FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
The BEN10

#3301 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

Prpa.ba wrote:Samo bih da jos jednom javno konstatujem da je nasa Vlast po volji narodu i najbolje sto imamo u svakom od resora. Da imamo pametnije i sposobnije, ti bi vladali. Da znamo bolje raditi biznis, radili bi. Ovo je nas nivo, uzivajmo. 8)
:evil:
General War

#3302 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ako opet krenu spaljivati zgrade zato jer im se ne svidja sta rade oni koje su sami izabrali, ja cu spremiti mezu, sve gledati na TV-u i navijati za nasilno razbijanje demonstracija - bojevom municijom.
Apsolutno.
Meni to nije jasno, da neko drugi ovo iskomentira pa hajd...ajd ovako da pitanje postavim kroz neku vrstu metafore: Dali ste ikakda posudili nekom prijatelju novac da se iscupa iz govana u svoj dobroj namjeri i sigurno necete osiromasit od toga ali vec suma je u pitanju, i tip vas izlevati al ono supacki (trosi vas novac da guzi, skupi restorani, skijanje...i jos iskenja koju protiv vas) da li bi VI:
a) Otisli i najebali mu se matere (cipelarenje, oduzimanje i ono malo sto mu je ostalo...i ostalo na mastu vam)
b) Ubili se, zato sto smatrate sebe krivim sto ste htjeli prijateljski postupiti?
Jebem mu mater, skoro pola stanovnistva nije ni glasalo...sto?...zato sto su vecina skontali da nema fajde...ja nisam bio jedan od tih da bude odmah jasno...sjecam se dobro ovdje na forumu savjeta, mozes glasati za pojedince...te ovaj te onaj dobar...i evo, dao glas Zeljku, i pojedince koji nisu uspjeli dokucit nii do odbora...cini mi se da sam na nagovor Corta dao glas Raguzu za predsjednistvo...ali bas birao, i tipovao za DF.
E jesam li ja kriv, sto sad zeljko zaposlio sve jarane i rodbinu na budjetsku sisu kad je glasove dobijao bas na suprotno, i zivo mu se jebe jel u vlasti ili ne. Bas pricam sa par prijatelja koji su mi rekli kako su im gazde dolazile i trazile da zaokruze njihove likove a i da slikaju glasacke listice kao potvrdu jer u suprotnom...sta mislite da ce im se desiti?...nemorate ni nagadjati SDA struja naslonjena na Banovice 8-) ...mogu sasvim komotno procjenit da je makar 10% glasaca bilo ucjenjeno ili ovako ili onako...time dolazimo na neki broj od cca 30% glasaca koji su iz ovih ili onih razloga zaokruzivali ove ili one....i sad radi tih 30% trebam pucat u sebe ili policija da upotrebljava bojevu municiju...zato sto se iskoristio vakum demonstracija pa se uvukao opet sljam u plenume.
Ma znate sta...moze meza zapeti za grlo a na TV nece biti signala ako nemate generator i svoju digitalnu antenu :D
Novak20

#3303 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Novak20 »

Samo nek' je po zakonu.

Iz Vlade FBiH pojašnjavaju: Povećanje naknada sa 1 KM na 250 KM je samo usklađivanje i ništa više

http://www.klix.ba/vijesti/bih/iz-vlade ... /160209109
General War

#3304 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

Novak20 wrote:Samo nek' je po zakonu.

Iz Vlade FBiH pojašnjavaju: Povećanje naknada sa 1 KM na 250 KM je samo usklađivanje i ništa više

..uskladjivanje sa evropskim normama :D

I onda se pitaju odakle terorizam, ISIS...i ona zvjerstva.
strong69

#3305 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by strong69 »

Reformski put poplocan je odlukama u korist javnog sektora a to je put u pakao i prezaduzenost u kojoj cemo grcati kao i mnogi drugi iz naseg komsiluka.

U sustini, nema smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru niti postoji program zbrinjavanja za takve (ne treba im jer nece biti smanjenja), nema smanjenja poreza i doprinosa, nema smanjenja kupovine automobila i luksuza za ministre, doci ce do povecanja akciza na gorivo za 0,10 KM/L, otvorice se prostor za uvoz poljoprivrednih proizvoda ukidanjem carina, poljoprivrednicima kasne poticaji po 2 godine pa mozemo racunati da cemo dobiti jos jednu socijalnu kategoriju od oko pola miliona ljudi, imamo najskuplji gas u regionu i za fizicka i pravna lica, imamo najskuplju struju u regionu (za privredne subjekte)...

