danasnji "feminizam"
Uticaj supruge i majke nikad nije mogao biti ograničen do te mjere da bi se smatrao zanemarivim. Čak vjerujem i da ženskog masla ima puno više.dale cooper wrote:Da, pod diktatom patrijarhata u kojoj je uloga dodijeljena ženi bila striktno ograničena kao i smjernice odgoja.S4mpion wrote: Da, masovno odgajani od strane svojih majki, koje su, igrom slučaja, žene. Masovno radili stvari uz podršku svojih supruga, koje su takođe, igrom slučaja, žene.
Nema tu razdavajanja na muškarce i žene, svačijeg masla tu ima.
- S4mpion
#3313 Re: Danasnji "feminizam"
Ova definicija pokreta je stara barem 150 godina. Danas je taj pokret nešto sasvim drugo, nešto što blati onaj stari.dale cooper wrote:
Možda ne, ali to ne znači da se ne možemo zalagati, podržavati i stremiti prema stvarima koje vode ka tom cilju.
Napravljeno je čak i nekog progresa u tom smjeru. Zato mi nije jasno ovo pljuvanje po pokretu koji ima u svojoj
samoj srži poboljšanje prava i životnog standarda jednog ogromnog i iznimno važnog dijela ljudske populacije.
Od kad su nam to žene postala prijetnja umjesto majki, sestri i životnih partnera, ali i osoba koje žele iste
stvari za sebe koje mi muškarci svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo. Ostvarenje svojih snova i životnih
ciljeva koji nisu samo majčinstvo, nego i uspješna karijera kao i druge stvari.
- triconja
#3314 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro zapazanje sampion, sta mislis ko ima vise uticaja u odgoju djece il otac ili mati (kako sad tako i kroz historiju)?S4mpion wrote:Uticaj supruge i majke nikad nije mogao biti ograničen do te mjere da bi se smatrao zanemarivim. Čak vjerujem i da ženskog masla ima puno više.dale cooper wrote:Da, pod diktatom patrijarhata u kojoj je uloga dodijeljena ženi bila striktno ograničena kao i smjernice odgoja.S4mpion wrote: Da, masovno odgajani od strane svojih majki, koje su, igrom slučaja, žene. Masovno radili stvari uz podršku svojih supruga, koje su takođe, igrom slučaja, žene.
Nema tu razdavajanja na muškarce i žene, svačijeg masla tu ima.
- S4mpion
#3315 Re: Danasnji "feminizam"
Od onog što ja opažam u okolini, mati je ta koja dominantno usmjerava odgoj. Uzmemo li u obzir koliko su muškarci u prošlosti boravili van kuće, radili, a majke kući s djecom po čitav dan, nije teško zaključiti da njihov uticaj na odgoj djeteta nije ni blizu zanemarivog. Npr. kad pogledam video srpskog snajperiste koji hladno priča kako ubija djecu, a njegova mati cvjeta pored njega, meni je sve jasno.triconja wrote:Dobro zapazanje sampion, sta mislis ko ima vise uticaja u odgoju djece il otac ili mati (kako sad tako i kroz historiju)?S4mpion wrote: Uticaj supruge i majke nikad nije mogao biti ograničen do te mjere da bi se smatrao zanemarivim. Čak vjerujem i da ženskog masla ima puno više.
- triconja
#3316 Re: Danasnji "feminizam"
I bukvalno ispada, tj. implicira da je zenskinje direktno uticalo na razvoj drustva i svih sistema?S4mpion wrote:Od onog što ja opažam u okolini, mati je ta koja dominantno usmjerava odgoj. Uzmemo li u obzir koliko su muškarci u prošlosti boravili van kuće, radili, a majke kući s djecom po čitav dan, nije teško zaključiti da njihov uticaj na odgoj djeteta nije ni blizu zanemarivog. Npr. kad pogledam video srpskog snajperiste koji hladno priča kako ubija djecu, a njegova mati cvjeta pored njega, meni je sve jasno.triconja wrote:Dobro zapazanje sampion, sta mislis ko ima vise uticaja u odgoju djece il otac ili mati (kako sad tako i kroz historiju)?S4mpion wrote: Uticaj supruge i majke nikad nije mogao biti ograničen do te mjere da bi se smatrao zanemarivim. Čak vjerujem i da ženskog masla ima puno više.
- Bloo
- Globalna šefica
#3317 Re: Danasnji "feminizam"
To je to zlo iz sjene.triconja wrote: I bukvalno ispada, tj. implicira da je zenskinje direktno uticalo na razvoj drustva i svih sistema?
- triconja
#3318 Re: Danasnji "feminizam"
Dosta je lakse objasnit sto je neko nesto uradio nego kako je drustvo nastalo, jer u drugom slucaju bogami ima varijabli koje nisu logicne nikakoBloo wrote:To je to zlo iz sjene.triconja wrote: I bukvalno ispada, tj. implicira da je zenskinje direktno uticalo na razvoj drustva i svih sistema?
