Prpa.ba wrote:Samo bih da jos jednom javno konstatujem da je nasa Vlast po volji narodu i najbolje sto imamo u svakom od resora. Da imamo pametnije i sposobnije, ti bi vladali. Da znamo bolje raditi biznis, radili bi. Ovo je nas nivo, uzivajmo.
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
-
The BEN10
#3301 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- General War
#3302 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Meni to nije jasno, da neko drugi ovo iskomentira pa hajd...ajd ovako da pitanje postavim kroz neku vrstu metafore: Dali ste ikakda posudili nekom prijatelju novac da se iscupa iz govana u svoj dobroj namjeri i sigurno necete osiromasit od toga ali vec suma je u pitanju, i tip vas izlevati al ono supacki (trosi vas novac da guzi, skupi restorani, skijanje...i jos iskenja koju protiv vas) da li bi VI:Banksy wrote:Apsolutno.Alfons Kauders wrote:
Ako opet krenu spaljivati zgrade zato jer im se ne svidja sta rade oni koje su sami izabrali, ja cu spremiti mezu, sve gledati na TV-u i navijati za nasilno razbijanje demonstracija - bojevom municijom.
a) Otisli i najebali mu se matere (cipelarenje, oduzimanje i ono malo sto mu je ostalo...i ostalo na mastu vam)
b) Ubili se, zato sto smatrate sebe krivim sto ste htjeli prijateljski postupiti?
Jebem mu mater, skoro pola stanovnistva nije ni glasalo...sto?...zato sto su vecina skontali da nema fajde...ja nisam bio jedan od tih da bude odmah jasno...sjecam se dobro ovdje na forumu savjeta, mozes glasati za pojedince...te ovaj te onaj dobar...i evo, dao glas Zeljku, i pojedince koji nisu uspjeli dokucit nii do odbora...cini mi se da sam na nagovor Corta dao glas Raguzu za predsjednistvo...ali bas birao, i tipovao za DF.
E jesam li ja kriv, sto sad zeljko zaposlio sve jarane i rodbinu na budjetsku sisu kad je glasove dobijao bas na suprotno, i zivo mu se jebe jel u vlasti ili ne. Bas pricam sa par prijatelja koji su mi rekli kako su im gazde dolazile i trazile da zaokruze njihove likove a i da slikaju glasacke listice kao potvrdu jer u suprotnom...sta mislite da ce im se desiti?...nemorate ni nagadjati SDA struja naslonjena na Banovice
Ma znate sta...moze meza zapeti za grlo a na TV nece biti signala ako nemate generator i svoju digitalnu antenu
-
Novak20
#3303 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Samo nek' je po zakonu.
Iz Vlade FBiH pojašnjavaju: Povećanje naknada sa 1 KM na 250 KM je samo usklađivanje i ništa više
http://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-vlade ... /160209109
Iz Vlade FBiH pojašnjavaju: Povećanje naknada sa 1 KM na 250 KM je samo usklađivanje i ništa više
- General War
#3304 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Novak20 wrote:Samo nek' je po zakonu.
..uskladjivanje sa evropskim normama
I onda se pitaju odakle terorizam, ISIS...i ona zvjerstva.
- strong69
#3305 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Reformski put poplocan je odlukama u korist javnog sektora a to je put u pakao i prezaduzenost u kojoj cemo grcati kao i mnogi drugi iz naseg komsiluka.
U sustini, nema smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru niti postoji program zbrinjavanja za takve (ne treba im jer nece biti smanjenja), nema smanjenja poreza i doprinosa, nema smanjenja kupovine automobila i luksuza za ministre, doci ce do povecanja akciza na gorivo za 0,10 KM/L, otvorice se prostor za uvoz poljoprivrednih proizvoda ukidanjem carina, poljoprivrednicima kasne poticaji po 2 godine pa mozemo racunati da cemo dobiti jos jednu socijalnu kategoriju od oko pola miliona ljudi, imamo najskuplji gas u regionu i za fizicka i pravna lica, imamo najskuplju struju u regionu (za privredne subjekte)...
Kako vrijeme odmice moj optimizam da ce Novalic, kao covjek iz privrede, nesto napraviti polako blijedi...