Kako vrijeme odmice moj optimizam da ce Novalic, kao covjek iz privrede, nesto napraviti polako blijedi...
Drinski

#3306 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drinski »

Novak20 wrote:Samo nek' je po zakonu.

Eh, onda je u redu, sada mirno spavam.
howdy

#3307 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by howdy »

Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski mag :D moze uradit nesto pametno?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3308 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

strong69 wrote:Reformski put poplocan je odlukama u korist javnog sektora a to je put u pakao i prezaduzenost u kojoj cemo grcati kao i mnogi drugi iz naseg komsiluka.

U sustini, nema smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru niti postoji program zbrinjavanja za takve (ne treba im jer nece biti smanjenja), nema smanjenja poreza i doprinosa, nema smanjenja kupovine automobila i luksuza za ministre, doci ce do povecanja akciza na gorivo za 0,10 KM/L, otvorice se prostor za uvoz poljoprivrednih proizvoda ukidanjem carina, poljoprivrednicima kasne poticaji po 2 godine pa mozemo racunati da cemo dobiti jos jednu socijalnu kategoriju od oko pola miliona ljudi, imamo najskuplji gas u regionu i za fizicka i pravna lica, imamo najskuplju struju u regionu (za privredne subjekte)...

Kako vrijeme odmice moj optimizam da ce Novalic, kao covjek iz privrede, nesto napraviti polako blijedi...

da je Fadilj Provalič ćoek za privrede tamo bi i osta.......ko što je skrko CIMOS tako če skrkat i Pederaciju...samo ne znam preko ćega če sad prat lovu ko što je to radijo preko FK Zvijezda Gradaćac
edo_79

#3309 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

JoseMujica wrote:
strong69 wrote:Reformski put poplocan je odlukama u korist javnog sektora a to je put u pakao i prezaduzenost u kojoj cemo grcati kao i mnogi drugi iz naseg komsiluka.

da je Fadilj Provalič ćoek za privrede tamo bi i osta.......ko što je skrko CIMOS tako če skrkat i Pederaciju...samo ne znam preko ćega če sad prat lovu ko što je to radijo preko FK Zvijezda Gradaćac
AFERIM JARANE..... POTPISUJEM OVO!!!
Styling

#3310 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Styling »

howdy wrote:Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski mag :D moze uradit nesto pametno?
Ja se ne plasim Fadila nego njegovog savjetnika Mirascije. Like opasani mutan ko Dunav. Siva eminencija. On ovo sve i gura. Fadil je pravi blecak.
Drinski

#3311 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drinski »

Styling wrote:
howdy wrote:Jel stvarno postoji normalan insan koji jos vjeruje da ovaj ekonomski mag :D moze uradit nesto pametno?
Ja se ne plasim Fadila nego njegovog savjetnika Mirascije. Like opasani mutan ko Dunav. Siva eminencija. On ovo sve i gura. Fadil je pravi blecak.
Curo, na cijelom forumu, ti si to jedina skuzila. :thumbup:
VjecitiStudent

#3312 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
A pride bio savjetnik i Nikšiću, koncentracija zla na jednom mjestu.
edo_79

#3313 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/opci-kol ... /160210024

A sada spektakl ...... Lord Fadilj Gaf Novaljić potpisuje Opći kolektivni ugovor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Banksy

#3314 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
Mislim i Desnici Radivojeviću ...
Banksy