- sadie_forever
#3319 Re: Danasnji "feminizam"
Ja sam za ravnopravnost ali neki feministi hoce da izbrisu to sto nas je priroda stvorila drugacijim,i kako objasniti to sto djevojcice u vrticu govore djecaci su pametniji jaci znaju bolje? to nam je usadjeno,mislim da to nista lose nije.zena na drugim poljima dominira
-
kakavdanakneiskustvu
#3320 Re: Danasnji "feminizam"
triconja wrote:Ako mislis da je religija bajka, zajebo si se dobrano. Pa jedno 60 % ljudi vjeruje u te "bajke"kakavdanakneiskustvu wrote:triconja wrote: Nikad nece bit ljudi jednaki, pa cim ti kaze da i u raju nece bit jednaki a bogami ni u paklu onda sta mozes ocekivat na ovom svijetu?
jebote pa zar neko i danas vjeruje u te bajke![]()
![]()
kakve veze ima da i da ih je 90 %?,samo u bajkama neko prica sa zmijama,neko zatrudni a ne seksa se i tako te price za malu djecu
ovoliko smajlija u svakom tvom postu,to kontas da si neki jak argument imao ako imas sto vise smajlija?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 11/05/2018 14:05, edited 1 time in total.
- wewa
#3321 Re: Danasnji "feminizam"
sadie_forever wrote:Ja sam za ravnopravnost ali neki feministi hoce da izbrisu to sto nas je priroda stvorila drugacijim,i kako objasniti to sto djevojcice u vrticu govore djecaci su pametniji jaci znaju bolje? to nam je usadjeno,mislim da to nista lose nije.zena na drugim poljima dominira
jer vrticka djeca su zapravo jedina u stanju dati objektivan sud o svijetu
sta sve neces procitati na ovom forumu...
- triconja
#3322 Re: Danasnji "feminizam"
Ono u sta ljudi vjeruju nije bajka, pogotovo ako za ismijavanje toga mozes zavrsit alarahmetile kakva je to bajka? Sto sam ja cito nekad hans kristijana andersena koji je cista bajka ne moze se poredit sa religijama nikako. To sto stavljam visak smajlija bih prije okarakterisao kao OKP nego jakost argumentakakavdanakneiskustvu wrote:triconja wrote: Ako mislis da je religija bajka, zajebo si se dobrano. Pa jedno 60 % ljudi vjeruje u te "bajke"![]()
![]()
kakve veze ima da i da ih je 90 %?,samo u bajkama neko prica sa zmijama,neko zatrudni a ne seksa se i tako te price za malu djecu
ovoliko smajlija u svakom tvom postu,to kontas da si neki jak argument imao ako imas sto vise smajlija?
- dale cooper
#3323 Re: Danasnji "feminizam"
Interesantno. Ne vjeruješ da je ravnopravnost među spolovima ikada moguća, ali vjeruješ recimo da je svijet stvoren za sedam dana.triconja wrote:Ono u sta ljudi vjeruju nije bajka, pogotovo ako za ismijavanje toga mozes zavrsit alarahmetile kakva je to bajka? Sto sam ja cito nekad hans kristijana andersena koji je cista bajka ne moze se poredit sa religijama nikako. To sto stavljam visak smajlija bih prije okarakterisao kao OKP nego jakost argumentakakavdanakneiskustvu wrote:triconja wrote: Ako mislis da je religija bajka, zajebo si se dobrano. Pa jedno 60 % ljudi vjeruje u te "bajke"![]()
![]()
I ja onda ispadnem nerealističan.
- triconja
#3325 Re: Danasnji "feminizam"
Ja sam se davno izjasnio ko deista, znaci odbacujem bilo kakav pokusaj objasnjenja stvaranja i bozije prirode i to je todale cooper wrote:Interesantno. Ne vjeruješ da je ravnopravnost među spolovima ikada moguća, ali vjeruješ recimo da je svijet stvoren za sedam dana.triconja wrote: Ono u sta ljudi vjeruju nije bajka, pogotovo ako za ismijavanje toga mozes zavrsit alarahmetile kakva je to bajka? Sto sam ja cito nekad hans kristijana andersena koji je cista bajka ne moze se poredit sa religijama nikako. To sto stavljam visak smajlija bih prije okarakterisao kao OKP nego jakost argumenta![]()
I ja onda ispadnem nerealističan.
Postoji varijanta gdje bi mogli i muski i zenski bit 100% jednaki, a to je u slucaju da se skonta da za radjanje djece nije potrebno zensko, nego se moze nesto uz pomoc tehnologije skontat.