U sustini, nema smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru niti postoji program zbrinjavanja za takve (ne treba im jer nece biti smanjenja), nema smanjenja poreza i doprinosa, nema smanjenja kupovine automobila i luksuza za ministre, doci ce do povecanja akciza na gorivo za 0,10 KM/L, otvorice se prostor za uvoz poljoprivrednih proizvoda ukidanjem carina, poljoprivrednicima kasne poticaji po 2 godine pa mozemo racunati da cemo dobiti jos jednu socijalnu kategoriju od oko pola miliona ljudi, imamo najskuplji gas u regionu i za fizicka i pravna lica, imamo najskuplju struju u regionu (za privredne subjekte)...
Kako vrijeme odmice moj optimizam da ce Novalic, kao covjek iz privrede, nesto napraviti polako blijedi...
-
Drinski
#3306 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Eh, onda je u redu, sada mirno spavam.Novak20 wrote:Samo nek' je po zakonu.
-
howdy
#3307 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski mag
moze uradit nesto pametno?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3308 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
strong69 wrote:Reformski put poplocan je odlukama u korist javnog sektora a to je put u pakao i prezaduzenost u kojoj cemo grcati kao i mnogi drugi iz naseg komsiluka.
da je Fadilj Provalič ćoek za privrede tamo bi i osta.......ko što je skrko CIMOS tako če skrkat i Pederaciju...samo ne znam preko ćega če sad prat lovu ko što je to radijo preko FK Zvijezda Gradaćac
- edo_79
#3309 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
AFERIM JARANE..... POTPISUJEM OVO!!!JoseMujica wrote:strong69 wrote:Reformski put poplocan je odlukama u korist javnog sektora a to je put u pakao i prezaduzenost u kojoj cemo grcati kao i mnogi drugi iz naseg komsiluka.
da je Fadilj Provalič ćoek za privrede tamo bi i osta.......ko što je skrko CIMOS tako če skrkat i Pederaciju...samo ne znam preko ćega če sad prat lovu ko što je to radijo preko FK Zvijezda Gradaćac
- Styling
#3310 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ja se ne plasim Fadila nego njegovog savjetnika Mirascije. Like opasani mutan ko Dunav. Siva eminencija. On ovo sve i gura. Fadil je pravi blecak.howdy wrote:Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski magmoze uradit nesto pametno?
-
Drinski
#3311 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Curo, na cijelom forumu, ti si to jedina skuzila.Styling wrote:Ja se ne plasim Fadila nego njegovog savjetnika Mirascije. Like opasani mutan ko Dunav. Siva eminencija. On ovo sve i gura. Fadil je pravi blecak.howdy wrote:Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski magmoze uradit nesto pametno?
-
VjecitiStudent
#3312 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
A pride bio savjetnik i Nikšiću, koncentracija zla na jednom mjestu.Styling wrote:Ja se ne plasim Fadila nego njegovog savjetnika Mirascije. Like opasani mutan ko Dunav. Siva eminencija. On ovo sve i gura. Fadil je pravi blecak.howdy wrote:Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski magmoze uradit nesto pametno?
- edo_79
#3313 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/opci-kol ... /160210024
A sada spektakl ...... Lord Fadilj Gaf Novaljić potpisuje Opći kolektivni ugovor

A sada spektakl ...... Lord Fadilj Gaf Novaljić potpisuje Opći kolektivni ugovor
- Banksy
#3314 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Mislim i Desnici Radivojeviću ...VjecitiStudent wrote:A pride bio savjetnik i Nikšiću, koncentracija zla na jednom mjestu.Styling wrote:Ja se ne plasim Fadila nego njegovog savjetnika Mirascije. Like opasani mutan ko Dunav. Siva eminencija. On ovo sve i gura. Fadil je pravi blecak.howdy wrote:Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski magmoze uradit nesto pametno?
- Banksy
#3315 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ne bih nijedno. Prekrižila bih ga zauvijek i završila. Preporučujem i tebi isto.General War wrote:Meni to nije jasno, da neko drugi ovo iskomentira pa hajd...ajd ovako da pitanje postavim kroz neku vrstu metafore: Dali ste ikakda posudili nekom prijatelju novac da se iscupa iz govana u svoj dobroj namjeri i sigurno necete osiromasit od toga ali vec suma je u pitanju, i tip vas izlevati al ono supacki (trosi vas novac da guzi, skupi restorani, skijanje...i jos iskenja koju protiv vas) da li bi VI:Banksy wrote:Apsolutno.Alfons Kauders wrote:
Ako opet krenu spaljivati zgrade zato jer im se ne svidja sta rade oni koje su sami izabrali, ja cu spremiti mezu, sve gledati na TV-u i navijati za nasilno razbijanje demonstracija - bojevom municijom.
a) Otisli i najebali mu se matere (cipelarenje, oduzimanje i ono malo sto mu je ostalo...i ostalo na mastu vam)
b) Ubili se, zato sto smatrate sebe krivim sto ste htjeli prijateljski postupiti?
