archi_a je su li ovo kadeti pol. akademije? vecinom su nekako mladi osim ovoga sto nema puske. po uniformama i puskama lice na svecani vod. bolje im stoje ove M16 nego one drvene PAP-ovke svecanog odjeljenja OS BiH.

Pa da ti odgovori čovjek koji je bio 4 godine policajac pošto se osjeća prozvanim...archi_a wrote:Samo zbog korektnosti i validnih informacija pišem, odnosno odgovaram. Ne zbog lika, već zbog onih koji eventualno dođu da pročitaju.Preko 300 ljudi u stroju, sa dugim cijevima. Ni jedan kadet nije u stroju (sa puškom), sve redovni policajci. Samo dio specijalnih jedinica angažovan, ostali na redovnim zadacima. Preko 40 specijalaca angažovano na izvođenju vježbe.
Jasna je mitomanija ili ti ga, kako "ratnik BRE" sam sebe neistinom ohrabruje. Isijava mržnja i podsmjeh, zbog nemoći, kratak dah, gušenje.
Mišljenje pojedinaca je baš, al baš relevantno kao neiscjeđen truleks i da je bar jedan dan bio policajac, ne bi nikad ovako pisao, jer bi znao da ovi u stroju, jesu, al baš baš zajebane face i da gdje ovi prođu tu trava sigurno ne raste više. I da sve ostalo ništa ne valja, ovima nemaš šta prigovoriti.
Al šta'š.
Alo bre cetnikPM72 wrote:
Pa da ti odgovori čovjek koji je bio 4 godine policajac pošto se osjeća prozvanim...
Dva voda Bosne ili Laste iz "mog vakta" bi ovo sve rastjeralo ko malu djecu.Ondašnji specijalci su bili iskusni,prekaljeni i sposobni- ovo sad je sve "vehdo" ,džaba im izbrijane glave,zajebane njuške i što oblete stadion za manje od minute i što izbaci 500 kg benča...
Vidjeh samo par sposobnih poput policajca zvanog "žvake",ovo ostalo je samo napucano ,nafurano i opremljeno da liči na specijalca.Ne znam o kakvoj mržnji pišeš i šta sebi umišljaš? Vježba ko vježba je sranje do bola i predstava za stranačke majmune koje su impresionirali vozilima i američkom opremom.
i kadeti su u stroju,gledaj malo bolje.Dobro pa nisu doveli vatrogasce,šumare i CZ ko Milorad...

Laste i Vikićevci su spasili Sarajevo i nemam namjeru da se s tobom raspravljam oko toga.Također,ne vrijeđam nikog nego cijenjenog forumaša poredim sa plemenitom i pametnom životinjom koja koristi svaku priliku da podbada.archi_a wrote:Šta su laste i vikićevci iznijeli na svojim plećima, a što drugi nisu? Znaš li ti kolika je linija fronte bila u Bosni i Hercegovini? Znaš li ti koliko je boraca, koliko glava svakodnevno nosilo nešto na svojim plećima? Ili po defoltu hoćeš reći da poznaješ sve, da si bio na svakom mjestu u svakom trenutku i da znaš ko je najhrabriji, najspremniji?!? Nemoj pričati bolan.
I bezveze ulazim u raspravu. Nema svrhe. U pravu si, neka drugi "čitaoci" procijene i vrednuju ono što pišemo.
I nije lijepo vrijeđati kolege forumaše. Završeno
P. S. Sjetio sam se poplava, i sjetio sam se koliko je ljudi spašeno, kako su na krovove kuća slijetali sa kantama i ukrcavali ugrožene. I nijedna žrtva nije bile usljed njihove pogrešne akcije. A ti nastavi i dalje. Oni su spašavali ljude, nisam siguran da si ti bio.
Šuti dobro je 10 helikoptera to je napredak, u onom jednom se vozala samo hanka paldum kad treba pjevat generalima, ali prvo se ranjenici izbace da uđe hanka, sa 10 komada napraviće čudo.PM72 wrote: To što ima 10 helikoptera u skladištu
Ja bih zaista volio da si ti u pravu ali nisi- vjeruj mi.Od 20 helikoptera koje su nam amerikanci donirali leti par komada,sa ostalih skidaju dijelove ko za tramvaje i trolejbuse.A oni transportni MI8 su u još gorem stanju...bilo ih je desetak (uključujući "miraz " iz VRS) od kojih leti samo dva...archi_a wrote: P. S. Uhvati se ti za onih 10 "ispravnih" u hangarima, a prešuti onih 10 spomenutih koji svakodnevno izvršavaju zadatke. Moraš priznati da je 10, puno više od tvoje tvrdnje da su ispravna samo 3 koja lete.
Sila smo!archi_a wrote:Nije da sam u pravu, nego sam u pravu!
Lete 4 uh1h, 3 mi8 i 3 gazele. Lete svakodnevno, u skladu sa operativnim planovima. I još 1 uh1h i jedan mi8 su osposobljeni.
samo da se nadovezem na ovo.archi_a wrote:Nije da sam u pravu, nego sam u pravu!
Lete 4 uh1h, 3 mi8 i 3 gazele. Lete svakodnevno, u skladu sa operativnim planovima. I još 1 uh1h i jedan mi8 su osposobljeni.
Ti si prijatelju smiješan oponent.PM72 wrote:Sila smo!archi_a wrote:Nije da sam u pravu, nego sam u pravu!
1 Mi8 - "miraz" VRS i sve tri gazele...