#3315 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

General War wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ako opet krenu spaljivati zgrade zato jer im se ne svidja sta rade oni koje su sami izabrali, ja cu spremiti mezu, sve gledati na TV-u i navijati za nasilno razbijanje demonstracija - bojevom municijom.
Apsolutno.
Meni to nije jasno, da neko drugi ovo iskomentira pa hajd...ajd ovako da pitanje postavim kroz neku vrstu metafore: Dali ste ikakda posudili nekom prijatelju novac da se iscupa iz govana u svoj dobroj namjeri i sigurno necete osiromasit od toga ali vec suma je u pitanju, i tip vas izlevati al ono supacki (trosi vas novac da guzi, skupi restorani, skijanje...i jos iskenja koju protiv vas) da li bi VI:
a) Otisli i najebali mu se matere (cipelarenje, oduzimanje i ono malo sto mu je ostalo...i ostalo na mastu vam)
b) Ubili se, zato sto smatrate sebe krivim sto ste htjeli prijateljski postupiti?
Ne bih nijedno. Prekrižila bih ga zauvijek i završila. Preporučujem i tebi isto.
VjecitiStudent

#3316 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
Mislim i Desnici Radivojeviću ...
Elem, prilagodljiv svakoj podlozi, Zlatko Hurtic je dobio dostojnog nasljednika.
sumirprimus

#3317 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

Ko bi reko da ce dovde dogurat...
Bosna i logika...
sahara1428

#3318 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sahara1428 »

FADILE OPROSTI UHVAĆEN SI U LAŽI...

edo_79

#3319 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

Mor'o si šarnut ..... :izet: te Fadile ..... OPROSTI JEBIGA .... TAKO TI GRAH PAO :mrgreen:
VjecitiStudent

#3320 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3321 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by -LIBERO- »

:lol:

Sedam ministara iz Vlade Federacije BiH svaki mjesec, uz redovnu plaću, naplate i po 820 KM, jer su članovi Upravnog odbora Fondacije Odraz, piše agencija Patria.

Fondaciju Odraz osnovala je 2001. godine Vlada FBiH, radi provedbe projekata ekonomskog razvoja i obnove ovog bh. entiteta. Na čelu Fondacije se nalazi Upravni odbor, sastavljen od sedam ministara iz Vlade FBiH. Predsjedavajući Upravnog odbora je ministar finansija FBiH. 

Članovi Upravnog odbora Odraza nikada ranije nisu dobivali naknadu za rad u Odrazu, no ministri premijera Fadila Novalića tu praksu su promijenili! Članstvo u Upravnom odboru Odraza ministri sada mjesečno naplaćuju po oko 820 KM, koliko iznosi prosječna plaća u FBiH, a ministrica finansija Jelka Milićević naplaćuje i pet posto više nego ministri, jer je predsjedavajuća tog Upravnog odbora, piše Patria.

Članovi Upravnog odbora Odraza koje građani svaki mjesec plaćaju sa još jednom plaćom, uz ministricu Milićević, su ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača (SBB), ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić (SDA), ministrica kulture i sporta Zora Dujmović (HDZ), ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZ), ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić (SDA), ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić (SDA).

Vlada FBiH nedavno je uvela pravilo da ministri i njihovi pomoćnici imaju pravo i na 250 odnosno 300 KM mjesečno na ime odvojenog života, piše Patria.
General War

#3322 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote: Meni to nije jasno, da neko drugi ovo iskomentira pa hajd...ajd ovako da pitanje postavim kroz neku vrstu metafore: Dali ste ikakda posudili nekom prijatelju novac da se iscupa iz govana u svoj dobroj namjeri i sigurno necete osiromasit od toga ali vec suma je u pitanju, i tip vas izlevati al ono supacki (trosi vas novac da guzi, skupi restorani, skijanje...i jos iskenja koju protiv vas) da li bi VI:
Ne bih nijedno. Prekrižila bih ga zauvijek i završila. Preporučujem i tebi isto.
...dobro, prekrizis ga i sad drugi vide da si laka meta za zajebati, i urade to isto...i ti ga opet prekrizis...i dokle tako?
pricam o izborima i izbornim obecanjima...lako je zeljku prekrizit, kao sto je bilo i sdp...al eto drugog i pocne prodavati M pod B isto tako, ti mu das glas...i on cetiri godine handri :-) sta je pravni lijek ako vam se nesvidja da se ublehasi makar malo strecnu?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3323 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by pici »

Umjesto odgovora, Novalić je kazao da je "danas svečani dan".
Kineska nova godina Majmuna... :bih:

bumerangss

#3324 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by bumerangss »

sahara1428 wrote:FADILE OPROSTI UHVAĆEN SI U LAŽI...

Politika je qrva
Post Reply