-
VjecitiStudent
#3316 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Elem, prilagodljiv svakoj podlozi, Zlatko Hurtic je dobio dostojnog nasljednika.Banksy wrote:Mislim i Desnici Radivojeviću ...VjecitiStudent wrote:A pride bio savjetnik i Nikšiću, koncentracija zla na jednom mjestu.Styling wrote:
Ja se ne plasim Fadila nego njegovog savjetnika Mirascije. Like opasani mutan ko Dunav. Siva eminencija. On ovo sve i gura. Fadil je pravi blecak.
-
sumirprimus
#3317 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ko bi reko da ce dovde dogurat...
Bosna i logika...
Bosna i logika...
-
sahara1428
#3318 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
FADILE OPROSTI UHVAĆEN SI U LAŽI...
- edo_79
#3319 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Mor'o si šarnut .....
te Fadile ..... OPROSTI JEBIGA .... TAKO TI GRAH PAO 
-
VjecitiStudent
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3321 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sedam ministara iz Vlade Federacije BiH svaki mjesec, uz redovnu plaću, naplate i po 820 KM, jer su članovi Upravnog odbora Fondacije Odraz, piše agencija Patria.
Fondaciju Odraz osnovala je 2001. godine Vlada FBiH, radi provedbe projekata ekonomskog razvoja i obnove ovog bh. entiteta. Na čelu Fondacije se nalazi Upravni odbor, sastavljen od sedam ministara iz Vlade FBiH. Predsjedavajući Upravnog odbora je ministar finansija FBiH.
Članovi Upravnog odbora Odraza nikada ranije nisu dobivali naknadu za rad u Odrazu, no ministri premijera Fadila Novalića tu praksu su promijenili! Članstvo u Upravnom odboru Odraza ministri sada mjesečno naplaćuju po oko 820 KM, koliko iznosi prosječna plaća u FBiH, a ministrica finansija Jelka Milićević naplaćuje i pet posto više nego ministri, jer je predsjedavajuća tog Upravnog odbora, piše Patria.
Članovi Upravnog odbora Odraza koje građani svaki mjesec plaćaju sa još jednom plaćom, uz ministricu Milićević, su ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača (SBB), ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić (SDA), ministrica kulture i sporta Zora Dujmović (HDZ), ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZ), ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić (SDA), ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić (SDA).
Vlada FBiH nedavno je uvela pravilo da ministri i njihovi pomoćnici imaju pravo i na 250 odnosno 300 KM mjesečno na ime odvojenog života, piše Patria.
- General War
#3322 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
...dobro, prekrizis ga i sad drugi vide da si laka meta za zajebati, i urade to isto...i ti ga opet prekrizis...i dokle tako?Banksy wrote:Ne bih nijedno. Prekrižila bih ga zauvijek i završila. Preporučujem i tebi isto.General War wrote: Meni to nije jasno, da neko drugi ovo iskomentira pa hajd...ajd ovako da pitanje postavim kroz neku vrstu metafore: Dali ste ikakda posudili nekom prijatelju novac da se iscupa iz govana u svoj dobroj namjeri i sigurno necete osiromasit od toga ali vec suma je u pitanju, i tip vas izlevati al ono supacki (trosi vas novac da guzi, skupi restorani, skijanje...i jos iskenja koju protiv vas) da li bi VI:
pricam o izborima i izbornim obecanjima...lako je zeljku prekrizit, kao sto je bilo i sdp...al eto drugog i pocne prodavati M pod B isto tako, ti mu das glas...i on cetiri godine handri
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3323 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kineska nova godina Majmuna...Umjesto odgovora, Novalić je kazao da je "danas svečani dan".
-
bumerangss
#3324 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Politika je qrvasahara1428 wrote:FADILE OPROSTI UHVAĆEN SI U LAŽI...
- iPod